Tikrai taipO kokia jūsų nuomonė apie VNT30 tyrimą dėl genetinių ligų? Čia neseniai tik atsiradęs. Įdomu visose ligoninėse daro? Ar tik Santaroj.
pirma karta girdziu
)) as su pirmu nestumu Nipt dariausi 🤣
Tikrai taip
O kokia jūsų nuomonė apie VNT30 tyrimą dėl genetinių ligų? Čia neseniai tik atsiradęs. Įdomu visose ligoninėse daro? Ar tik Santaroj.
Kiek žinau, daro visose. Kartu su nemokamu, kai antrą parą ima kraują iš kulniuko. Aš darysiu būtinai. Jei galiu sužinoti apie kokią retą genetinę ligą, geriau sužinosiu iš karto, nei kai ji pasirodys kaltinsiu kitus dalykus. Neparodys, puiku. 70€ tikrai ne tie pinigai, kurių gaila.
Aš abu vaikus skiepijau, skiepysiu ir trečią. Antram dėl neurologinių problemų teko atidėti kai kuriuos, bet pagaliau jau baigėm ir dabar lauks tik 6m. skiepai.
O kas dėl išaukiamų ligų, tai nu.. Nežinau.. Čia tas pats kaip skiepai sukelia autizmą.. Taip. Genetinę ligą.. Kuri jau chromosomose užkoduota. Ai, bergždžias dalykas šita diskusija. Bet kažkodėl išnykusios ligos pradėjo grįžti tik atėjus nesiskiepijimo madai.
Kiek žinau, daro visose. Kartu su nemokamu, kai antrą parą ima kraują iš kulniuko. Aš darysiu būtinai. Jei galiu sužinoti apie kokią retą genetinę ligą, geriau sužinosiu iš karto, nei kai ji pasirodys kaltinsiu kitus dalykus. Neparodys, puiku. 70€ tikrai ne tie pinigai, kurių gaila. Aš abu vaikus skiepijau, skiepysiu ir trečią. Antram dėl neurologinių problemų teko atidėti kai kuriuos, bet pagaliau jau baigėm ir dabar lauks tik 6m. skiepai. O kas dėl išaukiamų ligų, tai nu.. Nežinau.. Čia tas pats kaip skiepai sukelia autizmą.. Taip. Genetinę ligą.. Kuri jau chromosomose užkoduota. Ai, bergždžias dalykas šita diskusija. Bet kažkodėl išnykusios ligos pradėjo grįžti tik atėjus nesiskiepijimo madai.
nepavadinciau to mada. labai papriestarauciau tau
bet nenoriu savo nuomones niekam kisti nei primesti. bet kiti teveliai skiepija nes ale reikia,nei domisi kas per skiepai,nei anotacijas skaito... o paskui labai gailisi. kol seima nesusiduria su situ reikalu tol gerai,bet kai susiduria labai greit nuomone pakeicia
![]()
tobuliux
, uoj aš toli gražu nekalbu apie tuos, kurie neskiepija dėl rimtų ligų ir rimtų argumentų 🙈 pati irgi nebūčiau baigus skiepyti, jei nebūtų pasitraukusios ligos. Bet kiek iš antivaxerių prisiklausiau, kad mano vaikui viskas nuo skiepų 😂 nors labai paprastai paaiškinamas dalykas..
O ir dauguma argumentų man juokingi - sukelia autizmą, aliuminis milžiniškom dozėm, ar kad tymai lengvai prasergama liga, kuria antivaxeriai net nori užkrėsti vaikus, kad turėtų imunitetą. Nu kažkaip man čia mažai sveiko proto. FB buvau abejose grupėse ir tos pusės ir tos. Bet kažkodėl rimtų mokslinių argumentų su patikimais šaltiniais, o ne "skaitytais parašyto kažkokio mokslininko, bet neatsimenu kur tiksliai" gavau tik skiepų propoguotojų grupėje... 🙈
Bet teisingai, čia niekas savo nuomonės niekur kišti neturi. Nors pabūsiu bjauri, ir nenorėčiau, kad mano vaikai nukentėtų nuo neskiepyto vaiko, kuria nešiotį pasenusią ligą...
tobuliux , uoj aš toli gražu nekalbu apie tuos, kurie neskiepija dėl rimtų ligų ir rimtų argumentų 🙈 pati irgi nebūčiau baigus skiepyti, jei nebūtų pasitraukusios ligos. Bet kiek iš antivaxerių prisiklausiau, kad mano vaikui viskas nuo skiepų 😂 nors labai paprastai paaiškinamas dalykas.. O ir dauguma argumentų man juokingi - sukelia autizmą, aliuminis milžiniškom dozėm, ar kad tymai lengvai prasergama liga, kuria antivaxeriai net nori užkrėsti vaikus, kad turėtų imunitetą. Nu kažkaip man čia mažai sveiko proto. FB buvau abejose grupėse ir tos pusės ir tos. Bet kažkodėl rimtų mokslinių argumentų su patikimais šaltiniais, o ne "skaitytais parašyto kažkokio mokslininko, bet neatsimenu kur tiksliai" gavau tik skiepų propoguotojų grupėje... 🙈 Bet teisingai, čia niekas savo nuomonės niekur kišti neturi. Nors pabūsiu bjauri, ir nenorėčiau, kad mano vaikai nukentėtų nuo neskiepyto vaiko, kuria nešiotį pasenusią ligą...
bet ir skiepyti vaikuciai labai serga,as lygiai taip pat nenoreciau kad kazkas uzkrestu mano vaika
) cia lygiai taip pat
zodziu nediskutuokime sia tema
yra geresniu temu
![]()
Dabar apie skiepus, kaip apie politiką, religiją ar mitybą, geriau nediskutuoti. Visi su savo nuomonėm
Aš pirmą skiepijau, ir antrą skiepysiu.
Papildyta:
Atsakymai tik po 2 savaičių? Aš planavau eiti savaitę prieš vizitą pas ginekologęreiks gal pasiskambint.
O dėl atsakymų nepergyvenkit, gal tik šiaip blogai organizmas sureagavo
Aha, sakė atsakymus pasakys kito vizito metu. Susinervinau tada, bet nu ką draugė viena irgi darėsi gliukozę vasario pačioj pabaigoj, o atsakymų dar nežino
Galbūt.. Bet laukiant ten taip džiaugiausi, kad va puikiai organizmas reaguoja
ahaaaa... Užteko pasivaikščiot valandėlę ir organizmas užprotestavo
Kiek žinau, daro visose. Kartu su nemokamu, kai antrą parą ima kraują iš kulniuko. Aš darysiu būtinai. Jei galiu sužinoti apie kokią retą genetinę ligą, geriau sužinosiu iš karto, nei kai ji pasirodys kaltinsiu kitus dalykus. Neparodys, puiku. 70€ tikrai ne tie pinigai, kurių gaila.
Aš abu vaikus skiepijau, skiepysiu ir trečią. Antram dėl neurologinių problemų teko atidėti kai kuriuos, bet pagaliau jau baigėm ir dabar lauks tik 6m. skiepai.
O kas dėl išaukiamų ligų, tai nu.. Nežinau.. Čia tas pats kaip skiepai sukelia autizmą.. Taip. Genetinę ligą.. Kuri jau chromosomose užkoduota. Ai, bergždžias dalykas šita diskusija. Bet kažkodėl išnykusios ligos pradėjo grįžti tik atėjus nesiskiepijimo madai.
Pritariu, ir tyrimą ta darysiu (tik nesidomėjau dar, paklausia, ar norit daryt mokamą? Nes kiek žinau, nemokamai tik dėl 3 ligų tiria) ir skiepysiu. Dėl skiepų dar pasitarsiu manau su gydytoja ir pasidomėsiu, bet šiaip esu už skiepus
Pritariu, ir tyrimą ta darysiu (tik nesidomėjau dar, paklausia, ar norit daryt mokamą? Nes kiek žinau, nemokamai tik dėl 3 ligų tiria) ir skiepysiu. Dėl skiepų dar pasitarsiu manau su gydytoja ir pasidomėsiu, bet šiaip esu už skiepus
Dėl 4 genetinių ligų nemokamai tiria 😊 siūlo ar nesiūlo nesidomėjau iš tikrųjų 🤔 bet kaip suprantu paklausia gal. Tikiuosi 😁
Aš imsiu biuletenį porai dienų. Ta nugara mane nužudys blyn.. Ir pilvas kietėja, tai reik pailsėt.
Bet teisingai, čia niekas savo nuomonės niekur kišti neturi. Nors pabūsiu bjauri, ir nenorėčiau, kad mano vaikai nukentėtų nuo neskiepyto vaiko, kuria nešiotį pasenusią ligą...
Tikrai bjauru...
Bet juk tam ir skiepinat, kad jie butu sveiki ir neuzsikrestu nuo tu, "kitokiu" neskiepytu, serganciu vaiku.
tobuliux , uoj aš toli gražu nekalbu apie tuos, kurie neskiepija dėl rimtų ligų ir rimtų argumentų 🙈 pati irgi nebūčiau baigus skiepyti, jei nebūtų pasitraukusios ligos.
Tikrai bjauru...
Bet juk tam ir skiepinat, kad jie butu sveiki ir neuzsikrestu nuo tu, "kitokiu" neskiepytu, serganciu vaiku.
Kaip ir vaistai, taip ir skiepai turi savo salutiny poveiky, o koks jis labai gaila, kad tokiu istoriju viesumoj labai mazai dar. Kaip isvis skiepa galima suvokti kaip kazkoky gery? Nuo kada vaistais, chemija farsiruoti organizma yra gerai ir tuo didziuotis, kalbant, kad neskiepyti vaikai kazkokie ligu kamuoliai kenkiantys supermamyciu skiepytiem vaikam?
Sveikutes:) Kokia diskusija uzsivede

Ir siaip rusiuoti vaikus i skiepytus ir ne yra neteisinga. Nes skiepas nesuteikia 100% apsaugos todel ir skiepytas gali buti nesiotojas. Ir istikruju net nezinosi is kur pasigavai kokia bacila

Nei viena nenoretu,kad vaikas uzsikrestu. Ir nesvarbu ar skiepytas ar ne, juk betkokia liga yra baisu...
O siaip ta tema, kaip kuri sake " kaip apie politika,geriau nekalbeti"

Man surakino nugara... negaliu nei ilgeliau stovet,nei sedet... Kaip kosmose esu...

O kelione nusimato ilga, tai galvoju eisiu masazuotis, nes nei tepalu, nei vaistu uzdegimui mazinti vartoti negaliu. Tiesa Floridoje busim 2 sav, kadangi ten pat jau kelis kart vykstam, aplankysim tai ko nespejom

Penktadieni eisiu GT atlikti, vat galvoju kada atsakymus gausiu. Gal kuri susiduret?
Ir siaip pasiguosti noriu, kad mano seimos gyd siek tiek atsilikusi ziniose yra, turbut. Vis ateinu po ginekologo pas ja, kad paskirtu viena ar kita tyrima, nes lankausi skirtinguose klinikose ir seimos klinikoje man pigiau juos atlikti... Tai turiu vos ne isprasyti jos. Nes vis tie patys argumenai, kam tau taip anksti, gali laukti iki 30sav, arba kodel vel praso slapimo paselio, jau viena darem, nesvarbu,kad infekcija buvo rade, ir dabar esu rizikos grupeje, hepatito tyrimas? Kam tau tai, pirma karta girdziu,kad privaloma...Vienu zodziu pavargau... Galvoju gal taupo klinikos pinigus, nes dauguma tyrimu nemokami... Net nezinau ka galvoti

Tikrai bjauru...
Kaip ir vaistai, taip ir skiepai turi savo salutiny poveiky, o koks jis labai gaila, kad tokiu istoriju viesumoj labai mazai dar. Kaip isvis skiepa galima suvokti kaip kazkoky gery? Nuo kada vaistais, chemija farsiruoti organizma yra gerai ir tuo didziuotis, kalbant, kad neskiepyti vaikai kazkokie ligu kamuoliai kenkiantys supermamyciu skiepytiem vaikam?
Tik priminsiu, kad nuo tymų pirmas skiepas yra 1,5 metų vaikui, o iki to laiko, kūdikis laisvai gali užsikrėsti būtent nuo neskiepyto vaiko.
Tačiau dėl tokių bandančių įžeisti komentarų ir nediskutuosiu toliau 😊 Pabūsiu supermamyte skiepijančia savo vaikus 😁