Įkraunama...
Įkraunama...

Kviečiame pirkti JAV parduotuvėse!

Bet jus nepamirskit kad viskas ir nuo vaiko gabumu priklauso. Vienam reikia kad tevai padetu, kitam korepetitoriu, kitam nereikia nieko  :huh2: as tai drasiai sakau kad buvau eiliniu gabumu vaikas, plius buvau gana aktyvi pana, jau nuo 17 metu ejau i klubus ir barus  :huh2: turbut dar tas mokslam nepadejo bet nieko tame as blogo nematau kai atsuku laika atgal. Isvaziavus i univera nenutrukau nuo grandines, mokiausi normaliai, kadangi mokslas buvo taip a taip mokamas. Darbu irgi perrejau visokiu bet dbr priklausau tam mazam procentui moteru IT ir to pasiekiau be jokiu papildomu mokslu ar mentoriu  :huh2: 

Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2021 02 21, 13:12)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Gafsa" data-cid="72787639" data-time="1613905675"><div><p>Tada gal ir tikiu, per 10 metų tikrai mokymas pavirto į kažkokias žiurkių lenktynes- jokio džiaugsmo, gryn įtampa vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Tikrai taip. Jeigu tavo egzo rezultatai buvo maziau nei 90 tai niekur istot jau nebegalejai nebent kur niekas nestoja  huh.gif  nebuvo tada man rodos net mokamu vietu tik keli mokami univerai. </p>

Kai aš stojau į univerą, konkursas į mano specialybę buvo 13 į vieną vietą. O priėmė 19 žmonių. Visi viską išlaikėm, jokių kursų man nieks nepirko, nes pinigų nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2021 02 21, 11:40)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Žalia Rūta" data-cid="72787609"> Bet kas būtų iš nuotolinio, jei tėvai nepadėtų vaikams? Aišku, yra labai gabių, kurie patys, tėvai visai nesikiša. Bet, spėju, minimum pusei vaikų tėvai padeda mokytis. Tai va toks ir nuotolis - dalinai tėvų nuopelnas.</blockquote> Bet norint tureti gerus rezultatus, niekada neuzteko mokyklos. Nesvarbu nuotolinis ar ne. As pvz pagrindinius dalykus lankiau papildomai ir tevai mokejo pinigus korepetitoriam nes kartu sedet laiko neturejo.

Na mano nuomone, jei mokytojai dirbtu savo darba; tai korepetitoriu nereiketu. Man buvo toks sokas mano vyresnelio sunaus, kuris buvo 12-okas pasakojimas apie anglu k. mokytoja, kuri mano sunui leido nelankyti jos pamoku, nes jis ir taip ja moka, nors planavo laikyti valstybini brandos egzamina. O mano sunaus drauge, kuri mokesi paralelineje klaseje, pas ja papildomai mokesi. Tai ta mokytoja buvo sakiusi; kad as mokykloje tik atidirbu valandas, o cia jums atiduodu save visa. Ir nemanau, kad cia ale mazu atlyginimu problema, nes jie tikrai nera labai mazi bendrame LT kontekste. Tikrai atsidavusiu savo darbui mokytoju yra labai mazai, ta matau ir dabartineje mazelio mokykloje. Jei net vaikas pats pasako, kurie mokytojai geri, ta prasme, kad reiklus ir duoda pakankamai ziniu (na siaip jis labai kritisko mastymo), tai jau daug pasako.
Atsakyti
Gabiam vaikui nieko nereikia. Aš tai prieš mūsų erą jau baigiau biggrin.gif Tik matematiką prieš egzaminus papildomai mokiausi.
Atsakyti

Na mano nuomone, jei mokytojai dirbtu savo darba; tai korepetitoriu nereiketu. Man buvo toks sokas mano vyresnelio sunaus, kuris buvo 12-okas pasakojimas apie anglu k. mokytoja, kuri mano sunui leido nelankyti jos pamoku, nes jis ir taip ja moka, nors planavo laikyti valstybini brandos egzamina. O mano sunaus drauge, kuri mokesi paralelineje klaseje, pas ja papildomai mokesi. Tai ta mokytoja buvo sakiusi; kad as mokykloje tik atidirbu valandas, o cia jums atiduodu save visa. Ir nemanau, kad cia ale mazu atlyginimu problema, nes jie tikrai nera labai mazi bendrame LT kontekste. Tikrai atsidavusiu savo darbui mokytoju yra labai mazai, ta matau ir dabartineje mazelio mokykloje. Jei net vaikas pats pasako, kurie mokytojai geri, ta prasme, kad reiklus ir duoda pakankamai ziniu (na siaip jis labai kritisko mastymo), tai jau daug pasako.

As jums pritariu. Labai istrigus ir man anglu k mokytoja kuri moke tik tuos vaikus kuriuose mate perspektyva  :D as nebuvau jos akyse is tu. Todel ejau papildomai, paskui pries egza vaiksciojo ir sake kiek visi ale gaus is egzamino.  :D man zadejo 20 proc maziau nei gavau. Bet anglu kalba veliau tapo mano varikliuku, tik del jos gavau tam tikrus darbus kurie paskui mane atvede i siuo metu viena perspektyviausiu rinku. 

Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2021 02 21, 13:12)
Kai mano vaikas pradėjo eiti į mokyklą - tai man buvo šokas, kad pirmokam samdo korepetitorius. Ir kas labiausiai užknisa, kad tie patys mokytojai prisiima privačiai ir nespėja valdiškai.

Mano laikais (aš baigiau 2000 m.) privačiai daugiausiai mokėsi, kas norėjo į kokią architektūrą, tai jiems braižyba. O keli jau patys pačiausi palankė privačiai kažką prieš pat egzus. Vienetai. 100tukininkai, kas stojo mano kortoj į teisę, baigė be jokių korepetitorių. Dabar jų vaikai irgi patys mokosi, be jokių korepetitorių.

Žo, akivaizdu, kad keičiasi ir mokslų mados.

Su manim tėvai nė vienos pamokos nėra darę, jie medikai, dirbo naktim, dienom. Man sakydavo - vaikeli, čia tavo gyvenimas.

Mano taip pat abu tėvai medikai, kiek būdavo naktų kad tik vaikai likdavom namuose nes parom budedavo, ne karto nėra su manim sėdėję nuo pirmos klasės ir ruošę pamokų.
Man viskas issikreipe db su tais korepetitorius nuo 1 klasės. Mokytojo pareiga išmokyti, o ne numesti tėvų ir korepetitorių atsakomybei. Aišku yra silpnesnių vaikų kuriems reikia pagalbos, bet dabartinė situacija man yra absurdiška.
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2021 02 21, 11:57)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="braskee84" data-cid="72787630" data-time="<a href="> Tiesa vartotojo įkelta nuotraukaMano dukra pirmune, bet leidziu anglu, lietuviu papildomai. Leisciau ir matke, bet mokytoja nuotoliniu neveda pamoku. Ir dar dirbam savarankiskai, su vyru esam pasiskirste, as lietuviu ir anglu, vyras - matematika ir pasaulio pazinima. Labai dziaugiuosi, kad dukra lanko choreografijos mokykla, soka 3 k per savaite po 2,5 valandos, tai nors fizinis aktyvumas nenukentejo. Labai laukiu, kad griztu vaikas i mokykla, nes kaip bebutu gaila, rezultatai nukencia, kitaip ir buti negali, na galbut su tam tikromis isimtimis... vartotojo įkelta nuotrauka</blockquote> mokykla baigiau pries 20 metu, senokai, gal kazkas ir pasikeite bet tada buvo tokia konkurencija kad jei norejau istot i univera ir nors mokiausi geriausioje miesto mokykloje be korepetitoriaus buciau nepatempusi nei kruvio nei islaikiusi egzaminus taip kad kazkur istot. Bet nebuvau as pirmune, buvau visada vidutinioke ir vakarelius megau, kaip normalus jaunas zmogus. Dabar bet salygos mokytis geresnes nes barai nedirba 😄

Va cia ir yra is dalies problema; ka ir dabar pastebiu; kad tevai bando ikisti savo vaikus i stiprias mokyklas, o ten vaikai nepaveza to kruvuo. Taigi samdomi korepetitoriai pvz jau treciokui, ruosia stojamiesiems i penkta klase. Kai istoja ir vaikui per sunku, o tose mokyklose nera palauk, silpnesniuju problema, ju paciu reikalas, tai vel samdomi korepetitoria. Tikrai ne viena toki atveji zinau, kai tevams svarbiau prestizine mokykla, nei pats vaikas . Kalbu apie mazesnius vaikus, tikiuosi gimnazistai jau patys gali spresti ir pasirinkti, kur jie nori mokytis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo regal: 21 vasario 2021 - 13:39
Nu čia ir temas išvystėt bigsmile.gif. Aš tik tiek galiu įsiterpt, kad imčiaus gal kokios pagalbos vaikui, jei aš žinočiau, ką per atitinkamos klasės kursą turi išmokt/aprėpt ir to nepajėgia. Bet kadangi nesu gilinusis į visą švietimo sistemą, o vaiko rezultatai geri, bei pati ir mokytojai nesiskundžia, nematau prasmės lįst “ne į savo daržą” ax.gif.
Atsakyti

Na pripazinkim nelengva pripazinti kad tavo vaikas vidutiniu gabumu ar kazkas panasaus  :huh2:  as tai ejau papildomai nes istot norejau kazkur o ne i pedagogini. Nors kai pagalvoji klausimas ar as i tikrai norejau istot ar tai buvo tiesiog savaime suprantamas dalykas  :D dabar kazkaip viskas kitaip, nebera tu klisiu arba man atrodo kad nebera.

Atsakyti
QUOTE(regal @ 2021 02 21, 13:37)
Va cia ir yra is dalies problema; ka ir dabar pastebiu; kad tevai bando ikisti savo vaikus i stiprias mokyklas, o ten vaikai nepaveza to kruvuo. Taigi samdomi korepetitoriai pvz jau treciokui, ruosia stojamiesiems i penkta klase. Kai istoja ir vaikui per sunku, o tose mokyklose  nera palauk, silpnesniuju problema, ju paciu reikalas, tai vel samdomi korepetitoria. Tikrai ne viena toki atveji zinau, kai tevams svarbiau prestizine mokykla, nei pats vaikas . Kalbu apie mazesnius vaikus, tikiuosi gimnazistai jau patys gali spresti ir pasirinkti, kur jie nori mokytis

Žiauriai sutinku biggrin.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(spygliz @ 2021 02 21, 14:30)
Mano taip pat abu tėvai medikai, kiek būdavo naktų kad tik vaikai likdavom namuose nes parom budedavo

Cha, aš prieš tai rašiau ir ištryniau, kaip naktim likdavau visai viena, pasidėdavau peilį šalia lovos ir taip miegojau, nes sesės buvo vyresnės gerokai, jau buvo univeruose.
Tada nupirko šuniuką ir baigėsi mamos budėjimai biggrin.gif

Anyta mano mokytoja iš pašaukimo, savo vaikų nemokė (aš jai dėl to pabambu), nu bet svetimus... Pagatava viską dėl jų padaryti. Aš jai kartais bandau atvert akis, kad na ne visiems lemta būti gerais mokiniais. Per karantino pradžią kiekvienus namų darbus tikrino. Iki išnaktų sėdi... Kai palyginu su sūnaus. Dabar per susirinkimą tėvai išsakė, kad mokytojos visai netikrina namų namų darbų. Jooo... gerasis nuotolinis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žalia Rūta: 21 vasario 2021 - 13:45
QUOTE(braskee84 @ 2021 02 21, 11:54)
Tiesa  smile.gif Mano dukra pirmune, bet leidziu anglu, lietuviu papildomai. Leisciau ir matke, bet mokytoja nuotoliniu neveda pamoku. Ir dar dirbam savarankiskai, su vyru esam pasiskirste, as lietuviu ir anglu, vyras - matematika ir pasaulio pazinima. Labai dziaugiuosi, kad dukra lanko choreografijos mokykla, soka 3 k per savaite po 2,5 valandos, tai nors fizinis aktyvumas nenukentejo.
Labai laukiu, kad griztu vaikas i mokykla, nes kaip bebutu gaila, rezultatai nukencia, kitaip ir buti negali, na galbut su tam tikromis
isimtimis... 4u.gif

Ir kam reikia korepetitoriu? Kad vaiko pazymiai butu desimtukai. Pagailekit savo vaiko. Universitete susidure ne su vienu atveju; kai vaikai priprate buti pirmunais, o univere to lygio negali pasiekti, jie arba perdega arba atsiduria ligonineje, ypac tokiu atveju buna LSMU
Atsakyti