Bet jus nepamirskit kad viskas ir nuo vaiko gabumu priklauso. Vienam reikia kad tevai padetu, kitam korepetitoriu, kitam nereikia nieko as tai drasiai sakau kad buvau eiliniu gabumu vaikas, plius buvau gana aktyvi pana, jau nuo 17 metu ejau i klubus ir barus
turbut dar tas mokslam nepadejo bet nieko tame as blogo nematau kai atsuku laika atgal. Isvaziavus i univera nenutrukau nuo grandines, mokiausi normaliai, kadangi mokslas buvo taip a taip mokamas. Darbu irgi perrejau visokiu bet dbr priklausau tam mazam procentui moteru IT ir to pasiekiau be jokiu papildomu mokslu ar mentoriu

Kai aš stojau į univerą, konkursas į mano specialybę buvo 13 į vieną vietą. O priėmė 19 žmonių. Visi viską išlaikėm, jokių kursų man nieks nepirko, nes pinigų nebuvo.
Na mano nuomone, jei mokytojai dirbtu savo darba; tai korepetitoriu nereiketu. Man buvo toks sokas mano vyresnelio sunaus, kuris buvo 12-okas pasakojimas apie anglu k. mokytoja, kuri mano sunui leido nelankyti jos pamoku, nes jis ir taip ja moka, nors planavo laikyti valstybini brandos egzamina. O mano sunaus drauge, kuri mokesi paralelineje klaseje, pas ja papildomai mokesi. Tai ta mokytoja buvo sakiusi; kad as mokykloje tik atidirbu valandas, o cia jums atiduodu save visa. Ir nemanau, kad cia ale mazu atlyginimu problema, nes jie tikrai nera labai mazi bendrame LT kontekste. Tikrai atsidavusiu savo darbui mokytoju yra labai mazai, ta matau ir dabartineje mazelio mokykloje. Jei net vaikas pats pasako, kurie mokytojai geri, ta prasme, kad reiklus ir duoda pakankamai ziniu (na siaip jis labai kritisko mastymo), tai jau daug pasako.

Na mano nuomone, jei mokytojai dirbtu savo darba; tai korepetitoriu nereiketu. Man buvo toks sokas mano vyresnelio sunaus, kuris buvo 12-okas pasakojimas apie anglu k. mokytoja, kuri mano sunui leido nelankyti jos pamoku, nes jis ir taip ja moka, nors planavo laikyti valstybini brandos egzamina. O mano sunaus drauge, kuri mokesi paralelineje klaseje, pas ja papildomai mokesi. Tai ta mokytoja buvo sakiusi; kad as mokykloje tik atidirbu valandas, o cia jums atiduodu save visa. Ir nemanau, kad cia ale mazu atlyginimu problema, nes jie tikrai nera labai mazi bendrame LT kontekste. Tikrai atsidavusiu savo darbui mokytoju yra labai mazai, ta matau ir dabartineje mazelio mokykloje. Jei net vaikas pats pasako, kurie mokytojai geri, ta prasme, kad reiklus ir duoda pakankamai ziniu (na siaip jis labai kritisko mastymo), tai jau daug pasako.
As jums pritariu. Labai istrigus ir man anglu k mokytoja kuri moke tik tuos vaikus kuriuose mate perspektyva as nebuvau jos akyse is tu. Todel ejau papildomai, paskui pries egza vaiksciojo ir sake kiek visi ale gaus is egzamino.
man zadejo 20 proc maziau nei gavau. Bet anglu kalba veliau tapo mano varikliuku, tik del jos gavau tam tikrus darbus kurie paskui mane atvede i siuo metu viena perspektyviausiu rinku.
Mano laikais (aš baigiau 2000 m.) privačiai daugiausiai mokėsi, kas norėjo į kokią architektūrą, tai jiems braižyba. O keli jau patys pačiausi palankė privačiai kažką prieš pat egzus. Vienetai. 100tukininkai, kas stojo mano kortoj į teisę, baigė be jokių korepetitorių. Dabar jų vaikai irgi patys mokosi, be jokių korepetitorių.
Žo, akivaizdu, kad keičiasi ir mokslų mados.
Su manim tėvai nė vienos pamokos nėra darę, jie medikai, dirbo naktim, dienom. Man sakydavo - vaikeli, čia tavo gyvenimas.
Mano taip pat abu tėvai medikai, kiek būdavo naktų kad tik vaikai likdavom namuose nes parom budedavo, ne karto nėra su manim sėdėję nuo pirmos klasės ir ruošę pamokų.
Man viskas issikreipe db su tais korepetitorius nuo 1 klasės. Mokytojo pareiga išmokyti, o ne numesti tėvų ir korepetitorių atsakomybei. Aišku yra silpnesnių vaikų kuriems reikia pagalbos, bet dabartinė situacija man yra absurdiška.

Va cia ir yra is dalies problema; ka ir dabar pastebiu; kad tevai bando ikisti savo vaikus i stiprias mokyklas, o ten vaikai nepaveza to kruvuo. Taigi samdomi korepetitoriai pvz jau treciokui, ruosia stojamiesiems i penkta klase. Kai istoja ir vaikui per sunku, o tose mokyklose nera palauk, silpnesniuju problema, ju paciu reikalas, tai vel samdomi korepetitoria. Tikrai ne viena toki atveji zinau, kai tevams svarbiau prestizine mokykla, nei pats vaikas . Kalbu apie mazesnius vaikus, tikiuosi gimnazistai jau patys gali spresti ir pasirinkti, kur jie nori mokytis

Na pripazinkim nelengva pripazinti kad tavo vaikas vidutiniu gabumu ar kazkas panasaus as tai ejau papildomai nes istot norejau kazkur o ne i pedagogini. Nors kai pagalvoji klausimas ar as i tikrai norejau istot ar tai buvo tiesiog savaime suprantamas dalykas
dabar kazkaip viskas kitaip, nebera tu klisiu arba man atrodo kad nebera.
Žiauriai sutinku

Cha, aš prieš tai rašiau ir ištryniau, kaip naktim likdavau visai viena, pasidėdavau peilį šalia lovos ir taip miegojau, nes sesės buvo vyresnės gerokai, jau buvo univeruose.
Tada nupirko šuniuką ir baigėsi mamos budėjimai

Anyta mano mokytoja iš pašaukimo, savo vaikų nemokė (aš jai dėl to pabambu), nu bet svetimus... Pagatava viską dėl jų padaryti. Aš jai kartais bandau atvert akis, kad na ne visiems lemta būti gerais mokiniais. Per karantino pradžią kiekvienus namų darbus tikrino. Iki išnaktų sėdi... Kai palyginu su sūnaus. Dabar per susirinkimą tėvai išsakė, kad mokytojos visai netikrina namų namų darbų. Jooo... gerasis nuotolinis.

Labai laukiu, kad griztu vaikas i mokykla, nes kaip bebutu gaila, rezultatai nukencia, kitaip ir buti negali, na galbut su tam tikromis
isimtimis...

Ir kam reikia korepetitoriu? Kad vaiko pazymiai butu desimtukai. Pagailekit savo vaiko. Universitete susidure ne su vienu atveju; kai vaikai priprate buti pirmunais, o univere to lygio negali pasiekti, jie arba perdega arba atsiduria ligonineje, ypac tokiu atveju buna LSMU