Įkraunama...
Įkraunama...

Mėgstančios burbulus ir pokalbius ;)

Tai cia yra mamos klaida, kur suaugusius vaikus dar priziureti reikia. 

Augantys vaikai-paaugliai ryte neatsikeliantys nebutinai bus tinginiai suauge. Kartais ta tevu pagalba, o ne mustravimas padaro daugiau naudos, ne zalos. 

Tipo jei vaikas sugeba išsiruošt į mkla pats - tai yra mustravimas?🤣

Atsakyti

Na bet gi suki  kepenis dėl maisto vistiek. Gamini  juk šeimai. Ar ji pagamina visiems?

kai namie esu tai gaminu, nors ir tai ne visada :D aš kalbu apie savo darbo dienas, nes aš kai išeinu, tai grįžtu praktiškai tik kai dukra jau miegot ruošiasi, tai apie jokius maisto gaminimus aš nei galvoju, nei leidžiu apie tai šeimai svajot, nesiruošiu naktį niekam nieko gamint :) o gi būna, kad va taip ir tris dienas iš eilės dirbu ir manęs praktiškai nebūna namie, nu ir žinok nė vienas dar nenumirė iš bado, ir pasigamina patys, ir pavalgo :D

Atsakyti

Tipo jei vaikas sugeba išsiruošt į mkla pats - tai yra mustravimas?🤣

o tai tipo vaikas jei sunkiai ryte keliasi, tai nesavarankiškumas? :D

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frofesorė: 25 lapkričio 2019 - 23:30

As tai interpretuociau ne kaip nesavarankiskuma,bet kaip atsakomybes stoka.

Atsakyti

As tai interpretuociau ne kaip nesavarankiskuma,bet kaip atsakomybes stoka.

nu tikrai, jau mes devynmečiai būdami tai pilni atsakomybės buvom :D dieve apsaugok nuo dabartinių devynmečių, ane? :D

Atsakyti

nu tikrai, jau mes devynmečiai būdami tai pilni atsakomybės buvom :D dieve apsaugok nuo dabartinių devynmečių, ane? :D

As tikrai buvau atsakinga,o nuo 11,kaip mama suparalizavo,dar ir visa namu uki peremiau.Todel labai gerai atsimenu,kad sviestas kainavo 70kapeiku,grietine 10kapeiku,duona juoda 20kapeiku.Ir kaip isvirinti katile baltus skalbinius.Taip kad kiek tos atsakomybes iskiepijam,tiek jie jos ir turi.

Atsakyti
QUOTE(I.Elija @ 2019 11 25, 23:52)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Frofesorė" data-cid="72552499" data-time="1574718278"><div><p>nu tikrai, jau mes devynmečiai būdami tai pilni atsakomybės buvom biggrin.gif dieve apsaugok nuo dabartinių devynmečių, ane? biggrin.gif</p></div></blockquote><p></p><p>As tikrai buvau atsakinga,o nuo 11,kaip mama suparalizavo,dar ir visa namu uki peremiau.Todel labai gerai atsimenu,kad sviestas kainavo 70kapeiku,grietine 10kapeiku,duona juoda 20kapeiku.Ir kaip isvirinti katile baltus skalbinius.Taip kad kiek tos atsakomybes iskiepijam,tiek jie jos ir turi.</p>

Neįsivaizduoju, sesių brolių dar buvo? Turbūt ir tėvukas padėjo, paprastai ir seneliai įsijungia į šį procesą. 11m. dar visai vaikas.
Atsakyti

Tai į armiją gi loterijos principu ima. Nebent savanoriu eis. O ir laukt gali tekt iki 25 m 😂
Jei niekur neįstos, pati vietoje jo prašymą užpildysiu savanoriu 😁

Labas rytas, aš pati esu miegalė, kuri geriau panaktinės. Keldavo mus su broliu mama, daba aš keliu. Visi miegaliai esam, tai neišaugama  :lol:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rykute: 26 lapkričio 2019 - 06:38

Taip, teisingai, būti miegaliu gali visą gyvenimą. Nenorėjimas ryte miegoti ar kėlimasis lengvai nereiškia nei savarankiškumo nei atsakomybės.

Bet diskusija buvo kaip suprantu apie tai ar vaikas žinodamas, kad pavyzdžiui po pusvalandžio reikia išeiti pro duris, prisiima atsakomybę už tai pats ar permeta ją tėvams, nes gi jie ir sureguliuos, dar krūvą kartų metę savo rytines veiklas: ateis, kalbins, primins, padės, paduos, suras... ir vienu, ir kitu atveju gi vaikas pats turės ir akis praplėšti ir iš lovos išlipti  :) 

Aš irgi dažniausiai žadinu juos pati, įjungiu šviesą, būna dar ir muziką... na ilgai nesusikaups ir neprisivers išlipti - tai paskutines minutes užsimes bet ką (o to jie nenori), pamirš ką nors (to pasekmių mokykloje irgi nenori), pavėluos, iškart dienyne p (jiems svarbu ko ten prirašyta)...

Ir išvis, manau tiesiog labas rytas  :D   

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pienė_: 26 lapkričio 2019 - 07:22

Ne sunkus kėlimasis esmė. O nesugebėjimas savarankiškai išsiruošti, ty apsirengti, nusiprausti, pavalgyti ir laiku išeiti be paraginimu. 

Atsakyti

Va piene gerai apibūdino situacija. Mano mazius irgi pelėda. Savaitgalį knarkia iki 11.

Bet darbo dienom  žino, kad niekas jam ryte nešokinės aplink ( nes mama pelėda pati knarkia, nes jai  į darbą vėliau 😀) ir lipa iš tos lovos kad ir svyruodamas

Atsakyti

Kvyyyy, Frofe, kvyyyy!!!  Mano vaikai net brokolius valgo. Patys. Pietums. Ok, jei namie nėra picų, aktimelio ir smūčių.

Sūnus sakė džiaugsis daržovių smulkintuvu (ne Kalėdoms, nes ir manęs... Arba dovanotojo .... nei keptuvė, nei indaplivė nedžiugintų). Mėgiamiausia laida - gardu gardu. Ryte verda man espreso.

Kad nenusaldinčiau - ryte kelia skandalus dėl pamestų/baisių/nederančių kelnių. Ramiai maunas skirtingas kojines.

Mano amariliai pražydo. Einu, medaus pavalgysiu. Tėtuko nebesukto.

Manoji irgi brokolius jieda. Jauciu vieninteke is klases. Ir gardu gardu ziuri. Ypac Luca patink :D 

Ryte keliuosi as. Po 20 min zadinu mazaja. Buna is pirmo karto atsikelia. Buna is antro. Kartais reikia paraginti, kad renkdamasi neuzsiziuretu multiko su viena kojine ant kojos, kita rankoje. Pavalgo ant greicio ir islekiam. Vezu i m-kla, nes vid tiek pati i darba vaziuoju. Ateis laikas, pati eis ir pati kelsis

Atsakyti