Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmąkart mokyklon!

viskas normaliai...nesinervuokit mamkos..labai jau organizuotos esate(matosi iš tolo)....
apsiraminkit ir nenorėkit,kad jau pirmą savaitę vaikas tiksliai žinotų tvarkaraštį ir ką neštis ir neišsigąskite,jei pasakys,kad per pamoką piešė ir skaičiavo gėlytes,o po to dainavo....
mano va jau penktokė ir tai tvarkaraštis kasdien kitas,neaišku ar jau kitą savaitę nusistovės......
dabar tikrai ne taip kaip tarybiniais laikais,kažkaip ydomiau juos ten mokina ir lavina...

o su tualetais tai problema doh.gif ....gal įmanoma su mokytojais pasikalbėti,kad pradinukai kokį savo atskirą turėtų ar kažkatai...
Atsakyti
CARLA, čia ir bėda, kad ne vaikas nežino, o mokytoja nelabai organizuota g.gif Vaikas kaip vaikas, kiek susako, kiek ne, jau spėjo ir daiktus klasėj pamiršti biggrin.gif jau šiandien ir draugę namo parsitempė...prigrasinau, kad kai manęs nebus, jokių draugių protest.gif
O tualetas pas mus atskiras pradinukams, tame ir bėda, kad gyrėsi, jog įrengtas pradinukams atskiras, bet kad kaip supratau, nesutvarkytas....jei vanduo nenusileidžia mad.gif
Šiandien jau parsinešė tvarkaraštį, bet matau, kad visom dienom po 5 pamokas. O sakė, kad bus po 4 g.gif ir sakė, namų darbų neužduos, o užduoda... Ir sakė pamokos pradinukams 5 minutėm trumpesnės, nei kitiems, o paleidžia tik po bendro skambučio. Jaučiu turėsiu aš daug klausimų per tėvų susirinkimą ir tapsiu nemylima mama doh.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif Rodos jau beveik mėnuo praėjo nuo rugsėjo -osios, tačiau aš vis dar negaliu susitaukyti su mintimi, kad mano panelytė jau pirmokė. Tokia keista būsena, vaikštau tarsi lunatikė ir galvoju kaip jai ten sekasi. Ji klasėje pati jauniausia ir man rodos kartais dėl to jaudinasi. Labai norėjo lankyti mokykla, todėl ir nusprendėme ją leisti. O į darželį visai nenorėjo eiti. Vien nuo kalbos , kad kitą rytą reikės eiti ten, jai pakildavo aukšta t-ra. Taip ir nuėjo tik vieną vienintelį kartą apsižiūrėti. Kadangi pas mus paruošiamosios klasės yra tik darželiuose, ji kategoriškai atsisakė ten eiti. mad.gif Todėl leidome iš karto į 1 klasę. O į mokykla kol kas eina noriai, jai labai patiko mokytoja. Tik sielojasi, kad klasėje kiti vaikai plepa, neklauso mokytojos, mušasi. Jai tai atrodo nesuvokiami dalykai. Nežinau, kaip bus toliau, ar tik nepraeis tas mokslo noras. g.gif Tačiau manęs palengvėjimas kol kas neužplūdo. Jaučiuosi tarsi panirusi į ilgą rudeninę depresiją, ko anksčiau niekada nebūdavo. doh.gif
Atsakyti
Na as irgi pasidalinsiu įspūdžiais.
Tualetas irgi problema ,nes pas maniškę mokykloj ne klozetai,o tokios skylės blink.gif ,berniukams gal paprasta,o mergaitėm,ypač su pėdkelnėm,atlikti šią procedūrą sudėtinga. Tai taip ir neina į tualetą. unsure.gif Dėl vertinimo - sakė tipo pažymių nerašys,vertins 3 -jų spalvų skrituliukais pasiekimų knygelėj.Tai va,jau blogąjį (mėlyną) skrituliuką gavo,parėjo baisiausiai nusiminusi sad.gif Ir svarbiausia,net nesupranta už ką.Ir aš susinervijau. g.gif Manyčiau nors pirmą mėnesį galėtų blogai nevertint,nes vaikai dar susikaustę,o ypač tie kurie nelankė darželio ir nėra išmuštruoti atsakinėt.
Ir nelabai dar susigaudau,dirbt su ja ką nors namie papildomai ar ne.Mokytoja kaip ir nieko neliepė,bet jei skrituliukas mėlynas...Ak,ir neišeina man is galvos tas prakeiktas skrituliukas... dry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamy: 21 rugsėjo 2004 - 15:07
Na, oficialiai tai neturetu uzdavinet, bet kartais per pamoka vaikas nespeja padaryti, kas uzduota, tada ir buna darbelio namie. Musiskis, nors ir prailgintoj grupej buna ir ten dazniausiai viska pabaigia, bet namie kasdien perziurim sasiuvinius (pagiriam uz gera drbam, pasidziaugiam lipdukais) ir vistiek randam prazioplintu nepabaigtu uzduociu laugh.gif

O rugsejine depresija man irgi nepraeina, laukiu vaiko atostogu ne ka maziau nei tuomet, kai pati buvau mokine doh.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 21 rugsėjo 2004 - 16:38
Maniškei šiandien pamokų užduota - parašyti 4 lapus ohmy.gif , padaryti darbelį iš plastilino. Tai vaikas pusę dienos rašė, liko dar 2,5 lapo. Pavalgys vakarienę, ir sės rašyti. Vienu žodžiu, visą dieną pamokų ruošimas....nuprotėsiu, mokytojai prisiskambinti neina, ko gero ragelį nukėlusi g.gif
Atsakyti
Siaubas, paskambinau mokytojai... sad.gif Pasirodo, mano pirmokė nieko pamokų metu nedaro, tai ir atsiliko per keturis lapus... O apsimelavusi, o gėda blink.gif O aš dar čia mokytoją kaltinau... doh.gif Reikia vėl užsiimti gestapiniu auklėjimu, nes žiūriu negerumai mano vaiko galvoj darosi....
Atsakyti
Milabra, o ka jie ten raso taip, kad vaikas per 4 lapus atsiliko? blink.gif Pas mus i sasiuvini linijom is viso nieko nera dar prirasyta, o per matematika irgi vos vienas sasiuvinio lapas prirasytas. Daugiausia pratybose visko raso. Gal ir musiskis kazka prazioplino g.gif Nes ziopliukas tai kaip reikiant, sugebejo per viena diena pateriot 1,5 poros kojiniu (viena kojine is tos poros, kur paprastai aunasi, o kita pora - fizinio kojines sad.gif )
Atsakyti
sveikos rolleyes.gif
dar dėl tualetų. Pas mus taip pat skylės. Maniškė pirmą kartą matė tokį šedevrą. Tai griežtai atsisakė eiti. Bet kad ir nepatogu. Reikia ir uniforma prisilaikyti, ir kasos žeme velkasi. bet baisiausia, kad kabinos be durų ohmy.gif . Na jau ir man nelabai norėtųsi ten eiti. Kažkaip nors tualete turėtų būti šioks toks privatumas. juk ir namie nedarome palikę atviras duris. O gal čia dabar tokia mada ir aš nieko nesuprantu. Ko gero mokyklą reikia pradėti rinktis nuo tualeto. doh.gif
Atsakyti
Na kad tualetai be durų,tai kažkoks košmaras blink.gif mad.gif Aš pati į tokį neičiau.Ir iš viso,kas sugalvojo tas skyles,juk velniškai nepatogu.Aš saviškei namie demonstravau kaip reikia atsitupt,prisilaikyt sijoną.pėdkelnes suėmus prilaikyt (bet yra didelė galimybė jas apsisisiot g.gif ),bet maniškė kažkaip to neįsįsavino matyt,nes iki šiol ten neina ir nedaro.
Ir šiaip kažkodėl man rodosi,kad manoji nebus labai gera mokinė... sad.gif Silpniausia jos vieta - komunikabilumas.Tai kai reikia prieš klasę ar klasei klausant garsiai ką nors papasakot,tai ji tik kramto lūpą,nuneria galvą žemyn ir tyli.Kas bus,kai reiks mokintis eilėraštį,bijau ir pagalvot...
Nors antra vertus,aš pati buvau pirmūnė wub.gif ,bet kas iš to? Gyvenimas man už tai medalio neužkabino...Taigi raminuosi,kad neverta taip rimtai į viską žiūrėt.
Atsakyti
KASIOPĖJA, jie rašo į paprastą sasiuvinį ir į rašymo sąsiuvinį. Matematikos jau skaičius rašo.
Kaip mokytoja sakė, kasdieną parašo po 2 eilutes, panašiai užduoda namie parašyti. Tai va, kadangi mano gražuolė nerašė nei per pamokas nei namie, tai ir atsiliko.
O dėl tualetų - manoji tai moka atsitūpusi daruti, nes daug kur važinėjom, tai miške kaip kitaip padarysi, tai ir išmoko. Bet ji neina, nes kai vieną kartą pamatė prikakota, tai sakė daugiau neis. Neša iki namų. Tai mokinau, kad nors sultis gertų paskutinę pertrauką, vis mažiau spaus huh.gif
Atsakyti
QUOTE (milabra @ 2004 09 22, 09:32)
KASIOPĖJA, jie rašo į paprastą sasiuvinį ir į rašymo sąsiuvinį. Matematikos jau skaičius rašo.
Kaip mokytoja sakė, kasdieną parašo po 2 eilutes, panašiai užduoda namie parašyti. Tai va, kadangi mano gražuolė nerašė nei per pamokas nei namie, tai ir atsiliko.
O dėl tualetų - manoji tai moka atsitūpusi daruti, nes daug kur važinėjom, tai miške kaip kitaip padarysi, tai ir išmoko. Bet ji neina, nes kai vieną kartą pamatė prikakota, tai sakė daugiau neis. Neša iki namų. Tai mokinau, kad nors sultis gertų paskutinę pertrauką, vis mažiau spaus  huh.gif

Del tualetu - as pvz Vilniuj prestizinej mokykloj mokiausi ir tualetai pas mus buvo be duru. Tiesa, ten buvo ne skyles, bet klozetai, bet vistiek jokiu duru nebuvo. Ir nieko... tongue.gif
O vaikas, tfu-tfu-tfu, buvo pripratintas prie bet kokiu salygu, problemos nebuvo (aisku, gera man kalbeti, kai tualetai vaiko mokykloj vos ne kaip namie).
Ir siaip, skustis neturiu kuo toj mokykloj. Pamokos po 35 min., petraukos minimum 20 minuciu, vaikai turi is namu atsinese zaislu ir zaidzia. O i prailginta grupe vaikai turi atsinese arbatos, pagalvele ir uzklota. Kai nori, gali atsigerti ir suvalgyti is namu atsinesta sumustini arba nusnusti kur nugriuve ant kilimo...
thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 22 rugsėjo 2004 - 14:58