Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Lavonax, yra saugiu gan budu, pvz paveziot vezime lauke. Tikrai galima taip

Atsakyti

Tai ka, mums bus jau trecia savaite...

Uzknisa tas virusas. Vaiko darze vieno is vaiku mamai teigiamas. Nesuprantu kai gali nebut privalona seimos nariams testuotis... Ir zinok dabar. Debiliska tvarka

Tai kad pradinukai eis į mkla. Tik nuo 5 kl nuotolinis 

Atsakyti

Gaile, mociute mociutei nelygi. Savo kaimo mociutei nebuciau savo mazu vaiku palikus. 

Atsakyti

Gaile, mociute mociutei nelygi. Savo kaimo mociutei nebuciau savo mazu vaiku palikus. 

Tai taip. Būna nesaugių namų, alkoholikų, narkomanų, šiaip grubių ir smurtą mėgstančių žmonių.

Bet lavina tai nieko blogo nepasakė. Dėl ko ten vaikui būtų nesaugu. Aš manau čia problema sūnų santykių su ja, tu visu bėdų su antstoliais, ir pan. Na vat nuoskaudos, principai. O rezultate kenčia patys, neturi kaip pailsėt 

Atsakyti

Buvo laikotarpis, kai savo vaiką auginau tik viena su mb, nebuvo jokių bobučių arti. Bet kai buvo, tai irgi ne kažką galėjo padėti, buvo dirbančios tų laikų karjeristės. Anytai esu bandžius palikti, kai buvo mažas, bet greit atsisakiau tos minties. Tiesiog supratimas  apie vaikus skyrėsi. Kartą grįžom su mb, o anyta visas orlaides uždarius, kūdikiui vilnonę kepurę užmaukšlinus, o lovytės šonus kaldrom apkarsčius, atseit, kad neperšaltų. Vaikas visas raudonas, šlapias, rėkiantis. Sako, nesuprantu, ko jis rėkia. Dar pora kartų buvo, bet paskui pasakiau, gana. Tiktai, kai gerokai paaugo. Ir tai, kartą pas ją būdamas, lakstė ir užvirto ant kambaryje pastatyto ant grindų karšto lygintuvo. Kokia  rūpestinga močiutė nepagalvos apie tai, kad vaikas kaip vijurkas, skalbinius lygina ir lygintuvo nepaslepia?

Taigi visko būna.

O savo mamai nepalikdavau dėl jos skundų amžinų, paskambindavo ir pasakydavo "pasiimk savo turtą, pavargau". Arba eidavom kažkur apsipirkti, aš ją su vežimėliu ir vaiku palikdavau lauke, tai jei vaikas pradėdavo verkti, ji man iškilmingai įnešdavo į parduotuvę ir įbrukdavo visų akivaizdoje. :D Ai, buvo tokia  "su kiaušais" truputį.

Taip kad ne visos bobutės tinkamos.

Man nerimas dėl vaiko nusverdavo norą pailsėti. Buvo mb dar. Su juo galėjau kažinkiek vaikų auginti, bet nenorėjau pati.

Atsakyti

Tai taip. Būna nesaugių namų, alkoholikų, narkomanų, šiaip grubių ir smurtą mėgstančių žmonių.

Bet lavina tai nieko blogo nepasakė. Dėl ko ten vaikui būtų nesaugu. Aš manau čia problema sūnų santykių su ja, tu visu bėdų su antstoliais, ir pan. Na vat nuoskaudos, principai. O rezultate kenčia patys, neturi kaip pailsėt 

Tai negi tau atrodo, kad poilsis turi būti pirmoje vietoje, kad tik tą vaiką kažkam įbrukt? 

Kartais ir savigarbos reikia turėt prieš visokias anytas, savo poilsio neiškeliant aukščiau visko. 

Tu visada perdedi, nes atrodo, kad žinai geriausiai.

Atsakyti

Mano mociute buvo sauni tvarkinga, veikli, darbsti kaimo moteriske, tik mazu vaiku nemego. Nors pati pagimde 6,uzaugino 4.

Atsimenu,vaikstau su pilvu, o ji atvaziavus pas mano tevus.

Sako: vaikeli, nu ir kam tau to vargo reikejo? Gimdymas yr kancia, o kur auginimas... butum gyvenus sau ramiai, smagiai ir be tu vaiku.

Sakau:o tai ko pati 6 gimdet?

Tik numojo ranka....  :D 

Atsakyti

Tai negi tau atrodo, kad poilsis turi būti pirmoje vietoje, kad tik tą vaiką kažkam įbrukt? 

Kartais ir savigarbos reikia turėt prieš visokias anytas, savo poilsio neiškeliant aukščiau visko. 

Tu visada perdedi, nes atrodo, kad žinai geriausiai.

Ai aš tai nevaidinu didvyres. Man poilsis yra svarbu. Man svarbu mano laikas, mano vienatvė. Aišku vaiko saugumas 1 vietoj. Be kompromisų. Bet kai pati kaip zombis bludiji, nemiegojus, nervuota, depresuota, tai manau ne kažką su tuo saugumu. O anytomis mes dažnai nepasitikim be pagrindo. Pvz vaiko darželio auklėtojos gi iš vis svetimos, o va palieka mamos joms vaikus visai dienai, pasitiki nei kiek nepažįmodamos 

O nelaimė, kokie karšti lygintuvai ar pan gali nutikti bet kada su bet kuo, tame tarpe ir su tėvais 

Atsakyti

Mano mociute buvo sauni tvarkinga, veikli, darbsti kaimo moteriske, tik mazu vaiku nemego. Nors pati pagimde 6,uzaugino 4.

Atsimenu,vaikstau su pilvu, o ji atvaziavus pas mano tevus.

Sako: vaikeli, nu ir kam tau to vargo reikejo? Gimdymas yr kancia, o kur auginimas... butum gyvenus sau ramiai, smagiai ir be tu vaiku.

Sakau:o tai ko pati 6 gimdet?

Tik numojo ranka....  :D

Žinok man mama tą patį sakė kai laukiausi pirmagimio. Na ir kas? Momentine emocija manau, gaila pasidarė jai gal manęs. Vistiek ji gera močiutė, nors ir daro klaidų, ir nervuoja būna mane, bet džiaugiuosi kad vaikai ja turi, kad padėjo man kiek galėjo 

Atsakyti

Aplamai mes pačios būsim anytos kažkada. Įsivaizduokit kaip smagu bus kai taip marčios nepasitikės. Vat tiesiog nes kažką gal ne taip leptelesim, ne taip pažiūrėsim. Nu žiauru 

Atsakyti

O tu ką, manai naktim nemiegam ir nervuojames dėl svetimų vaikų? 😂 abejoju ar čia tokių yra

Taip pat darydavau su vyresniuoju. Bet tada buvo kitos rekomendacijos. Šiaip dar išeitis tas maisto šaldymo dėžutė turistinė. Nes seniau tai rekomenduoja o mišinius visai dienai pasidaryt, sterilizuoti buteliukus, supilstyti ir sudėt šaldytuvan. Prieš maitinima pašildyti. Taip dariau su vyresneliu, dauguma taip darė. Bet db gal kitokia tvarka

Nervuojates..kad nedaro, kaip jus daret..nes TIK TAIP yra gerai..patogu ir apskritai..cha cha cha...bet dzin :)

Atsakyti

Aplamai mes pačios būsim anytos kažkada. Įsivaizduokit kaip smagu bus kai taip marčios nepasitikės. Vat tiesiog nes kažką gal ne taip leptelesim, ne taip pažiūrėsim. Nu žiauru 

man tie tamprūs anytų-marčių ryšiai visai neįdomūs. Vaikai kuria savo šeimas, tai jau atskira ląstelė. 

Neketinu stengtis būti marčiai tinkama, nei anytai stengiausi įtikti.

Visada visus sprendimus priimdavau pati, neleidau kištis į savo šeimos gyvenimą ar kažkaip turėti man įtakos per vaiką.  

Visos moterys skirtingos.

Man labai patinka tai, kad niekas man negali pasakyti "aš tau padėjau vaiką auginti". Nes nemėgstu jaustis kažkam dėkinga ar įsipareigojus.

Man niekas nežiauru. Taip yra, ir ką?

Atsakyti