Bet kas bus po švenčių, tai neįsivaizduoju. Nes pardėse masė žmonių. Ir visiems trūksta ko nors vieno.
Bijau kad viršys 5000
Jau netoli 4 tūkst. koronos... kolkas jokio postūmio į gerąją pusę.
Ir sunkiai bus, nes ne tik per pc plinta, o dar ir per darbovietes. Nežinau kodėl apie tai niekas nekalba, bet labai daug kur gamyklose žmones neima nedarbingumų, nes tvarka tokia. Tiesiog prisigeria vaistų ir eina į darbą, o kol neima krist vienas po kito su diagnoze, tai nebūna jokių saviizoliacijų, nors kontaktuoja nuo kelių iki keliolikos asmenų. O įskaitant šeimos narius gaunasi dešimtys užsikrėtimų. Bet čia turbūt kai nvsc neištiria atvejų, o vadovai doldani pochuistai.... O tų neištirtų gi būdavo trečdalis.
Ne.jai daug kartų sakiau.o jokių savivaldybių kirst nereikia. Tai tada kam čia pjaut amadėją reikėjo dėl žuvies,vaiko.juk tai tas pats.Ne tas pats. Dabar draudžiami skirtingų namų ūkio kontaktai, o ten buvo rekomendacija, kurios net nepažeidžiau.
Buvau užsipulta, nors elgiausi absoliučiai teisėtai.
Dėl žuvies išvis absurdas: max 5 min kontaktas per turbūt net be 2m atstumą mini pardėj, kur įleidžia tik po 1 žmogų 😃
Nesuprantu ką čia parašei.
Pagonys garbina gamtą. Ugnį vandenį, medžius ir akmenis. Nueko nzn apie jų Kūčias 🙄
Tai jų šventė taip nesivadina. Bet ji yra tuo pačiu metu su Kūčiom, lygtai. Ir burtai, kurie buriami per Kūčias, labai prieštarauja katalikybei. Tai ten gi irgi nuo senovės laikų persipynę.
Tradicijos sakai dzin... netikiu, Gaile, nes viską, ką mes, kaip lietuviai turime, yra tradicija. Jei jos neliks, neliks lietuvių... Aš savo vaikams būtinai pasakoju apie tradicijas. Ir matau, kaip joms dzin. Ir jaučiu, kaip mes tolstam kažkaip... Bet tikiu, kad subręs jos ir nebus joms dzin.
Sako šnd vyresnioji tėvui, - nupirk rytojui kolos, gi šventė. Sako nea, per kūčią gersime gal kompotą, o gal kisielių, o šiaip aguonpienis bus. Jokių kolų nebus. Ir taip pasakė žmogus, kuris neturėjo kūčių ir kalėdų niekada vaikystėje. Kuris pamatė kūčias tik pas mane prieš 20 metų. Jis netikintis, bet pastovi, kai būna malda prieš kūčių vakarienę. Kažkaip tą tradiciją saugo, svarbi ji jam, nenori, kad nusivažiuotų kažkur.
Priimčiau laikinai, jei labai reikėtų.
Bet mes name gyvenam, erdvės daugiau, san. mazgų keletas. Tai net nesusiduriam su namiškiais kartais per dieną.
Esu gyvenus keletą mėn. panašiai, kai sūnaus draugė buvo, tai vargu ar norėčiau pakartot.
Mano tvarka, taisyklės ir įpročiai. Gerai, kad jiems nerūpėjo daug gamintis, lakstė visur.
Norint nesugadinti santykių, galima kartu gyventi tik laikinai.
O va mano toji davatka močiutė su daug vaikų irgi gyveno nuosavam name. Bet ne tokiam ir dideliam. Su vienu sanmazgu. Tais laikais, turbūt net negalvojo žmonės apie juos du. Taigi, jie gyveno sau abu - močiutė ir senelis. Ir turbūt visi 6 vaikai, kai apsiženydavo, pagyvendavo pas juos tame name. Nežinau, kaip ten jiems sekėsi. Bet pvz aš kai visai mažas vaikas buvau, pamenu - mes gyvenome visa šeima keturiese vienam kambary. Kitam kambary mamos brolis, trečiam kambary mano dėdė su žmona..... marti senelių.
Dabar pamaniau, gal žmogus piktas buvo, nes nu ir gyvenimėlis...
Pvz susipykdavo mamos sesuo su vyru - atsikraustydavo pas senelius tuos mano, savo tėvus. Ir porą kartų atsimenu, kad taip buvo. Atsikraustydavo su dviem vaikais (ot man linksma būdavo, nes puskė mano man buvo ir yra geriausia draugė).
Tai tam name kartais gaudavosi 3 - 4 šeimos, be jų pačių. Ir virtuvė viena ir tūlikas vienas.... Bet niekad savo vaikų nevydavo, toks man vaizdas susidaręs, visad priimdavo, nesu girdėjus jokių dejonių iš močiutės. Aišku, gal tikėdavosi, kad išeis greitai kuris nors, ką aš žinau. Bet niekad nėra atsivėrus man, kad jai užknistų tie vaikai su savo pasogom. O mes labai daug apie daug ką kalbėdavom.... Nuo jos meilės istorijos, kaip ten kas su seneliu buvo, iki va, Dievo. Man ji niekad nedrįsdavo sakyt, kada man žegnotis, ar kada eit išpažinties. Aš netgi vienintelė iš šeimos nesituokiau bažnyčioj. Nes MB netikintis. Oj, daug kalbėjom. Šioj vietoj tai ir tetos mane užstojo. Na, bet aš labai prieš melą bažnyčioj. Tai daug kalbėta su ja apie tai.
Taigi, nukrypau, bet netrinsiu...
Tęsiant temą, tai būdavo sunku gūdžiais tarybiniais laikais negyvent kartu. Nes pvz mano tėvai niekaip negaudavo buto. Stovėjo eilėj, bet nesimatė jiems niekaip. Nes kauniečiai tėvai abiejų. Ir vieno ir kito. Ir neduodavo buto. Kas iš kaimo į Kauną, tai ok, duodavo kur gyvent. Mes išėjome galiausiai, kai man 6 metukai buvo. Tai tėvai kokius 8 metus gyveno pas savo tėvus....
O dabar aš pati irgi labai nenorėčiau gyventi su kažkuo. Pasidarius tokia asocialė, kad baisu.