Pas mane irgi niekas link silkės nė artyn neina 😄 tai aš porą filyčių pasidarau ir viskas. Nu, vyresnėlė sakė ragaus. Gal patiks.
Neįsižeisk mama,bet gražių akinių nebūna🤦♀️
Tetis sakydavo:Jei su akiniais, tai ir negrazi
Pas mane irgi niekas link silkės nė artyn neina 😄 tai aš porą filyčių pasidarau ir viskas. Nu, vyresnėlė sakė ragaus. Gal patiks.
Tik su actu pas mus eina. Tai tos pridariau. O kitu tai paragauja mandagiai, o paskui as viena edu..
*** Sėlija, 23 Gru 2020 - 18:07, parašė: Tetis sakydavo:Jei su akiniais, tai ir negraziNepatikčiau tavo tėčiui.😁
Fėja*, 23 Gru 2020 - 18:06, parašė: Pas mane irgi niekas link silkės nė artyn neina 😄 tai aš porą filyčių pasidarau ir viskas. Nu, vyresnėlė sakė ragaus. Gal patiks.Nu yai iš tos skarbos,gal sakau reik pora rūšių, koks skirtumas,vistiek jau atidaryta,o ir daugiau patiekalų bus.😁 Bet jo,viena ėsiu,nu gal vegetarė biški,vyras ..
taip ir vaiksciodavo zmones pusakliai, nes nei remeliu graziu, nei patys zmones su jais grazus. Gal 6 ar 7 klasej isejome su drauge ziema pasivaikscioti, tai bernas ateidamas mestelejo mums i veidus sniego, sakydamas : U kovo chetyre glaza, tot pochozh na vodolaza.
O man tetis buvo kaip tik akiniu remelius is Čekoslovakijos parevezes, tai reikejo "pravedinti".
Nepatikčiau tavo tėčiui.😁
tu atsimeni, kokie anais laikais tie akiniai buvo?
Aš to nepasakiau.
Aš ir nesakau kad tu pasakei. Tik papildžiau tavo žinutę savo pastebėjimu
Tai jų šventė taip nesivadina. Bet ji yra tuo pačiu metu su Kūčiom, lygtai. Ir burtai, kurie buriami per Kūčias, labai prieštarauja katalikybei. Tai ten gi irgi nuo senovės laikų persipynę.
Tradicijos sakai dzin... netikiu, Gaile, nes viską, ką mes, kaip lietuviai turime, yra tradicija. Jei jos neliks, neliks lietuvių... Aš savo vaikams būtinai pasakoju apie tradicijas. Ir matau, kaip joms dzin. Ir jaučiu, kaip mes tolstam kažkaip... Bet tikiu, kad subręs jos ir nebus joms dzin.
Sako šnd vyresnioji tėvui, - nupirk rytojui kolos, gi šventė. Sako nea, per kūčią gersime gal kompotą, o gal kisielių, o šiaip aguonpienis bus. Jokių kolų nebus. Ir taip pasakė žmogus, kuris neturėjo kūčių ir kalėdų niekada vaikystėje. Kuris pamatė kūčias tik pas mane prieš 20 metų. Jis netikintis, bet pastovi, kai būna malda prieš kūčių vakarienę. Kažkaip tą tradiciją saugo, svarbi ji jam, nenori, kad nusivažiuotų kažkur.
Nu žinok kai jau sėdžiu prie to stalo, tai ne dzin kad ant jo. Sushi tikrai nenoriu. Tiesiog per Kūčias man svarbiau nueit į mišias, nei prie stalo. Tad svarbesnė ne etninė tradicija (rašiau seniau ne kartą, jei ne vaikai, nebūtų iš vis tokio dalyko pas mus kaip tos kūčių ir Kalėdų vakarienės namie), dalinai ji man dzin. Man kalėdos visada reiškia atostogas ir piemeneliu mišias.
*** Sėlija, 23 Gru 2020 - 18:18, parašė: tu atsimeni, kokie anais laikais tie akiniai buvo?Ne.nenešiojau.
Nevalgyk sušių.nereikia jų tau valgyt.juos valgo,kas nori.
Issiviriau bulbes, morkas, pupeles. Issikepiau zuvi tesloj.
Vat.
Aš pasidariau silkė su dz baravykais ir silkė su morkomis svogūnais. Dar isviriau ryžius mišrainei ir kisieliu. Rytoj supjaustysiu mišrainė ir vsio. 12 patiekalu nebus
Neįsižeisk mama,bet gražių akinių nebūna🤦♀
Lb Pažįstama. Vyresnelis akinius nešioja nuo 1 metukų. Kai buvo 14os, nusprendė, kad gražių nebūna 😂.