Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

QUOTE(Pienė_ @ 2020 12 23, 20:10)
<p>Ar gali būti korona be kosulio, be kvapo ir skonio praradimo? Bet yra aukšta temperatūra, kaulų, raumenų, galvos skausmas, silpnumas. Na kaip gripas 🤔</p>

O frate nicola maciaveli, eskulapas uz kampo gyvena. Ne ten pataikei gydytis.
Atsakyti

Aš ir nesakau kad tu pasakei. Tik papildžiau tavo žinutę savo pastebėjimu

Nu žinok kai jau sėdžiu prie to stalo, tai ne dzin kad ant jo. Sushi tikrai nenoriu. Tiesiog per Kūčias man svarbiau nueit į mišias, nei prie stalo. Tad svarbesnė ne etninė tradicija (rašiau seniau ne kartą, jei ne vaikai, nebūtų iš vis tokio dalyko pas mus kaip tos kūčių ir Kalėdų vakarienės namie), dalinai ji man dzin. Man kalėdos visada reiškia atostogas ir piemeneliu mišias. 

Tai Gaile, tau šiandien labai nykoka turėtų būti, nes nenueisi į mišias? Kaip ir ta šventė tau nelabai pasijus....

Aš tai niekad nebuvus piemenėlių mišiose. Aš jau aguonų pririjus miegu tuo metu  :geda: 

Ir apskritai labai nemėgstu su mase kur nors eiti. Nemėgstu mugių, miesto švenčių, per didžiąsias šventes eiti į bažnyčią....

Bet, kiek esu bendravus ir mačius klierikų ir kunigų kol mokiaus, vėliau esu dirbusi mokykloje ir su jais mokyklos parapijos bažnyčioj dalyvavus (ruošdavau mokyklos choriuką. Nueidavom pvz per Kalėdas per mišias pagiedoti), tai kunigams yra svarbu stalas ir susėdimas prie jo. Nes tai yra ryšys su šeima, su brangiais tau žmonėm. Ir netgi vienas žmogus, kad atsisėstų, permąstytų, kas įvyko, kas gero, kas blogo, ką prisiminti, ką pamiršti... gal pasimelsti ir paprašyti, gal atgailauti, pažadėti kažką sau... Ir kam kas. Pasauliečiams viena, kunigams kitka... Na, manau ir per pamokslus tu 100 kart girdėjus...

Ir bažnyčia labai UŽ, kad jūs su vyru, po ar prieš mišias, susėstumėt prie bendro stalo, sukalbėtumėt maldą, palinkėtumėt viens kitam ramybės. Ir džiaugtumėtės tuo gimimu. O šventė visada su stalu ir maistu, ir gėrimu asocijuojasi. Gi biblijoj aprašyta. 

O kas netiki irgi tikrai praktiškai ta pati prasmė - ryšys su šeima, gerumo kažkokio apraiška, išklausyti vienas kitą, pasidžiaugti, kad esam.... Jei vienas švenčia, pasidžiaugti, prisiminti, ką turim, ką praradom... Nu žodžiu...

Su Kūčiom 🌲🌲🌲 Visas visas 💋💋💋

Atsakyti

Ne.nenešiojau.

Aš nenešiojau, bet kas nešiojo, tai tokie BAISŪS man jie buvo.... Todėl pamenu  :bijau2:​ 

Atsakyti

Mes tai silkiniai. Visi kapojam

Mano tai niekas nė pirštu neliečia 😄

Atsakyti
Nieks nesveikina nieko niekada su kuciom ,is kur istrauket sita?Kucios atsirado ,kai grizdavo gimines ir artimieji is gasterbaiteriu darbo kaledu savaitei. Vel tesiogine aliuzija i saturnalijas. Dovanas tie gasterbaiteriai atnesdavo , namiskiai pasninkisku valgiu paruosdavo. Kauno ir kitu miestu katalikai nedristat cia teigt kad cia kazkokia constanta visiems. Daugiau nuomoniu pliuralizmo prasom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 24 gruodžio 2020 - 08:54

Fėja, kažkada recepta rasei baravykų uztepeles. Tai db atliko po silkės jų, pasidariau pagal tavo recepta. Omg, apsirijimas totalus. Sprogsiu

Rimtai?.., oj, kaip džiaugiuos, kad patiko 👍👍👍

Atsakyti

Nieks nesveikina nieko niekada su kuciom ,is kur istrauket sita?Kucios atsirado ,kai grizdavo gimines ir artimieji is gasterbaiteriu darbo kaledu savaitei. Vel tesiogine aliuzija i saturnalijas. Dovanas tie gasterbaiteriai atnesdavo , namiskiai pasninkisku valgiu paruosdavo. Kauno ir kitu miestu katalikai nedristat cia teigt kad cia kazkokia constanta visiems. Daugiau nuomoniu pliuralizmo prasom.

Aš tai visad tos nuomonės, kad gero žodžio niekad nebus per daug  :angel_not:​ 

Atsakyti

Tai Gaile, tau šiandien labai nykoka turėtų būti, nes nenueisi į mišias? Kaip ir ta šventė tau nelabai pasijus....

Aš tai niekad nebuvus piemenėlių mišiose. Aš jau aguonų pririjus miegu tuo metu  :geda:

Ir apskritai labai nemėgstu su mase kur nors eiti. Nemėgstu mugių, miesto švenčių, per didžiąsias šventes eiti į bažnyčią....

Bet, kiek esu bendravus ir mačius klierikų ir kunigų kol mokiaus, vėliau esu dirbusi mokykloje ir su jais mokyklos parapijos bažnyčioj dalyvavus (ruošdavau mokyklos choriuką. Nueidavom pvz per Kalėdas per mišias pagiedoti), tai kunigams yra svarbu stalas ir susėdimas prie jo. Nes tai yra ryšys su šeima, su brangiais tau žmonėm. Ir netgi vienas žmogus, kad atsisėstų, permąstytų, kas įvyko, kas gero, kas blogo, ką prisiminti, ką pamiršti... gal pasimelsti ir paprašyti, gal atgailauti, pažadėti kažką sau... Ir kam kas. Pasauliečiams viena, kunigams kitka... Na, manau ir per pamokslus tu 100 kart girdėjus...

Ir bažnyčia labai UŽ, kad jūs su vyru, po ar prieš mišias, susėstumėt prie bendro stalo, sukalbėtumėt maldą, palinkėtumėt viens kitam ramybės. Ir džiaugtumėtės tuo gimimu. O šventė visada su stalu ir maistu, ir gėrimu asocijuojasi. Gi biblijoj aprašyta. 

O kas netiki irgi tikrai praktiškai ta pati prasmė - ryšys su šeima, gerumo kažkokio apraiška, išklausyti vienas kitą, pasidžiaugti, kad esam.... Jei vienas švenčia, pasidžiaugti, prisiminti, ką turim, ką praradom... Nu žodžiu...

Su Kūčiom 🌲🌲🌲 Visas visas 💋💋💋

Aš irgi nemėgstu masinių renginių. Bet piemeneliu mišios man lb patinka. O va sėdėjimo prie stalo nemėgstu dar labiau, šiemet bus tikrai gerai, nes tik 3se busim, niekur nereiks lėkt, bendraut, ėst be proto. Pavakarieniausim ir žaisim stalo žaidimus 👍

Atsakyti

Cia tu pati taip galvoji ? 

Nu aš taip žinau.

O pati tikiuosi, kad jei jau taip atsitiktų, kad tikrai TEN kažkas būtų prie dangaus vartų 😄 Tai žiūrėtų į visą gyvenimą apskritai. Ir nulemtų, koks žmogus buvau. Ką galvojau, ką dariau, ką linkėjau, kaip kitiems tai atsiliepė.... O tas su kuo teisiškai gyvenau, TEN svarbu nebus.

Atsakyti

Rimtai?.., oj, kaip džiaugiuos, kad patiko 👍👍👍

Aha, vėl edu, db jau pusryčiams 🤣. Siaubas 😆

Atsakyti

Aš irgi nemėgstu masinių renginių. Bet piemeneliu mišios man lb patinka. O va sėdėjimo prie stalo nemėgstu dar labiau, šiemet bus tikrai gerai, nes tik 3se busim, niekur nereiks lėkt, bendraut, ėst be proto. Pavakarieniausim ir žaisim stalo žaidimus 👍

Aha, ta ramybė tai labai veža.

Mano tai svajonė buvo, kad kūčiavot ne pas mamą, bet kad ji gyva būtų. Ir žinojau, kad to niekada nebus. Nes nevažiuot pas ją per Kūčias, tai ją įžeisčiau. Pateisinama būtų tik, jei mes pas MB tėvus važiuotume, tada viskas ok.

Nu ir va. Prašom. Įvyko. Neįtikėtina man, kas vyksta su tuo virusu. Labai labai tikiuosi, kad kai žmonija jį nugalės, kita tokio lygio pandemija bus vėl tik po 100 metų.

Atsakyti

Sakramentai lb svarbus katalikų konfesijoj. Tai jei žmogus religingas, jam tai reikšminga

Taip, jei esi tikras krikščionis, pagal klasikinį jų supratimą, tai priverstinai MB pas kunigą ir su manim prie altoriaus. Ir nesigilinti.

Atsakyti