Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Bet kaip jūs nusimanote konditerijoj, iki pavadinimų..

Aš žinau obuolių pyragus, savo gamybos. Dar eklerus. O tortų pavadinimų išvis nežinau. Ai, dar žinau, kad ragautas Napoleonas ne vienos rūšies, ir medutis.

Nei sausainiai, nei šakočiai manęs nevilioja.

Atsakyti

Bet kaip jūs nusimanote konditerijoj, iki pavadinimų..

Aš žinau obuolių pyragus, savo gamybos. Dar eklerus. O tortų pavadinimų išvis nežinau. Ai, dar žinau, kad ragautas Napoleonas ne vienos rūšies, ir medutis.

Nei sausainiai, nei šakočiai manęs nevilioja.

As irgi jokiu pavadinimu  nezinau, nes  labai retai perku. Nu medutis, napoleonas, advokatas, girliazinis.

Tu naujovisku nezinau. 

Atsakyti

Kas valgo cepelinus,šaltibarščsiu,tas ir šakočius.čia šventa lietuvio trijulė😁

Oi,mišrainę.dar.😁

Tortą dar žinau naujienėlę ,o gal čia pyragas.😁

Atsakyti

Kas valgo cepelinus,šaltibarščsiu,tas ir šakočius.čia šventa lietuvio trijulė😁

Oi,mišrainę.dar.😁

Tortą dar žinau naujienėlę ,o gal čia pyragas.😁

kaip gali būti skanus šakotis? gal tik atrodo išskirtinai. Kažkoks labai saldus sausainis.

Va, jei kažkas kremiško, ar plakta grietinėlė, ar kokia maskarponė figūruoja, tai jau niam  :wub:​ 

Atsakyti

Pas mus namuose Naujiems Puriena daznai budavo.

Šakočius mes ir minkstuciukus megstam. 

Pasidarem siam vakarui biskvitukas morengiukas plakta grietinele uogiene juod serbentu. Jau laukiu kol skanausim :D​ 

Atsakyti

Pinotija, 31 Gru 2020 - 14:28, parašė: kaip gali būti skanus šakotis? gal tik atrodo išskirtinai. Kažkoks labai saldus sausainis. Va, jei kažkas kremiško, ar plakta grietinėlė, ar kokia maskarponė figūruoja, tai jau niam :wub:
Nu ir man keista,kaip šakotis,kuris neturi nei maskarponės,nei kremo,gali būt toks skanus.gal kokių burtiniškų prieskonių įberia.
Atsakyti

Bet kaip jūs nusimanote konditerijoj, iki pavadinimų..

Aš žinau obuolių pyragus, savo gamybos. Dar eklerus. O tortų pavadinimų išvis nežinau. Ai, dar žinau, kad ragautas Napoleonas ne vienos rūšies, ir medutis.

Nei sausainiai, nei šakočiai manęs nevilioja.

Tai jeigu perku metais is metu ta pati vyniotini, tai kaip nezinoti jo pavadinimo?  Tortu pavadinimu  ne itin zinau, is vaikystes zinomas griliazinis, jaunyste, veliau Puriena, medutis su napoleonu man nepatinka, kiek esu valgiusi sveciuose, tiek ne. Visu musu skoniai, iprociai,  atsinesti is vaikystes,  skirtingi, naujamadingi sveikuoliski saldumynai ir pn, irgi skonio reikalas.  Nori saldziai,   bet sveikai - perki viena, nori tiesiog skanios cukraus bombos - perki kita.  Arba pats gamini. :)

Atsakyti

Tai jeigu perku metais is metu ta pati vyniotini, tai kaip nezinoti jo pavadinimo?  Tortu pavadinimu  ne itin zinau, is vaikystes zinomas griliazinis, jaunyste, veliau Puriena, medutis su napoleonu man nepatinka, kiek esu valgiusi sveciuose, tiek ne. Visu musu skoniai, iprociai,  atsinesti is vaikystes,  skirtingi, naujamadingi sveikuoliski saldumynai ir pn, irgi skonio reikalas.  Nori saldziai,   bet sveikai - perki viena, nori tiesiog skanios cukraus bombos - perki kita.  Arba pats gamini. :)

Nieko neturiu dabartyje, atsinešto iš vaikystės, konditerine prasme. Kai buvau maža, tėvai mane į balius veždavosi, tai esu persiragavus saldumynų, paskui dešimtmečiais nevalgiau ir nesidomėjau.

Nebent  saldainius, tuos legendinius, bet jie šiais laikais nėra man tokie skanūs.

O kas yra saldžiai, bet sveikai? Jei medus, tai tas pats pagerintas cukrus, džiovinti vaisiai- fruktozė, tik skamba sveikuoliškai. Jei saldinta saldikliais, tai dar žiūrint kokiais, nes kai kurie tai išvis blogiečiai. Nežinau.

Bekalbant užsimaniau iškepti obuolių pyragą, tokį drėgną, su cinamonu ir vanile.  :wub: 

Atsakyti

Sveikuoliski, tai be cukraus, glitimo, pieno ir pn. "blogybiu". :)  Ant greicio kaip pavyzdi  radau toki puslapi: https://soulfood.lt/...niski-desertai/Cia zmones patys gaminasi. Dar atsimenu, blueta buvo idejusi uzsakyto veganisko torto nuoroda,  taigi, yra pilna vietu, kur sveikuoliai saldinasi  savo gyvenima.   Radau: https://holigans.lt/...ai-ir-desertai/

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo savaitė: 31 gruodžio 2020 - 15:35

Nieko neturiu dabartyje, atsinešto iš vaikystės, konditerine prasme. Kai buvau maža, tėvai mane į balius veždavosi, tai esu persiragavus saldumynų, paskui dešimtmečiais nevalgiau ir nesidomėjau.

Nebent  saldainius, tuos legendinius, bet jie šiais laikais nėra man tokie skanūs.

 

Na, mano vaikysteje,  atvirksciai, mama labai venge visokiu saldumynu, saldainiu musu namuose nebuvo, tik ypatingomis progomis,  labai prisiziurejo, ka valge, kad  ne gramo nepriaugtu, tas nesveika, to negalima, as isaugau ant draudimu ir ribojimu, taigi, niekaip negalejau persivalgyti saldesiu, man ju amzinai truko.  :D

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo savaitė: 31 gruodžio 2020 - 15:42
Šakočiai skanu tik labai labai kai kurie, ir žinoma, kad ne iš parduotuvių. Keptų namuose kartais būna labai skanių. Bet tik kartais.

Saldumynų sveikų nėra, tai kai valgau saldžiai, tai net nežiūriu, iš ko jie nulipdyti. Bet parduotuvėse skanių dalykų nebūna. Nebent ledai. Iki visokių mandrų kepyklėlių neturiu nei lako, nei noro, dažnai ir galimybių nukakti, tai geriausi saldumynai yra gaminti namie. Net ir visai paprasti būna skanūs.

Šašlai nupirkti - sprandinės, gal ir nebus pirktiniai labai skanūs, bet sueis.
Atsakyti

Mes tai paprasti.

Dukros nuvarė darbuotis į virtuvę.aš priguliau.

Atradau vinted.užsisakiau odinį tašiuką sau(nu kažąąą norisi nusipirkt,o niekas nesimatys namie,o vat su tašiuku iki pardės galima nuvaryt😁)

Ir batus _kerziukus drakoniukui.

Nu va ,jau įdomiau .Kažkas įvyko.😁

Atsakyti