Tai jeigu perku metais is metu ta pati vyniotini, tai kaip nezinoti jo pavadinimo? Tortu pavadinimu ne itin zinau, is vaikystes zinomas griliazinis, jaunyste, veliau Puriena, medutis su napoleonu man nepatinka, kiek esu valgiusi sveciuose, tiek ne. Visu musu skoniai, iprociai, atsinesti is vaikystes, skirtingi, naujamadingi sveikuoliski saldumynai ir pn, irgi skonio reikalas. Nori saldziai, bet sveikai - perki viena, nori tiesiog skanios cukraus bombos - perki kita. Arba pats gamini. 
Nieko neturiu dabartyje, atsinešto iš vaikystės, konditerine prasme. Kai buvau maža, tėvai mane į balius veždavosi, tai esu persiragavus saldumynų, paskui dešimtmečiais nevalgiau ir nesidomėjau.
Nebent saldainius, tuos legendinius, bet jie šiais laikais nėra man tokie skanūs.
O kas yra saldžiai, bet sveikai? Jei medus, tai tas pats pagerintas cukrus, džiovinti vaisiai- fruktozė, tik skamba sveikuoliškai. Jei saldinta saldikliais, tai dar žiūrint kokiais, nes kai kurie tai išvis blogiečiai. Nežinau.
Bekalbant užsimaniau iškepti obuolių pyragą, tokį drėgną, su cinamonu ir vanile.