Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Nu ir dar nesuprantu ko čia bijot,vanduo bėga,šviesa šviečia,radiatoriai šyla,internetas yra,telikai rodo.autobusai važiuoja.viskas tas pats ,tik daug geriau.nesupranu, kaip čia mums taip pasisekė.dar dabar keista.važiuoju iš pardės tarp miškų ir vis dar kaip sapnas.

Na visai neseniai pati nesupratai, kaip kažkas galėjo džiaugtis nuosavu namu ir nesvajoti apie butą. Pasirodo vieniems anksčiau, kitiems vėliau nuosavo namo norai ir džiaugsmai tampa nesvetimi.

Puiku, kad esi patenkinta  :) 

Atsakyti

Na visai neseniai pati nesupratai, kaip kažkas galėjo džiaugtis nuosavu namu ir nesvajoti apie butą. Pasirodo vieniems anksčiau, kitiems vėliau nuosavo namo norai ir džiaugsmai tampa nesvetimi. Puiku, kad esi patenkinta  :) 
Ne.ne aš ne suoratau.o kalbėjom apie tam tikrą laikmetpį ir žmonių siekius ir svajones.n kartų sakau. Net su skačiiusi tarybinio žmogaus gero gyvenimo įsivaizdavimą. Butas_sodas_mašina(toks gerovės komplektas buvo). Kiti laikai buvo.tais laikais aš tikfai nenorėčiau čia gyvent,būtų sudėtinga.net autobusas nevažiuotų..nei vaikai privežiotum.daug kas pasikeitė.nei parduotuvės arti.nebūtų. O dar ko gero reiktų kokias vištas augint ar kiaulę.apie agurkus ,aišku nekalbu.čia jau savaime suprantama😁 Ir dalgiu reiktų žole pjaut.😁ir dar kokių malkų važiuot kirt į mišką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 21 balandžio 2020 - 07:12

Man dzin.nei manęs tokie žodžiai labai įskaudintų,nei aš labai dėl krimsčiausi ar kerštaut norėčiau.   Jei tai kartotųsi,ir  perspėjus nenusiramintų.tai tada kažką daryt reiktų.bet jau kš karto atleisiu ,išmesiu .nežinau.nors jei tokią galią turėčiau,tai gal 😁

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 21 balandžio 2020 - 07:09

Ne.ne aš ne suoratau.o kalbėjom apie tam tikrą laikmetpį ir žmonių siekius ir svajones.n kartų sakau. Net su skačiiusi tarybinio žmogaus gero gyvenimo įsivaizdavimą. Butas_sodas_mašina(toks gerovės komplektas buvo). Kiti laikai buvo.tais laikais aš tikfai nenorėčiau čia gyvent,būtų sudėtinga.net autobusas nevažiuotų..nei vaikai privežiotum.daug kas pasikeitė.nei parduotuvės nebūtų.

Tais laikais autobusu buvo zymiai daugiau, i visus kaimus jie kursavo.

Atsakyti

Butas_sodas_mašina(toks gerovės komplektas buvo). Kiti laikai buvo.tais laikais aš tikfai nenorėčiau čia gyvent,

Nes tai budavo galima gauti dykai. Ir buta, ir soda. O nama jau pirkt reikejo. 

Tai vat namas ne visiems pasiekiamas buvo. 

Atsakyti

Gyvenimas buvo daug sudėtingesnis.aš turiu galvoje miesto autobusą už talonėlį.

Jo prisimenu.žiguliukas kaip visada remonte.mes laukiam.autobuso į kaimą.Pirma nuvažiuojam kažkur tai iki autobuso,tada laukiam autobuso ir nežinom ar sulauksim,grafikas grafiku,bet jie tokie ne visai tikslūs būdavo.galėjo jau būt ir nuvažiavęs.kitas ten po kokių trijų valandų.jei taip atsitikdavo,tada tėvai susipykdavo,kuris kaltesnis ir ilgai krapštėsi.tai gerai ,jei vasara.tada aš palakstydavau kur tai pievose,jei žiemą,tai stovėdavom ir kalendavom dantimis(nes žiemos tai kitokios buvo) būdavo,kad važiuodavom namo .bet jei pataikydavom į tą autobusą ar jo sulaukdavom,jis neveždavo iki kaimo.ten dar keli km iki jo.tada tėvas nueidavo prašyt ,kad privežtų arčiau.rublis įkainis,kaip šian prisimenu,metų man buvo kokie 7_8.

O ir ne visada sutikdavo.ten būdavo kažkoks geras ir blogasvairuotojas..tai jei nesutikdavo,tai rrikdavo pėsčiom su kažkokiom terbom vilktis.

Atsakyti

Juk sakei, kad mama nesutiko masinos pirkt. 

Atsakyti

*** Sėlija, 21 Bal 2020 - 08:14, parašė: Nes tai budavo galima gauti dykai. Ir buta, ir soda. O nama jau pirkt reikejo. Tai vat namas ne visiems pasiekiamas buvo.
Taio,tai būdavo didelė retenybė,geras namas.ne kokia bakūžė.o dar jis priežiūros kiek reikalaudavo.malkos,dalgiai.dar ir ūkis gersi būtų.ne visi norėdavo . Pas mus kaime nebuvo vieno namo su patogumais. Tokių gyvenviečių greit pasiekiamų ir tiek namų nebūdavo.tai nieks labai ir nesvajojo.
Atsakyti

Tulikai tai jo, daznai lauke budavo. Nes zmones ju tiesiog neasidarydavo. O vandentiekis buvo, tai reikejo tiesiog ta tulika isivest, bet zmones priprate buvo tiesiog prie laukinio. 

Atsakyti

Nes tai budavo galima gauti dykai. Ir buta, ir soda. O nama jau pirkt reikejo. 

Tai vat namas ne visiems pasiekiamas buvo. 

Taip. Ir žmonės sugebėję įsigyti namą apie jokius butus nesvajojo. 

Kaip dabar Intemora apsigyvenusi name tiek fiziškai, tiek emociškai jaučia skirtumus tarp namo ir buto bei sako nei už ką negrįžtų į butą - tai ir seniau turinčios namą šeimos tokius pat jausmus galėjo išgyventi ir tuo džiaugtis, o ne namą turėdami buto pavydėti.

Na ir faktas, kad tiek dabar, tiek seniau visokių žmonių ir visokių poreikių yra, todėl visais laikais vieniems geriau butas, kitiems namas. Vienodų norų kažin išvis kada ar žmonija turės.

Atsakyti

Mano visu giminiu namai kaimo gyvenvietese buvo muriniai, su vonia, bet su lauko tuliku. Puskes  sunus kai paveldejo, tai iskart tulika isivede. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *** Sėlija: 21 balandžio 2020 - 07:33

Taio,tai būdavo didelė retenybė,geras namas.ne kokia bakūžė.o dar jis priežiūros kiek reikalaudavo.malkos,dalgiai.dar ir ūkis gersi būtų.ne visi norėdavo . Pas mus kaime nebuvo vieno namo su patogumais. Tokių gyvenviečių greit pasiekiamų ir tiek namų nebūdavo.tai nieks labai ir nesvajojo.

Šiaip išvis buvo kalba ne apie kaimus. Apie Vilnių ir mažesnius miestus. Rašėm, kad tuose miestuose žmonės laimingi gyveno, ir nesiveržė visi į tą Vilnių, ypač jeigu savo namus turėjo. Kodėl tada vėl pieši gūdų kaimą, sukiužusias bakužes su nekursuojančiais autobusais, kiaulėm, malkom... O jeigu Anykščiai, Marijampolė, Utena, Šilutė... 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pienė_: 21 balandžio 2020 - 07:40