Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

*** Sėlija, 21 Bal 2020 - 08:27, parašė: Juk sakei, kad mama nesutiko masinos pirkt.
Bet ji visada būdavo.nes tėvas norėdavo.ir kišdavo biešanus pinigus remontui.tai mano vaikystės blogiausias prisiminimas.mašina vėl sugedo.radau ten ir ten pataisyt,bet kainuos tiek ir tiek.ir tada mamos žviegimas.tada tėvas trepsėt.
Atsakyti

Visgi manau,kad buvo tokia tendencija į Vilnių ar į kokį kitą didesnį niestą,kad išsivaduot iš kaimo darbų,nes vis tiek reikėdavo dirbt tam kaime savaitgaliais pas tėvus.Tai miesti butas jau pasiekimas. O tokių namų su vandentiekiu ,su viskuo ,gal ir buvo,bet labai mažai. O be to ,tai darbo daug įdėt reikėdavo. Nes ir su dalgiu nupjaut ir skalbimai ir būtinai dar koks ūkis,daržas,net jei tu koks buhalteris.   Tai dabar vaizdingu maršrutu pervažiuoju,ateinu per 5 ir guliu arba sėdžiu kieme .

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 21 balandžio 2020 - 07:57

Intemora, su vandentiekiu miestuose buvo beveik visi namai. 

Atsakyti

Ar trimeriu ar dalgiu vistiek žolėse nesėdi ir kieme žolę nusipjauni. O kad dėl to pergyventi ir nebenorėti savo namo ir savo kiemo - tai tiesiog būtų juokinga priežastis.

Ir sovietiniai laikai tai ne prieš šimtą metų gi. Vienokį namą su šuliniu ir lauko tualetu turėjo mano seneliai vienkiemyje nuo 20 amžiaus pradžios. Na ir visai kitoks buvo mano tėvų pirkinys su visais šildymo, vandentiekio ir kanalizacijos patogumais. 

Atsakyti

*** Sėlija, 21 Bal 2020 - 08:58, parašė: Intemora, su vandentiekiu miestuose buvo beveik visi namai.
Tai tikiu,kad su vandentiekiu.bet kiek jų buvo,kas galėjo iš vis svajot apie namą mieste su vandentiekiu.aš tokiu žmonių nepažinojau.trijų kambarių butas mieste,jau buvo kažkas.laukdavo metų metais tokios laimės Tiesa te*¥ vaikustę)ėj būt pas kažkokį ten švogerio draugo draugą,tai buvo mūrinukas dviejų aukšrų ir vanduo ten bubo.ir vištos ir kiaulės ir agurkai Kaip tie žmonės ten dar dirbdavo po darbo(seselė ir vairuotojas) tai neįsvaizduoju. Darbštūs žmonės. buvo.
Atsakyti

Nu tai piene,turbūt buvai ta laimingoji ir išrinktoji viena iš nedaugelio.

Dar mano senelis sakydavo,kad bėga iš kaimo į miestus, į dėžutes,ateis tokie laikai ,kai visi norės atgal.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 21 balandžio 2020 - 08:40

Nu tai piene,turbūt buvai ta laimingoji ir išrinktoji viena iš nedaugelio.

Dar mano senelis sakydavo,kad bėga iš kaimo į miestus, į dėžutes,ateis tokie laikai ,kai visi norės atgal.

Jokia aš ne viena iš nedaugelio. Tau ir anąsyk praktiškai visos rašė, kad laimingos buvo savo miestukuose ir apie jokį Vilnių nesvajojo...

...bet ai tie to, jau jeigu tavo tėtis ir senelis taip sakė - tai visi taip ir norėjo bei svajojo kaip tavo šeima... nesvarbu, kad kitas milijonas žmonių norėjo namo, bet tai nesąmonė, nes tuo metu Intemoros šeima to nenorėjo ...ir tik tada kai suprato namo privalumus Intemora - tai dabar jau visi turbūt nori namo. Bet ir dabar kitas milijonas svajoja priešingai nei tu ir perkasi butus Vilniuje, kuo arčiau centro tuo brangiau...

Ir juk tai puiku, kad ir tada, ir dabar visų idealios vietos gyventi įsivaizdavimas skiriasi, todėl galėjai įsigyti sau namus ten, kur ir įsigijai, nes kiti nori kitko ir nesukėlė tau kainos.

Atsakyti
QUOTE(*** Sėlija @ 2020 04 21, 08:58)
<p>Intemora, su vandentiekiu miestuose buvo beveik visi namai. </p>

Nu tikrai ne smile.gif Ir tie namai dideli dazniausiai budavo salti,kurenami burzuika kokia 😕 dar smirdedao dumais pelesiu 🙁 man kaip ir Intermora butas atrode geriau nei namas 😄 bute silta,bega karstas vanduo ir jokio nesibaigiancio aplinkos tvarkymo..o dabar tai i buta irgi nebenoreciau gryzt 😁
Atsakyti

Laikmetis  kitas buvo,tvarka ,patogumai,susisiekimas ir tai įtakojo ir norėjimus ir svajones.viskas. Gal.po šimto metų bus normalu siekt  namo mėnulyje.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 21 balandžio 2020 - 09:40

kumiko, 21 Bal 2020 - 10:37, parašė: Nu tikrai ne smile.gifIr tie namai dideli dazniausiai budavo salti,kurenami burzuika kokia 😕 dar smirdedao dumais pelesiu 🙁 man kaip ir Intermora butas atrode geriau nei namas 😄 bute silta,bega karstas vanduo ir jokio nesibaigiancio aplinkos tvarkymo..o dabar tai i buta irgi nebenoreciau gryzt 😁
O tai tu dar jauneanė už mane.
Atsakyti

Pagal save matuojama kitų žmonių laimė tiesiog atrodo juokingai ir tiek.

Tai jeigu aš nei už ką nenorėčiau gyventi Intemoros nusipirktame name - tai reiškia ji nelaiminga, jai nepasisekė ...juk absurdas.

Atsakyti

Čia ne paie individulias svajones,o apie laikmečio smirtumas apie.tendencijas,apie sovietmetį.

Atsakyti