Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Dar galiu papasakot Intemorai, kaip zmones, gyvene nuo algos iki algos, namus statesi. Savo akim maciau pora kaimynu.

Sklypa gaudavo nemokamai.

Pirmiausiai pasistatydavo nediduka ukini, isirengdavo 1, ar du kambariukus ir virtuvyte. Tulikas lauke.

Ten apsigyvendavo su visa seimyna ir po biski pradedavo statyti nama.

Is vienos algos stengdavosi isgyventi, kita alga skirdavo medziagu pirkimui. Neislaidaudavo, nepramogaudavo.  Tuos namus pasistatydavo per eile metu, po truputi. Isirengdavo pirma auksta ir isikeldavo. Antrus aukstus arba isvis neirengdavo, arba dalinai irengdavo, arba tik kur kas veliau.

Mes pirkom nama, ibrisdami i skolas giminems 10 metu. Atidavem truputi anklsciau. Apart vienos isvykos i Sventaja rugpjucio menesi, nebuvo jokiu pramogu. mama dirbo per du darbus. Auginom siltnamius, mociute pardavinedavo turguj agurkus ir gvazdikus.

Aisku, paprasciausia  butu buve nusipirkti buta. Net skolint nebutu reikeje. Mano tevai tokio gyvenimo nenorejo, net neisivaizdavo.

Mama, pries pusantru metu pirmakart gyvenime  apsigyveno daugiabuty. Tevui neteko. Apart tevo sesers, niekas giminej daugiabuciuose negyveno.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *** Sėlija: 21 balandžio 2020 - 12:13

*** Sėlija, 21 Bal 2020 - 12:44, parašė: Tikrai ne absoliuti dauguma. Tiesiog kiti net nedriso apie nama svajot, nes tam reikejo taupyt. Tokie namai, kaip dabar taviskis, Intemora, buvo populiarus ir jie visi buvo kurenami kietu kuru. Ir taviskis kazkada buvo malkom, angliais kurenamas, tik veliau ta granulini peciu tie zmoines isidejo. Ir tiikrai jie ne milijonieriai tie buve tavo namo seimininkai.
Maniškis 2001 statybos.jau kitoks
Atsakyti

Mano tėvai taip taupė kooperatinui butui.reikėjo 25 tūkstančių rublių.apie  kokius namus buvo galima svajot.nebent kaime ar kokiam miestuke.bet vėlgi ten reikėjo norėt gyvent.absoliuti dauguma žmonių paskoja iš mano pažįstamų,kad norėjo keltis į didesnius miestus.o ten tik butai ir dar reikėdavo kryžiaus kelius nueit,kad gaut.al Butų nepirkdavo,juos gaudavo.lengvesnis kelias kooperatinjs,bet gam reikėjo daug pinigų,tik eilės mažesnės.dešimtmečiais trukdavo valdiško buto laukimas.mano tėvai įšoko į paskutinį traukinį gavo butą  89metais,kooperatinį.tai ilgai džiaugėsi,kad protingą sprendimą pasirinko.  

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 21 balandžio 2020 - 12:49

Mano tėvai taip taupė kooperatinui butui.reikėjo 25 tūkstančių rublių.apie  kokius namus buvo galima svajot.nebent kaime ar kokiam miestuke.bet vėlgi ten reikėjo norėt gyvent.absoliuti dauguma žmonių paskoja iš mano pažįstamų,kad norėjo keltis į didesnius miestus.o ten tik butai ir dar reikėdavo kryžiaus kelius nueit,kad gaut.al Butų nepirkdavo,juos gaudavo.lengvesnis kelias kooperatinjs,bet gam reikėjo daug pinigų,tik eilės mažesnės.dešimtmečiais trukdavo valdiško buto laukimas.mano tėvai įšoko į paskutinį traukinį gavo butą  89metais,kooperatinį.tai ilgai džiaugėsi,kad protingą sprendimą pasirinko.  

Nu va, o mano tevai 25.000 rb mokejo uz naujai pastatyta nama provincijoj. Ir nei uz ka jie nebutu keite jo i buta Vilniuj.

Atsakyti

Maniškis 2001 statybos.jau kitoks

2001 nebuvo granuliniu peciu cia. Jie kurino ta krosni virtuvej .

Atsakyti

*** Sėlija, 21 Bal 2020 - 14:04, parašė: 2001 nebuvo granuliniu peciu cia. Jie kurino ta krosni virtuvej .
Gal ie nebuvo.bet tai ne sovietinis namas
Atsakyti

*** Sėlija, 21 Bal 2020 - 14:03, parašė: Nu va, o mano tevai 25.000 rb mokejo uz naujai pastatyta nama provincijoj. Ir nei uz ka jie nebutu keite jo i buta Vilniuj.
Bet dauagelis norėjo,nes mieste buvo lengvesnis gyvenimas,susiekimas,parduotuvės.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 21 balandžio 2020 - 13:08

Bet dauagelis norėjo,nes mieste buvo lengvesnis gyvenimas,susiekimas,parduotuvės.

Intemora, gi mes ne apie kaimus kalbam. Musu miestely buvo ir parduotuves,ir univermagas, ir restoranas, trys mokyklos, sporto, muzikos mokyklos,kulturos namai  ir net  futbolo stadionas. Jau nekalbant apie didesnius miestelius.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *** Sėlija: 21 balandžio 2020 - 13:10

Grynai kaime tai taip, tikrai ne visi norejo gyventi, toli grazu. Bet be Vilniaus ir kaimu LT yra ir visada buvo daugybe graziu miestu ir miesteliu.

Atsakyti

As ir dabar mielai issikraustyciau i nedideli miesteli, kokia Kretinga.  

Atsakyti

Selija,bet daugelis  norėjo į didžiuosius miestus,į butus,toks gyvenimas daugelio  svajonė.,nea miestuke vistiek būdaao ūkiai prie tų namų.ir šiaip nelengvas gyvenimas ir mieste.nes reikdavo po darbo ar darbo metu dar galvot kaip viską gaut,sukombinuot.

O miestukuose dar ir ūkius reikėdavo sužiūrėrėt.ir dideliuose  miestuose viską gaut būdavo lengviau.

Mano močiutė visą gyvenimą svajojo gyvent mieste,kas tik dirbt nereiktų .

Aš čia nieko neprisigalvoju.viskas iš pirmų lūpų ,prisiminimų ir ne tik mano tėvų.

Atsakyti

Selija,bet daugelis  norėjo į didžiuosius miestus,į butus,toks gyvenimas daugelio  svajonė.,nea miestuke vistiek būdaao ūkiai prie tų namų.ir šiaip nelengvas gyvenimas ir mieste.nes reikdavo po darbo ar darbo metu dar galvot kaip viską gaut,sukombinuot.

O miestukuose dar ir ūkius reikėdavo sužiūrėrėt.ir dideliuose  miestuose viską gaut būdavo lengviau.

Mano močiutė visą gyvenimą svajojo gyvent mieste,kas tik dirbt nereiktų .

Aš čia nieko neprisigalvoju.viskas iš pirmų lūpų ,prisiminimų ir ne tik mano tėvų.

Nu kokie ukiai 6 aruose? Nori augini, nori ne. jaunimas tai taip, norejo, kur tancy, pliaski, restorany. Nu mociute tavo , matyt, tingine buvo, kaip as ir tu :D​ 

Atsakyti