Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Aš turiu šienligę ir katinams alergiją.

Rašiau čia, kad po paros ar kelių, man buvo biški kažkas, kaip į katinų alergiją panašu. Bet praėjo be vaistų po kelių valandų. Buvau išsigandus, iš tiesų. Bet buvo taip lengvai viskas. Po antro dabar kol kas nieko nėra.

Aš taip pat turiu šienligę, dar alergiška kažkokioms žolėms. Dulkėms. Gyvūnams neturiu.

Tiesa, nustatė, kad gyvūnams neturiu, bet jei katinas užšoka man ant kelių, prasideda čiaudulys ir sloga. Čia alergija? 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pinotija: 26 vasario 2021 - 21:35

O šiaip kai daro injekciją, pvz ir veną, ar neprašo pasėdėt bent 5 min.? 
Nežinau, nesusidūrus... kai ima kraują iš venos tai prašydavo pasėdėti, bet ten dėl dūrio, žaizdos, mėlynių, skausmo dūrio vietoje. Dabar, nežinau ar taip sako, kad pasėdėtų žmonės.

Aš tai kadaise studentavimo metu, tarp paskaitų nuvariau, paėmė iš venos kraują, nu ir nėr kada sėdėt, ai dzin, reik į paskaitas grįžt troliku, kada ten sėdėsi. O dar tašė knygų, užrašų sunki. Ir pilnas trūlas vienoj rankoj tašė, kita laikiausi, kad nenuvirst važiuojant. Žodžiu, kai atvažiavau galvoju, kodėl skauda taip tą ranką. Pasižiūriu - ištisai mėlynėm visa visa ranka. Vidinė pusė, kur imtas kraujas. Bet ir skaudėjo kelias dienas. Rašyt negalėjau, nes dešinė buvo 😄 Sutaupiau skaitos laiko 😄 Ech, jaunyyyyystė 😄

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fėja*: 26 vasario 2021 - 21:41

Aš taip pat turiu šienligę, dar alergiška kažkokioms žolėms. Dulkėms. Gyvūnams neturiu.

Tiesa, nustatė, kad gyvūnams neturiu, bet jei katinas užšoka man ant kelių, prasideda čiaudulys ir sloga. Čia alergija? 

Taip, alergija. Nes neturėtų būti jokios slogos. Šunį va, glostau ir jokios reakcijos nėra.

Atsakyti
Taip, aš irgi manau, kad šiuo atveju dėl pamėlynavimo ar pan. Nes kiek ėmė, tiek nelaukiau ir vaikščiodavau mėlyna ranka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rialina: 26 vasario 2021 - 21:46

Nežinau, nesusidūrus... kai ima kraują iš venos tai prašydavo pasėdėti, bet ten dėl dūrio, žaizdos, mėlynių, skausmo dūrio vietoje. Dabar, nežinau ar taip sako, kad pasėdėtų žmonės.

Aš tai kadaise studentavimo metu, tarp paskaitų nuvariau, paėmė iš venos kraują, nu ir nėr kada sėdėt, ai dzin, reik į paskaitas grįžt troliku, kada ten sėdėsi. O dar tašė knygų, užrašų sunki. Ir pilnas trūlas vienoj rankoj tašė, kita laikiausi, kad nenuvirst važiuojant. Žodžiu, kai atvažiavau galvoju, kodėl skauda taip tą ranką. Pasižiūriu - ištisai mėlynėm visa visa ranka. Vidinė pusė, kur imtas kraujas. Bet ir skaudėjo kelias dienas. Rašyt negalėjau, nes dešinė buvo 😄 Sutaupiau skaitos laiko 😄 Ech, jaunyyyyystė 😄

Nu man tas kraujo ėmimas iš venos tai jau buvo tapęs tokia beveik kasdienybe, bet kažkaip nesėdėdavau aš ten, nu gal minutę kokią, o po to imi daiktus ir varai, bet gal šiais laikais adatos geresnės 😁 nors tavo studentavimo laikai irgi ne baisiai seniai buvo 🤭

Atsakyti

Rialina, del anafilaksinio soko galimybes. 

Atsakyti

Nu prieš 20 metų  :hmm: 

Aš po to karto tai pasėdžiu, palaikau sulenkus  :D​ 

Atsakyti
QUOTE(Greiskeli @ 2021 02 26, 21:48)
<p>Rialina, del anafilaksinio soko galimybes. </p>

Dėl kraujo ėmimo anafilaksinis šokas gali ištikt? unsure.gif Kas jį sukelia?
Nu bet ok, nesiginčysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rialina: 26 vasario 2021 - 21:51

Rialina, del anafilaksinio soko galimybes. 

Ir dėl paėmimo kraujo???

Atsakyti
Kodėl gali atsirasti hematomos
Mėlynės, paėmus kraują iš venos, yra skirtingos. Dažniausiai jų sąraše yra šie veiksniai:
Vienos ar dviejų venų sienelių punkcija atliekant kraujo mėginių ėmimo procedūrą.
Nepakankamos kokybės švirkštų ir adatų naudojimas.
Pacientas turi „trapius“ indus plonomis sienelėmis.
Kraujagyslių arti odos paviršiaus.
Sisteminės kraujo ligos, kurios yra sumažėjusio krešėjimo priežastis.
Nesilaikoma gydytojo rekomendacijų apie reikiamą laiką po injekcijos, kurią pacientas turėtų laikyti alkūnėje sulenktą ranką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rialina: 26 vasario 2021 - 21:57

Dėl kraujo ėmimo anafilaksinis šokas gali ištikt? unsure.gifKas jį sukelia?
Nu bet ok, nesiginčysiu.

Ne, po skiepo todel jie sedi 15 min. 

Atsakyti
QUOTE(Greiskeli @ 2021 02 26, 22:01)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Rialina" data-cid="72791088" data-time="1614369024"><div><p>Dėl kraujo ėmimo anafilaksinis šokas gali ištikt? vartotojo įkelta nuotraukaKas jį sukelia?
Nu bet ok, nesiginčysiu.</p></div></blockquote><p>Ne, po skiepo todel jie sedi 15 min. </p>

Nu tai taip, užtai ir sakau, kad suveikia iš karto.
Atsakyti