Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Kodėl gali atsirasti hematomos
Mėlynės, paėmus kraują iš venos, yra skirtingos. Dažniausiai jų sąraše yra šie veiksniai:
Vienos ar dviejų venų sienelių punkcija atliekant kraujo mėginių ėmimo procedūrą.
Nepakankamos kokybės švirkštų ir adatų naudojimas.
Pacientas turi „trapius“ indus plonomis sienelėmis.
Kraujagyslių arti odos paviršiaus.
Sisteminės kraujo ligos, kurios yra sumažėjusio krešėjimo priežastis.
Nesilaikoma gydytojo rekomendacijų apie reikiamą laiką po injekcijos, kurią pacientas turėtų laikyti alkūnėje sulenktą ranką.

Kad dabar jau sulenkt kaip tik nerekomenduoja, tik pirštu stipriai paspaudus laikyt...  :hmm:  nu bent man taip klinikoj sakė sesutė, kai paklausiau, ar sulenkt. 

Atsakyti

Va, prisiminiau.

Kažkada, kai laukiausi, reikėjo su vyru apsilankyt moterų konsultacijoj. Ten jam turėjo būti imamas kraujas iš venos.

Tai išėjo jis iš kabineto, atsisėdo, po minutės kažkaip keistai pasakė aaa, ir nugriuvo, neteko sąmonės. Subėgo visi gaivint, atgaivino. O man metu kažkaip man pasirodė, kad panašu į epilepsijos priepuolį, nes tas garsas.. nežinau, tada tikėjau, kad epilepsija paveldima. Ir ką, visi gaivina, o aš nei mirkt, galvoju, tai bl., koks dabar vaikas gims? Ir kaip jis drįso nuo manęs nuslėpt? Ir net nepajudėjau.

O paskui išaiškėjo, kad jis alpsta nuo dūrio į veną. Kaskart.

tai metams bėgant kažkaip įsigudrino, adatos ir švirkštai tapo geri, bet ir dabar jam viskas atliekama tik gulint, jei sėdint, gali silpna pasidaryt.

Atsakyti

Oi,negaliu :lol:.. tai blt, koks dabar vaikas gims...  :lol:​ 

Atsakyti

Kodėl gali atsirasti hematomos Mėlynės, paėmus kraują iš venos, yra skirtingos. Dažniausiai jų sąraše yra šie veiksniai: Vienos ar dviejų venų sienelių punkcija atliekant kraujo mėginių ėmimo procedūrą. Nepakankamos kokybės švirkštų ir adatų naudojimas. Pacientas turi „trapius“ indus plonomis sienelėmis. Kraujagyslių arti odos paviršiaus. Sisteminės kraujo ligos, kurios yra sumažėjusio krešėjimo priežastis. Nesilaikoma gydytojo rekomendacijų apie reikiamą laiką po injekcijos, kurią pacientas turėtų laikyti alkūnėje sulenktą ranką .
Aš laikau užspaudus pirštais, nes kitaip mėlynė būna
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 26 vasario 2021 - 22:46

Oi,negaliu :lol:.. tai blt, koks dabar vaikas gims...  :lol:​ 

Nu taip. aš buvau sustingus, kad mane apgavo, atseit neinformavo, kas dabar bus. Aišku, atsitokėjau, paskui net papasakojau. Nebuvo šeimoj jokių tokių ligų. Bet tada buvo tik ta mintis. :)​ 

Atsakyti

Sunaitelis sugrizo, blt neprasineses... soko motka prie puodu :oh:​ 

Atsakyti

Sunaitelis sugrizo, blt neprasineses... soko motka prie puodu :oh:​ 

Dabar????

Atsakyti

Dabar????

Pries valanda. 

Atsakyti

Pries valanda. 

Normaliai :)

Atsakyti

Dabar neisivaizduoju, kad sokciau nakti prie puodu...

Na gal kada nors. Bet abejoju.Ir nieks net nesitiki is manes.Zinotu kad reik su kokiu Take out'u atvykt.

Atsakyti

Atidu, 27 Vas 2021 - 08:01, parašė: Dabar neisivaizduoju, kad sokciau nakti prie puodu... Na gal kada nors. Bet abejoju.Ir nieks net nesitiki is manes.Zinotu kad reik su kokiu Take out'u atvykt.
Aš žinau,kad to nebus ir kada nors.gal ir nutylėčiau, jei knistųsi po šaldytuvą.😀
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 27 vasario 2021 - 09:20

Dabar neisivaizduoju, kad sokciau nakti prie puodu...

Na gal kada nors. Bet abejoju.Ir nieks net nesitiki is manes.Zinotu kad reik su kokiu Take out'u atvykt.

Aš irgi.

Nori valgyt, pasidaryk sumuštinį 😄 Šaldytuvas nerakintas 😄

Labas rytas.

Atsakyti