Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Tai kad as nebeatspari pasidariau ,mane galima su lietuvisku tarybiniu meniu uzdubasint. Ir tom tavo sadomazo idarytom cukinijom. Siandien ratatuli dariau ir galvojau ,ko taip su tom cukinijom kankintis.

Joks kankinimasis :)

Itin geras patiekalas porai dienu.

Man kita diena netgi skaniau :)

Dar turiu minciu isbandyti su varskes/suriu idaru :)

O troskiniu irgi buna pas mus. Skaniausiai gaunasi orkaiteje stikliniame inde su dangciu.

Atsakyti

Tu, Alta, isvis is virtuves gi neislendi, ka cia ta Amadeja tarkuoji?  :D​ 

Atsakyti

O kodėl nukėlė?kas čia atsitiko?

Na, pas juos mazas vaikas ir taisykle, kad savaitgaliais mama vaika tik pienu maitina. Kitka daro tete :) arba siaip sedi. As uogavau, tai net leksciu nesumaste ant stalo padet kol mama cepelinus gamino.

Paprase kazko tetis su kompu - nepadare. Atvaziuoja retai, niekad nieko nepadeda, gincijasi... 

Mes kazkaip geriau bendra kalba randam. Su mb tai isvis jie panasiai masto. Plius jis vis kazka sodybai atveza (tai kokiu lentu suolams, backu vandeniui, alaus :D ), kazka padeda teciui. Cepelinai kai daromi visada issunkia bulves. Plius jis zvejoja ar kazka pameistrauja, o tevai pakest negali kai zmones atvaziuoja ir tik sedi...

Dar mes jiems kompanija i pirti...

O su broliu bendru vardikliu nebelike jokiu

Atsakyti
Tai as darau tokia kaip musaka, ar kaip cia pavadint. Tos pacios kaitriai keptos darzoves, sluoksniais ,surio idaras is fetos ,cesnako ir kiausinio .Ta feta gi galima kokiu suriu misiniu su varske keisti,nes lietuvoje jos kaina berazumiska. Pas mane fetos savikaina tai 3 eurai uz kg.
Atsakyti

Vieno nesuprantu... Kur jus matot su tom cukinijom varga. Itin paprastas patiekalas :)

Ir nebrangus.

Skarda ir ta issiplauna super lengvai :D

Nes, jeigu po kokio kugelio ar kepsniu, tai vaaaargst kol issveiciu :D

Atsakyti

Tai as darau tokia kaip musaka, ar kaip cia pavadint. Tos pacios kaitriai keptos darzoves, sluoksniais ,surio idaras is fetos ,cesnako ir kiausinio .Ta feta gi galima kokiu suriu misiniu su varske keisti,nes lietuvoje jos kaina berazumiska. Pas mane fetos savikaina tai 3 eurai uz kg.

Tikra feta lb brangi pas mus.

O mano planuose dar cukinijos su surio idaru. Buna ir tu netikru feta tipo suriu.... kazka reiks bandyt. 

Atsakyti
Esme ta ,kad pas amadeja idegintas gamybos metodas sunkiuoju budu. O cukinijos ypac skanus ir ypac lengvai gaminamas produktas. Tas skabtavimas yra pasisunkinimas. O kaitriai kepant galima baklazanu ,papriku ir svogunu kartu pakept. Va jum sodyboje reikia to kazano(bulgarijoje taip vadinama istaiga ,kur gali issivaryt alkogolio is savo atsivezto prepo)
Atsakyti

Man patinka tavo brolienė,mes su ja rastumėm bendrą kalbą.🧛‍♀️

Atsakyti

Amadėja*, 23 Lie 2020 - 11:34, parašė: Vieno nesuprantu... Kur jus matot su tom cukinijom varga. Itin paprastas patiekalas :) Ir nebrangus. Skarda ir ta issiplauna super lengvai :D Nes, jeigu po kokio kugelio ar kepsniu, tai vaaaargst kol issveiciu :D
Su popieriniais rankšluosčiais perbraukiu skardą ,tuos brudus nuimu ir į indplovę.minutės darbas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 23 liepos 2020 - 10:56

Esme ta ,kad pas amadeja idegintas gamybos metodas sunkiuoju budu. O cukinijos ypac skanus ir ypac lengvai gaminamas produktas. Tas skabtavimas yra pasisunkinimas. O kaitriai kepant galima baklazanu ,papriku ir svogunu kartu pakept. Va jum sodyboje reikia to kazano(bulgarijoje taip vadinama istaiga ,kur gali issivaryt alkogolio is savo atsivezto prepo)
Tai, kad 3 cukinijas isskabtuot man trunka max 5 min. Lb greit su turimu bulviu skystuku.  As nemegstu sudetingu patiekalu gi :)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 23 liepos 2020 - 10:56

Su popieriniais rankšluosčiais perbraukiu skardą ,tuos brudus nuimu ir į indplovę.minutės darbas.

Pas mane ta didzioji skarda netelpa, o mazoji uzima puse indaploves. Permaza indaplove :D

Atsakyti

Amadėja*, 23 Lie 2020 - 11:57, parašė: Pas mane ta didzioji skarda netelpa, o mazoji uzima puse indaploves. Permaza indaplove :D
Pas mane vuskaa telpa.
Atsakyti