Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Nekasdien.bet nieko nestebino kas nors važiuojantis pas švogerį arkliu.taip tinka?

Nu raip būdavo.pas mus.kas tie 5_ 8km pas gimines?dar kažką paimt,nuvežt.gal ne visuose kaimuose taio buvo.mano kartais  važiuodavo. Kaip galima tvirtint,kad ne j,ei aš sakau,kad taip.mano  kaime,ne tavo.ar dar kažkieno.

Lb būtų nustebine jei kas su arkliu būt atvare į svečius , žiauriai žinok 🤣

Atsakyti

O tu čia kuo apsimeti, manai čia aš su tavim rimtai?  :) Suskaičiuok iki 10.

O kam man skaičiuot iki 10 🤔?

Atsakyti

Pinot ,arklys gal koks modelis ,zinok vienom vestuvem ieskojau arklio fotosesijai. Irgi vidury girios tas arklys gyveno. O seimininkai kokie malonus to arklio buvo

Kur jau ten modelis, kaimo sodyboj, prie įvairių ž.ū. padargų?  Ten ne giria, o kelias pro mišką, ir keli  kaimai abipus kelio.

Nors taip, arkliai jau gali būti modeliais, tuoj tik žirgynuose ir teliks. :)

Nors arklys darbinis ir arklys žirgas tai skiriasi.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pinotija: 27 liepos 2020 - 18:31
O tai dabar gilinsimes i arkliu rusis ,veisles ir paskirti? Sakyciau patobulejom nuo sunu ir katinu.
Atsakyti

Pas mus nenustebindavo.kartais važiuodavo.dar kokių dalykų veždavo ne kažin kur ,tik aplinkui kažkur.ne į Vilnių ir ne į Vievį .kaimas kaimui.miško keliu,žvyrkeliu,nors pas vienus kirsdavo  kelią jau plento.ir vėl miškan  .bet aš  usiškai neneihiu,kad autobusai neegzistavo.egzistavo.tiesa,e visad pavykdavo nuvažiuot,tai anksčiau išvažiuodavo,tai sugesdavo.ir prie vieno kaimo tikkrai nevažiavo.l jau čiki piki.dae eidavom pora kilų iki vietos.ką tik su vyru perkalbėjau.tai irgi sakė,kad važiuodavo  ten tik iki kažkokių Dargužių,po to reikdavo dar 5km.eit kažkokias  kalnais.tai vaikuo labai toli atrodydavo ir pamena kaip zirzdavo  ir verkdavo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 27 liepos 2020 - 18:52

O tai dabar gilinsimes i arkliu rusis ,veisles ir paskirti? Sakyciau patobulejom nuo sunu ir katinu.

tai o ką mes šiaip darom? Diskutuojam apie viską,net apie tai, kame nenusimanom. :)​ 

Atsakyti

Taip tikėjausi lietaus. Ėjo juodas horizontas, vėjas buvo pakilęs, galvoju, palis. Nieko, praėjo pro šalį.

Gaila žolės, vietomis jau geltona kaip ražienos, o visko neprilaistysim.

Atsakyti

Dabar po pokalbio su mama.akis išpūtė,kaip tai nevažiuodavo arkliu.dar ir kaip važiuodavo.tai ką tu važiuosi į Vievį,iš  Vievio į Kazokiškes ir dar nuo Kazkokiškių eisi 4km.kai su arkliu ir viskuo ką tu ten veži per valandą ar kažkiek ten panašiai ,vietoj būsi.

Atsakyti

Taip tikėjausi lietaus. Ėjo juodas horizontas, vėjas buvo pakilęs, galvoju, palis. Nieko, praėjo pro šalį.

Gaila žolės, vietomis jau geltona kaip ražienos, o visko neprilaistysim.

pas mus griaustinis trankosi, dangus juodas, gal praeis pro šalį. Ryt stogas naujas atvažiuoja, galėtų ir nelyti  :hmm:​ 

Atsakyti

Dar kažkur į kitą kaimą veždavo grūdus  malt kiaulėms. Ten buvo malūnas.

Dėl arklio.Diedukui kaip karo veteranui leido turėt arklį ,o nuo"kokių 85 jau visiems leido".

Dar ten kažkas dėl  traktoriaus buvo,einu paklausinėsiu.

Atsakyti

Nu tai aš jau supratau kad tavo diedukai gyveno senoviškai. Ir iš tiesų lb logiška tuomet, kad tėvai veržėsi į miestą. 

Atsakyti

Ne,tai buvo normali praktika visur kažkur netoli pavažiuot su arkliu,(jei reikalas)nes ne visur ir ne visada važiuodavo autobusai.o dar dažnai turėdavo kažkokių krovinių. Jei kažkur  buvo kitaip,tai buvo. Toliau arkliai ir traktoriai.mano diedukas turėjo arklį,tai uždarbiaudavo su juo.nes ne visi turėjo.o kiekvieno sklypo kolūkio traktorius neardavo.bubo galima kažkaip imt/nuomotis(tiksliai nežinau) iš kolūkio,bet ir dieduko arklys visad darbo turėdavo. Va ir vyras dabar paantrino,kad kinkė jo senelis arklį ir pas kažką važiabo,nes į tą kaimą nevažiavo autobusai.

P.,s.galu būt ,kad iš

kažkur važiavo,bet ne iš to kaimo į kitą kaimą.reiškia reikėdavi kažkur per aplino,tai arkliu patogiau.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 27 liepos 2020 - 21:42