Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Jus tiesiog ribotai matot. Per vilniečiu prizmę. 

Va ir marcopolo rašo, kad arklius tik darže naudojo, nors gyveno totaliai kaime. 

Supranti intermora, provincijos žmonės daugiau patirties, pažįstamų, artimųjų turi ten. Nei tavo šeima. Ir šimtą kart daugiau mate provincijos gyvenimo. Todėl visą nuomone yra tikslesnė. Prisiminimai nuoseklus, o ne padrikai is atostogų kaime.

Atsakyti
As tai zinau truputi ta krasta, marco polo man nieko nepadare ,tai nenoriu cia izeist stambiu teritoriniu mastu. Ten tarpukariu nebuvo privaloma jokia mokykla, net tie keturi skyriai ,nes buvo niekeno teritorija tokia. Vadovavo ten zydai ,labai daug ju verslu tame kraste buvo.Ir lietuviai (ar lenkai)cia nuo polit situacijos priklause,buvo amzinai jiems skolingi.Tas kazkaip stabde pazanga, tai ir liko tie arkliai. Net zampolitai tame kraste turbut pasidave ir gyveno visi kaip ismane.
Atsakyti

A,nu kaip aš patirties neturiu,jei mano visa vaikystė kaime praėjo, žinojau nuo kur iki kur važiuoja autobusas,pas ką su autobusu,pas ką pėsčiom ,o pas ką su arkliu varydavom.Vilnius čia iš vus ne prie ko.

Tsi,kad jums neteikėjo arklio,kaip transporto priemonės,tai niekaip nenuneigia,kad kitur buvo kitaip.

Buvo du reisai jš namų į kaimą.pet Maišiogalą,tuo mes važinėjom,nes autobusas stodavo  Fabijoniškkėse,tai nueidavom pėsčiom,jis važiavo iki karjero,tada eidavom kažkiek kilų iki kaimo.

Arba kitas iki Vievio ir tada nuo Vievio.,bet tada reikdavo važiuot  stotį ir tas maršrutas gaudavosi ilgesnis.nes per aplink labai , prižiuodavo arčiau,bet ne iki.dieduko namo.eit reikdavo trumpiau.bet sakau,labai jau nepatogu visą dieną važinėt.du persėdimu ir dar iki stoties.

Atsakyti

Vasaros atostogos pas senelius konkrečiam kaime nėra visa vaikystė ir visa Lietuvos provincija 

Atsakyti

Man tai susidarė įspūdis, kad apie skirtingus dalykus jūs kalbat. Gailė apie mažus miestukus, pvz Ukmergę, o Intemora apie tikrą kaimą ar net vienkiemius. 

Kad naudodavo arklį su vežimu tikrai būdavo, mano močiutės sodybos (va kaip skirtingai, turėjo tuo metu sodybą vasarai į kurią važiuodavo žiguliu iš utenos) kaimynai kone kasdien ten važinėdavo su vežimu ir arkliu, matydavom nuolat kai ten būdavom. Mums būdavo įdomu stebėti, nes tikrai ne kasdienis vaizdas buvo mums, atvažiavusiems iš utenos. Bet ten buvo net ne kaimas, o vienkiemiai. 

Atsakyti
Nes kadangi ten buvo neries regioninis parkas, tai tavo kaimui buvo leista likti. Intensyvi zemdirbyste neimanoma,tai leido gyvent kaip artefaktams.
Visur kitur buvo tokie kaimai traktoriais ,stalinec> va ten tai didelis daiktas, sulyginti ,gyventojai tvarkingai sustabeliuoti i gyvenvietes su pasodybinio ukio vadybininkais ,60 aru ir jokiu legaliu arkliu.
Dar tokiu vienkemiu yra like aukstaitijos regioniame parke. Irgi keistai apie ta demarkacine linija ir daugiau lenku puseje.
As tai zinau provincija ir galiu lyginti.Su intemoros pervopristolnaja wilno jausmu biggrin.gif
Atsakyti

Gaile, bet ir tu tik savo prisiminimus žinai, o ne visos Lietuvos.

Man atrodo jūs tiesiog nesusišnekat. 

Mano išvada - buvo kas važiuodavo ir į svečius, bet tas buvo giliame kaime, o ne miestukuose. Aš čia apie kiek vėlesnius laikus, nes 85 gimus nebuvau 😅

Atsakyti

LavinaX, 28 Lie 2020 - 08:41, parašė: Gaile, bet ir tu tik savo prisiminimus žinai, o ne visos Lietuvos. Man atrodo jūs tiesiog nesusišnekat. Mano išvada - buvo kas važiuodavo ir į svečius, bet tas buvo giliame kaime, o ne miestukuose. Aš čia apie kiek vėlesnius laikus, nes 85 gimus nebuvau 😅
Nu tai ar aš ne tą pagltį bandau pasakyt.nu tą patį,bet suprantu,kad sako,kad jokiam kaime nieks nevažiavo su vežimu.nu važiavo.
Atsakyti
Monos minimom apylinkem ir as esu arkliu vazinejus. Ir telaimina dievas tas apylinkes ,tuos zmones ir tuos arklius. biggrin.gif
Na zodziu ,kazkaip cia vel i monos profesija isvirto. Tuos kaimus artefaktus reikia laikyti kulturiniu ,but geriau ir kulturingu ,kaip aukstaitijos parko,paveldu ,o ne bendra numelioruota intensyvios zemdirbystes provincija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 28 liepos 2020 - 07:56

Nu tai ar aš ne tą pagltį bandau pasakyt.nu tą patį,bet suprantu,kad sako,kad jokiam kaime nieks nevažiavo su vežimu.nu važiavo.

Neisvartyk. Nesakiau kad jokiam. Sakiau kad tai nebuvo įprastas kasdienis vaizdas ir normali praktika. Tai buvo retenybė 

Atsakyti

GAILE*, 28 Lie 2020 - 09:39, parašė: Neisvartyk. Nesakiau kad jokiam. Sakiau kad tai nebuvo įprastas kasdienis vaizdas ir normali praktika. Tai buvo retenybė
Pati vartai!!!aš nesakiau,kad niekas nevažiavo su autiku,sakiau ,kad jie buvo  ir visi žinojo,bet normalu buvo ir važiuot su arkliu,jei tai buvo patogiau,o buvo situacijų,kad patogiau(o tikrai buvo vietų,kad patogiau,dar jei kažką veži). Iš vis pradėjai  stebėtis,kad mano diedukas kažkur važiavo su arkliu.tai aš pakalbėjai ,tai ir ten važiavo ,ir ten ,ir vyro  diedukas ir tas ir anas. Bet tai niekas neneigia,bent jau aš,kad žmonės važiavo su autobusu,aišku,kad važiavo. Nes tavęs paklausius atrodo, kad visi iš nuostabos alpo pamatę vežimą su arkliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 28 liepos 2020 - 09:50

Jez, kokios batalijos del arklio, ne per daug jam garbes?  :D​ 

Atsakyti