Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Bet tu rimtai apsimeti. Taigi visos čia sakom, kad darbui darže arklius naudojo dar pilnai. Bet transportui naudot juos jau nebuvo normali įprasta praktika. Nu bet aišku tu nepatikėsi. Nes tavo diedukas atspindi visą provincijos atsilikimą. Nes Vilniuj gyvendama geriau matei ir žinai viską, nei tos kur gyveno provincijoj.

Neapsimoka su tavim ginčytis. Vilnietiska arogancija pramuš visada. Vat jautėtės pranašesni ir vsio. Ir neiseis pripažint kitaip juk 🤣

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAILE*: 27 liepos 2020 - 21:44

Grįžau ką tik, paskaičiau, nieko nesupratau, komentuot negaliu, ypač apie kažkokius arklius. Kas čia buvo? 

O ta vilnietiška arogancija - šūds kampe. Visos iš to paties molio.

Ryt į Vilnių važiuoju. Aičiau ant Intemoros paveizėt, ale ana kaime. Dar ir diedą galėčiau prademonstruot. :B 

Atsakyti

GAILE*, 27 Lie 2020 - 22:42, parašė: Bet tu rimtai apsimeti. Taigi visos čia sakom, kad darbui darže arklius naudojo dar pilnai. Bet transportui naudot juos jau nebuvo normali įprasta praktika. Nu bet aišku tu nepatikėsi. Nes tavo diedukas atspindi visą provincijos atsilikimą. Nes Vilniuj gyvendama geriau matei ir žinai viską, nei tos kur gyveno provincijoj. Neapsimoka su tavim ginčytis. Vilnietiska arogancija pramuš visada. Vat jautėtės pranašesni ir vsio. Ir neiseis pripažint kitaip juk 🤣
Aš dėstau prisiminimus,iš įvairių žmonių .nesupratau kuo čia dėta arogancija,kad kaimiečiai pavažiuodavo su arkliu kažkur(butuose tiktai nieks nei arklių ,nei vežimų neturėji).nu pavažiuodavo,jei reikdavo.labai smagu.o jei dar duodavo pavadeliot,į kairę trauki,arklys dešinėn ir atvirkčiai,jei neklystu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 27 liepos 2020 - 23:02

Na rasei kad jauteisi pranašesnė ir provincijos draugės tau neva pavydėjo Vilniaus 

Atsakyti
[quote name="GAILE*" post="72686818" timestamp="1595910112"]GAILE*, 28 Lie 2020 - 07:21, parašė:

Na rasei kad jauteisi pranašesnė ir provincijos draugės tau neva pavydėjo Vilniaus [/quote]
Pakauk,nenukrypstam nuo temos, dabar jau apie tuos arklius.apie arklius tema.
Net mano mama įsijautė
Tai ,o pas Kaziučichą į Žarnavolką 🤣kaip tu be vežimo nuvažiuosi,tai kaip eisi per miškus ir kalnus,nevažiavo ten autobusas iš mūsų .o kaip.diedukas pas uošvius galėjo nuvažiuot jie iš vud seni seni buvo ,tai reikdavo nuvežt jiems duonos ir dar kažko.
Nu buvo vietų tiediog, kai su arkliu patogiau.
Atsakyti
Gerai ,gana, tavo mama is vaiku namu ir tokio baisaus skurdo dabar didziuojasi tavo oligarchiska virtuve ir zvengia pilva susiemus is manes. Patenkinta?
Pasieke lygi jusu seima?
Gal jau uzteks?
Papildyta:
Ir tas senelis turbut teatspindi tik intemoros vaikyste ir labai ribota skurdu regiona,no mans land vadinama. Demarkacine linija gi ten ejo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 28 liepos 2020 - 06:52

Mano mama pajuokavo ir tiek.o buvo su taos arkliais ir autobusais kaip buvo,tu gali į asmeniškumus nors kartą nenueit? Ir taip mamos buvo sunkus gyvenimas,jei būtų kažkokia arogancija ar kas,tai skiesčiau nesąmones,kokias tu amžinai skiedi.

Ps.kitas kaimas Prie Panevėžio,vyro kaimas dar kitur ir visur buvo visaip buvo su tais autobusais.

Kažkur buvo geresnis turbūt sudisiekimas ir gal du bonke važiuodavo.į svečius,o čia dar reikalų visokių turėjo ir krovinių.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 28 liepos 2020 - 06:59

Matai, aš dabar supratau kodėl tu manai kad pavydėjo. Nes tai ką tu matei, sudarė tau įspūdį, jog tavo gyvenimas vln totaliai kitoks. Ir aišku lengvesnis ir civilizuotesnis. Nei to dieduko ir jo kaimo. 

Tuo tarpu tai atspindi tik tą konkretų kaimą, visa kita provincija gyveno normaliai ir moderniai, arkliais nekeliavo. Todėl ir neturėjo ko tau pavydėt.

O arogancija prie to, kad iki dabar atsisakai suprast kad tavo įspūdis neteisingas, padiktuotas to 1 kaimo sunkios buities pavyzdžio, o ne visos Lietuvos provincijos  gyventojų 

Atsakyti
QUOTE(Intemora @ 2020 07 28, 06:57)
<p>Mano mama pajuokavo ir tiek.o buvo su taos arkliais ir autobusais kaip buvo,tu gali į asmeniškumus nors kartą nenueit? Ir taip mamos buvo sunkus gyvenimas,jei būtų kažkokia arogancija ar kas,tai skiesčiau nesąmones,kokias tu amžinai skiedi.</p>
<p>Ps.kitas kaimas Prie Panevėžio,vyro kaimas dar kitur ir visur buvo visaip buvo su tais autobusais.</p>
<p>Kažkur buvo geresnis turbūt sudisiekimas ir gal du bonke važiuodavo.į svečius,o čia dar reikalų visokių turėjo ir krovinių.</p>

na, isvada aiski - provincija arkliniai ir nieks tau neirodys kitaip,nes tu budama vaikas kitaip nematei.Svarbiausia ,kad tu is to amziaus ir nesugebejai isaugti ,o dabar jau ir sensti , o provincijoje jauciu ir nebuvai.Ten jau kelis kart viskas pasikeite.
Bet kazkodel atrodo ,kad vel viska geriau zinai ,nei tos kurios ten gyvena.
Atsakyti

Gerai ,gana, tavo mama is vaiku namu ir tokio baisaus skurdo dabar didziuojasi tavo oligarchiska virtuve ir zvengia pilva susiemus is manes. Patenkinta?
Pasieke lygi jusu seima?
Gal jau uzteks?
Papildyta:
Ir tas senelis turbut teatspindi tik intemoros vaikyste ir labai ribota skurdu regiona,no mans land vadinama. Demarkacine linija gi ten ejo.

Manau ne vien regione esmė. O žmogaus pasirinktam gyvenimo bude. Taip jau sutapo kad abu jos seneliai senoviniai buvo.

Pvz mano močiutė vaikščiojo su kablais IE skrybėle, makiažu ir vadovavo sėklų parduotuvei provincijoj. Turėjo moskviciu o ne arklį 

Kita močiutė nors ir neturėjo mašinos, bet irgi jokių  arkliu nelaikė, naudojosi viešuoju transportu ir dviračiu. Mes turėjom vaikystėj 2 sodus keliolikios km atstume. Tarp jų irgi arkliais nevažinėjom, nors auto neturėjom. 

Ir niekas aplink tais arkliais nevažinėjo. 

Man intermoris pavaizduota buitis primena kažkokius laikus iš klasikinių lietuviškų literatūros kūrinių, kokius Smetonos laikus. O ne 9 dešimtmetį 

Atsakyti

Tai mano mama, vyras ,tėvas,visi nusišneka.o tu apvažinėjai visus kaimus tada ,žinai visus maršrutus visų kaimiečių važiavimo ir vairavimo į įpročius, kad gali teigti,kad visi važiavo tik autobuswis iš kiekvieno kaimo į kiekvieną kaimą ir vienkiemį  tave nuveždavo ir dar su viskuo ką tu veži?ir joks diedukas ,tik mano ,visoj Lietuvoj niekur nenuvažiuodavo su arkliu. Aš kažkur sakiau,kad iš vis nevažiuodavo autobusai,ar visi nematę jų buvo,kad egzistavo tik Vilniuj🤣,gal dar kur nors nufantazuok,tu gi moki iš adatos vežimą skaldyt.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 28 liepos 2020 - 07:17

Ne seniviniai diedukai,diedukai kaip diedukai,bet tiesiog buvo reikalų ir tuo vežimu.

Atsakyti