Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Alta, kokiu kampu tuos regioninius parkus apžvelgti? Arklio su vežimu? 

Nors ir stengiama puoselėti juose tradicinius amatus, gyvenimo būdą ir pan., bet ir ten nepriversi žmonių su arkliu važinėti šiais laikais, jei jie nenorės. Dabar jau čia galima pasiūlyt kaip pramogą turistams nebent. 

O kam labai norisi, galima į arklio muziejų Anykščiuose nuvažiuoti, gal ir pasivažinėt gausit tuo vežimu, atitinkamai susimokėjus :)

Atsakyti

Tai ir man panašiai,bet t šiemet tokie durni metai,va taip paatostogavau.

Aš tai šiais metais neturėjau jokių "išvažiuojamųjų" atostogų. Buvo suplanuota Italija, bet prasidėjo corona. Mb sako, laukiam, kol bus skiepai, ir tada važiuosim.  Aha, ilgai teks laukti.

Turėjau dešimt dienų "nieko neveikiamųjų" atostogų, tai šen bei ten, miškas, ežeras, namai.

Atsakyti

LavinaX, 28 Lie 2020 - 16:38, parašė: Alta, kokiu kampu tuos regioninius parkus apžvelgti? Arklio su vežimu? Nors ir stengiama puoselėti juose tradicinius amatus, gyvenimo būdą ir pan., bet ir ten nepriversi žmonių su arkliu važinėti šiais laikais, jei jie nenorės. Dabar jau čia galima pasiūlyt kaip pramogą turistams nebent. O kam labai norisi, galima į arklio muziejų Anykščiuose nuvažiuoti, gal ir pasivažinėt gausit tuo vežimu, atitinkamai susimokėjus :)
Kai buvo drakoniuko darželio išleistuvės,tai važiavom į sodybą.vaikams atrakcija,visi klykė patenkinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 28 liepos 2020 - 15:50

O man patinka ilsetis, vaikscioti, muzieju nenoriu. 

Atsakyti

Pinotija, 28 Lie 2020 - 16:39, parašė: Aš tai šiais metais neturėjau jokių "išvažiuojamųjų" atostogų. Buvo suplanuota Italija, bet prasidėjo corona. Mb sako, laukiam, kol bus skiepai, ir tada važiuosim. Aha, ilgai teks laukti. Turėjau dešimt dienų "nieko neveikiamųjų" atostogų, tai šen bei ten, miškas, ežeras, namai.
Mes pernai sakėm, kad grįšim į Italiją.Pavažinėsim,patyrinėsim. bet kažkaip jau pradedu suprast,kad ko gero ne šiemet. Bet tai tas namas išsigelbėjimas šitoj situacijoj mums, čia visokių reikalų su juo,tai nėr kada gailėtis tų neįvykusių kelionių.Bent jau ant anties galima paplūduriuot.atsispiri nuo vieni krašto iki kito ir banguoji sau.🤣
Atsakyti

*** Sėlija, 28 Lie 2020 - 17:02, parašė: O man patinka ilsetis, vaikscioti, muzieju nenoriu.
Man norusi visko.muziejų,jūros,saulės,kavinių,parduotuvių,gatvių nematytų,laivų,supynių ir batutų.🙈
Atsakyti

Na tai samdysit mokytojus, anokia cia naujiena.

Na visus kiek reikia pasamdyti be šansų. Neuždirbu tiek. Va db vokiečių samdau per vasarą, tai 80€ mėn. Tai jei dar kelių reiks, bankrotaa

Atsakyti

O man patinka ilsetis, vaikscioti, muzieju nenoriu. 

Tai nebūtina užeiti, galima tyrinėti iš lauko kokius istorinius pastatus, bažnyčias, parkus, gamtą, vaizdus.

Į bažnyčias tai užeinu visada.

Į bet kokius muziejus, aš irgi neinu, išskyrus meno.

Atsakyti

Jus tiesiog ribotai matot. Per vilniečiu prizmę. 

Va ir marcopolo rašo, kad arklius tik darže naudojo, nors gyveno totaliai kaime. 

Supranti intermora, provincijos žmonės daugiau patirties, pažįstamų, artimųjų turi ten. Nei tavo šeima. Ir šimtą kart daugiau mate provincijos gyvenimo. Todėl visą nuomone yra tikslesnė. Prisiminimai nuoseklus, o ne padrikai is atostogų kaime.

Taip, totaliam kaime. Ir aplinkui dar totalesnių buvo, bet vistiek žmonės autikais ar dvirkom varinėjo, arkliai tik prie ūkio

As tai zinau truputi ta krasta, marco polo man nieko nepadare ,tai nenoriu cia izeist stambiu teritoriniu mastu. Ten tarpukariu nebuvo privaloma jokia mokykla, net tie keturi skyriai ,nes buvo niekeno teritorija tokia. Vadovavo ten zydai ,labai daug ju verslu tame kraste buvo.Ir lietuviai (ar lenkai)cia nuo polit situacijos priklause,buvo amzinai jiems skolingi.Tas kazkaip stabde pazanga, tai ir liko tie arkliai. Net zampolitai tame kraste turbut pasidave ir gyveno visi kaip ismane.

Baik tu, neturiu ko žeistis :)

Kažkada ir mano kaime buvo tik keturmetė mokykla, o gretimuose kaimuose išvis nebuvo. Bet vadovavo paradui ne žydas, gal dėl to ta pažanga greitesnė...paskui buvo aštuonmetė, o aš ten jau vidurinę baigiau. ir po to vėl regresas prasidėjo, deja, bet šiemet uždaro jau mano gimtąją mokyklą

Atsakyti

O mano ne tik  prie ūkio,ką tai keičia.taip buvo ir tiek.ką čia įrodinėt,kad nebuvo,jei buvo? nebent mes tuose pačiuose kaimuise buvom tuo pačiu metu.

Pabrėžiu,tai nebuvo tokia kasdienybė,kad tik su arkliu ir jokių autobudš nebuvo.visi važiavo tais autibusaus ir dvuračiais,bet buvi jr tų pavažiavimų į užkampius su arkliu.

Todėk ,senoviškas diedukas,vilniaus arogancija,ribotumas čia niekuo dėtas.aš esu liudininkė,kad buvo tie arkliai ir važiavimui skirti.bet nesu liudininkė,kad taio buvo visoj Lt.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 28 liepos 2020 - 16:45

Tai nebūtina užeiti, galima tyrinėti iš lauko kokius istorinius pastatus, bažnyčias, parkus, gamtą, vaizdus.

Į bažnyčias tai užeinu visada.

Į bet kokius muziejus, aš irgi neinu, išskyrus meno.

as dar i baznycios boksta uzkylu, jei yra tokia galimybe :)

Atsakyti

O mano ne tik  prie ūkio,ką tai keičia.taip buvo ir tiek.ką čia įrodinėt,kad nebuvo,jei buvo? nebent mes tuose pačiuose kaimuise buvom tuo pačiu metu.

Tai turėtų keist tavo įsivaizdavima, kad provincija buvo totaliai atsilikusi ir visi is jos veržėsi tuomet į Vilnių 

Atsakyti