Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Jei galiu duoti patarimų dėl vyno ...
Šermukšnius naudoja kaip poskonį išgauti . Aronijas spalvai - kaip priedas kitų vaisių vynui. Netgi čilio pipirą naudoja - būna įdonmaus skonio , nors aštrumo jokio . Proporcijas reikia atitaikyti. Čia iš Moravijos rūsių girdėta...
Atsakyti
Dusia,gal nuo pipi biggrin.gif ro priklauso.Esu paemus gera gurksni chiliu vyno biggrin.gif Siaip tai tik netiketa buvo,megstu astriai.Dar ir dabar to misinio keli buteliai yra,naudoju catniams.,nes ismest gaila
Ir vynas tik is vynuogiu ,visa kita vaisiukai.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 09 09, 10:47)
Dusia,gal nuo pipi biggrin.gif ro priklauso.Esu paemus gera gurksni chiliu vyno biggrin.gif Siaip tai tik netiketa buvo,megstu astriai.Dar ir dabar to misinio keli buteliai yra,naudoju catniams.,nes ismest gaila
Ir vynas tik is vynuogiu ,visa kita vaisiukai.

Gal nuo kiekio irgi . Ragavau labai skanų baltą vyną Čekiojoje, Moravijoje , pas gamintoją rūsyje . Ko gero neaštrus pipiras buvo naudotas.
Aš nebegaminu vaisiukų ,nors numanymą turiu. Kiek gaminau visi sakė skanus . Nebegeriam naminio .
Slyvukų vaisiukas beprotiškai rūgsta... Lipa lauk iš butelio .

Papasakosiu mudvieju su MB atsitikimą su vynu ...
Iš FR vynuogynų parsivežėm gersnio vyno ir nemenkai . Kur LT neipirktume , ten iki 10 pinigų .
Grįže po kokių 2 mėn sugalvojom atsidaryti 16 metų vyną. Negeriamas. Susinervinom, galvojam surūgo bute stovėdmas. MB jau ruošėsi išpilti , aš neleidau , liepiau palikti maisto gaminimui. Savaitgalį atvažiavo sūnus, mudu guodžiamės ... Anas sako - duokit paragauti . Paragauja- puikus vynas. O kad reikia palikti pusdienį "nusigaruoti" nedaėjo . Kaimietukai biggrin.gif
Vienžo - geresnį vyna reikia atidaryti prieš kelias valandas. Gal ir mačius filmuose, gal ir skaičius buvau , bet ...

Atsakyti
Dusia ,pagal galimybes as irgi visus pagiriu ,tik labai artimus kritikuoju,ty sakau teisybe.
Tu kaip katinas ,kuris komplimentu prasosi. biggrin.gif
Siaip jau pertekliniai komplimentai man iskart igungia aliarmo sistema biggrin.gif
Nerekomenduoju vaisiuku,labai sunku juos nepektinint,numetilint namu salygomis.
Bulgarijoje labai geras vynuogiu vynas.labai geros mieles laukines.Nei galvu skauda nei pasigeri.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 09 rugsėjo 2022 - 10:12
QUOTE(Luety @ 2022 09 09, 09:41)
Islaidu daug saliai ir viskas ne is karalisko biudzeto.Ne tik himnas ir pinigai,dar pasto zenklai,stampai,mase valstybines atributikos keist i kita atvaizda.Tradicijos labai gilios.

Na, karalienė pritraukdavo labai daug turistų, o ir keist reik pirmąkart per septyniasdešimt metų, tai..
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 09 09, 09:02)
Gal nuo kiekio irgi . Ragavau labai skanų baltą vyną  Čekiojoje, Moravijoje , pas gamintoją rūsyje . Ko gero neaštrus pipiras buvo naudotas.
Aš nebegaminu vaisiukų ,nors numanymą turiu. Kiek gaminau visi sakė skanus . Nebegeriam naminio .
Slyvukų vaisiukas beprotiškai rūgsta... Lipa lauk iš butelio .

Papasakosiu mudvieju su MB atsitikimą su vynu ...
Iš FR vynuogynų parsivežėm gersnio vyno ir nemenkai  . Kur LT neipirktume , ten iki  10 pinigų .
Grįže po kokių 2 mėn sugalvojom atsidaryti 16  metų vyną. Negeriamas. Susinervinom, galvojam surūgo bute stovėdmas. MB jau ruošėsi išpilti , aš neleidau , liepiau palikti maisto gaminimui. Savaitgalį atvažiavo sūnus, mudu guodžiamės ... Anas sako - duokit paragauti . Paragauja- puikus vynas. O kad reikia palikti pusdienį "nusigaruoti"  nedaėjo . Kaimietukai  biggrin.gif
Vienžo - geresnį vyna reikia atidaryti prieš kelias valandas. Gal ir mačius filmuose, gal ir skaičius buvau , bet ...

Mes,kai nusipirkom panasiai,tai zentas iskart ispejo,kad atidarius turi pastovet keleta valandu,tai mes nepatyrem tokio dalyko,o dabar iprate esam,kad net pardej pirkta vyna atidarom anksciau ,pries vartojant.Ir dar,pastebejau,jei viso butelio neisgeriam,tai kita diena vynas rugsteja ir kuo toliau,tuo labiau.
Atsakyti
As suprantu kad musu jaunysteje su vynu buvo sunku ,gerdavom azeru agdam su mineraliniu praskiede ,toks savotiskas skonis gaudavosi del sovietiniu mineraliniu surumo biggrin.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Tikiuosi ant torto kaukazo slyvutės? mirksiukas.gif
Širdis atsigauna miške.O jie dygsta,kad ir sausa. wub.gif wub.gif
Žinau turite pas save lobius mezgimo?Prieš porą metų mezgiau iš siūlų likučių (tapkes),gal ir ne koks žodis,Jei net pusžentis nešiojo.Nebe randu mezgimo eigos.O siūlų galiu parduotuvę atidaryti,dar ir buto atsivežiau.Baigsiu kojines reikia imtis tapkių.Jei net klientai nešioja retkarčiais ,apsimauna. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 10 rugsėjo 2022 - 06:38
QUOTE(IngridaB @ 2022 09 10, 05:37)

Labas rytas.
Tikiuosi ant torto kaukazo slyvutės? mirksiukas.gif
Širdis atsigauna miške.O jie dygsta,kad ir sausa. wub.gif  wub.gif
Žinau turite pas save lobius mezgimo?Prieš porą metų mezgiau iš siūlų likučių (tapkes),gal ir ne koks žodis,Jei net pusžentis nešiojo.Nebe randu mezgimo eigos.O siūlų galiu parduotuvę atidaryti,dar ir buto atsivežiau.Baigsiu kojines reikia imtis tapkių.Jei net klientai nešioja retkarčiais ,apsimauna. mirksiukas.gif

Labas rytas,Ingrida.
Slyvos eme virsu virs kavos.Matosi,kad ruduo. biggrin.gif
Jei rasi ta tapkiu mezgimo eiga,imesk ir man.Siaip ju yra labai daug video,reiktu pasiziuret.Is kokiu butent likuciu tu jas mezgi,kokio storio siulu?
As vakar mezgiau mazai,noriu baigt sau liemene,Gal kaip nors.
Pas mus atsalo jau labai,si ryta vos 14.
Atsakyti

Labas rytas, 

Kaip šalta... brrr. 

Rytoj lyg lietų žada? Telefonas... 

Ingrida nemėgstu tapkių, man geriau kojinės. Kaime vilnonės, Kaune kojinių siūlų. 

Oda jautri nuo vaistų pasidariusi, bus pirtis be vantų vakare. Nors vilnonės kojinės dar negraužia. O šiaip tai smarkiai pagerėjęs mano skradukas, 9 diena ... o aš be smarkių skausmų. Gyvensiu...

Atsakyti
Dusia. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Luety iš storokų siūlų mezgu.Margutes tokias mezgiau.Reikės vakare pasieškoti internete.Bute būsime laiko bus.
Bet kaip anksti temsta,nieko nebeįmanoma padaryti lauke. ax.gif
Susiradau vilnonių siūlų skelbimą,ko gero prieš porą metų iš ten pirkau?Reikės kalėdoms įsigyti.
Mes jau su vilnonėmis kojinėmis vaikštome,prie kojų papratstas medvilnines maunamės,ant viršaus vilnones ir kroksai. mirksiukas.gif
Suku galvą kada į pelkę.
Su cukrumi,bandėme į savivaldybę pirmą kartą čekius priduoti,užkliuvo,kad žemė mano,o bitės mb.Teko bites perrašyti mano vardu.Tai praturtėjau.Bet reikės dabar man vežti čekius iki 15 dienos. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 10 rugsėjo 2022 - 09:52

Ingrida man teko pasidaryti bendrasavininke žemės ūkio valdos... čia pernai pirmą kartą tvarkiausi. Neduosiu aš MB bičių, numarins  :D.  Visai nepatiko maitinimas kibirais ir keramzitas.  Kitais metais arba šiaudai, arba penėtuvės. Turiu du mažus aviliukus kur kibirai netelpa, tai žymiai greičiau maistą iš penėtuvių susinešė. Gyveni ir mokaisi.

Atsakyti