Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaušinienės & omletai

QUOTE(aurelijyte @ 2009 06 30, 10:29)
pagelbekit prasau  verysad.gif  kaip apverst omleta kad jis nesubyretu ?  verysad.gif  jau baigiu prarast kantrybe..  doh.gif  kepu kepu ir dar ne kart neisejo apverst kad nesubyretu  doh.gif

aš paimu keptuvę virš kriauklės(na jei jau kas nepasisektų biggrin.gif )išverčiu gražiai ant plokščio dangčio(bet kad dydis atitiktų omleto dydį)na ir nuo dangčio gražiai nuslenku į keptuvę,visada pasiseka cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ERUGĖ @ 2009 06 30, 12:55)
aš paimu keptuvę virš kriauklės(na jei jau kas nepasisektų biggrin.gif )išverčiu gražiai ant plokščio dangčio(bet kad dydis atitiktų omleto dydį)na ir nuo dangčio gražiai nuslenku į keptuvę,visada pasiseka cool.gif

reikes pabandyti 4u.gif nes su mentele tai visad subyra doh.gif ir miltu dedu.. tik nelabai daug g.gif
Atsakyti
Omletas su kalafiorais:
Kalafiora isverdu ir susmulkinu norimo dydzio gabaleliais. tada zalias bulves supjaustom kubeliais ir pakepam su svogunu laiskais ir 2-3 cesnako skiltelemis. pabarstome prieskoniais, beriame i keptuve kalafioro gabalelius, paprikos kubelius, desreliu ar desros (mums skaniausia su rukyta mesyte), galu gale pilame kiausiniu plakini (kiausiniai+pipirai+druskyte+pienas). pabaigoje pabarsciau krapu. mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
Susmulkinti pusę didelio svogūno, pakept ant sviestuko, sumest porą smulkintų nedidelių pomidorų, juodųjų alyvuogių. Kelis kiaušus išplakt, įpilt truputį pieno, bert prieskonių (dažniausiai dedu druskos, baziliko, kartais krapų, pipiriuko), įtarkuot sūrio ir supilt į keptuvę. Kai MB kepu, tai dar kokios dešros ar kumpio įpjaustau.
Atsakyti
QUOTE(Purkyte @ 2005 08 03, 20:17)
Jei kas norit pasidaryti omleta be miltu, bet kartu toki tvirta, besilaikanti kartu- paprasciausiai, isplakite kiausinius ir kiekvienam kiausiniui ipilkite 2 saukstus paprasto salto vandens. Pav. Jei plaki 5 kiausinius, tai ipilk 10 saukstu vandens. Na dar pridedi prieskoniuku visokiu ir kepi  nelimpancioj keptuvej.
Gaunasi labai skanus omletas, tiesiog toks "sultingas", neissdziuves. Niam niam. ax.gif



drinks_cheers.gif siandien ryte pabandziau. buvo LABAI skanus smile.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
As zinau labai paprasta receptuka smile.gif

Keturi kiausiniai
2saukstai grietines
prieskoniai
Ir visaka gerai isplakam smile.gif labai skani kiausiniene thumbup.gif garnyrui pomidoriuku smile.gif
Kai kepsit nemaisykit,nes tada sukrenta,bet supilkite y keptuve ir palaukite kol apkeps viena puse paskui apverskite ir apkepkite kita puse,tada buna puri ir iskilus thumbup.gif
Atsakyti
As paskutiniu metu kepu orkaite. paprastas omletas is kiausiniu, vegetos ir slakelio pieno. kai iskepa isimu is orkaites, uzdedu pjaustytos desrytes, marinuotu agurkeliu, paprikos ir uztarkuoju surio. paskui vel i orkaite,kol issilydo suris ir niam niam smile.gif . labai paprasta ir skanu
Atsakyti
QUOTE(daugiavaike 4 @ 2009 09 05, 17:24)
As paskutiniu metu kepu orkaite. paprastas omletas is kiausiniu, vegetos ir slakelio pieno. kai iskepa isimu is orkaites, uzdedu pjaustytos desrytes, marinuotu agurkeliu, paprikos ir uztarkuoju surio. paskui vel i orkaite,kol issilydo suris ir niam niam smile.gif . labai paprasta ir skanu


as orkaitej kepti dar neprisigalvojau, butinai reikes isbandyti
Atsakyti
Kazkas cia teiravosi ispanisko omleto :

1. zali pomidorai
2. kokie 5-6 kiausiniai (gali but ir daugiau - priklausomai nuo keptuves skersmens)
3. svogunas
4. druska, pipirai, aliejus

Pomidorus supjaustome postoremis riekelemis ir graziai isdeliojame tomis riekelemis ikaitinta keptuves dugna. Pomidorus apverciame tik viena karta, kol siek
tiek apskrus.
Ant apskrudusiu pomidoru beriame smulknita svoguna.
Po to imusame kiausinius, bet ju nepaleidziame (kad tryniai sveiki liktu). Kiausiniais "apklojame" visus pomidorus, esamus keptuveje. Veliau druska, pipirai.
Uzvoziame keptuve ir paliekame ant silpnos ugnies kepti kol kiausiniu baltymai iskeps ir pabals!

labai gardu, sveika ir jokiu miltu! thumbup.gif
Atsakyti
[quote=euforbija,2009 09 29, 15:55]
Kazkas cia teiravosi ispanisko omleto :

Euforbija 4u.gif -kaip skaniai atrodo. 4u.gif
Atsakyti
NA,prisiskaiciau receptuku nuo pat pradziu, tai einu tustinti saldytuvo ir kepti kiausinienesuser posted image
Atsakyti
Aš omletą kepu taip: pirmiausia pakepinu smulkiai pjaustytą svogūną ir, jei turiu, kokios mėsytės ar dešros gabaliuką. Tada supilu kiaušinių-miltų-pieno-majonezo plakinį į kurį, jei tik turiu, visada dedu raudonos smulkiai supjaustytos paprikos. Vienam kiaušiniui dedu maždaug nubrauktą šaukštą miltų ir pieno ir šiek tiek, maždaug arbatinį šaukštelį majonezo. Kas be ko, druska, pipirai, dar baziliko kartais įberiu. Gaunas tvirtas, purus ir labai skanus omletas.
Atsakyti