Visko neskaiciau,bet kiek permeciau,lyg ir nemaciau tokio paprastucio recepto.Tikiuosi nenubezdzioniavau kieno nors receptuko!O jeigu ir taip tai labai sorry!As tai omleta visada kepu tik su grietine,be jokio pieno ir be jokiu miltu.Tik kiausiniai, grietine ir druska.Kepu keptuveje su gabaliuku sviesto.Skanu!Su pienu ir miltais nepraktikuoju,nes nei man ,nei mano seimynai nepatinka.Su grietine daug skaniau! Su grietine gaunasi storas,grazus ir skanus:super O paskui visokiu priedu prideti galima pagal kiekvieno skoni ir fantazija
QUOTE(*Sindi* @ 2006 11 24, 13:37)
Visko neskaiciau,bet kiek permeciau,lyg ir nemaciau tokio paprastucio recepto.Tikiuosi nenubezdzioniavau kieno nors receptuko!O jeigu ir taip tai labai sorry!As tai omleta visada kepu tik su grietine,be jokio pieno ir be jokiu miltu.Tik kiausiniai, grietine ir druska.Kepu keptuveje su gabaliuku sviesto.Skanu!Su pienu ir miltais nepraktikuoju,nes nei man ,nei mano seimynai nepatinka.Su grietine daug skaniau! Su grietine gaunasi storas,grazus ir skanus:super O paskui visokiu priedu prideti galima pagal kiekvieno skoni ir fantazija
aš lygiai taip pat darau ir niekaip kitaip laaaabai skanu
QUOTE(alexxandra @ 2006 11 24, 23:32)
O kokia proporcija tą grietinę dėti??
As isplaku 2kiausinius su druskyte ir dedu 1gera v. sauksta grietines. Kitokio omleto nepripazystu!
Pusryciu omletas:
Kiausiniu pagal poreiki, ipjaustyti svoguno laisku, kelis raudonus pomidorus, lydyto surio, irgi savo nuoziura
Viska ismaisyti ir ipilti pieno, irgio savo nuoziura, galima vietoj pieno grietinele, bet man skaniau pienas. Viska ismaisyti, prieskoniu pagal save... ir viskas! Kepti maisant.
Skanaus !
Kiausiniu pagal poreiki, ipjaustyti svoguno laisku, kelis raudonus pomidorus, lydyto surio, irgi savo nuoziura
Viska ismaisyti ir ipilti pieno, irgio savo nuoziura, galima vietoj pieno grietinele, bet man skaniau pienas. Viska ismaisyti, prieskoniu pagal save... ir viskas! Kepti maisant.
Skanaus !
QUOTE(vinciune @ 2006 04 02, 01:55)
Sveiki!!!
Jau kiek laiko is galvos neiseina omletas, kuri senais laikais mokyklos valgykloje valgydavau. Jis toks lekstej budavo kalades formos.Turiu omeny, gerai iskiles, kvadratiskai supjaustytas, purus, minkstas, sultingas.... ....ech, net dabar silpna darosi prisiminus....Bandziau ji pati keptis, bet visai nepavykdavo Internete irgi nieko doro neradau. Gal kas isduotumet butent sio omleto receptuka?!
Jau kiek laiko is galvos neiseina omletas, kuri senais laikais mokyklos valgykloje valgydavau. Jis toks lekstej budavo kalades formos.Turiu omeny, gerai iskiles, kvadratiskai supjaustytas, purus, minkstas, sultingas.... ....ech, net dabar silpna darosi prisiminus....Bandziau ji pati keptis, bet visai nepavykdavo Internete irgi nieko doro neradau. Gal kas isduotumet butent sio omleto receptuka?!
ir as apie toki svajoju, bet issikepti nesigauna, o recepto niekur nerandu
QUOTE(Azazella @ 2007 03 19, 18:30)
ir as apie toki svajoju, bet issikepti nesigauna, o recepto niekur nerandu
Labai mėgstu kiaušinienes, o čia viena iš mano ypatingųjų...
Gruziniška kiaušinienė
5 pomidorai, 3 kiaušiniai, česnakas, svogūnas, žalumynai, prieskoniai.
Svogūnų supjaustyti ir atskirai apkepti. Supjaustyti pomidorus ir suversti juos į keptuvę su augaliniu aliejumi. Pakepti apie 5 min. kol išeis vientisa masė. Pasūdyti, įberti pipirų, įmesti supjaustyto česnako, žalumynų. Į šitą pomidorinę įmušti kiaušinius, tik pasistengti neišleisti trynio. Uždengti keptuve dangčiu ir palikti dar 5 min. Kieivienas kiaušinis išvirs savotiškame pomidorineme lizde, Kiaušinienę galima patiekti tiesiog keptuvėje.
Aš paprastai kepu tokį:
Superšvelnus omletas
7 kiaušiniai, 0,5 litro pieno, truputis druskos, šaukštas sviesto.
Kiaušinius išplakame su druska ir su pienu, keptuvėje įkaitiname sviestą ir supilame paruoštą masę. Kepame ant nedidelės ugnies/el. šildymo, nuolat maišydami medine mentele (neturi gautis jokio skrudėsiuko!). Kai kiaušiniai susitraukia ir išsiskiria pusiau skaidrus sultinys, omletas gatavas.
Pastaba: nedera į masę dėti Vegetos, žalumynų, pipirų ar kokių kitų prieskonių - omletas atrodys nešvarus. Jais pasibarstyti geriau jau iškepusį omletą - bent jau žalumynuose liks daugiau vitaminų.
Papildyta:
Na, nežinau, galbūt kepant mano ką tik aprašytą didesniu kiekiu - gausis būtent taip. Pabandykite
Superšvelnus omletas
7 kiaušiniai, 0,5 litro pieno, truputis druskos, šaukštas sviesto.
Kiaušinius išplakame su druska ir su pienu, keptuvėje įkaitiname sviestą ir supilame paruoštą masę. Kepame ant nedidelės ugnies/el. šildymo, nuolat maišydami medine mentele (neturi gautis jokio skrudėsiuko!). Kai kiaušiniai susitraukia ir išsiskiria pusiau skaidrus sultinys, omletas gatavas.
Pastaba: nedera į masę dėti Vegetos, žalumynų, pipirų ar kokių kitų prieskonių - omletas atrodys nešvarus. Jais pasibarstyti geriau jau iškepusį omletą - bent jau žalumynuose liks daugiau vitaminų.
Papildyta:
QUOTE(Azazella @ 2007 03 19, 17:30)
ir as apie toki svajoju, bet issikepti nesigauna, o recepto niekur nerandu
Na, nežinau, galbūt kepant mano ką tik aprašytą didesniu kiekiu - gausis būtent taip. Pabandykite
Mano mėgiamų kiaušinienių receptukai labai paprasti ir greiti
Labai mėgstu pasikepti kiaušinį batone
Išsipjaunu iš riekelės batono (arba duonos - ypač skanu duona su saulėgrąžomis, nes jos skaniai apskrunda) skylę , įmušu į ją kiaušinį ir apkepu iš abiejų pusių ant sviesto. Kiaušinis viduje gaunasi skystas - niam niam
Kartais tiesiog apkepu tas išpjaustytas batono riekeles, atskirai išlpaku kiaušinį su "vegeta" (galima įpilti pieno) ir užpilu ant tų riekelių - gaunasi toks kaip apkepas
Dar labai skani kiaušinienė, apie kurią kažkas rašė krabų lazdelių skyrelyje
Supjaustyti krabų lazdeles, apkepinti. Tada išplakti kiaušinius su prieskoniais (pvz., "Vegeta") ir pienu ir užpilti ant krabų lazdelių. Apkepti. Galima dar sūrio užbarstyti... Niam niam
Labai mėgstu pasikepti kiaušinį batone
Išsipjaunu iš riekelės batono (arba duonos - ypač skanu duona su saulėgrąžomis, nes jos skaniai apskrunda) skylę , įmušu į ją kiaušinį ir apkepu iš abiejų pusių ant sviesto. Kiaušinis viduje gaunasi skystas - niam niam
Kartais tiesiog apkepu tas išpjaustytas batono riekeles, atskirai išlpaku kiaušinį su "vegeta" (galima įpilti pieno) ir užpilu ant tų riekelių - gaunasi toks kaip apkepas
Dar labai skani kiaušinienė, apie kurią kažkas rašė krabų lazdelių skyrelyje
Supjaustyti krabų lazdeles, apkepinti. Tada išplakti kiaušinius su prieskoniais (pvz., "Vegeta") ir pienu ir užpilti ant krabų lazdelių. Apkepti. Galima dar sūrio užbarstyti... Niam niam
Įstatytas karštam vandeny omletas gal ir skanus, bet baisiai daug vargo su juo.
Mano dukros dabar mėgstamiausias yra 'scrambled eggs': išplaki kiaušinius su šiek tiek druskos (nereikia jokių pienų, vandenų, grietinių), keptuvėje ištirpinu sviestą (ne aliejų), supilu plakinį ir ant lengvos ugnies palengva maišau. Kai tik kiaušinius sutraukia, iškart verčiu į lėkštę. Kepant bet kokį omletą svarbiausias dalykas neperkepinti, nes tada omletas gaunasi sausas ir sprangus, užtenka palaukti, kol neliks skysčio ir iškart į lėkštę. Valgom su daug šviežių daržovių
Beje, prieš keletą metų šiame forume sužinojau puikaus omleto receptą - omletas su kopūstais. Šviežią kopūstą reikia smulkiai supjautyti, pakepinti svieste ir užpilti plaktais kiaušiniais. Skonis nuostabus, visai neatrodo, kad su kopūstais, labai patinka vaikams, mes vadindavom 'zuikių kiaušiniene'. Pabandykit.
Mano dukros dabar mėgstamiausias yra 'scrambled eggs': išplaki kiaušinius su šiek tiek druskos (nereikia jokių pienų, vandenų, grietinių), keptuvėje ištirpinu sviestą (ne aliejų), supilu plakinį ir ant lengvos ugnies palengva maišau. Kai tik kiaušinius sutraukia, iškart verčiu į lėkštę. Kepant bet kokį omletą svarbiausias dalykas neperkepinti, nes tada omletas gaunasi sausas ir sprangus, užtenka palaukti, kol neliks skysčio ir iškart į lėkštę. Valgom su daug šviežių daržovių
Beje, prieš keletą metų šiame forume sužinojau puikaus omleto receptą - omletas su kopūstais. Šviežią kopūstą reikia smulkiai supjautyti, pakepinti svieste ir užpilti plaktais kiaušiniais. Skonis nuostabus, visai neatrodo, kad su kopūstais, labai patinka vaikams, mes vadindavom 'zuikių kiaušiniene'. Pabandykit.
QUOTE(Edith @ 2005 10 07, 15:14)
Labas , gal yra cia tokių prie ,,pensijinio"amžiaus , kurios prisimena tarybinio darželio ypatumus. Ten duodavo tokią purią kiaušinienę kepama didelėje skardoje.Atnešdavo į grupę supjaustytą keturkampiais gabalais . Ji lėkštėje kaip želė stovėdavo.Gal kas žinote kaip tokią išsikepti. Labi prašau
Biskvitinis omletas
Kepu 25cm diametro torto formoje (su atsegamu ir nuimamu šonu), išteptoje taukais ir išbarstytoje džiuvėsėliais. Reikia 8 kiaušinių , 8 nubrauktų arbatinių šaukštelių miltų, druskos pagal skonį. Trynius išplakame su miltais ir druska, po to iki standžių putų išplakam atšaldytus baltymus. Ir baltymus dalimis įmaišom į trynius ir tuoj pat šaunam į orkaitę. Kepiau, kaitinant iš apačios ir viršaus antroje nuo apačios lentynoje iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min., po to dar 10-15 min. 180 laipsnių. Gavosi purus ir nesukrito Galima užpilti padažo su špinatais. O plakant įdėjus 1-2 šaukštus cukraus, gausime desertinį omletą, kurį galima patiekti su saldžiu uogų padažu ar sirupu.
Nezinau gal jau kas rase ar ne toki recepta.
Kai lieka vakaryksciu troskintu kopustu, kepu kiausiniene su jais. Pirma apkepinu kopustus su supjaustytu svogunu. Po to uzpilu isplaktus kiausinius. Kepu kol sutraukia kiausinius. MB labai jau patinka.
Kai lieka vakaryksciu troskintu kopustu, kepu kiausiniene su jais. Pirma apkepinu kopustus su supjaustytu svogunu. Po to uzpilu isplaktus kiausinius. Kepu kol sutraukia kiausinius. MB labai jau patinka.