Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaušinienės & omletai

tu turi omeny tą tokį kaip blyną,kur netgi susukt galima?pas mane irgi toks neišeina,bet man skaniau su visokiais priedais - svogunėlių,žaluminų,pomidorų,kumpio,dešrelių,sūrio,krabų lazdelių,bulvyčių ir t.t.(aišku čia ne į vieną sudėt) tongue.gif
Atsakyti
As paprasta omleta darau taip:

6 kiausiniai
1 stikline miltu
2 - 3 stiklines pieno
druskos, galima ir prieskoniu prideti

Viska ismaisyti, ir kepti orkaiteje, kol pagels.

Pas mane labai skaniai gaunasi, ir iskyla. Gaunasi toks kaip grybas, iskyla visas smile.gif, bet isemus is orkaites jis greit subliuksta.

Pabandyk smile.gif

Atsakyti
paprastai į omletą miltų nededu,čia jau pyragas gausis blink.gif bet reikės pabandyt.ačiū
Atsakyti
prisipirkau savo mėgstamo kario padažo, nes radau atpiginto, tai vis prisigalvoju ko nors su juo. netyčia atradau, kad labai skanu omletas su kariu. pakepinu daržovyčių (svogūno ar poro, česnako, smulkiai pjaustytų morkų, dar galima paprikos, lupto pomidoriuko) ir ant viršaus užpilu plakiniu iš kiaušinių, trupučio pieno ir kelių šaukštų kario padažo. skanumėlis! ir dar valgyt galima su tuo pačiu kario padažu essen.gif
Atsakyti
QUOTE(olé @ 2005 05 23, 22:18)
prisipirkau savo mėgstamo kario padažo, nes radau atpiginto, tai vis prisigalvoju ko nors su juo. netyčia atradau, kad labai skanu omletas su kariu. pakepinu daržovyčių (svogūno ar poro, česnako, smulkiai pjaustytų morkų, dar galima paprikos, lupto pomidoriuko) ir ant viršaus užpilu plakiniu iš kiaušinių, trupučio pieno ir kelių šaukštų kario padažo. skanumėlis!  ir dar valgyt galima su tuo pačiu kario padažu  essen.gif


kox tas tavo mėgstamas padažas???
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2005 05 23, 22:52)
kox tas tavo mėgstamas padažas???


emm... iš buteliuko smile.gif
jie kelių rūšių būna, Heinz, Hamker, dar būna keturkampiuose indeliuose Remia. Čia kur prisipirkau, tai Hamker Gourmet Curry, jis ir taip truputį pigesnis, o plius dar atpigino, tai man liuks smile.gif
Atsakyti
peržvelgiau receptus omletų tema, bet, atrodo, tokio, koki gaminu aš (tiesa, ,,nukopijavau" iš savo mamos), neradau.Ji tikriausiai būtų galima pavadinti šilkiniu:

reikia susiorganizuoti puodą ir metalinį dubenėlį, kuris pagal dydį tiktų įstatyti į tą puodą (na, kad jis krašteliais laikytųsi, opuodo viduje dar nemažai vietos vandeniui liktų).Įpuodą pilame vandens,kai jis užverda(dubenėlis kaip tik atlieka dangčio funkciją) į dubenėlį įdedame gabalėlį sviesto.Jau būname pasiruošę kiaušinio plakinį (kiaušiniai+pienukas+druska ar prieskoniai).kai sviestukas išsilydo, supilame plakinį ir uždengiame dangčiu (tam naudoju ,,originalų" puodo dangtį.Ir viskas. Ugnies nereikia itin didelės, tiesiog, kad vanduo po dubenėliu virtų.procesas, skirtingai, nei gali atrodyti, trunka neilgai - apie 15, na gal 20min.Omletukas įgyja ,,drebučių" konsistenciją.

Skonis-ypatingas.Mano draugas, gana kreivai žiūrėjęs į gaminimo procesą, pirštus apsilaižė.Bet,kaip mano mama sako, pirmiausia šis omletas skirtas vaikiukams - jis labai švelnaus skonio, jo nereikia kramtyti...Pabandykite!

Atsakyti
Visos temos iš tingėjimo neperskaičiau rolleyes.gif
Bet parašysiu kaip aš labiausiai mėgstu (kaip mano vyras sako žydiškai, nežinau kodėl)
Tiesiog paimu kiaušinį įmušu į keptuvę ir kepu, padarau skylutes, kad baltymas visas iškeptu, kartais apverčiu. (man būtinai turi būti skystas vidus biggrin.gif ) Apibarstau kiaušinių prieskoniais ir valgau.
Niam niam kaip skanu. thumbup.gif
Atsakyti
thumbup.gif Paskaiciau jusu receptukus,tikrai pabandysiu kuri nors,pvz.su darzovem,idomus receptas.As tai kepu paprasta omleta,tikriausiai ji visi zino:
pakepinu kubeliais supjaustita desra,tinka visokia,bet skaniau rukyta,po to smulkinta svoguna sudedam,truputi pakepinus supilam plaktus kiausinius,ant virsaus uzbarstome tarkuota fermentini suri,uzdengame ir kepame ant silpnos ugnies.SKANAUS biggrin.gif
Atsakyti
Jei kas norit pasidaryti omleta be miltu, bet kartu toki tvirta, besilaikanti kartu- paprasciausiai, isplakite kiausinius ir kiekvienam kiausiniui ipilkite 2 saukstus paprasto salto vandens. Pav. Jei plaki 5 kiausinius, tai ipilk 10 saukstu vandens. Na dar pridedi prieskoniuku visokiu ir kepi nelimpancioj keptuvej.
Gaunasi labai skanus omletas, tiesiog toks "sultingas", neissdziuves. Niam niam. ax.gif
Atsakyti
sveikos gal zinot kaip pasigaminti omleta? man atrodo jis tikrai kepamas orkaitej, kazkaip su miltais. taip mes ji megstam bet nemoku pasigaminti cry.gif
Atsakyti
na as tai omletus keptuveje kepu....ypac skanus ispaniskas omletas...
Atsakyti