
Maniškis iš pradžių labai nemėgo kukurūzų košės. Bet pridėjau trintų uogų- moment skanu pasidarė

o as niekaip negaliu nieko kito isiulti, kaip hippo grikiu su vaisiais kose, man ji tokia bjauri, o mazoji tik ja valgo, is tu milupos hippo, or t.t daug isbandziau, bandziau ir pati virti kukuruzu kose ir... nevalge visiskai vel turejau eiti maisyti hippo, kad bent biskeli pavalgytu, nezinau net kaip ja pripratinti prie normaliu koseliu

QUOTE(Daivutis123 @ 2007 09 20, 21:47)
o as niekaip negaliu nieko kito isiulti, kaip hippo grikiu su vaisiais kose, man ji tokia bjauri, o mazoji tik ja valgo, is tu milupos hippo, or t.t daug isbandziau, bandziau ir pati virti kukuruzu kose ir... nevalge visiskai vel turejau eiti maisyti hippo, kad bent biskeli pavalgytu, nezinau net kaip ja pripratinti prie normaliu koseliu 

Aš tokiu atveju gal bandyčiau iš pradžių išvirti paprastus grikius ir virdama įdėčiau tokių vaisių, kokie įeina į hipinės košės sudėtį. T.y., paruoščiau košę iš tokių pačių produktų, tik namų sąlygomis. Jei nenorėtų valgyti, vis tiek pratinčiau po šaukštelį. Kai priprastų, paruoščiau su tais pačiais vaisiais kitų kruopų košę.
Mano mergaičiukė kapoja visas košes. Tik privalau (rytinėms košėms) kruopas virti kartu su obuoliu, išvirusi būtinai suplakti mikseriu (blenderiux netinka) ir dar užbalinti grietine. Tai mes valgom kiekvieną dieną vis kitą košę: grikių, avižų kruopų, ryžių, kukurūzų, kviečių. Šiandien virsiu perlinių, o po savaitgalio dar bandysime sorų.
Vakarais verdame pienišką košę. Tada renkuosi greičiau paruošiamus produktus: avižų dribsnius (Maximos greito paruošimo), ryžių, kukurūzų miltus, ekologiškų kruopyčių mišinį (renkuosi tą, kur su rugiais, nes šių kruopų kol kas vienų pačių neverdu, nors vėliau kas žino...), manus. Virdama įtarkuoju moliūgo. Arba išvirusi įdedu banano. Jei nededu vaisių, daržovių, tada paskaninu vanile (hipis jos deda į savo chemikalą, tai vadinasi, nuo 8 mėn. galima, ypač, jei vaikiux mėgsta).
Į vakarinę košę būtinai įdedu sviestuko.
Kartais vietoje pienuko į košytę dedu varškytės (paprastos, kaimiškos).
Kartais vakarienei būna bulvė, suplakta su varške, rūgpieniu, sviestuku ar linų sėmenų aliejumi (nerealiai skanu su bulvėmis).
Ir košytę būtinai suplaku mikseriu. Tokia košytė - kaip kremas. Pačiai seilė tįsta...
Tai dukriukas jos sulapnoja po 250 ml.

Kadangi mano maziu vis paberia, gydytoja patare pradeti nuo Sinlac kosytes, bet ji jam kazkodel nelabai
As kai paragavau, nors ir visa pakeli iskart suvalgyciau, kokia man skani
Be sitos kosytes, dar liepe ryziu duoti, tai mes perkam Nestle, sita tai jau visai nieko, o kad nekietintu viduriu, pries kosyte liepe truputi duot tarkuoto obuolio. Kai jau daugiau suvalgys, tada virti ryziu dribsnius.


aš bandžiau daryti Pūkio ekoligiškas košes, mano vaikas visai jų nevalgė,o ir man jos neskanios pasirodė
labiausiai kirto semper avižų ir bebe kukurūzų košes

labiausiai kirto semper avižų ir bebe kukurūzų košes
ismeginom kukuruzu kose, maniskiui ji patiko


as parduotuveje nuperku paprastu kruopu ar dribsniu : grikiu, kukuruzu, avizu, mieziu, kvieciu. tik ryziu ne, nes ir taip viduriukai kietoki buna. jas verdu vandeny, o paskui pabalinu MP. Jokio cukraus, jokios druskos ir labai skaniai valgo. Kartais manu isverdu, bet labai jau retai - paivairinimui. Pabandziau nupirkt BEBE grikiu kose, tai be proto saldi pasirode, tai dabar visas kruopu koses verdu pati.
Kruopu kose valgom viena kart dienoj.
Kruopu kose valgom viena kart dienoj.
Gerai, kad turi to MP (baltai pavydžiu...).
O dėl ryžių, tai bent jau mano mergaitei vidurius kietina tik ryžių klijukas, o paprasta ryžių košė - ne.
O dribsnių ir kruopų košės skonis bei poveikis viduriams skirtingas (bent jau mums). Pirmenybę teikiu kruopoms. O dribsniai - kai vakare visi būname pavargę, aptingę... Nors tuo atveju man geriau miltai. Tai dribsnių turiu tik avižų, kadangi jų miltų kaip ir neteko matyti.
Tiesa, bandžiau ir aš Nordic košes. Ir pati valgiau, ir vaikui daviau. Bet labai greit nusibodo. Dabar stovi spintelėje. Jaučiu, reiks išmesti, kol nesukirmijo...
O dėl ryžių, tai bent jau mano mergaitei vidurius kietina tik ryžių klijukas, o paprasta ryžių košė - ne.
O dribsnių ir kruopų košės skonis bei poveikis viduriams skirtingas (bent jau mums). Pirmenybę teikiu kruopoms. O dribsniai - kai vakare visi būname pavargę, aptingę... Nors tuo atveju man geriau miltai. Tai dribsnių turiu tik avižų, kadangi jų miltų kaip ir neteko matyti.
Tiesa, bandžiau ir aš Nordic košes. Ir pati valgiau, ir vaikui daviau. Bet labai greit nusibodo. Dabar stovi spintelėje. Jaučiu, reiks išmesti, kol nesukirmijo...
o mano mazyle nelabai koses valgo
is pradziu bandziau duot bebi, tai spjove, reke, nevalge isvis
tada pati bandziau virt irgi nelabai.. nu va siand jau 3 diena duodu NORDIC aviziniu dr., galvoju gal po biskuti ipras, nu ziuriu jau daugiau suvalge nei vakar
bet ar nebus po to taip kad tik avizine valgys, ir jokios daugiau?




Mes siandien bandysim kukuruzus, nes ryziu nebeima i burna
dar atsargai avizu nupirkau


skaiciau kazkur ,kad labai skanu
saujele aviziniu dribsniu,slyva dziovinta ir dziuveseliu, uzpilti verdanciu vandeniu palaikyti ,sublenderiuoti.
ryzius verdant ideti razinu gerai nuvirtu ir cukinijos(galima moliugo)sublenderiuoti
neturiu laiko niekaip isvirti sias koses,jei prisiruosiu(o gal jus pirmos )parasysiu kaip ar skanu buvo
saujele aviziniu dribsniu,slyva dziovinta ir dziuveseliu, uzpilti verdanciu vandeniu palaikyti ,sublenderiuoti.
ryzius verdant ideti razinu gerai nuvirtu ir cukinijos(galima moliugo)sublenderiuoti
neturiu laiko niekaip isvirti sias koses,jei prisiruosiu(o gal jus pirmos )parasysiu kaip ar skanu buvo

QUOTE(Soncik @ 2007 08 27, 12:43)
Dar gaminu grikiu kose is paprastu grikiu kruopu, tik didesni dali koses susmulkinu.
o kaip smulkini? man gydytoja pasakojo visa procesa, bet viska uzmirsau, pamenu tik kad pradzioj reik pamirkyt, paskui su kavamale sumalt, o ka tada daryt nezinau
