Įkraunama...
Įkraunama...

kaip pigiai pavalgyti?

Na, nepabuvęs keptų bulvių valgytoju - nepabūsi studentu! biggrin.gif Kam neteko taip gyventi?
Siūlau paprastą ir pigų troškinį - plovą:
Išverdi ryžių. Keptuvėje pakepini sutarkuotų morkų su svogūnais. Sudedi išvirtus ryžius. Sudedi sutarkuotą cukiniją. Jei yra, gali sumesti supjaustytos dešros, bet nebūtina. Viską troškini, vis pamaišydama, kol cukinija pasidaro minkšta. Užsipili ketčupo ir - skanaus! Man tai labai skanu! biggrin.gif Ir... turbūt vienintelis receptas, kurį žinau su cukinija, nes blynų su ja nemėgstu! doh.gif
Atsakyti
Labai pigus receptukas: isverdi perlines kruopytes, jas sumali mesmale, idedi pakeptu svoguniuku ir morkyciu, imusi kiausinuka, prieskoniu. Suformuoji kotletukus, pavolioji i dziuveselius ir ant keptuves. Labai skanu. Net netikejau, kad galima taip skaniai is kruopu pagaminti. Kas velge irgi sake, kad labai skanu.
Atsakyti
Gaminau savaitgali kazkieno cia rekomenduotus lietinius su kopustais, morkom ir svogunais. Skanu smile.gif
Atsakyti
O as bandziau padaryt kaip maximoje kebabai tokie su dideliu blynu. Tik aisku gavosi ne kebabas o didelis lietinis bllynas su idaru. biggrin.gif Tai va:iskepiau lietini storoka blyna,o idarui ,supjaustytos pekino salotos ,zalias agurkas ,pomidoras ,dar idejau ir marinuota agurkeli,pakepiau plonais gabaliukas mesytes(nedaug). Ant blyno uzdejau idara ir uzpyliau cesnakiniu padazu,viska susukau,trumpai pasildziau sumustiniu keptuveje.Gavosi pigiai nes susinaudojo saldytuve buve likuciai. smile.gif Ir visai patiko.
Atsakyti
lengvai pagaminamas ir skanus apkepas is tu paciu bulviu smile.gif
per burokine tarka sutarkuoju bulves, morkas, smulkiai supjaustau svoguna, tada sluoksniais dedu i forma, kurios dugna truputi aliejum patepu: sluoksnis bulviu, morku, truputi farso, svoguniuku, ir vel is pradziu... pabaigoje virsu aptepu majonezu ir kepu. dazniausiai mikrobangeje, nes orkaite neveikia, bet speju jog ta spats gaunasi ir orkaitej:) pries baigiant kepti galima dar suriu apibarstyti...
labai skanu...
Atsakyti
Gaunasi sotus ir skanus lietiniai blynai su tokiu idaru:
keptuveje pakepinti smulkintus svogunus, farsa, per mesmale sumaltas virtas pupeles ir morkas (taip pat virtas ir permaltas mesmale). Sulankstyti i lietinius ir apkepti. Skanu su grietine, galima ir su majonezu (kam rugsteles reikia) smile.gif
Atsakyti
Mes mėgstame įdarytus makaronus. Yra pirkti tokie piršto storumo, gal 3-4 cm ilgio vamzdeliai-makaronai.(pakelis apie 2 litus) Paruošiu faršą (300gr)- faršas+kaišinis+česnakas+druska+pipirai+kitokie prieskoniai jei patinka. Tuomet tuos makaronus prikemšu faršo(procesas užtrunka apie pusvalandį) ir dedu į verdantį pasūdytą vandenį. Po kokio pusvalandžio galima valgyti. Kaip kam patinka - su grietine ar baltu padažu. Skonis kaip koldūnų gaunasi. o mum dviese sočiai pavalgyti (o valgom tikrai nemažai) užtenka pusės pakelio tų makaronų ir 300 gr faršo. Taip kad nebrangu.

Dar mėgstu visokius eksperimentus su bulvėm. Vyrui labai patinka kai kepu orkaitėj per pusę supjaustytas bulves, svogūnų pabarstau supjaustytų, druskos, pipirų, bulvių prieskonių, mairūno (pakelis 40 ct, užtenka ilgam), lauro lapelių. ir valgom su kečiupu. Dar kartu su bulvėmis galima ir mėsytės įdėti, kad ir kokius mini kotletukus iš faršo pagaminti.

Dar kartą dariau labai patiko. Paėmaiu didesnes bulves, nuskutau, įpjoviau rieves ir kur įpjauta įdėjau po lašinukų riekelę. Taip ant vienos bulvės 2-3 rievės, į kurias įgrūsti lašinukai. abibarsčiau prieskoniais visokiais, patepiau foliją aliejumi ir kiekvieną bulvę įvyniavau atskirai. Labai labai skanu ir nebrangu.

dar mes parduotuvėje atradom vištų odeles(na nelabai sveika gydytojai pasakytų, bet pigu). kilogramas kainuoja 3 litai. mes visad darom iš pusės kilogramo (paprastai jos po tiek būna supakiotos). Taigi galima keptuvėje su prieskoniais kepti (kuo pipirų daugiau tuo skaniau) ir su bulvėm valgyti. Arba kugelį daryti. Jau du kartus dariau ir labai labai pamėgom. taigi apibarstome prieskonaiis odeles ir pusę jų išklojame skardos apačioje, ant viršaus bulvių masę, o ant bulvių likusias odeles išdėlioti. Jas galima ir pakepti prieš dedant. Šauti į orkaitę viską ir po kokių 50 min valgyti. Labai skanus patiekalas.

Rudenį, kai pigios paprikos, jas įdarau faršu. ir troškinu, po to įmetu sviesto gabaliuką, grietinės ir gaunasi skanus padažiukas. tas paprikas valgom su virtom bulvėm. Tikrai skanu, bet dabar jos brangios, tai neapsimoka pirkti.
Atsakyti
Gali pasiulyti pigu patiekala: kopustas, morkos, svogunu galvutes lygios dalim, aliejaus, citrinos sulciu ar acto, pagal galimybe obuolio.As gaminu taip: supiaustytus kopustus sumetu i verdanti vandeni, paverdu.Per ta pati laika mikrobangeje patroskinu burokine tarka sutarkuotas morkas ir ziedais supiaustytus cibulius, uzpylus aliejumi.Kodel ne keptuveje - nes zymiai maziau aliejaus reikia, ir nesvyla.Tada nusunkiu kopustus, sumaisau su morkom ir svogunais, itarkuoju nulupta obuoli (1-2), parugstinu, padruskinu, papipirinu ir mikrobangej iki galo istroskinu.Kai paprikos pigios, paskutini etapa atlieku i paprikas sukratydama, ant virsaus tarkuoto fermentinio surio uzbarstau.
Si patiekala gaminti ismokino mane dar studente bunant vienas studentukas is Kaukazo - taip sakant, vyriskas receptas.Jis pasigamindavo daug, sudedavo i stiklainius ir uzsivekuodavo.Man taip daryti netenka, mano vyrai viska sutarso.Beje, pagal tikra recepta tai troskinama ir karto viska sukracius spiziniame puode orkaiteje - tas vyrukas sake, kad jo tevynej taip daro, bet man zymiai greiciau iseina, per koki 20 min, o orkaitej reikia apie valandos - cia jau energijos kainos klausimas.
Atsakyti
Aš pasiūlyčiau tokį patiekalą:
essen.gif "ČEBUREKAI"
200gr faršo
Prieskoniai
kiaušinis

1-2 svogūnai
Vaflių ( paprastų)

Tešlai:
miltai
prieskoniai
vanduo

Į paruoštą faršą sudedi susmulkintus svogūnus.
Imi du vaflius ir pjaustai kaip tik nori (trikampiais....) vieną vaflį aptepi faršu ( tik labai mažai)ir uždedi kitu. Taip suruoši visus vaflius. Juos mirkai į tešlą (ji turi būti gan tiršta) dedi į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepi.

TIKRAI SKANU IR LABAI LABAI PIGU mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Funte @ 2005 04 19, 11:56)
Aš pasiūlyčiau tokį patiekalą:
essen.gif    "ČEBUREKAI"
200gr faršo
Prieskoniai
kiaušinis

1-2 svogūnai
Vaflių ( paprastų)

Tešlai:
miltai
prieskoniai
vanduo

Į paruoštą faršą sudedi susmulkintus svogūnus.
Imi du vaflius ir pjaustai kaip tik nori (trikampiais....) vieną vaflį aptepi faršu ( tik labai mažai)ir uždedi kitu. Taip suruoši visus vaflius. Juos mirkai į tešlą (ji turi būti gan tiršta) dedi į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepi.

TIKRAI SKANU IR LABAI LABAI PIGU  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif




kas nebande tai galiu pasakyt kad tikrai skanu smile.gif
Atsakyti
tikrai labai skanu, senas ir geras receptukas
dabar toks anekdotėlis iš gyvenimo.... prikepiau aš tų vadinamų čeburekų, grįžęs vyras valgė ir gyrė, tik jam niekaip nedašuto, kad ten vafliai, sako kaip tu tuos kvadratėlius ant kiekvieno blyno išpiešei? ir netingėk tu man...... megalol.gif
Atsakyti
Reikes kada pabandyti, kai laiko turesiu wink.gif
Atsakyti