Na va, pats likimas sutvarkė viską taip kaip buvo lemta. Dėl ūmios preeklampsijos antakalnio klinikose 34 savaitę man padarė cezario pjūvį su spinaline nejautra. Tad nežinau net ką reiškia gimdyti. Buvo baisu kad mergaitė išgyventų, bet viskas bus gerai. Šiuo metu dukrytė santariškėse neišnešiotų leliukų skyriuje. Taigi net nereikėjo nieko pačiai spręsti dėl to epidūro...
QUOTE(ievute_ch @ 2008 06 10, 10:53)
Jei man kas butu leide nuskausminamuosius, buciau buvusi labai dekinga
nes gimdziau su daug skatinamuju ir be epiduro 
kalbejausi su gydytoja, tai epidurine nejautra daroma (jei nebuvo pageidavimu is anksto) , kuomet gydytojai mato, kad gimdymas uzsites ir nescioji praras itin daug jegu, jeigu nenuskausmint. taip pat ta nejautra is dalies silpnina saremius bei moteris nejaucia kada jai reiktu standintis.(kursuose aiskino), todel kuomet gimdymas yra skatinamas niekas jos nedarys.
Papildyta:
QUOTE(Lena.lt @ 2008 09 18, 18:37)
Kai akusere paklause ar noreciau nuskausminamuju, abejojau, nes dar galejau pakesti skausma, bet ji net sakyciau rekomendavo, sake kam kenteti, nes toliau labiau skaudes. Taip gavau nuskausminamuju 2 kartus, trecio jau pati prasiau, nes sienom norejosi lipt nuo skausmo, bet buvo jau per velu, 8cm atsidarymas.
As uz, nematau prasmes kenteti, nesuprantu kam kenteti ta naturalu skausma
Tai ir dantis traukit be nuskausminamuju, be uzsaldymo
Jokiu pasaliniu poveikiu nuo nuskausminamuju nebuvo.
prisiminiau, man pasakojo siurpia istorija, kad moteriai dare nejautra epidurine. salutinis poveikis gali buti galvos skausmas. ja israse su tuo skausmu, tada ji vel kreipesi i ligonine, nes nepraejo. apziurejo nieko nera (kaip dazani buna), o po dar dienos ji prasidejo koma.
tai tada atrodo, kad gydytojas neivertinino galimos rizikos lyginant su nauda.
QUOTE(Lena.lt @ 2008 09 18, 18:37)
Na, as gimdziau su epiduru, bet labai labai norejau gimdyti be jo. Visgi vaikas gimsta priduses, padetas ant pilvo nebando susirasti spenelio , nes nuo vaistu yra apsiblauses.. vaikas atsigavo tik antra para. Tai tikrai nieko gero, pasiziurekit filmukus apie tai kokie vaikai gimsta be nuskausminimo ir kokie su. Deja deja, nera tai jau toks geris. Viskas priklauso nuo motinos skausmo slenkscio. Vienos gali iskesti skausma, kitos ne. Statistiskai 70% moteru skausmo slenkstis yra toks, kad jos gimdymo skausma gali iskesti neatsijunginedamos... like 30% tikrai be medikamentu neapsieitu. Taigi... deja buvau is tu 30
As esu uz nuskausminima. Pati iki galo buvau nenusprendus ar man jo reiks, bet prireike ir esu tuo patenkinta
Dukryte nei pridusus nei ka buvo. Ir be nuskausminimu gimdant vaikas gali gimt priduses.
galvojau apie gimdymą be nuskausminimo - taip ir gimdžiau
į priėmimą atvažiavau 4.30 ryto , pusvalandis kol buvo užpildyti dok bei gyd apžiūra, kadangi jau buvo pilnas kaklelio atsidarymas, tai tiesiai i gimdyklą vandenų nuleidimas ir 6.30 jau buvau pagimdžiusi, nuskausminamųjų reikėjo tik siuvant, gyd pati man juos suleido man neprašius
į priėmimą atvažiavau 4.30 ryto , pusvalandis kol buvo užpildyti dok bei gyd apžiūra, kadangi jau buvo pilnas kaklelio atsidarymas, tai tiesiai i gimdyklą vandenų nuleidimas ir 6.30 jau buvau pagimdžiusi, nuskausminamųjų reikėjo tik siuvant, gyd pati man juos suleido man neprašius
Pirmą gimdžiau natūraliai,atrdodo viskas normaliai,bet skaudžiausia buvo sąrėmiai ir kai kirpo,o poto siuvo.Tą siuvimą baisu prisiminti
,koks skausmas.Tai dabar galvoju,kad šį kart leisiuos vaistus nuo skausmo.Aišku priklausys nuo situacijos.
pirmas buvo su epidūru, antras be. Be epidūro viskas vyko greičiau ir natūraliau, sklandžiau, bet skaudėjo daug labiau. gerai, kad siūt nereikėjo. Šiaip epidūro norėjau, ale nebespėjo padaryt. Jei trečią kartą gimdyčiau net nežinau kaip rinkčiausi, manau nuo eigos priklausytų.
Manau, viskas priklauso nuo situacijos. Ir tikrai nereikia mamu, mociuciu, draugiu ir tt klausyt - pati gimdyve jaucia geriausiai ir zino geriausiai ar jai reikia to nuskausminimo, ar ne.
o as turiu toki klausimeli,o ar uz epidura reik moket pinigeliu? ar jis nemokamas?
Antra vaikeli gimdant nuskausminimo neprireike. Manau, kad del to, jog saremiai kartojosi kas 10 min., o tik per paskutines valandas padaznejo, as nepavargau nuo skausmo, gimdymo veikla vyko greiciau nei tikejausi ir nuskausminimo neprireike.