Įkraunama...
Įkraunama...

Epidiūras, kuris nesuveikė

4u.gif Na, pagal apkslausos tarpinius rezultatus, kol kas vyrauja nei už, nei prieš požiūris, na bet aš vis tiek linkusi prie to, jog bandysiu natūraliai, bet jei bus kokių komplikacijų (tfu, tfu, tfu), teks epiduru naudotis... g.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cacukas: 17 birželio 2008 - 14:30
QUOTE(cacukas @ 2008 06 17, 15:29)
4u.gif Na, pagal apkslausos tarpinius rezultatus, kol kas vyrauja nei už, nei prieš požiūris, na bet aš vis tiek linkusi prie to, jog bandysiu natūraliai, bet jei bus kokių komplikacijų (tfu, tfu, tfu), teks epiduru naudotis...  g.gif  blush2.gif

zinai, as nubalsavau uz antra punkta, bet is tiesu galvoju, kad situacija galima kontroliuoti, susikurti tokia, kokios nori - ty, jei manai, kad gimdyt geriau naturaliai, gali pasirupinti naturaliam gimdymui palankiomis salygomis. o tas poziuris, kad "reikia atkentet, kas duota", mane irgi erzina, visu pirma tuo, kad pavercia moteri bejege ir pasyvia kankine. o gimdymas yra toli grazu ne pasyvus "atkentejimas".
Atsakyti
pasisakau už pasirinkimo laisvę
jei jau nėštukė yra įsitikinus, kad pajėgs pagimdyt be nuskausminamų - lenkiu galvą.
tik vienoj vietoj matau bėdą, kai mamos tiesiog įtiki, kad gimdys pati, kad jokiu būdu nesileis nuskausminama, ir net minties, kad gali būt kitaip - neprileidžia, o gimdymo metu ima situacija ir apsisuka 180 laipsnių kampu .. vieną mamuką teko ilgai ramint, nes net depresija užpuolė, mėnesį negalėjo atsigaut, kad nesigavo natūraliai pagimdyt, o teko daryt cezarį..

žodžiu - viskas turi būt su protu 4u.gif
sėkmės visoms nėštukėm!
Atsakyti
Abu savo kinderius pagimdžiau be nuskausminamųjų,pirmą-su skatinamaisiais,antrą-be nieko,natūraliai. Ir jei dabar reiktų gimdyt,-gimdyčiau be jų. Bet pagal situaciją turbūt spręsčiau,niekada negali žinot kaip pasisuks gimdymas.Nors pirmas gimdymas truko beveik 12 valandų,bet noras turėti antrą lėliuką nepraėjo,o visi skausmai pasimiršo,kai mano mažių padėjo man ant krūtinės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rritukas: 18 birželio 2008 - 10:03
o gal zinot jei turi sirdies voztuvo nepakankama uzsidarymo 1 laipsni ar daro planini?? ar liepia paciai gimdyt... pas mane ta yda nuo pat gimimo tik gydytoja kaip bebutu keista nieko dar nekalba sia tema. o man jau baisu darosi ... blink.gif
Atsakyti
jooo... prisikaiciau as cia doh.gif nesuprantu kaip galima kategoriskai pasisakyti pries epiduri, man rodos taip kalba tos kurios pagimde 2-3 stumimais arba paniskai bijo adatu... As tai uz tai kad jei negali jau kesti tai reikia palengvinti ta skausma, pasirinkimo teise, tarkim as dariausi epiduri kai jau akyse zaliuot pradejo ir ne nesvarsciau schmoll.gif
Atsakyti
Mano bendra nuostata yra prieš ax.gif Bet kaip ir kiekvienoje taisyklėje gali būti išimčių, taip ir čia manau, kad tam tikrais atvejais jis pateisinamas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(indre4 @ 2008 06 18, 12:20)
o gal zinot jei turi sirdies voztuvo nepakankama uzsidarymo 1 laipsni ar daro planini?? ar liepia paciai gimdyt... pas mane ta yda nuo pat gimimo tik gydytoja kaip bebutu keista nieko dar nekalba sia tema. o man jau baisu darosi ... blink.gif

Ko gero "lieps". Patarciau lankyt nesciuju kursus ir ruostis gimdymui. Nes karta teko matyt gimdyma moters, kuri buvo isitikinus, kad del sirdies jai darys cezario pjuvi ir nesiruose gimdymui... Gimdymas jai buvo tikras sokas, rekimas, begimas is ligonines, maldavimai cezario ir pan. Galu gale sekmingai pagimde, bet suleke visas skyrius ramint.
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2008 06 16, 14:45)
Kai mamai skauda, jos organizmas gamina endorfinus, natūralius nuskausminamuosius, kurie pro placentą patenka vaikui. Kadangi jo svoris yra santykinai labai nedidelis, endorfinų pakanka bent iš dalies nuskausminti ir sumažinti gimimo kančias. Kai mamai neskauda, endorfinai negaminami ir vaikas gimsta skausme. Skaičiau vieno gydytojo pastebėjimus, kad vaikai po epiduro gimsta tarsi skausminio šoko būsenoje.

Va dėl to ir nenorėjau nuskausminimo. Kas šitu atveju svarbiau - mažutėlis kuriam skauda ar mama, kuri nori gimdyti su šypsena? Gimdžiau 16 val. su skatinimu, saldu nebuvo, bet viskas juk praeina. Antrą, jei Dievulis mums duos, gimdysiu taip pat. Nežinau, bet dabar gimdymas nesukelia man jokių neigiamų emocijų, nors tada buvo momentų, kai maniau, kad mirsiu blush2.gif
Atsakyti
O pas mus pasirodo jei nori epidūro, tai reikia iš anksto su anesteziologu susitarti, nesusitarus niekas jo nedarys. blink.gif Ech, ale jei pradėsi tartis, tai jei pagal situaciją visai jo nereikės, tai vėl likčiau kvailės vietoje... Na reikės pasikalbėti su ginekologe apie tai. ax.gif
Atsakyti
as manau kad jei mamyte nori nuskausminimo kodel gi ne?
nors pati gimdziau abu kartus be 4u.gif
Atsakyti
Labai norėjau gimdyti be nuskausminamųjų, bet... kadangi gimdymas nuo pat pradžių vyko tik dirbtinai iššaukiant, skausmas buvo nebepakeliamas dar prie poros cm atsivėrimo. Gydytojas rekomendavo nuskausminti, nes iki stūmimo galėjau ir neprieiti. Gimdymas vistiek buvo tragiškai skausmingas doh.gif Nukrato net prisiminus. Todėl niekada nesakyk niekada... Pasirinkau antrą variantą 4u.gif
Atsakyti