Pirma dukra gimdziau naturaliai.
Antra su epiduru, pasisakau uz nuskausminamuosius. Trecia gimdyciau tik su jais.
Abi dukros gime puikios bukles, nesiskyre ju elgesys, antroji, kuri su epiduru gime nebuvo nei apsimiegojusi nei aptingusi. Liuks
as- uz. kodel nepasinaudojus tuo, ka siulo medicina..?
As tai uz epidura
, pries gimdyma irgi labai daug skaiciau ir domejausi. ir tikrai cia yra nesamone, kad "netikras" gimdymas. Jei imanoma gimdyma padaryti malonumu, tai kodel to nepadarius?
QUOTE(ich @ 2008 08 22, 21:07)
As tai uz epidura
, pries gimdyma irgi labai daug skaiciau ir domejausi. ir tikrai cia yra nesamone, kad "netikras" gimdymas. Jei imanoma gimdyma padaryti malonumu, tai kodel to nepadarius? 
Labas vakaras. Mane siutina toks dalykas, kaip "netikras gimdymas". Jei moteris jaučia, kad jai sunku, stipriai skauda, reikia nuskausminimo! Kas iš to, jei gimdys beveik be sąmonės ir nebus kontaktiška? Apie gimdymą turi likti gražių prisiminimų, o ne vien tik skausmo baimė.
QUOTE(trudeme @ 2008 08 22, 22:59)
Labas vakaras. Mane siutina toks dalykas, kaip "netikras gimdymas". Jei moteris jaučia, kad jai sunku, stipriai skauda, reikia nuskausminimo! Kas iš to, jei gimdys beveik be sąmonės ir nebus kontaktiška? Apie gimdymą turi likti gražių prisiminimų, o ne vien tik skausmo baimė.
pats gimdymas vyksta natūraliai epdirūnis tik sąrėmių skausmus numališina. Tikriausia dar susdūrus nesat, kad taip šnekat.
Aš dariausi epdirūninį ir likau patenkinta, nes vaikas gimė 4,900 kg tad pati būčiau dar ilgiau prasikankinus. Na aš gimdžiau Mažylyje tai ten buvo ir atėjo pasliūtyt ar norėsiu epidūro, ir pasakė jei jau neiškęsiu sesutė pakvies
aš dar nuvykusi į gymdyklą nežinojau ar noriu nuskausminimo ar ne
palikau viską spręsti aplinkybėm
kadangi viskas ėjosi greičiau nei paprastai ir to skaumo stipraus iki kol kaklelis atsidarė 5 cm nepajutau, tai nusprendžiau, kad man nuskausminimo nereikia. viskas vyko palaipsniui skausmas išlėto stiprėjo ir nebuvo taip jau baisu, aišku skaudėjo, bet vos išvydau mažylį viską pamiršau
ir jei man pasiseks ir turėsiu antrą mažylį gimdysiu be nuskausminimo
QUOTE(cacukas @ 2008 08 25, 09:41)
galiu paskyt ką man sakė seselė dėl to epidūro jei žemas hemoglobinas geriau nereizikuoti, bet prieš darant epidūrą turi padaryti kraujo tyrimą ir pažiūrėt, bent jau man tai padarė, mano hemoglobinas buvo ant ribos tad nukraujavau pagimd-iusi, bet tada apie tai nemąsčiau, nors ir kraują perpylė ir operavo, bet svarbiausia buvo kad mažiukas 10 balų įvertintas
kai padarė epidūrą tai nejaučiau sąrėmių skausmų ir nusnaudžiau ir prabudau kai jau skausmas buvo nepakeliamas ir atėjau laikas stūmt, tad pats gimdymas vyksta natūraliai, nes mama turi jausti kaip gimdo. Aš dariausi nuskausminimą kai jau kentėt nebegalėjau, nesigailiu kad dariausi ir kitą vaiką gimdyma daryčiausi
Aš tai prabalsavau prieš epidūrą...
abu kartus gimdžiau be epidūro, abu gimdymai buvo sunkūs, kadangi nevyko veikla, daug skatino, bet aš vis tiek prieš epidūrą. Jei dar kada gimdysiu, irgi be epidūro. Bet čia tik mano nuomonė, kurios niekam neperšu
Ir tikrai nekritikuoju tų moterų, kurios renkasi epidūrą. Mūsų teisė rinktis
Kalbėjau su pussesere, kuri gimdė prieš metus, tai sakė jokiais būdais nenusiteikti nei už, nei prieš, ji buvo įsitikinusi, jog jai epidūro nereikės, kad tikrai iškęs, kad ir kiek skaudės, bet atsitiko taip jog, po 10 valandų sąrėmių, gimdos kaklelis buvo atsidaręs tik kokius 5 cm, ir daktaras pranešė, kad dar be 10 valandų nieko nebus.
Taigi ji pasirinko epidūrą ir dėl to, jog tikėjosi, kad veiksmas pagreitės nuo skatinamųjų. Taigi po epidūro ir skatinamųjų dozės ji po 3 val pagimdė mergaitę. O būtų dar reikėję tiek kankintis. Taigi ji irgi patarė žiūrėti kokia bus situacija.
Prakirpo vandenis nuleido, o po 4.5 valpagimdziau sveiką lelką. jis už epidūrą, kaip ir aš, taigi nuskausmino gyd. Kraujalienė, vat ši gyd. tai tikrai superinė. Jos atsakingumas ir rūpestis nesvietiškas. Mes su vyru buvom labai maloniai nustebinti.
Jeigu reiktu tartis del epiduru, tai su ja butinai tarciaus.
Siaip personalas labai patiko. Gimdyciau MAzylyje ir dar karta, ir tik su epiduru.
Pirmą gimdziau be 3100 kg, antra su (4020 kg). tai zinau ka tai reiškia. Su antra, nors ir didele, jokiu beveik plysimu keli itrukimai, kaip ir su pirmaja.
Jeigu reiktu tartis del epiduru, tai su ja butinai tarciaus.
Siaip personalas labai patiko. Gimdyciau MAzylyje ir dar karta, ir tik su epiduru.
Pirmą gimdziau be 3100 kg, antra su (4020 kg). tai zinau ka tai reiškia. Su antra, nors ir didele, jokiu beveik plysimu keli itrukimai, kaip ir su pirmaja.
Kai akusere paklause ar noreciau nuskausminamuju, abejojau, nes dar galejau pakesti skausma, bet ji net sakyciau rekomendavo, sake kam kenteti, nes toliau labiau skaudes. Taip gavau nuskausminamuju 2 kartus, trecio jau pati prasiau, nes sienom norejosi lipt nuo skausmo, bet buvo jau per velu, 8cm atsidarymas.
As uz, nematau prasmes kenteti, nesuprantu kam kenteti ta naturalu skausma
Tai ir dantis traukit be nuskausminamuju, be uzsaldymo
Jokiu pasaliniu poveikiu nuo nuskausminamuju nebuvo.
As uz, nematau prasmes kenteti, nesuprantu kam kenteti ta naturalu skausma
Tai ir dantis traukit be nuskausminamuju, be uzsaldymo
Jokiu pasaliniu poveikiu nuo nuskausminamuju nebuvo.
abu pagimdziau be nuskausminimo, bet siaip esu UZ epidura.