Įkraunama...
Įkraunama...

Epidiūras, kuris nesuveikė

QUOTE(besteller @ 2010 08 30, 15:58)
perskaiciau daugybe info, bet vistiek neaisku, kaip ten su nuskausminamuoju epiduro poveikiu per stumimo etapa.
vienur raso, kad stumiant neskauda, kitur raso, kad "jauciasi" (ka tai reiskia "jauciasi"?), kitur raso, kad ziauriai skauda, nes nejutus saremiu skausmu staiga pasijunta tas dydysis ir baisiausias skausmas?
ka galetu pasakyti mamytes, kurios is anksto planavo gimdyt su epiduru ir ji gavo laiku?  4u.gif

man tai daktaras aiskino kad reikia tokia epiduro doze parinkt kad stangas moteris jaustu, o jei nejaucia tai per didele doze ir atseit jau negerai, kai pati nejauti.
Papildyta:
jetau bet kaip as bijau visu tu reikalu, tai nezinau ne ka daryt, ne kaip apsiraminti...
Atsakyti
Kai mane nuweze i gimdyma, nuleido wandenis ir paklause ar noresiu epidiuro, as atsisakiau, norejau pasistengti sawomis jegomis gimdyti, nors tai buwo pirmagymis, kazkaip nebijojau, buwau nusiteikusi lengwai gimdyti, bet... Po kiek laiko, tai buwo kazkur po 5h atejo akusere kakleli ziuret, tai nieko jis man nebuwo pasikeites nuo pradinio tasko. Tai sule epidiura, sake nusikankinsiu ir nepagimdysiu, tai tada sutikau, bet buwo problema, kad su wyru tik 40lt turejom, o epidiuras 60lt kainuoja, o dar gimdziau ne darbo diena, tai waistines nedirba. Tada gydytoja nukreipe mus i pogimdywini, sake ten yra moteru kurios nepanaudojo. Bet neuzilgo atejo dagtaras isgirdes musu beda su pinigais, tai mums pardawe praimta epidiuro komplekta už 30lt. Na ir suleido, tai buwo labai didele atgaiwa, mes ir su wyru pamiegojom iki gimdymo. smile.gif kai pradedawo skaudet pasakydatwau akuserei ir wel suleisdawo, tik jau kai gimda atsidare niekas nebeleidzia, kad jaustum saremius kada stumti, bet per stumima wisiskai neskaudejo man. smile.gif tai dabar kita karta turesiu nusipirkus epidiura is karto. smile.gif
Atsakyti
Pirma karta gimdziau su epiduriu, nes daktare pasiule skatinamuosius, o as buvau jau 10 valandu pragimdzius tik su 2cm atsiverimu ir nenorejau labai kankintis blush2.gif Bet vistiek jutau visus saremius, gal tik nelabai stipriai, o gimdyti teko vistiek naturaliai, nes artejant gimdymui epidurio vaistu jau nebeleido, nes atseit nejausiu, kada stumti. Cia Mazylyje. Aisku, dabar dziaugiuosi, kad pajutau ir zinau, ka tai reiskia gimdyti smile.gif

O del pacio epidurio pasekmiu, tai skaudejo stubura miegant arba sunkiau panesiojus ka nors dar metus po gimdymo doh.gif
Atsakyti
Neseniai ir as gimdziau su epiduru ir likau patenkinta thumbup.gif Gulejau gimdykloj ir su dziaugsmu laukiau savo stebuklelio, be jokiu stipriu skausmu ... kada prasideda saremis jutau, bet silpnai....duris i nugara nera skaudus. Man leido vaistukus tris kart kuriu veikimas buvo po pusantros val., na as pati pasakydavau kada noriu kitos dozes....teko pusvalanduka pagueti be epiduro su 8 cm atsidarymu...oi oi nieko nenorejau matyti nei girdeti visus visjau lauk...tikrai kitakart gimdysiu tik su nuskausminamaisiais, noriu kad gimdymas primintu grazias akimirkas, o ne beprotiska skausma. O po epirduro tai jokio salutinio poveikio nejauciau...gal todel jog daug vandens geriau.
Atsakyti
Čia kiekvienos reikalas kaip gimdyti. Nori pajusti visą malonumą, ar geriau pasilengvinti gyvenimą. Pirmą kartą gimdžiau be. nebuvo sunkus gimdymas, bet labai skaudėjo nugarą. Todėl antrą kartą su. Ir labai gerai padariau, tikrai lengviau, nugaros neskaudėjo, jokių pašalinių pasekmių. Tik kojos kurį laiką linko, bet greitai praėjo. Dabar laukia trečias kartas, tai tikrai vėl imsiu epidūrą.
Atsakyti
pačiai teko gimdyti ir su epidūru ir be, tai vienareikšmiškai galiu pasakyti, jog trečią gimdysiu tik su epidūru. Nors ir pirmą planavau su epidūru, deja, bet nespėjo suleisti. Vos spėjau ant gimdymo stalo užlipti, po 20 min jau gimė sūnus. Užteko ir tų 20 min. Dukrą gimdžiau "net" 1,5 valandos, tai spėjo suleisti epidūrą ir gimdymas praėjo labai sklandžiai.

Atsakyti
Gimdziau su epiduru ir kitakart gimdyciau tik vel su epiduru. Nepasitvirtino nei vienas epiduro priesininku/ "naturalistu" teiginys!!!
Vaikas gime neapdujes, gavo daug balu pagal apgar, iskart verke ir valge. As tikrai pajutau tu vadinamuju "laimes hormonu" poveiki po gimdymo - nesamone, kad epiduras juos slopina (verkiau is laimes pamacius ta slapia zmoguti blush2.gif , iskart praejo visas nuovargis, iskart pajutau didziuli rysi su vaiku (nors nestumo metu, atvirai pasakius, nejauciau jokio rysio, galvojau tik apie save ir gimdymo baime)).
Kai leido epidura neskaudejo. Dabar nugaros durimo vietoj irgi neskauda. Kai reikejo stumti, del epiduro nieko nejauciau, bet vistiek pavyko per kokias 20 - 30 min isstumti paciai, be jokiu vakumu ar repliu, uzteko vykdyti akuseres nurodymus (ikvepk-sulaikyk ora-stumk).

Bet jokiu budu nesakau, kad su epiduru gimdymas yra malonus procesas - beprotisku skausmu nebus, bet vistiek ir labai pervargsit, ir kazkiek skaudes, ir suprasit, kas per dalykas tie saremiai...
Atsakyti
As taippat esu tokios nuomones, kad skausmo kiekis patirtas gimdymo metu meiles vaikui nepakeicia smile.gif Kam taip kankintis kai sie isradimai ir yra mamoms busimoms padeti? As manau jog tos visos blogos kalbos apie epidiura yra bobuciu ismyslai. Tik vienetai kuriems galbut kas nors blogai suveike, visur maza rizika yra juk. Kiekvienas renkasi kaip jam gimdyti ir kiti aiskinti ka ir kaip daryti neturetu. Saves tokiems ziureti reikia smile.gif
Atsakyti
As gimdziau su epiduru ir antra kart tik su nuskausminimu gimdyciau. Viskas buvo puiku. Nesijauciau nei kiek apdujus, neateme koju, tiesiog nueme skausma, kojose jautesi siluma. Saremius visus praleidau nuobodziaudama ant lovos biggrin.gif Pries stumima zinoma nuskausminimas jau nelabai veike, tad puikiausiai jauciau kada noriu stumti ir tt. Vaikas ivertintas 10 pagal apgar, iskart eme kruti, jokiu pasaliniu veiksniu nei vaikui nei man.
Nugaros ir galvos skausmo taipogi nepasitaike.
Atsakyti
Man CP darė su epidūru, nenutirpo nei kojos, netgi prieš pat pjūvį nesupratau, kad jau nejautra veikia ax.gif po visko neskaudėjo nei galvos, nei silpna buvo, nugaros taip pat neskaudėjo nuo dūrių. Man tik pats epidūros atlikimo procesas nepatiko, nepatogi padėtis sėdėjimo buvo su didžiuliu pilvuku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pilkoji28 @ 2010 11 22, 16:04)
Man CP darė su epidūru, nenutirpo nei kojos, netgi prieš pat pjūvį nesupratau, kad jau nejautra veikia  ax.gif po visko neskaudėjo nei galvos, nei silpna buvo, nugaros taip pat neskaudėjo nuo dūrių. Man tik pats epidūros atlikimo procesas nepatiko, nepatogi padėtis sėdėjimo buvo su didžiuliu pilvuku  blush2.gif

Gal tu atsakysi man klausima del epidiuro, nes kazkurioje temoje klausiau, bet niekas neatrase smile.gif
As planuoju gimdyti su epidiuru tik pats jo procesas mane siektiek neramina. Man idomu ar labai skauda ji darant? Pries viska jie ta vieta nugaros i kuria duria nuskausmina ar ne? Nes man regis jog turi labai skaudeti su tokiom didelem adatom duriant (as youtubeje ziurejau kaip epidiura daro, bet ten rode tik pati duri, nerode kaip viska paruosia jam). Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zhiu @ 2010 11 24, 19:19)
Gal tu atsakysi man klausima del epidiuro, nes kazkurioje temoje klausiau, bet niekas neatrase  smile.gif
As planuoju gimdyti su epidiuru tik pats jo procesas mane siektiek neramina. Man idomu ar labai skauda ji darant? Pries viska jie ta vieta nugaros i kuria duria nuskausmina ar ne? Nes man regis jog turi labai skaudeti su tokiom didelem adatom duriant (as youtubeje ziurejau kaip epidiura daro, bet ten rode tik pati duri, nerode kaip viska paruosia jam). Aciu  smile.gif

As irgi gimdziau su epiduru, taip kaip ir tave mane baugino pats epiduro atlikimo procesas, durio vieta nuskausmina, tik ta nuskausminimo duri ir jauciau,bet tai tikrai neskausminga buvo, daugiau tikrai nieko nesijaute 4u.gif O tos tikrosios adatos as net nemaciau, anesteoziologe tikrai nerodo mirksiukas.gif
Atsakyti