Yra visokiausių nuskausminimo būdų, jei kalba eina apie epidūrą, tai aš galvoju, kad paskutiniu metu juo šiek tiek piktnaudžiaujama. Pavyzdžiui, iš mano patirties - pirmo gimdymo metu, man pasiūlė darytis epidūrą kai buvo vos 1,5 cm. Didelio skausmo tada nejaučiau, taigi to epidūro man dar ir nereikėjo. Bet gydytoja įkalbėjo mane pasidaryti jį kuo anksčiau, nes ''vėliau tikrai skaudės, o gali būti per vėlu''. Ir aš kaip nepatyrusi ir be tvirtos nuomonės sutikau. Nesigailiu dėl to labai, bet visgi manau, kad buvo galima palaukti, kol bus bent jau kokie 4 cm ar daugiau ir
kai jau tikrai skaudės
Aš patarčiau turėti aiškią ir tvirtą nuomonę arba už arba prieš, nes nusistatymas ''žiūrėsiu pagal situaciją'' jis nėra patikimas, nes gali išeiti taip, kad nenorėsi nenorėsi, o paskui jau ir nebegausi kai norėsi. Tada bus blogai kaip man per antrąjį gimdymą (taip ir pagimdžiau be epidūro)
O jei kalba eina apie visokius leidžiamus narkotikus, psichotropus, analgetikus, tai patarčiau tvirtai jų atsisakyti

Visų pirma jie patenka į vaiko organizmą, o nuodyti vaiką tokiais vaistais ypač gimdymo metu tikrai nepatarčiau (jie gali ir pakenkti - pvz. gimęs vaikas gali nesugebėti savarankiškai kvėpuoti, gali sustoti širdis, gali tekti jį reanimuoti, smegenys negaus reikiamo deguonies kiekio, paskui visokie raidos sutrikimai....). O antra, jie ne visada suveikia. Antro gimdymo metu, sutikau, kad man suleistu analgetikų - žinokit, nepajutau jokio poveikio

Gal mane apgavo ir suleido kokio vitamino C?
O šiaip po abiejų patirčių, kaip bebūtų keista, pritariu mamos ir visų ten jūsų giminaičių nuomonėms, kad nereikia jokių nuskausminimų, jei gimdymas be komplikacijų ir natūralus

Bet pritariu ne dėl to, kad ''reikia iškentėti, nes taip moterims skirta'', o dėl to, kad tai natūralus procesas, kurio metu gimsta tavo vaikas