Įkraunama...
Įkraunama...

Epidiūras, kuris nesuveikė

Yra visokiausių nuskausminimo būdų, jei kalba eina apie epidūrą, tai aš galvoju, kad paskutiniu metu juo šiek tiek piktnaudžiaujama. Pavyzdžiui, iš mano patirties - pirmo gimdymo metu, man pasiūlė darytis epidūrą kai buvo vos 1,5 cm. Didelio skausmo tada nejaučiau, taigi to epidūro man dar ir nereikėjo. Bet gydytoja įkalbėjo mane pasidaryti jį kuo anksčiau, nes ''vėliau tikrai skaudės, o gali būti per vėlu''. Ir aš kaip nepatyrusi ir be tvirtos nuomonės sutikau. Nesigailiu dėl to labai, bet visgi manau, kad buvo galima palaukti, kol bus bent jau kokie 4 cm ar daugiau ir kai jau tikrai skaudės ax.gif

Aš patarčiau turėti aiškią ir tvirtą nuomonę arba už arba prieš, nes nusistatymas ''žiūrėsiu pagal situaciją'' jis nėra patikimas, nes gali išeiti taip, kad nenorėsi nenorėsi, o paskui jau ir nebegausi kai norėsi. Tada bus blogai kaip man per antrąjį gimdymą (taip ir pagimdžiau be epidūro) tongue.gif

O jei kalba eina apie visokius leidžiamus narkotikus, psichotropus, analgetikus, tai patarčiau tvirtai jų atsisakyti schmoll.gif Visų pirma jie patenka į vaiko organizmą, o nuodyti vaiką tokiais vaistais ypač gimdymo metu tikrai nepatarčiau (jie gali ir pakenkti - pvz. gimęs vaikas gali nesugebėti savarankiškai kvėpuoti, gali sustoti širdis, gali tekti jį reanimuoti, smegenys negaus reikiamo deguonies kiekio, paskui visokie raidos sutrikimai....). O antra, jie ne visada suveikia. Antro gimdymo metu, sutikau, kad man suleistu analgetikų - žinokit, nepajutau jokio poveikio schmoll.gif Gal mane apgavo ir suleido kokio vitamino C? g.gif

O šiaip po abiejų patirčių, kaip bebūtų keista, pritariu mamos ir visų ten jūsų giminaičių nuomonėms, kad nereikia jokių nuskausminimų, jei gimdymas be komplikacijų ir natūralus ax.gif Bet pritariu ne dėl to, kad ''reikia iškentėti, nes taip moterims skirta'', o dėl to, kad tai natūralus procesas, kurio metu gimsta tavo vaikas wub.gif
Atsakyti
man skatinamuosisu pumpavo nuo pat pradziu, o nuskausmino su nospa (taip sake) nors nieko nepajutau, ir kuo puikiausiai apsiejau be nuskausminamuju skausmo virsuneje susikaupdava i kvepavima, nes pradzioj sulaikydavau is skausmo tai buvo pradeje vaiko tonai kristi unsure.gif labai padejo vyro buvimas salia. n akai jau buvo laaaabai saldu pries pabaiga dave kazko pakvepuot (lygtais deguonis) ir buvo thumbup.gif ir nereikia apiknaudziaut epiduru mirksiukas.gif
Atsakyti
Esu abiem rankom už epidūrą, prašysiu jo iškart, kai tik atvažiuosiu į GN gimdyti. Nei vienas girdėtas argumentas prieš nepasirodė man pakankamai įtikinamas, o labiausiai erzina nuomonės, kad "reikia atkentėti" doh.gif ir kad "tai nenatūralu" doh.gif Nesu kokia natūralistė pagal gyvenimo būdą, tad ir kas liečia gimdymą nematu natūralumo privalumų schmoll.gif Su mama apie tai dar nediskutavom, gal ji išvis nė nežino, kas tas epidūras biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cacukas @ 2008 06 10, 08:59)
Mama ir teta ne tik prieš nuskausminimą nusistačiusios, bet ir prieš cezarį. Pusbrolio žmonai teko jį daryti, tai teta vos net nepasmerkė jos, kad pati vaiko, o aš vis aiškinu, kad ne iš gero gyvenimo tas cezaris ir nebuvo iš ko rinktis, juk vaikelis išvis galėjo ir negimti, ar kas, neduog Dieve, atsitikti. Ji plona, o vaikelis 4,5 kg svėrė, tai manau, jog reikia daryti bet ką, kad tik viskas gerai baigtųsi...  mirksiukas.gif

košmaras... tai tegu miršta kūdikis, mama, bet tik ne cezaris? antrarūšė tada? lotuliukas.gif doh.gif

QUOTE(-->BLOOONDINKA<-- @ 2008 06 12, 12:49)
man skatinamuosisu pumpavo nuo pat pradziu, o nuskausmino su nospa (taip sake) nors nieko nepajutau, ir kuo puikiausiai apsiejau be nuskausminamuju skausmo virsuneje susikaupdava i kvepavima, nes pradzioj sulaikydavau is skausmo tai buvo pradeje vaiko tonai kristi  unsure.gif  labai padejo vyro buvimas salia. n akai jau buvo laaaabai saldu pries pabaiga dave kazko pakvepuot (lygtais deguonis) ir buvo  thumbup.gif ir nereikia apiknaudziaut epiduru  mirksiukas.gif

kiekvieno organizmo reakcija į skausmą (deja ir į nuskausminimą) yra kitokia. vienos pagimdo su 2 cyptelėjimais, ir paskui per visą SM pasakoja, kad aš prieš nuskausminimą mirksiukas.gif
man, pvz skatinamųjų 2gubą dozę lašino. nuo 2cm atsidarymo. paskui epidūras, paskui vaiko toniukai sulėtėjo, ko pasekoje cezaris su pilna narkoze, nes epidūras neveikė wink.gif ir visą laiką, nuo kada epidūras pradėjo nebeveikt, o aš jau su dievais kalbėjau iš skausmo (4cm su kaklelio plėtimu rankomis), aš neklykiau - aš kvėpavau. susikoncentravus į kvėpavimą, kaip tu sakai, kad net anesteziologė pasimetus kartodavo "kaip gerai tu kvėpuoji, kaip gerai" (tipo nuo to man lengviau turėjo datrytis biggrin.gif )
o deguonis nžn kam reikalingas - man nuo jo nei geriau nei blogiau nesidarė - tik nervino, trukdė kvėpuot. wink.gif

negalima kategoriškai teigti už epidūrą, prieš epidūrą. kiekvienos gimdymo atvejis skirtingas, todėl reikia atsižvelgti į įvykių eigą.
Atsakyti
Man labai svarbu, kad pasidalinate savo nuomone šiuo klausimu. mirksiukas.gif
Va, yra ir kita medalio pusė, kaip sakant, esu baisiai jautri - N kartų esu nualpusi, kai tik pajuntu skausmą, ar ima kraują iš piršto ar venos. Jau čia man nuo ankstyvos vaikystės taip buvo. Tai visi alpimo minutę tik ir sakydavo: kaip tu pagimdysi... unsure.gif verysad.gif Tai ir įvarė jie man visi tą nerimą ir nepasitikėjimą savimi. verysad.gif Žinok čia dabar kas bus, ir nuteikt save kad viskas bus gerai, nelabai paprasta, nes kuo daugiau galvoju, kad viskas bus gerai, tuo labiau ir bijau. Esu buvusi pas psichologę dėl šios problemos, tai ji taip ir sakė, kad tai yra nemaža PROBLEMA, ir ją gydyti reikėtų apie 2 3 metus vaikštant kiekvieną savaitę pas psichologą. O laiko aš ir neturiu. Na bet manau vis tiek teks kreiptis į psichologę, bent išgirsiu ką šiuo metu mano ji. Taigi, net pati nežinau, kad ir nuramintų mane ginė, jog kad ir darytų nuskausminimą, ar vis tiek mažiau jaudinčiausi ir bijočiau. doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Aš pritariu siDo dėl tų visų leidžiamų į vieną vaistų - man leido, malonumas nekoks sad.gif ir vaikas apsnudęs.

Dėl epiduro - sutikčiau tik jeigu skatintų, nes pradėdu isteriškai drebėt nuo vieno to žodžio skatinimas unsure.gif Per pirmą imdymą dėl skatinimo vos ne išprotėjau, 8val rėkiau ir lipau sienom verysad.gif blink.gif

O šiaip... nera taip baisu, jeigu ligoninėje duoda daugiau laisvės, leidžia vaikščiot, keisti padetys, gerti, truputi valgyt, ne gąsdina be reikalo ir nelenda į akys wink.gif...

Dėl anytos ir mamos - nemanau, kad jos bus su tavim ligoninėje. Čia visai ne jų reikalas ir ne joms spresti, aplamai nebūtina savo gimdymą su jom aptarinėt g.gif Na gal aš tokia individualiste esu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 06 13, 22:35)
Dėl anytos ir mamos - nemanau, kad jos bus su tavim ligoninėje. Čia visai ne jų reikalas ir ne joms spresti, aplamai nebūtina savo gimdymą su jom aptarinėt g.gif

drinks_cheers.gif didžiausia nauda iš jų - tai jei apie savo gimdymus papasakotų, bet ne su palydinčiu tekstu "o tu taip daryk/nedaryk, žinok/galvok", o tiesiog - kaip moterys, kurios turėjo gimties patirtį...
Tiesą sakant, nėštumo metu mano santykiai su mama labai keitėsi - aš tarytum tapau visiškai autonomišku žmogum, mes pradėjom išties kalbėtis kaip dvi suaugusios moterys, nors gal mamai ir buvo skaudu, kai aš iš pradžių gan kategoriškai pasakiau, kad nuolatinis protinimas labai jau vargina, ypač DABAR.
Man buvo labai įdomu išgirst močiutės pasakojimus apie mamos ir tetos gimimą, na o mamos istorija sukėlė daug klausimų - beieškodama atsakymų į juos, sužinojau daugybę dalykų apie gimdymą...
Atsakyti

Juk kai einam pas dantista ir reikia danti istraukti, juk visuomet prasome nuskausminti, niekada nesakome as noriu naturaliai. Tai su gimdymu yra panasiai. Aisku, jus sakysit, kad tai du skitringi dalykai... nu bet mano nuomone tokia cool.gif
Atsakyti
QUOTE(išprotėjus @ 2008 06 14, 17:48)
Juk kai einam pas dantista ir reikia danti istraukti, juk visuomet prasome nuskausminti, niekada nesakome as noriu naturaliai. Tai su gimdymu yra panasiai. Aisku, jus sakysit, kad tai du skitringi dalykai... nu bet mano nuomone tokia cool.gif

Kuo ji pagrįsta? Tuo, kad abi situacijas sieja vienas žodis "skausmas"??
Na, aš dantų (taisymo) skausmui labai jautri, bet gimdyt galvoju natūraliai... rolleyes.gif Manai, mano pasirinkimas yra....?? Ir visų kitų mamų natūralisčių? Na, apie tai čia jau puslapių puslapiai prišnekėti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sazha: 14 birželio 2008 - 19:12
QUOTE(artita @ 2008 06 10, 15:51)
mano abu gimdymai buvo lengvi, apie nuskausminimą nė nepagalvojau...nesu prieš...bet manau jis reikalingas tik extra atveju, kai gimdyvė alpsta, pasidaro nesąmoninga ir t.t.....bet tikrai nepritariu tam, kad jeigu yra tokie nuskausminamieji tai juos būtinai naudosiu, reikia man jų ar ne...arba įsitikinusi gimdyvė, kad jinai nepakels skausmo, bijo ir t.t.....skaudės ir su nuskausminamais...tiesiog kol galima kentėti manau reikia kęsti, atsižvelgiant į vaikelio ir gimdyvės būklę mirksiukas.gif...dar daug ką duoda nusiteikimas smile.gif

Visiskai pritariu. Visgi tai yra vaistai, kuo ju maziau tuo geriau. Nera tas gimdymo skausmas toks nepakenciamas. Viskas priklauso nuo gimdyves poziurio i gimdyma. Nesuprantu tu nestukiu, kurioms dar iki gimdymo daug laiko, o jau zino kad ims nuskausminima. As pati norejau viska patirti ir net negalvojau apie jokius nuskausminimus. Ir nebuvo jau taip baisiai.
Atsakyti
Esu prieš nuskausminimą. Nebent leidžiami skatinamieji ir tikrai be nuskausminimo yra žiauriai sunku. Kai mamai skauda, jos organizmas gamina endorfinus, natūralius nuskausminamuosius, kurie pro placentą patenka vaikui. Kadangi jo svoris yra santykinai labai nedidelis, endorfinų pakanka bent iš dalies nuskausminti ir sumažinti gimimo kančias. Kai mamai neskauda, endorfinai negaminami ir vaikas gimsta skausme. Skaičiau vieno gydytojo pastebėjimus, kad vaikai po epiduro gimsta tarsi skausminio šoko būsenoje.

Be to, sau turiu ir kitų argumentų smile.gif
Atsakyti
As buciau uz naturalu gimdyma, jei tik imanoma. Taciau neziuriu i tai fanatiskai ir manau, kad jei moteris nesugeba susidorot su tuo skausmu ir pasirenka epidurini, jos smerkti negalima. Kazkoks mokslininkas nustate, kad gimdymo skausmas yra vienas stipriausiu zmogau patiriamu skausmu ir prilygsta skausmui, patiriamui galunes amputacijos metu. Senoveje ir jas be nuskausminimo atlikdavo...
Be to kiekvieno gimdymo metu skausmas skirtingas, apie 10% gimdymu yra nelabai skausmingi, o 10% atveju skausmas nepakeliamas.
Atsakyti