Įkraunama...
Įkraunama...

Ką galvojate apie vaikų įvaikinimą?

QUOTE(ZAIKA2 @ 2007 11 14, 22:33)
Aš tik dabar visus doumentus sutvarkiau ir dar nepastayta į įvaikinimo eilę. Tai bus padaryta per 2-3 svaites. Vat ir mastau, kaip taip gaunasi.
Aišku jeigu norėčiau globoti tai kogero lengviau būtų, bet rizikuoti nenoriu (o jei kas atims vaikelį ar motina atsipeikės , visko gi gyvenime būna.) ax.gif  ax.gif  ax.gif

Kiek man teko girdeti, vaikiuku su visais sutvarkytais popieriais (t.y. kad jau galima ivaikinti is karto) buna vis tik ne tiek jau daug. Buna, bet kadangi maziuku dar visi ir labiausiai nori, tai gali tekti palaukti. Kai kas daro taip - kad tada issiklausineja (per VTAT ar globos namus) kurie vaikiukai tikriausiai pateks i ivaikinamu sarasus, ir tada ima juos pirma laikinai globai, paskui laukia teismo del motinos teisiu apribojimo, tada teismas jau gali jiems priskirti nuolatine globa, o jau po to gali buti ivaikinimas. Taigi procedura ilgoka, ir aisku yra rizikos, kad "motina atsipeikes" ar siaip kas nors strigs teismuose. Taip pat tokiu atveju iteviai nerimauja, kad tokiu budu neimanomas visiskas slaptumas - nes bilogine motina suzino apie potencialius globejus (pavardes ir t.t.), ir jei suzino, kad ju tikslas yra ivaikinimas, tai zino ir kas ivaikins. O kai ivaikinama is karto (jau galimas ivaikinti vaikas), tai biologines motinos niekaip nesuzino kas ivaikina.
Taigi variantai butu trys - 1) laukti kol atsiras maziukas galimas ivaikinti vaikas, 2) imti globoti maziuka ir pasiryzti tai ilgesnei procedurai, 3) imti vos vos didesni vaikiuka, t.y. apie 1 metus ir pan. Vaikiuku apie 1 metus ir vos vos vyresniu buna gana daug su jau pilnais sutvarkytais dokumentais. O juk tai tikrai dar labai mazas amzius:)
Mano ivaikintas berniukas i ivaikinamu vaiku apskaita buvo itrauktas jau beveik sulaukes metu, nors mama jo atsisake dar ligonineje ir niekada nelanke. Nezinau, kodel viskas truko beveik metus, bet kazkaip speju kad ir kitu vaikiuku atvejais ta prcoedura trunka panasiai, todel ir yra mazai vaiku iki metu galimu is karto ivaikinti.
As sakyciau kad gal visgi pradzioje palaukite bent kelis menesius po jusu itraukimo i busimu iteviu apskaita ir ziurekite ka jums pasiulys, ir tikrai neapsiribokite Klaipeda, t.y. parasykite kad sutinkate vykti ir i kitus rajonus pasiziureti. Dar galite pasikonsultuoti ir ne tik su savo VTAT, o paskambinti i ivaikinimo tarnyba Vilniuje tiesiogiai (ne VTAT, o ivaikinimo tarnyba, kontaktai yra www.ivaikinimas.lt) ir pasiklausti kokie mazdaug galetu buti sansai ir per kiek laiko ir kokio amziaus maza vaikiuka gauti. Kiek zinau, dar yra skirtumas su berniukais ir mergaitem - jei noresite butinai mergaites, gali tekti palaukti ilgiau, nes ju kazkaip visi labiau nori.
Sekmes!

Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2007 11 14, 22:33)
Aš tik dabar visus doumentus sutvarkiau ir dar nepastayta į įvaikinimo eilę. Tai bus padaryta per 2-3 svaites. Vat ir mastau, kaip taip gaunasi.
Aišku jeigu norėčiau globoti tai kogero lengviau būtų, bet rizikuoti nenoriu (o jei kas atims vaikelį ar motina atsipeikės , visko gi gyvenime būna.) ax.gif  ax.gif  ax.gif

Jeigu noretum globoti nebutu greiciau, nes pirmiau tvarko ivaikinima, o paskui tik globa.
Jeigu nori globoti, turi buti apribota abieju tevu valdzia neterminuotai. Bet nepamirsk, kad per ta laikotarpi jie gali kreiptis i teisma ir sprendimas gali buti pakeistas, jei ju gyvenimas is esmes pasikeite. Galima globoti ir tuos vaikucius, kuriu tevu teises neapribotos. Bet nebusi uztikrinta, kad viena diena del savo ambiciju vaikeli ji susigrazins. Pasekmes skaudzios.
Jeigu nori ivaikinti, dokumentai tvarkomi greiciau. Ivaikinus, slaptumas yra garantuojamas.
Atsakyti
Na aš nelabai supratau, dėl pasiskambinimo į vilnių aš gkažkaip galvojau , kadVTAT viską daro o čia išeina, kad yra įvaikinomo tarnyba ir VTAT, brrrr nesupratau to momento su Vilniumi. blush2.gif
Papildyta:
Tai taip išeina , kad įvaikinama ir per VTAT ir per įvaikinimo tarnybą. Jei galima papasakokite kas nors smulkiau apie tą momentą.
Atsakyti
Jei gerai suprantu, tai įvaikinimo tarnyba koordinuoja įvaikinimą visoje Lietuvoje. Pavyzdžiui, įvaikintinų vaikų sąrašus VTAt'ai turėtų gauti būtent iš įvaikinimo tarnybos. Dėl skambinimo jai - viskas priklauso nuo bendravimo su VTAT'u.

Aš pati skambinau (och, kaip seniai tai buvo), nes Vilniaus VTAT'as man pasakė, kad įvaikintinų vaikų iki 2 metų nėra ir artimiausiu netu nebus. Pasiskambinau pasitikrinti, ar tikrai jau taip ir yra. Aišku, pasirodė, kad ne.

Kitas atvejis su mano pažįstama. Labai pasiturinti draugų šeima po labai ilgo nesėkmingo gydymosi nusprendė įsivaikinti. Nuėjo pas save į VTAT'ą, o tie juos puolė įtikinėti, kad jokiu būdu nevaikinkite, tik globokite, jei ką. Prikalbėjo krūvas argumentų. Žmonės pasimetė. Paskui irgi paskambimo į Įvaikinimo tarnybą ir sulaukė ir paramos ir net vaiką jiems pasiūlė iš kito rajono. Tiesa, paskui jų VTAT'as labai ilgai pyko už tai ir kur galėjo nepadėti ar tempti laiką, ten ir darė.

Atsakyti
Tai vadinasi man dabar reikia palaukti kol VTAT įtrauks mane į įvaikinimo eilę ir tada galiu skmabintis į įvaikinimo tarnybą. Nes kol nebusiu įtraukta į įvaikinimo eilę ir nebus parauošti palankūs atsiliepimai iš VTAT man geraiu pasėdėti ir patylėti, priešingu atveju galiu turėti daug nemalonumų.
Beje aš iternete radau tik telefonus Vilniuje tai kaip supratau man Į Vilnių ir reiks skambintis, kituose miestuose įvaikinimo tarnybos nėra.
Ir dar klausimukas, sakykim pasiūlo įvaikinimo tarnyba vaiką iš kito rajono ar galiu aš tą vaiką aplankyti svaitgalį ir kokių dokumentų man reiks .
Na kažkokių dokumentų vietiek gi reiks paprašyti iš VTAT kad galėčiau nuvažiuoti ir apalnkyti. Kaip viską organizuotis jei darai per įvaikinimo tarnybą ji gi Vilniuje o aš kitame Lietuvos gale.
g.gif
Atsakyti
ZAIKA2 nepainiok dvieju dalyku - VTAT ir ivaikinimo tarnybos. Tai yra dvi skirtingos tarnybos. VTAT yra suinteresuota , kad kuo daugiau vaiku butu globojama, kad tik nenutruktu rysys su biologine seima. Ivaikinimo tarnyba yra suinteresuota, kad kuo daugiau vaikuciu butu ivaikinta.
Paskambinti gali i Ivaikinimo tarnyba p. Ingai. Labai miela ir maloni moteris.
Ivaikinimo tarnyba issiuncia rasta VTAT, kad tu gali vaziuoti ir susipazinti su ju siulomu vaiku. Jei tinka, lankai, bendrauji, ir parasai sutikima VTAT, kad sutinki ivaikinti, jei ne, tai rasai kad siulytu kita vaika.
Atsakyti
Formaliai viska tvarko VTAT, bet ivaikinamu vaiku sarasus jie gauna is ivaikinimo tarnybos, kuri yra viena visoje respublikoje. Taigi ivaikinimo tarnybai skambinti nebutina, bet galima, kad gauti papildomos informacijos, nes butent jie turi visa pirmine informacija apie visu ivaikinamu vaiku sarasus. Taigi tam tikrai prasme tai butu labiau tiesioginis kontaktas. O su VTAT bet kuriuo atveju ir toliau bendrauti reikes, tas skambutis i ivaikinimo tarnyba nebent galetu padetu aiskiau isivaizduoti situacija, o gal, kaip rase Ute, ja ir pakeisti. Darbuotojos ten tikrai malonios, taigi nebijok skambinti. O su VTAT irgi geriau palaikyti draugiskus santykius, nes paskui teisme dalyvauja visi - vienas atstovas is VTAT, vienas is ivaikinimo tarnybos ir vienas is globos namu. Teiseja klausia visu ju nuomones smile.gif
As pati konkreciai del vaikucio neskambinau i ivaikinimo tarnyba, viskas ir taip labai puikiai ir greitai klostesi, t.y. uzteko bendravimo su VTAT. Bet turek omenyje tokia galimybe pasiskambinti, papildoma informacija niekad nekenkia smile.gif

Atsakyti
Prisimenu, kad pas mus teisme niekas nedalyvavo. Na globos namai neturėjo dalyvauti, nes mes jau turėjome laikiną globą. Įvaikinimo tarnyba atsisakė eiti atsiųsdama raštą, kad pritaria įvaikinimui.

O VTAT'o kažkodėl teisėja nusprendė nekviesti. hihihi.gif Neturiu supratimo kodėl toks buvo sprendimas, bet VTAT'as eilinį kartą įsižeidė (nors mes čia tikrai ne prie ko).

Žodžiu buvome mes dviese, teisėja ir sekretorė. Daug privargau iki įveikiau visą biurokratiją nuo pradžios iki teismo, bet bent teismas man paliko labai šiltus įspūdžius. Tikrai buvo šventė mūsų namuose. 4u.gif
Atsakyti
O pas mus dalyvavo VTATo atstovė, o įvaikinomo tarnyba irgi atsiuntė raštą
Atsakyti
Zaika2, džiaugiuosi už Jus 4u.gif Gal Jums jau šias Kalėdas pavyks švęsti didesnėje šeimoje wub.gif

O iš mūsų lankomų kursų naujienos tokios - iš 6 šeimų liko tik 2 blink.gif
Atsakyti
Tai nori pasakyti , kad tiek šeimų atsiakė noro įsisvaikinti, ar tiesiog tie kursai tieiog vykdavo darbo metu ir žmonės neturėjo šansų juos lankyti. Gi visokių darbo grafikų būna. g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Zaika 2, gal kiek lukterek. Kiek supratau tu is Klaipedos. Ir mes susidurem su Klaipedos VTAT. Siuos reikaliukus tvarkanti moteris man labai patiko. Vaikutis surado taip pat gana greit. Sudare galimybe ne tik aplankyt, bet ir patikus parsivezti. Iskart israse specialius dokumentus.
Atsakyti