Na dokumentuose įrašiau iki 1,5 metų šeip realiai norėčiau nuo 0 iki 1 metų ir teisingai rašot tiesiog noriu pasijusti mama, todėl ir noriu tokio mažiuko. Savų tai niekada neturėsiu ir todėl jei paimsiu diesnį tai visada galvosiu kaip būtų jei būčiau turėjusi mažutį. Gi mažas vaikas visada sukelia įpatingą šilumos ir meilės jausmą, mažą vaiką negali nemylėti.
O dėl vaikų pasiūlos tik iš Klaipėdos aš manau, kad VTAT direktorė šiek tiek pagudravo mat visada atsiranda galimybė, kad žmogus nelauks metus ar ilgiau ir paims didesnį vaiką pvz. 3-4 metukai. Aš tik šiame forume sužinojau, kad vaikai siūlomi ne tik per VTAT bet ir per įvaikinumo agentūrą.
QUOTE(ramintas @ 2007 12 03, 17:23)
Na cia tikrai ne priekaistas, ir as suprantu, kad nori nuo paperiuku, pti aip ziurejau svajojau ir jau laksto po namus. Bet va tik nusisypsojau paskaicius, kad nuo 5. O kodel ne nuo 2 menesiu, kartais ir 2 savaiciu pasitaiko gimdytojoms nebereikalingu kudikiuku
.
Cia tik siaip, pamasciau ir tiek.

Cia tik siaip, pamasciau ir tiek.
Motinai gegutei duodama pagalvoti 3 menesius (jeigu nera pakeista kitaip). Ziurima ne vaikucio noru, o motinos. Labai gaila.
Papildyta:
Papildyta:
QUOTE(Skarota Egle @ 2007 12 03, 17:48)
as taip uzsikabliavau, kad sirdeleje kribzda mintele ateityje, kai jau isikursim, ir zinoma jeigu leis finansai, paimti globai kokius paaugusius kelis vaikelius. nes taip sirdele skauda kad jie del istatymu praranda sansus tureti seima 

Nemanau, kad del sirdeles skausmo reiketu padeti vaikams...
Globai galima imti ir nuo 1 metu jeigu tik nori. Tai ne ivaikinimas.
Bet jeigu atsiras tikrieji tevai, teks vaika grazinti jiems.
QUOTE(laureta @ 2007 12 03, 19:25)
Nemanau, kad del sirdeles skausmo reiketu padeti vaikams...
tikrai vaikinciausi/globociau ne del to jog sirdele skauda, o del to kad to noreciau

ZUIKA2 >>> sulaukit kol irasys jus i ivaikintoju sarasus ir tada bus matyt ar siulys vaikelius tik is Klaipedos ar is visos LT

Si sestadieni vaiku ir kudikiu namuose atviru duru diena, galima apsilankyti ir be popieriuku (as taip manau)
QUOTE(ZAIKA2 @ 2007 12 03, 18:57)
Aš tik šiame forume sužinojau, kad vaikai siūlomi ne tik per VTAT bet ir per įvaikinumo agentūrą.
Vaikus ir siūlo Įvaikinimo tarnyba, nes ji turi visos Lietuvos įvaikintinų vaikų sąrašus. Tik ji tiesiogiai šeimai neskambina, o tai daro per tos šeimos gyvenamosios vietos VTATą - VTATui siunčia maždaug tokio turinio laišką: "Prašau XXX pasiūlyti įvaikinti YYY, augantį AAA globos namuose. Apie šeimos sprendimą informuokite kuo greičiau". Tada VTATas ir skambina šeimai, kviečia ateiti ir pasiimti trumpą informaciją apie vaiką.
Jei turi pažįstamų VTATe, galima per juos vaikelį susirasti, bet tada tik to VTATo rajone. Jie ruošia vaikų dokumentus, kad tuos vaikus galima būtų įtraukti į įvaikintinų vaikų eilę, todėl gali nurodyti dar neįtrauktus į eilę vaikus. Po to dokumentus siunčia Įvaikinimo tarnybai su nuoroda, kad tą ir tą vaiką lanko tokia ir tokia šeima, ketinanti jį įvaikinti. Tai Įvaikinimo tarnyba ir pasiulo tokį vaiką šiai šeimai.
O aš susiradau pati, visai iš kito rajono, nes pas mus rajone nieko nesiūlė arba labai didelius arba ne vieną , nes brolių neskyrė.
Atvirai pasakius nepasitikiu visais taip VTAT, nes per daug visko mačiau, bendrauju su jais tik tiek kiek reikia, ir jei reikėtų vėl pakartoti žinočiau kur skambinti, ir kas padeda be jokių priekaištų, su dideliu susidomėjimu, su dideliu rūpesčiu.
Atvirai pasakius nepasitikiu visais taip VTAT, nes per daug visko mačiau, bendrauju su jais tik tiek kiek reikia, ir jei reikėtų vėl pakartoti žinočiau kur skambinti, ir kas padeda be jokių priekaištų, su dideliu susidomėjimu, su dideliu rūpesčiu.

QUOTE(Dar @ 2007 12 04, 10:52)
jei reikėtų vėl pakartoti žinočiau kur skambinti, ir kas padeda be jokių priekaištų, su dideliu susidomėjimu, su dideliu rūpesčiu. 

O as zinau kaip yra Klaipedoje. Paskambins berods Virginija (atsiprasau, ei ne taip, bet tiesiog uzkrito vardas) ir pasakys, kad kitame Lietuvos gale yra vaikelis (kiek siule tai nei vienas nebuvo vietinis). Mano atveju, kaip jau ne karta buvau minejusi buvo 2,5 menesio mergyte. Turejom laikinaja globa, veliau ivaikinom. Stai ir visos proceduros.
Ir pampersu, ir bemiegiu naktu ir dziaugsmo tikrai i valias turejau. Bet dabar, kai pati seimininkauja namie (nepagalvokit, kad jei daug metu, jei tik 1 metukai ir keli menesiai) jau galvoju, kaip noreciau mazo mazo leliuko
.

Ir pampersu, ir bemiegiu naktu ir dziaugsmo tikrai i valias turejau. Bet dabar, kai pati seimininkauja namie (nepagalvokit, kad jei daug metu, jei tik 1 metukai ir keli menesiai) jau galvoju, kaip noreciau mazo mazo leliuko

QUOTE(ZAIKA2 @ 2007 12 05, 20:31)
kaip supratau iš Ramintas , tai Klaipėdoje VTAT normalus ir neturėtu būti problemų
kantrybes jum

QUOTE(ZAIKA2 @ 2007 12 05, 20:31)
kaip supratau iš Ramintas , tai Klaipėdoje VTAT normalus ir neturėtu būti problemų
Na zinok, mums niekas nieko nestabde,padejo kiek galejo, dokumentus rase visus, kokiu tuo momentu reikejo. Net siuo metu (baigem tvarkytis dokumentus geguzi) kartais pasiskambina kaip sekasi, susitinkam parduotuvej (netoli darbuotojos gyvenam), kartais uzeinam i VTAT pasirodyt kaip augam. Na man bendraut su ta moterim apskritai malonu, tai nesistengiu sutikus preiti i kita gatves puse