Įkraunama...
Įkraunama...

Vazonai gėlėms

O aš visą laiką galvojau, kad moliniuose induose gėlės jaučiasi geriausiai.
Lauke tai tikrai visur gėles sodina: į kelmus, puodus ir kitus nereikalingus daiktus, bet kambary, tai nežinau... schmoll.gif
Atsakyti
Aš visą laiką irgi buvau įsitikinusi, kad geriausi moliniai, keramikiniai vazonai. Ir jei gėlei nelabai sekasi, tai kaltinau plastikinius smile.gif esu skaičiusi, kad nekvėpuoja per plastikinį ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Gritė @ 2005 07 01, 12:53)
Aš visą laiką irgi buvau įsitikinusi, kad geriausi moliniai, keramikiniai vazonai. Ir jei gėlei nelabai sekasi, tai kaltinau plastikinius  smile.gif esu skaičiusi, kad nekvėpuoja per plastikinį ir t.t.

Kvėpavimui vazonas nei prie ko. Šaknys per viršų kvėpuoja, na kur žemė yra. Tad jei ten pelėsiuku apsitraukia, reikia išpurenti, nes kitaip tikrai nekvėpuos.
Atsakyti
esu skaičiusi, kad nekvėpuoja per plastikinį

Na ir skylės dugne taip pat prie kvėpavimo prisideda. Tam drenažas, tam padėkliukai su
na toks išgaibimas dugne yra
.. Augalams, kurių šaknims daug oro reikia ir žemė speciali, kad nesukristų..
Atsakyti
O gal kuri žinote kurios gėlės mėgsta žemus plačius vazonus?
Atsakyti
QUOTE(zujka @ 2005 07 01, 13:39)
O gal kuri žinote kurios gėlės mėgsta žemus plačius vazonus?

Manyciau, kad kaktusai ir dukulentai g.gif
As tai siaip megstu molinius vazonus, tik beda buna, kai patinkanciame nera skylutes doh.gif Na, neseniai susodinau sanpauliju lapelius, tai sodinau i plastikinius vazonus, o juos istaciau i tuos vazonus be skyluciu, na, tuos ideklus doh.gif (beveik kai iklotus gavosi), atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Man platūs nelabai. Kaip mano praktika rodo, bent pas mane tai beveik niekas neaugo plačiuose vazonuose, nei sukulentai, nei kitokie augalai schmoll.gif . išskyrus tą tokią "žliūgę" kuri kaip kilimėlis gerai auga (pavadinimo neatsimenu). Nežinau kodėl, ar dėl ventiliacijos, ar blogo drėgmės pasiskirstymo..
Tik pailgam vazonėlyje sėkmingai auga 3 nykštukiniai ciklamenai, kaip čia kažkas jau rašė, kad jiems lygtai reikia draugijos, tai gal dėl to... mellow.gif
Atsakyti
tai sodinau i plastikinius vazonus, o juos istaciau i tuos vazonus be skyluciu, na, tuos ideklus

Įdėklai irgi mažina ventiliaciją ir didina drėgmės užsilaikymą. Juos kai kurie augalai "mėgsta', kai kurie nelabai.
Dabar galvoju, kad gal netgi ant tų įdėklų dugno verta kokių akmenukų ar pan. pripilti, kad vazonėlio skylės neužsidarytų g.gif
Atsakyti
Įdesiu kelis nuskanuotus paveiksliukus iš žurnalo Fleurs & Plantes, 2005/2.
Kaip papuošti vazonėliai.
[attachmentid=24477][attachmentid=24475] [attachmentid=24476]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elos: 04 liepos 2005 - 13:16
Dar.
[attachmentid=24478][attachmentid=24479]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elos: 04 liepos 2005 - 13:06
[attachmentid=24481]
Atsakyti
[attachmentid=24483]
Atsakyti