Ir aš kol kas vienareikšmiškai "Banginio" Senukus siūlyčiau
Paskutinį kartą tai visą amuniciją (vazonus, lėkštutes, žemes) iš ten pirkau. Ir gėlių pasirinkimas nemažas. Atrodo, kad ten atsikira parduotuvė visiškai atitolusi nuo visų Senukų.
O nebandėt žiūrėt tam "Žaliajam centre" ar kažkaip panašiai, kur neseniai atidarė Šiaurės miestely. Ten labai didelis vazonų pasirinkimas, ir kainos pakenčiamos. Tik tokia problemytė - šiandie girdėjau per žinias, kad vakar ten gaisras buvo, tai kaži kada jie vėl atsidarys....
Buvau šią savaitę tam žaliam centre, bet nieko gero nemačiau
parduotuvė didelė, bet kad ir prekių įvairovė nemaža - ir gėlės, ir vazonai, ir dekoracijos, ir žoliapjovės, ir virtuvės reikmenys. Taip kad kas liečia kokrečios prekės pasirinkimą - pvz vazonų- nėra daug. Nežinau, senukuose "banginyje" man labiau patiko.
Labai neblogų yra Norfose, 20 cm skersmens, glazūruoti iš viršaus - tik 6,65 berods. Dideli kainuoja jau 23 litus, mežesni už 20 cm - 4 su centais.
QUOTE(nikute @ 2005 04 15, 13:36)
Labai neblogų yra Norfose, 20 cm skersmens, glazūruoti iš viršaus - tik 6,65 berods. Dideli kainuoja jau 23 litus, mežesni už 20 cm - 4 su centais.
Ir as Norfa siulau
Aš šiandien buvau augaliukų mugėje (Klaipėdoje), tai nupirkau labai įdomią kaktusinę savo anytai - daryta lyg tais iš betono (ar cemento, čia jau tokių dalykų nesuprantu
) ir visa apklijuota jūros nugludintais akmenukais (jie tiosiog įsibetonavę). Atrodo labai šauniai ir originaliai
Pasižiūrėjus įvairias temas, laiks nuo laiko užvedama kalba apie vazonus. Su Mally pasidiskutavom ir pagalvojom, gal reikia ir tokią temą užvesti. Galų gale, kad pasidalinti informacija kur pigiau, kur brangiau arba kokiems augalams kokios formos ar spalvos tinka.
Pvz. žiūrint naujausius gėlių žurnalus (nelietuviškus), panašu, kad dabar labai madoj įvairiai dekoruoti vazonus arba sodinti į nestandartines talpas (gal kas batuose auginate?
Na o dabar, plastikinių privalumas prieš molinius. Mano ir ne tik mano nuomonė iš laiško Mally:
Gėlės geriau auga plastikiniuose vazonuose. Kadangi per keramikinių vazonų sieneles garinasi vanduo ir visos druskos sulenda ir susėda ant vazono sienelių. Todėl augalų šaknys vyniojasi tik palei sieneles (niekad nesi atkreipusi į tai dėmesio?), vadinasi neefektyviai išnaudojamas žemės tūris, o vidury esanti žemė pradeda rūgti.
Kai yra plastikiniai, tai nėra kur kauptis toms druskoms, ir jos bei šaknys pasiskirsto tolygiai per visą vazoną.
Todėl kai labai jau norisi keramikinio, tai perku su glazūra, kad ji kuo labiau apsaugotų vendens garavimą per sieneles.
Rekomenduočiau sanpaulijoms tik plastikinius vazonėlius. Iš mano praktikos (na, nelabai aš tas sanpaulijas mėgau, bet laiks nuo laiko man jos pasitaikydavo), keramikiniuose jos pas mane labai sėkmingai numirdavo (užtat ir nemėgau). O dabar visos plastikiniuose super žydi n metų (net ir netręšiamos).
Banginyje keramikiniai šiaips sau. Pigiausi taivanio ar pan. gamybos su gražia glazūra yra ermitaže. Ir kainos labai labai neblogos. Pvz. nemazas (d~20-25 cm) glazūruotas 6-9 Lt. Tiesa, gan dažnai keičiasi arba vieną dieną yra, kitą nėra, paskui vėl atsiranda.
Ir dar verta Statybų alėjoj žiūrėti. Kainos nelabai geros, bet didelis pasirinkimas.
Gėlės geriau auga plastikiniuose vazonuose. Kadangi per keramikinių vazonų sieneles garinasi vanduo ir visos druskos sulenda ir susėda ant vazono sienelių. Todėl augalų šaknys vyniojasi tik palei sieneles (niekad nesi atkreipusi į tai dėmesio?), vadinasi neefektyviai išnaudojamas žemės tūris, o vidury esanti žemė pradeda rūgti.
Kai yra plastikiniai, tai nėra kur kauptis toms druskoms, ir jos bei šaknys pasiskirsto tolygiai per visą vazoną.
Todėl kai labai jau norisi keramikinio, tai perku su glazūra, kad ji kuo labiau apsaugotų vendens garavimą per sieneles.
Rekomenduočiau sanpaulijoms tik plastikinius vazonėlius. Iš mano praktikos (na, nelabai aš tas sanpaulijas mėgau, bet laiks nuo laiko man jos pasitaikydavo), keramikiniuose jos pas mane labai sėkmingai numirdavo (užtat ir nemėgau). O dabar visos plastikiniuose super žydi n metų (net ir netręšiamos).
Banginyje keramikiniai šiaips sau. Pigiausi taivanio ar pan. gamybos su gražia glazūra yra ermitaže. Ir kainos labai labai neblogos. Pvz. nemazas (d~20-25 cm) glazūruotas 6-9 Lt. Tiesa, gan dažnai keičiasi arba vieną dieną yra, kitą nėra, paskui vėl atsiranda.
Ir dar verta Statybų alėjoj žiūrėti. Kainos nelabai geros, bet didelis pasirinkimas.
QUOTE(elos @ 2005 07 01, 12:06)
Pasižiūrėjus įvairias temas, laiks nuo laiko užvedama kalba apie vazonus. Su Mally pasidiskutavom ir pagalvojom, gal reikia ir tokią temą užvesti. Galų gale, kad pasidalinti informacija kur pigiau, kur brangiau arba kokiems augalams kokios formos ar spalvos tinka.
Pvz. žiūrint naujausius gėlių žurnalus (nelietuviškus), panašu, kad dabar labai madoj įvairiai dekoruoti vazonus arba sodinti į nestandartines talpas (gal kas batuose auginate?
)
Bandziau kokoso riesute, bet turbut netinka, nes net kaktusas jame neaugo.
Kas liečia pigumą, tai visad laukiu kokiu nors mugių, kur pridaro liaudies meistrai vazonų visokiausių ir tada nematytų pakankamai pigiai galima rasti. Dėl plastikinių gėlėms, galiu patarimą duoti - pirkti su tokiomis lėkštutėmis, na toks išgaibimas dugne yra, kur vanduo šiek tiek užsilaiko, tad nereikia labai dažnai laistyti, o tie, kur dugnas lygus, visą vandenį lauk išvaro. Tai nieko tokio jei gėlė pastatoma, ir yra lėkštelė, bet jei pakabinama, geriau rinktis su įgaubimu dugne.
Plastikiniam vazonam banginyje nuolaidos. Bet ne visiem. ir atidziai ziurekit kokia kaina musa i kasos aparata, ne viena karta sumokejau sena kaina be nuolaidos ir tik namie pastebejau:(