Įkraunama...
Įkraunama...

Tikėjimas Kalėdų Seneliu

QUOTE(saldu kaip du medu @ 2008 12 01, 00:52)
1.O beje, neskaitant tu visu abejoniu ir vaiku gasdinimu, turbut 4 klasej paaiskino kas ir kaip musu tikybos mokytoja doh.gif Nu aisku, gal as vienintele is klases tikejau juo, bet vistiek kazkaip liudna buvo.... verysad.gif
2.Vakar parase SM laiska Seneliui, o snd gavo atsakyma bigsmile.gif  Kiek dziaugsmo jos akytese buvo, kiek laimes wub.gif (net susigraudinau cray.gif blush2.gif )

As gal trecioj klasej suzinojau,kad senelio nera cray.gif Kazkas is vaiku pasake.Tai grizus is mokyklos, pries pat Kaledas, apverciau namus ieskodama dovanu ir radau,o po to visa nakti prasedejau,laukdama,kada tas dovanas tevai des po egle.Bet kai dejo apsimeciau,kad miegu.
O mano vyresnelis 8m vakar parase laiska ir gavo atsakyma.Tai veide spindejo tokia laime,tokia viltis.Kad net perskaicius,kad gali ir neatnesti tu issvajotu dovanu,jis tik blizganciom akutem kartojo:tai nieko!Svarbu senis jo nepamirso ir rengia kazkokia staigmena.
O dar kai siandien nykstukai paliko saldzia staigmenele,tai atskuode sokinedamas pasigirti
Atsakyti
QUOTE(feneke @ 2008 12 01, 15:32)
As gal trecioj klasej suzinojau,kad senelio nera cray.gif Kazkas is vaiku pasake.Tai grizus is mokyklos, pries pat Kaledas, apverciau namus ieskodama dovanu ir radau,o po to visa nakti prasedejau,laukdama,kada tas dovanas tevai des po egle.Bet kai dejo apsimeciau,kad miegu.

Bet kai pagalvoji, tai trauma vaikams buna tas faktas, suzinojimas, kad dovanas ne Kaledu senis deda, o tevai doh.gif O gal tik man taip atrodo, kokia jusu nuomone? 4u.gif
Atsakyti
O aš iki šiol tikiu, kad yra Kalėdų senelis blush2.gif , nors man jau netoli 30 m. Kiek aš save prisimenu, visada žinojau, kad po eglute dovanas deda tėvai, nes su sesike išniukštinėdavom visus pakampius ir rasdavom visas dovanas, ir žinojom , ką rasim po eglute. Oi kaip mes tų dovanų laukėm. Ir šventai tikiu, kad šventėm reikia puošti eglutę, o ne kokią eglės šaką. Tegu ta eglutė ir netikra, bet vistiek eglutė.
Ir iki šiol aš tikiu, kad tas Kalėdų senelis yra, nes žmonės per Kalėdas tokie lyg ir laimingesni, būna, burba panosėj, kad va vėl reikia dovanas pirkti, didelės išlaidos, galvos skausmas, bet vistiek perka, vistiek laukia tų švenčiu ir giliai širdy aš manau jie galvoja taip pat kaip ir aš.
Juk čia tas pats, kaip ir tikėti Dievu, niekas jo namatė, bet tiki, kad jis yra .
000054.gif
Atsakyti
tikėjau iki aštuonerių ar devynerių.
nepamenu kaip zužinojau,bet atrodo kad savaine kažkaip išnyko tas ''senelio atėjimas''
Atsakyti
O kas netikejo? Ne vieno vaiko nezinau ir ne vieno suaugusio dar nesutikau, kuris vaikystej nemane, jog ji lanko kaledu senelis......
Tai labai grazu. Gera juo tiket buvo. O kai tapau protinga ir suzinojau , jog tai "melas".... vistiek nenorejau tiket, jog cia nagus prikisa tevai. Paslapcia sau masciau - " vistiek tas kaledu senis kazkur yra, gal tik pas mane nespeja uzsukt ir ipareigoja dovana padet mano mama..."
Tai ko gero vienintelis grazus melas!
Atsakyti
As netikejau, nes kai buvau lb maza, buvo iprasta, kad darzely kasmet butu kurio nors vaiko tevas persirenges kaledu seniu...taigi as atpazinau savo teti, taip ir baigesi mano tikejimas kaledu seniu verysad.gif
Atsakyti
Mano mažylis tiki, viduriniukas - jau abejoja, o dičkė - paslaptingai šypsosi ir aiškina broliams, kad tikrai yra kalėdų senelis, o pati pakuoja mažiesiems dovanėles ir džiaugiasi jų tikėjimu kaip ir mes su vyru. Smagu stebėti tokius vaizdelius thumbup.gif
Atsakyti
visi tikejo biggrin.gif ,vieni ilgiau-kiti trumpiau.mano mergina tiki biggrin.gif
Atsakyti
aš tikėjau iki aštuonerių.
dovanas per Kalėdas gaudavau mamos siuvinėtame šilkiniame maiše, o po Kalėdų mama "nunešdavo jį į paštą ir išsiųsdavo atgal į Laplandiją). taip būdama aštuonerių radau jį spintoj... kaip susijaudinau. sakau: mama, kodėl tu neišsiuntei Kalėdų seneliui????? kas dabar bus?
na, o tada mama man gražiai viską paaiškino ir buvo daug ašarų blush2.gif bet tikėti buvo verta, nes iki tol nuolat laužydavau galvą kaip jis mamos kambaryje padeda dovanas ir jos nepažadina biggrin.gif
Atsakyti
Kol mazi vaikai tai tiki, nors smagu buna jiems thumbup.gif
Atsakyti
Nors maniškei ne už kalnų 7 metukai-ji vis dar tiki bigsmile.gif
Atsakyti
Pati tikėjau iki 5m. Kol nepamačiau savo kūmo baltinių rankovės iš po Senelio Šalčio rūbų biggrin.gif
Mano vaikai tikėjo ilgiau iki 7-8m. Sugebėjom slėpti ar Kalėdų senukai buvo tikroviškesni ax.gif
Atsakyti