Norėčiau pasidalinti ''tinginio'', kuri darydavo mano mociute, receptu. Jis ypatingas tuo, kad nededam kakavos, o dedam saldainių. Kadangi ''tinginio'' tema jau pilna, tai rašau čia
beje, proporcijos čia apytikslės, nes močiutė mėgdavo viską imti ''iš akies''
30 kvadratinių sausainių (imdavom ''Gaidelį'')
1/2 stiklinės riešutų (geriau lazdyno)
200 g obuolinio sūrio
1/2 stiklinės razinų (nebūtinai, o galima pakeisti gliaudytom saulėgrąžom)
300 g irisų arba ''Karvutės''
300 g sviesto
1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi
dar kartais dėdavom truputį citrinos rūgšties
Saldainius sudėti į ištirpintą sviestą ir kaitinti keptuvėje, kol ištirps. Supilti kondensuotą pieną ir užpilti ant kitų produktų (sausainius sutrupinti gabaliukais, riešutus smulkiai supjaustyti, sūrį irgi supjaustyti). Viską gerai išmaišyti. Tada sukrėsti į polietileno maišelį (pvz., nuo cukraus) ir paslėgti (slėgdavom koridoriuj). Valgyti, kai atšals ir sukietės.