kaip tik turiu daug kondensuoto pieno. reikės būtinai kažką išsirinkti ir padaryti
QUOTE(Keberiokšt @ 2004 10 03, 07:57)
Istiprinti 100 g sokolado, 6 saukstus kondensuoto pieno, 30 g margarino- viska issukti, padeti i saldytuva 6 valandoms, kol pakieteja - tada daryti rutuliukus ir juos apvolioti kokoso drozlese arba kakavos milteliuose ir i saldikli, kad sustengtu..
Sita reikia pabandyti, siaubas kaip paprasta QUOTE(Sonatina @ 2006 03 19, 18:55)
Išsikepiau tikrai skanių pyragaičių su kondensuotu pienu:
TEŠLA:
1 indelis liesos "Mūsų švelniosios" varškės
1 pakelis sviesto
2 stiklinės miltų
ĮDARAS:
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
200 ml riebios grietinėlės
4 lapeliai želatinos (8 g)
1 v. š. citrinos sulčių
Tešlai sviestą supjaustyti kubeliais ir iš visų produktų suminkyti tešlą. Ją suvynioti į plėvelę ir palaikyti šaldytuve 1 val.
Iš tešlos formuoti nedidelius rutuliukus ir juos dėti į mini keksiukų formeles ir spaudžiant pirštais iškloti dugną ir šonus. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 12 minučių, kol pagels.
Įdarui išvirti kondensuotą pieną (1,5 val.), ataušinti. Išplakti grietinėlę iki standumo. Kondensuotą pieną plakti mikseriu iki purumo, įmaišyti plaktą grietinėlę. Želatinos apelius 10 minučių mirkyti šaltame vandenyje, po to ištirpinti 1 v. š. karštų citrinos sulčių ir įmaišyti į kremą.
Kremą palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti, tada konditeriniu maišeliu užspausti ant iškeptų krepšelių. Paruoštus pyragėlius dar palaikyti šaldytuve, kad kremas sustingtų.
P. S. tešla labai simpatiška, panaši į sluoksniuotą. Teoriškai suformuotus krepšelius prieš kepant reikėjo subadyti šakute, bet aš to nedariau ir jų vidurys gerokai pakilo. Bet taip gal net ir geriau, tada reikėjo dėti mažiau kremo Iš šio kiekio man gavosi 48 nedideli pyragaičiai.
Niam niam atrodo TEŠLA:
1 indelis liesos "Mūsų švelniosios" varškės
1 pakelis sviesto
2 stiklinės miltų
ĮDARAS:
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
200 ml riebios grietinėlės
4 lapeliai želatinos (8 g)
1 v. š. citrinos sulčių
Tešlai sviestą supjaustyti kubeliais ir iš visų produktų suminkyti tešlą. Ją suvynioti į plėvelę ir palaikyti šaldytuve 1 val.
Iš tešlos formuoti nedidelius rutuliukus ir juos dėti į mini keksiukų formeles ir spaudžiant pirštais iškloti dugną ir šonus. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 12 minučių, kol pagels.
Įdarui išvirti kondensuotą pieną (1,5 val.), ataušinti. Išplakti grietinėlę iki standumo. Kondensuotą pieną plakti mikseriu iki purumo, įmaišyti plaktą grietinėlę. Želatinos apelius 10 minučių mirkyti šaltame vandenyje, po to ištirpinti 1 v. š. karštų citrinos sulčių ir įmaišyti į kremą.
Kremą palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti, tada konditeriniu maišeliu užspausti ant iškeptų krepšelių. Paruoštus pyragėlius dar palaikyti šaldytuve, kad kremas sustingtų.
P. S. tešla labai simpatiška, panaši į sluoksniuotą. Teoriškai suformuotus krepšelius prieš kepant reikėjo subadyti šakute, bet aš to nedariau ir jų vidurys gerokai pakilo. Bet taip gal net ir geriau, tada reikėjo dėti mažiau kremo Iš šio kiekio man gavosi 48 nedideli pyragaičiai.
QUOTE(ignomama @ 2004 09 07, 11:48)
[FONT=Courier][SIZE=14][ALIGN=left][SHADOW=blue]SVEIKOS! IŠBANDYKIT ŠIUOS RECEPTUKUS
SPURGOS
4 kiaušiniai
indelis kondensuoto pieno su cukrumi
3,5 stiklinės miltų
0,5 šaukštelio sodos.
Viską sumaišyti. Drėgnomis rankomis formuoti graikiško riešuto didumo ar kiek didesnes spurgas ir virti įkaitintuose riebaluose.
PABANDYKIT PASIGAMINTI. GARANTUOJU, JOG PAVYKS
SPURGOS
4 kiaušiniai
indelis kondensuoto pieno su cukrumi
3,5 stiklinės miltų
0,5 šaukštelio sodos.
Viską sumaišyti. Drėgnomis rankomis formuoti graikiško riešuto didumo ar kiek didesnes spurgas ir virti įkaitintuose riebaluose.
PABANDYKIT PASIGAMINTI. GARANTUOJU, JOG PAVYKS
Superinis Spurgu receptukas, ir skanu ir nebrangu Aciu
[quote=Bozena83,2009 10 27, 17:03]
Superinis Spurgu receptukas, ir skanu ir nebrangu Aciu
Pritariu visom keturiom ka tik išsikepiau šiu skanučiu greit pagaminamos,o su kava arba arbata tiesiog burnoje tirpsta aš dar paivairinimui su švirkešteliu prikroviau sviestino kremuko su kondensuotu pienu, gal kaloringos bet labai skanios ...
nuotraukyte be kremuko dar...
Superinis Spurgu receptukas, ir skanu ir nebrangu Aciu
Pritariu visom keturiom ka tik išsikepiau šiu skanučiu greit pagaminamos,o su kava arba arbata tiesiog burnoje tirpsta aš dar paivairinimui su švirkešteliu prikroviau sviestino kremuko su kondensuotu pienu, gal kaloringos bet labai skanios ...
nuotraukyte be kremuko dar...
[quote=lempute898,2009 11 06, 19:50]
[quote=Bozena83,2009 10 27, 17:03]
Superinis Spurgu receptukas, ir skanu ir nebrangu Aciu
Pritariu visom keturiom ka tik išsikepiau šiu skanučiu greit pagaminamos,o su kava arba arbata tiesiog burnoje tirpsta aš dar paivairinimui su švirkešteliu prikroviau sviestino kremuko su kondensuotu pienu, gal kaloringos bet labai skanios ...
nuotraukyte be kremuko dar...
[/quote]
O kaip kremuka padarete? Sviestas su kondencuotu pienu?
[quote=Bozena83,2009 10 27, 17:03]
Superinis Spurgu receptukas, ir skanu ir nebrangu Aciu
Pritariu visom keturiom ka tik išsikepiau šiu skanučiu greit pagaminamos,o su kava arba arbata tiesiog burnoje tirpsta aš dar paivairinimui su švirkešteliu prikroviau sviestino kremuko su kondensuotu pienu, gal kaloringos bet labai skanios ...
nuotraukyte be kremuko dar...
[/quote]
O kaip kremuka padarete? Sviestas su kondencuotu pienu?
[quote=lempute898,2009 11 06, 20:50]
[quote=Bozena83,2009 10 27, 17:03]
Superinis Spurgu receptukas, ir skanu ir nebrangu Aciu
Pritariu visom keturiom ka tik išsikepiau šiu skanučiu greit pagaminamos,o su kava arba arbata tiesiog burnoje tirpsta aš dar paivairinimui su švirkešteliu prikroviau sviestino kremuko su kondensuotu pienu, gal kaloringos bet labai skanios ...
nuotraukyte be kremuko dar...
[/quote]
Ir reikėjo gi man čia įlysti .Einu Ieškot produktų
[quote=Bozena83,2009 10 27, 17:03]
Superinis Spurgu receptukas, ir skanu ir nebrangu Aciu
Pritariu visom keturiom ka tik išsikepiau šiu skanučiu greit pagaminamos,o su kava arba arbata tiesiog burnoje tirpsta aš dar paivairinimui su švirkešteliu prikroviau sviestino kremuko su kondensuotu pienu, gal kaloringos bet labai skanios ...
nuotraukyte be kremuko dar...
[/quote]
Ir reikėjo gi man čia įlysti .Einu Ieškot produktų
Sveikos ir as prisikepiau tu spurgu.Na skanios ,bet as turejau siokiu tokiu nesusipratimu.Pirmiausia man spurgos neisejo purios,minkstos,o blogiausia kad neiskepe vidus ir buvo tokios kietokos.
Ka blogai dariau?kaip supratau daugelis jusu bandet.
Ka blogai dariau?kaip supratau daugelis jusu bandet.
[quote=Magira,2009 11 13, 22:15]
Sveikos ir as prisikepiau tu spurgu.Na skanios ,bet as turejau siokiu tokiu nesusipratimu.Pirmiausia man spurgos neisejo purios,minkstos,o blogiausia kad neiskepe vidus ir buvo tokios kietokos.
Ka blogai dariau?kaip supratau daugelis jusu bandet.
manau gal per daug miltu idejai.. man kuo puikiausiai vidus iškepe ir iškilo gražiai....
Papildyta:
O kaip kremuka padarete? Sviestas su kondencuotu pienu?
taip kambario temperaturos sviestuka mikseruoti su kondensuotu pienu.. pastaruoju metu man jis pats skaniausias..
Sveikos ir as prisikepiau tu spurgu.Na skanios ,bet as turejau siokiu tokiu nesusipratimu.Pirmiausia man spurgos neisejo purios,minkstos,o blogiausia kad neiskepe vidus ir buvo tokios kietokos.
Ka blogai dariau?kaip supratau daugelis jusu bandet.
manau gal per daug miltu idejai.. man kuo puikiausiai vidus iškepe ir iškilo gražiai....
Papildyta:
O kaip kremuka padarete? Sviestas su kondencuotu pienu?
taip kambario temperaturos sviestuka mikseruoti su kondensuotu pienu.. pastaruoju metu man jis pats skaniausias..
[quote=lempute898,2009 11 14, 10:33]
[quote=Magira,2009 11 13, 22:15]
Sveikos ir as prisikepiau tu spurgu.Na skanios ,bet as turejau siokiu tokiu nesusipratimu.Pirmiausia man spurgos neisejo purios,minkstos,o blogiausia kad neiskepe vidus ir buvo tokios kietokos.
Ka blogai dariau?kaip supratau daugelis jusu bandet.
manau gal per daug miltu idejai.. man kuo puikiausiai vidus iškepe ir iškilo gražiai....
[/quote]
Aha ir as taip manau ,nes gavosi kietokos ne minkstos.
na bandysiu kita kart nes jau paruosimo budas tai tikrai 5 min darbas.
dekui
[quote=Magira,2009 11 13, 22:15]
Sveikos ir as prisikepiau tu spurgu.Na skanios ,bet as turejau siokiu tokiu nesusipratimu.Pirmiausia man spurgos neisejo purios,minkstos,o blogiausia kad neiskepe vidus ir buvo tokios kietokos.
Ka blogai dariau?kaip supratau daugelis jusu bandet.
manau gal per daug miltu idejai.. man kuo puikiausiai vidus iškepe ir iškilo gražiai....
[/quote]
Aha ir as taip manau ,nes gavosi kietokos ne minkstos.
na bandysiu kita kart nes jau paruosimo budas tai tikrai 5 min darbas.
dekui
[quote=nimfa_9,2009 11 06, 18:50]
[quote=Bozena83,2009 10 27, 17:03]
Superinis Spurgu receptukas, ir skanu ir nebrangu Aciu
Pritariu visom keturiom ka tik išsikepiau šiu skanučiu greit pagaminamos,o su kava arba arbata tiesiog burnoje tirpsta aš dar paivairinimui su švirkešteliu prikroviau sviestino kremuko su kondensuotu pienu, gal kaloringos bet labai skanios ...
nuotraukyte be kremuko dar...
o jeigu į tų spurgų vidų įdėjus po riešutuką - kaip manote ar gautųsi normaliai ?
[quote=Bozena83,2009 10 27, 17:03]
Superinis Spurgu receptukas, ir skanu ir nebrangu Aciu
Pritariu visom keturiom ka tik išsikepiau šiu skanučiu greit pagaminamos,o su kava arba arbata tiesiog burnoje tirpsta aš dar paivairinimui su švirkešteliu prikroviau sviestino kremuko su kondensuotu pienu, gal kaloringos bet labai skanios ...
nuotraukyte be kremuko dar...
o jeigu į tų spurgų vidų įdėjus po riešutuką - kaip manote ar gautųsi normaliai ?