bandžiau kukurūzus su paprastu kondensuotu pienu SKANU
nes kolkas pas mus veikia tik viena "skylė" plytoj tai reikia dar ir valgyt pasidaryti
žodžiu, buvo skanu, bet šiandien darysim su Rududu
QUOTE(Sirmina @ 2008 10 26, 22:40)
Kaune, Urmo bazej yra kavinuke (kur seniau Alkava buvo), tai ten smaguriavau aguonu tortas lyg tai vadinas
QUOTE(Cipciukas @ 2008 10 26, 23:23)
AAAAAA .... as ji maciau , tik is isvaizdos jis man na ..... tai ir nepirkau , bet dabar butinai paragausiu jau rytoj i BAZE maunu
Na tai ar issiaiskinot, kas tai per geris?
QUOTE(Frederika @ 2008 11 06, 20:09)
Sveikos!
noreciau pasulyt toki receptuka:
savaitgali bandziau, deja nenufotografavau
na bet super paprastas receptas tad manau viskas bus labai aisku:
0.5 kg kokoso drozliu
1 indelis kondensuoto pieno
ingridientus sumaisyti suminkyti, gali atrodyti tu drozliu labai daug is pradziu, bet viskas susiminko ir sulimpa be problemu.
Suformuoti norimo dydzio sausainukus (as dariau rutuliukus) grazus baltuciai kaip mazos sniego gniuztes...
sudeti ant skardos ir sauti i orkaite apie 120-150 laipsniu mazdaug 15 min.. reiketu stebeti kad stipriai neparustu nes tada sausainukai taps labai sausi, kieti.
Kam patinka minkstesni galima daryti didesnes formos rutuliukus, tad virsus lengvai parus o vidus bus minkstas (sultingas).
Vienu zodziu su forma ir dydziu galima zaisti..
beje pamasciau galima ivynioti kazka ir i vidu koki shokolado gabaleli ar saldainio... arba riesuta, migdola...
noreciau pasulyt toki receptuka:
savaitgali bandziau, deja nenufotografavau
na bet super paprastas receptas tad manau viskas bus labai aisku:
0.5 kg kokoso drozliu
1 indelis kondensuoto pieno
ingridientus sumaisyti suminkyti, gali atrodyti tu drozliu labai daug is pradziu, bet viskas susiminko ir sulimpa be problemu.
Suformuoti norimo dydzio sausainukus (as dariau rutuliukus) grazus baltuciai kaip mazos sniego gniuztes...
sudeti ant skardos ir sauti i orkaite apie 120-150 laipsniu mazdaug 15 min.. reiketu stebeti kad stipriai neparustu nes tada sausainukai taps labai sausi, kieti.
Kam patinka minkstesni galima daryti didesnes formos rutuliukus, tad virsus lengvai parus o vidus bus minkstas (sultingas).
Vienu zodziu su forma ir dydziu galima zaisti..
beje pamasciau galima ivynioti kazka ir i vidu koki shokolado gabaleli ar saldainio... arba riesuta, migdola...
Siaubas kaip skaniai skamba, kondensuoto pieniuko turi, eisiu parduotuvėn kokoso drožlių ieškot. Ir gal pakepint migdolų viduriukui tikrai reiktų...
Atrodo labai gardžiai, praauš ir bus galima ragauti
QUOTE(žostautė @ 2009 02 08, 18:37)
Atrodo labai gardžiai, praauš ir bus galima ragauti
Tikrai labai skaniai atrodo
QUOTE(žostautė @ 2009 02 08, 17:37)
Atrodo labai gardžiai, praauš ir bus galima ragauti
Kokie sausainiukai
zostaute
grazuma........
grazuma........
Gal kas zinote zydisko tinginio receptuka? Jis ten kazkaip su kondensuotu pienu, slyvom, brendyje mirkytom, lyg sausainiukais, riesutais daromas...
Norėčiau pasidalinti ''tinginio'', kuri darydavo mano mociute, receptu. Jis ypatingas tuo, kad nededam kakavos, o dedam saldainių. Kadangi ''tinginio'' tema jau pilna, tai rašau čia
beje, proporcijos čia apytikslės, nes močiutė mėgdavo viską imti ''iš akies''
30 kvadratinių sausainių (imdavom ''Gaidelį'')
1/2 stiklinės riešutų (geriau lazdyno)
200 g obuolinio sūrio
1/2 stiklinės razinų (nebūtinai, o galima pakeisti gliaudytom saulėgrąžom)
300 g irisų arba ''Karvutės''
300 g sviesto
1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi
dar kartais dėdavom truputį citrinos rūgšties
Saldainius sudėti į ištirpintą sviestą ir kaitinti keptuvėje, kol ištirps. Supilti kondensuotą pieną ir užpilti ant kitų produktų (sausainius sutrupinti gabaliukais, riešutus smulkiai supjaustyti, sūrį irgi supjaustyti). Viską gerai išmaišyti. Tada sukrėsti į polietileno maišelį (pvz., nuo cukraus) ir paslėgti (slėgdavom koridoriuj). Valgyti, kai atšals ir sukietės.
beje, proporcijos čia apytikslės, nes močiutė mėgdavo viską imti ''iš akies''
30 kvadratinių sausainių (imdavom ''Gaidelį'')
1/2 stiklinės riešutų (geriau lazdyno)
200 g obuolinio sūrio
1/2 stiklinės razinų (nebūtinai, o galima pakeisti gliaudytom saulėgrąžom)
300 g irisų arba ''Karvutės''
300 g sviesto
1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi
dar kartais dėdavom truputį citrinos rūgšties
Saldainius sudėti į ištirpintą sviestą ir kaitinti keptuvėje, kol ištirps. Supilti kondensuotą pieną ir užpilti ant kitų produktų (sausainius sutrupinti gabaliukais, riešutus smulkiai supjaustyti, sūrį irgi supjaustyti). Viską gerai išmaišyti. Tada sukrėsti į polietileno maišelį (pvz., nuo cukraus) ir paslėgti (slėgdavom koridoriuj). Valgyti, kai atšals ir sukietės.
QUOTE(Lina O. @ 2009 03 26, 04:17)
Norėčiau pasidalinti ''tinginio'', kuri darydavo mano mociute, receptu. Jis ypatingas tuo, kad nededam kakavos, o dedam saldainių. Kadangi ''tinginio'' tema jau pilna, tai rašau čia
reikes isbandyt
man neseniai teko vaisintis tinginiu kur buvo nesudytu pistaciju riesuteliu ideta
na ir tinginiu buvo naudotas juodasis sokoladas o ne kakava..
na ir skonis mane suzavejo
bet vaizdas tai tikrai nepakartojamas nes tos ryskiai zalios pistacijos ryskai "sviecia" sokolado fone ...
zadu kazkada bandyti ir pati, sekantis mano tinginys bus su pistacijomis
na ir tinginiu buvo naudotas juodasis sokoladas o ne kakava..
na ir skonis mane suzavejo
bet vaizdas tai tikrai nepakartojamas nes tos ryskiai zalios pistacijos ryskai "sviecia" sokolado fone ...
zadu kazkada bandyti ir pati, sekantis mano tinginys bus su pistacijomis
QUOTE(Frederika @ 2009 05 20, 23:38)
man neseniai teko vaisintis tinginiu kur buvo nesudytu pistaciju riesuteliu ideta
na ir tinginiu buvo naudotas juodasis sokoladas o ne kakava..
na ir skonis mane suzavejo
bet vaizdas tai tikrai nepakartojamas nes tos ryskiai zalios pistacijos ryskai "sviecia" sokolado fone ...
zadu kazkada bandyti ir pati, sekantis mano tinginys bus su pistacijomis
na ir tinginiu buvo naudotas juodasis sokoladas o ne kakava..
na ir skonis mane suzavejo
bet vaizdas tai tikrai nepakartojamas nes tos ryskiai zalios pistacijos ryskai "sviecia" sokolado fone ...
zadu kazkada bandyti ir pati, sekantis mano tinginys bus su pistacijomis
Lauksim nuotraukyčių