O kur gauti nesūdytų pistacijų? Man reikia ne tinginiui
QUOTE(simoselis @ 2009 05 23, 08:19)
Lauksim nuotraukyčių
pasistengsiu ideti bet nepazadu kad greitu laiku gaminsiu...
labai pavojingas tas tinginiukas - pati padarau ir pati suvalgau vos ne per 1 diena
QUOTE(Pigalica @ 2009 05 23, 08:37)
O kur gauti nesūdytų pistacijų? Man reikia ne tinginiui
cia kur gyvenu tai ju pilna kokiu tik nori... ir sudytu ir nesudytu, ir su kevalais ir lukstentu, o kur rast Lt nelabai dabar galiu ir patart
nors lyg ir pamenu esu pirkusi Maximoje kazkada nesudytu, pakuotu...
na tai kaip ten su tuo aguonų pyragų ar pavyko išsiaiškint kaip tas geris darosi
QUOTE(Frederika @ 2008 11 06, 19:09)
Sveikos!
noreciau pasulyt toki receptuka:
savaitgali bandziau, deja nenufotografavau
na bet super paprastas receptas tad manau viskas bus labai aisku:
0.5 kg kokoso drozliu
1 indelis kondensuoto pieno
ingridientus sumaisyti suminkyti, gali atrodyti tu drozliu labai daug is pradziu, bet viskas susiminko ir sulimpa be problemu.
Suformuoti norimo dydzio sausainukus (as dariau rutuliukus) grazus baltuciai kaip mazos sniego gniuztes...
sudeti ant skardos ir sauti i orkaite apie 120-150 laipsniu mazdaug 15 min.. reiketu stebeti kad stipriai neparustu nes tada sausainukai taps labai sausi, kieti.
Kam patinka minkstesni galima daryti didesnes formos rutuliukus, tad virsus lengvai parus o vidus bus minkstas (sultingas).
Vienu zodziu su forma ir dydziu galima zaisti..
beje pamasciau galima ivynioti kazka ir i vidu koki shokolado gabaleli ar saldainio... arba riesuta, migdola...
noreciau pasulyt toki receptuka:
savaitgali bandziau, deja nenufotografavau
na bet super paprastas receptas tad manau viskas bus labai aisku:
0.5 kg kokoso drozliu
1 indelis kondensuoto pieno
ingridientus sumaisyti suminkyti, gali atrodyti tu drozliu labai daug is pradziu, bet viskas susiminko ir sulimpa be problemu.
Suformuoti norimo dydzio sausainukus (as dariau rutuliukus) grazus baltuciai kaip mazos sniego gniuztes...
sudeti ant skardos ir sauti i orkaite apie 120-150 laipsniu mazdaug 15 min.. reiketu stebeti kad stipriai neparustu nes tada sausainukai taps labai sausi, kieti.
Kam patinka minkstesni galima daryti didesnes formos rutuliukus, tad virsus lengvai parus o vidus bus minkstas (sultingas).
Vienu zodziu su forma ir dydziu galima zaisti..
beje pamasciau galima ivynioti kazka ir i vidu koki shokolado gabaleli ar saldainio... arba riesuta, migdola...
oje.. kaip skanu, reikia butinai gaminti
tik KLAUSIMAS vienas toks durnas.. geriau orkaites rezima nustatyti ant sildymo virsus-apacia ar virsus-apacia plius ventiliacija? gal ir keistas klausimas, bet kas keicia siuos rezimus mane supras, man pvz brigadeirao ant ventiliacijos neisejo
QUOTE(Bonifacija @ 2009 06 02, 10:15)
tik KLAUSIMAS vienas toks durnas.. geriau orkaites rezima nustatyti ant sildymo virsus-apacia ar virsus-apacia plius ventiliacija? gal ir keistas klausimas, bet kas keicia siuos rezimus mane supras, man pvz brigadeirao ant ventiliacijos neisejo
Klausimas visai nedurnas As su tokia orkaite visai nemoku naudotis nesuprasi kada is kur reik ta karsti reguliuot
QUOTE(Bonifacija @ 2009 06 02, 09:15)
oje.. kaip skanu, reikia butinai gaminti
tik KLAUSIMAS vienas toks durnas.. geriau orkaites rezima nustatyti ant sildymo virsus-apacia ar virsus-apacia plius ventiliacija? gal ir keistas klausimas, bet kas keicia siuos rezimus mane supras, man pvz brigadeirao ant ventiliacijos neisejo
tik KLAUSIMAS vienas toks durnas.. geriau orkaites rezima nustatyti ant sildymo virsus-apacia ar virsus-apacia plius ventiliacija? gal ir keistas klausimas, bet kas keicia siuos rezimus mane supras, man pvz brigadeirao ant ventiliacijos neisejo
na klausimas labai nekvailas. Buna ir man labai daznai toks klausimas iskyla ir manau tai labai svarbu nurodyt kokiam aukstyje skarda idet ir kiek laipsniu bei su ventiliacija ar be kepamas gaminys..
prie sio receptuko galiu pasakyti tiek: ir kalbu bent jau apie mano orkaite
manoji paprastai reikia nustatyt kiek didesne temperatura nei receptuose nurodoma (matyt kaista silpniau)
jei ijungiuvejuka tai pageltas ir apskrunda kepiniai greiciau
beje cia (sitiems kokosiniams pyrageliams) labai svarbu ir dydis ir forma kuria pasirinksi.. tik galiu patart jei patinka minkstesni nieko baisaus jai vidus ir links neiskepes nes juk ten nera tokiu produktu kuriu ir taip negali nekeptu valgyti
o jie megsti gerai iskepusius paskrudusius kepinius, kietesnius gali pakept kol gerokai pagels-parus (bet bus kietoki, turek omenyje, sunkiai kandami)
Sekmes badymuose labai lauksim rezultatu
QUOTE(Frederika @ 2009 06 02, 12:36)
na klausimas labai nekvailas. Buna ir man labai daznai toks klausimas iskyla ir manau tai labai svarbu nurodyt kokiam aukstyje skarda idet ir kiek laipsniu bei su ventiliacija ar be kepamas gaminys..
prie sio receptuko galiu pasakyti tiek: ir kalbu bent jau apie mano orkaite
manoji paprastai reikia nustatyt kiek didesne temperatura nei receptuose nurodoma (matyt kaista silpniau)
jei ijungiuvejuka tai pageltas ir apskrunda kepiniai greiciau
beje cia (sitiems kokosiniams pyrageliams) labai svarbu ir dydis ir forma kuria pasirinksi.. tik galiu patart jei patinka minkstesni nieko baisaus jai vidus ir links neiskepes nes juk ten nera tokiu produktu kuriu ir taip negali nekeptu valgyti
o jie megsti gerai iskepusius paskrudusius kepinius, kietesnius gali pakept kol gerokai pagels-parus (bet bus kietoki, turek omenyje, sunkiai kandami)
Sekmes badymuose labai lauksim rezultatu
prie sio receptuko galiu pasakyti tiek: ir kalbu bent jau apie mano orkaite
manoji paprastai reikia nustatyt kiek didesne temperatura nei receptuose nurodoma (matyt kaista silpniau)
jei ijungiuvejuka tai pageltas ir apskrunda kepiniai greiciau
beje cia (sitiems kokosiniams pyrageliams) labai svarbu ir dydis ir forma kuria pasirinksi.. tik galiu patart jei patinka minkstesni nieko baisaus jai vidus ir links neiskepes nes juk ten nera tokiu produktu kuriu ir taip negali nekeptu valgyti
o jie megsti gerai iskepusius paskrudusius kepinius, kietesnius gali pakept kol gerokai pagels-parus (bet bus kietoki, turek omenyje, sunkiai kandami)
Sekmes badymuose labai lauksim rezultatu
aciu, bandysiu eksperementuot
Mano su rududu
Sveikutės! Gal kuri žino receptą šakočio trupiniai su kondensuotu pienu? Labai skanu Norėčiau pasidaryti.
QUOTE(krissp @ 2009 07 09, 21:23)
Sveikutės! Gal kuri žino receptą šakočio trupiniai su kondensuotu pienu? Labai skanu Norėčiau pasidaryti.
Sveika
Sakočio trupiniai su kondensuotu pienu? Gal turi omeny - trupiniuoti? Jei taip tai turiu 3 receptus, visi jie is SM, ir visi labai panasus, gal siek tiek produktai skiriasi. Nuotraukas nededu, nes jos ne mano, o SM kepejeliu, tai tik cituoju visus variantus:
TRUPININIS SKANĖSTAS
250 g margarino arba sviesto,
4 stiklinių miltų,
pusės šaukštelio sodos,
pusės stiklinės pieno,
druskos,
indelio kondensuoto pieno (as dejau "Rududu").
Išlydome margariną ir supilame į miltus. Sumaišome su pienu, soda ir druska. Išminkome tešlą ir gerai atšaldome, kad tešlą būtų galima tarkuoti.
1 indelį kondensuoto sutirštinto pieno verdame 11,5 val. Tešlą sutarkuojame ir iškepame tarkius. Atvėsintą kondensuotą pieną supilame į tarkius ir išmaišome. Paslegiame formoje.
As dar idejau sauksta kondensuoto pieno papildomai, nes kai idejau Rududu, tai vois isminkiau mase, nes Rududu gan kietas.
O jau koks skonis, man net skaniau sakyciau uz tingini.
Trupiniuotis
4 stiklinės miltų
250 g grietinės
200 g sviesto arba margarino
2 kiaušiniai
1/4 a. š. druskos
1/2 a. š. sodos
1 skardinė kondensuoto pieno
Sviestą išlydyti. Sodą sumaišyti su grietine. Visus produktus suminkyti ir padalijus porcijomis 2 valandoms įdėti į šaldiklį. Tešlą tarkuoti burokine tarka į skardą, kepti karštoje orkaitėje, kol trupiniai parus.
Pieną virinti 1 val. Šiek tiek praaušinti, sumaišyti su trupiniais, dėti į formą, šiek tiek paspausti ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
P. S. stiklinės čia paprastos, po 200 ml. tešlą šaldžiau tik valandą, bet to pakako... Kepiau iki 200º C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min. (gavosi dvi didelės skardos trupinių). Kepančius trupinius pamaišiau, kad tolygiai apkeptų...
III VariantasTeslai:
1 kiausinis,100 g cukraus,70 g sviesto,4 sauksteliai pieno, 0,5 saukstelio sodos,130 g miltu. as dar idedu vaniles.
Kremui:
1 ind sutirstinto pieno,200 g sviesto,150 g riesutu,kokius megstat.
Kiausini su cukrumi istrinti, sudeti suminkstinta sviesta,piena,soda ir viska gerai ismaisyti.suberti miltus,suminkyti tesla ir palaikyti saldytuve 2 val. atsaldyta tesla sumalti mesmale ir paskleidus skardoje iskepti.atsaldyti,susmulkinti.trupinius sumaisyti su kremu.mase deti i dubeni,formuojant kalneli.virsu apibarstyti aguonom.padeti saltai kad sustingtu, skanaus. As visada darau is 2 normu.nezinau ar tai trupiniuotis,receptu knygoj raso kad skruzdelynas.zinau viena-tikrai skanus.
QUOTE(Renata123 @ 2009 07 09, 23:03)
Sveika
Sakočio trupiniai su kondensuotu pienu? Gal turi omeny - trupiniuoti? Jei taip tai turiu 3 receptus, visi jie is SM, ir visi labai panasus, gal siek tiek produktai skiriasi. Nuotraukas nededu, nes jos ne mano, o SM kepejeliu, tai tik cituoju visus variantus:
TRUPININIS SKANĖSTAS
250 g margarino arba sviesto,
4 stiklinių miltų,
pusės šaukštelio sodos,
pusės stiklinės pieno,
druskos,
indelio kondensuoto pieno (as dejau "Rududu").
Išlydome margariną ir supilame į miltus. Sumaišome su pienu, soda ir druska. Išminkome tešlą ir gerai atšaldome, kad tešlą būtų galima tarkuoti.
1 indelį kondensuoto sutirštinto pieno verdame 11,5 val. Tešlą sutarkuojame ir iškepame tarkius. Atvėsintą kondensuotą pieną supilame į tarkius ir išmaišome. Paslegiame formoje.
As dar idejau sauksta kondensuoto pieno papildomai, nes kai idejau Rududu, tai vois isminkiau mase, nes Rududu gan kietas.
O jau koks skonis, man net skaniau sakyciau uz tingini.
Trupiniuotis
4 stiklinės miltų
250 g grietinės
200 g sviesto arba margarino
2 kiaušiniai
1/4 a. š. druskos
1/2 a. š. sodos
1 skardinė kondensuoto pieno
Sviestą išlydyti. Sodą sumaišyti su grietine. Visus produktus suminkyti ir padalijus porcijomis 2 valandoms įdėti į šaldiklį. Tešlą tarkuoti burokine tarka į skardą, kepti karštoje orkaitėje, kol trupiniai parus.
Pieną virinti 1 val. Šiek tiek praaušinti, sumaišyti su trupiniais, dėti į formą, šiek tiek paspausti ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
P. S. stiklinės čia paprastos, po 200 ml. tešlą šaldžiau tik valandą, bet to pakako... Kepiau iki 200º C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min. (gavosi dvi didelės skardos trupinių). Kepančius trupinius pamaišiau, kad tolygiai apkeptų...
III VariantasTeslai:
1 kiausinis,100 g cukraus,70 g sviesto,4 sauksteliai pieno, 0,5 saukstelio sodos,130 g miltu. as dar idedu vaniles.
Kremui:
1 ind sutirstinto pieno,200 g sviesto,150 g riesutu,kokius megstat.
Kiausini su cukrumi istrinti, sudeti suminkstinta sviesta,piena,soda ir viska gerai ismaisyti.suberti miltus,suminkyti tesla ir palaikyti saldytuve 2 val. atsaldyta tesla sumalti mesmale ir paskleidus skardoje iskepti.atsaldyti,susmulkinti.trupinius sumaisyti su kremu.mase deti i dubeni,formuojant kalneli.virsu apibarstyti aguonom.padeti saltai kad sustingtu, skanaus. As visada darau is 2 normu.nezinau ar tai trupiniuotis,receptu knygoj raso kad skruzdelynas.zinau viena-tikrai skanus.
Sakočio trupiniai su kondensuotu pienu? Gal turi omeny - trupiniuoti? Jei taip tai turiu 3 receptus, visi jie is SM, ir visi labai panasus, gal siek tiek produktai skiriasi. Nuotraukas nededu, nes jos ne mano, o SM kepejeliu, tai tik cituoju visus variantus:
TRUPININIS SKANĖSTAS
250 g margarino arba sviesto,
4 stiklinių miltų,
pusės šaukštelio sodos,
pusės stiklinės pieno,
druskos,
indelio kondensuoto pieno (as dejau "Rududu").
Išlydome margariną ir supilame į miltus. Sumaišome su pienu, soda ir druska. Išminkome tešlą ir gerai atšaldome, kad tešlą būtų galima tarkuoti.
1 indelį kondensuoto sutirštinto pieno verdame 11,5 val. Tešlą sutarkuojame ir iškepame tarkius. Atvėsintą kondensuotą pieną supilame į tarkius ir išmaišome. Paslegiame formoje.
As dar idejau sauksta kondensuoto pieno papildomai, nes kai idejau Rududu, tai vois isminkiau mase, nes Rududu gan kietas.
O jau koks skonis, man net skaniau sakyciau uz tingini.
Trupiniuotis
4 stiklinės miltų
250 g grietinės
200 g sviesto arba margarino
2 kiaušiniai
1/4 a. š. druskos
1/2 a. š. sodos
1 skardinė kondensuoto pieno
Sviestą išlydyti. Sodą sumaišyti su grietine. Visus produktus suminkyti ir padalijus porcijomis 2 valandoms įdėti į šaldiklį. Tešlą tarkuoti burokine tarka į skardą, kepti karštoje orkaitėje, kol trupiniai parus.
Pieną virinti 1 val. Šiek tiek praaušinti, sumaišyti su trupiniais, dėti į formą, šiek tiek paspausti ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
P. S. stiklinės čia paprastos, po 200 ml. tešlą šaldžiau tik valandą, bet to pakako... Kepiau iki 200º C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min. (gavosi dvi didelės skardos trupinių). Kepančius trupinius pamaišiau, kad tolygiai apkeptų...
III VariantasTeslai:
1 kiausinis,100 g cukraus,70 g sviesto,4 sauksteliai pieno, 0,5 saukstelio sodos,130 g miltu. as dar idedu vaniles.
Kremui:
1 ind sutirstinto pieno,200 g sviesto,150 g riesutu,kokius megstat.
Kiausini su cukrumi istrinti, sudeti suminkstinta sviesta,piena,soda ir viska gerai ismaisyti.suberti miltus,suminkyti tesla ir palaikyti saldytuve 2 val. atsaldyta tesla sumalti mesmale ir paskleidus skardoje iskepti.atsaldyti,susmulkinti.trupinius sumaisyti su kremu.mase deti i dubeni,formuojant kalneli.virsu apibarstyti aguonom.padeti saltai kad sustingtu, skanaus. As visada darau is 2 normu.nezinau ar tai trupiniuotis,receptu knygoj raso kad skruzdelynas.zinau viena-tikrai skanus.
Reikės pabandyti ir tokį.Ačiukas
Bet ten šakočio trupiniai sumaišyti kažkaip su grietine ir kondensuotu pienu. Kad aš žinočiau..,bet labai skanu
As kaip tik turiu kondencuoto pieno bet va sausainiu,ne.Sie pyragai mano seimai ,manau ,patiks.