Iškilo toks klausimas: kam iš viso virti tą kondensuotą pieną skardinėse? O niekas nebandė supilti kondensuotą pieną į puodą ir tada virti? Kas nutiktų? Prisviltų? Kažkaip baisoka virti paskaičius apie tuos sprogimus....
Iš kitų šaltinių teko skaityti, jog norint būti tikroms, kad nesprogtų, reikia pripilti vandens ne tik kad apsemtų skardines, bet kokių 8-10 cm su viršum, ir nuolat stebėti, kad vandens lygis nepasiektų skardinių, nuolat dapilinėjant vandens arba verdant uždengtame puode, kad vanduo ne taip greit išgaruotų.
Na gal, apsiginklavusi visais šitais patarimais, ir prikaupsiu pakankamai drąsos išvirti tas skardines - vyro gimtadieniui noriu skanų skanų torčiuką iškepti
QUOTE(Atra @ 2004 10 05, 13:27)
mergaitės, o jums nepaprasčiau kondensuotą išpilti į indą auštą ir pavirti mikrobanginėje??? ir greičiau ir nieks nesprogsta, tik išbėgt gali jei indas per žemas
Skaičiau, kad tokiu būdu verdamą kondensuotą pieną reikia nuolat išiminėti iš mikrobangės (kas minutę ar kai pakilęs ima siekti indo kraštus), pamaišyti ir vėl į mikrobangę. Galima dar šiek tiek vandens dapilinėti, kad kompensuotų išgaravimą (tik kiek dapilti neparašyta). Toks procesas turėtų trukti 15-20 min. Šis procesas pamaino 2jų valandų skardinių virimą vandeny. Taigi iš tikrųjų atrodo žymiai greičiau ir saugiau
QUOTE(Keberiokšt @ 2004 09 12, 21:28)
Vafliu lakštai supjaustomi juostelemis - plotis apie 2 cm, aptepami kondensuotu pienu ir apibarstomi aguonomis. Orkaiteje kelioms minutems padziuti ir viskas.
Tas pats patiekalas galimas su majonezu ir kmynais.
Tas pats patiekalas galimas su majonezu ir kmynais.
Dariau tokius vaflius su kondencuotu pienu ir greitai ir skanu
Neskaičiau visų receptų, bet ir aš parašysiu vieną su kondencuotu pienu.
1 bonkutė kondensuoto pieno ir 3 pokeliai kokoso drožlių ( vienas pokelis 100 gr ). Viską supili į dubenį ir gerai išmaišai. Paskui arbatiniu šaukteliu kabini masę ir tada jau rankomis bandai padaryti rutuliukus. Pagamintus rutliukus dedi į kepimo blėką. Kepam apie 20 min. ( na kol gražiai paruduoja ) 160 laipsnių temperatūroje.
Gaunasi tikrai skanūs rutuliukai, ypač tiems, kas mėgsta kokosą.
1 bonkutė kondensuoto pieno ir 3 pokeliai kokoso drožlių ( vienas pokelis 100 gr ). Viską supili į dubenį ir gerai išmaišai. Paskui arbatiniu šaukteliu kabini masę ir tada jau rankomis bandai padaryti rutuliukus. Pagamintus rutliukus dedi į kepimo blėką. Kepam apie 20 min. ( na kol gražiai paruduoja ) 160 laipsnių temperatūroje.
Gaunasi tikrai skanūs rutuliukai, ypač tiems, kas mėgsta kokosą.
mmmmmm......... kondensuotas pienas
radau internete, gal jau matytas
Tinginys su kondensuotu pienu
INGREDIENTAI:
500g sausainių (pvz: "Gaidelis"),
1 pak.sviesto (180g),
1 didelė plytelė šokolado,
pusė stiklinės cukraus,
pusės stiklinės kondensuoto pieno.
GAMINIMAS:
Sausainius ir šokoladą sutrupinkite gabalėliais. Puode ant lėtos ugnies ištirpinkite sviesta, į jį suberkite cukrų ir maišydami ištirpinkite. Tuomet suberkite šokoladą ir maišykite kol išsilydis, tada supilkite kondensuotą pieną. Vėl gerai viską išmaišykite.
Sausainių gabalėlius suberkite į indą,ant jų užpilkite šokoladinę masę. Viską gerai imaišykite tuomet viską supilti į maišelį,ir suformuoti norimą formą ir gerai suslėgti. Įdėti į šaldytuvą ir palaikyti per naktį ar kokias 5h arba kol sustings.
radau internete, gal jau matytas
Tinginys su kondensuotu pienu
INGREDIENTAI:
500g sausainių (pvz: "Gaidelis"),
1 pak.sviesto (180g),
1 didelė plytelė šokolado,
pusė stiklinės cukraus,
pusės stiklinės kondensuoto pieno.
GAMINIMAS:
Sausainius ir šokoladą sutrupinkite gabalėliais. Puode ant lėtos ugnies ištirpinkite sviesta, į jį suberkite cukrų ir maišydami ištirpinkite. Tuomet suberkite šokoladą ir maišykite kol išsilydis, tada supilkite kondensuotą pieną. Vėl gerai viską išmaišykite.
Sausainių gabalėlius suberkite į indą,ant jų užpilkite šokoladinę masę. Viską gerai imaišykite tuomet viską supilti į maišelį,ir suformuoti norimą formą ir gerai suslėgti. Įdėti į šaldytuvą ir palaikyti per naktį ar kokias 5h arba kol sustings.
Norejau ir as pasiulyti viena receptuka su kondencuotu saldziu pienu
Nutariau pasidalinti su jumis savo uosves Galaktoboureko receptu kuri as dar patobulinau ir isejo labai LIGHT variantas - galima pasmaguriaut ir perdaug nepergyvent
Darau taip:
Istepu skarda su konditeriniu shepeteliu kukuruzu aliejumi. Imu plonos teshlos (Graikijoje jie vadinami "Filo xrustas") lapus po viena ir juos patepus aliejumi shepeteliu sustumiu kaip klostes darydama (suraitoju betkaip) viena salia kito. Stirpriai ju susspausti ir suploti negalima, reikia kad tas raukinys liktu purus.
Kai skarda jau pilna - saunu i orkaite 15-20 min. Tuomet praskiedziu indeli kondensuoto pieno (saldaus) su 2 puodukais karsto virinto vandens
Istraukus skarda apkepusius tuos lapus sulaistau su tuo skiediniu ir vel kepti dar 15-20 min (as kepu su vejeliu).
Baigus apibarstau cukraus pudra. SKANAUS
Del proporciju tai nezinau. Galima paderinti. As kepu maza skarda tad man 1 pakelio teshlos lapu uztenka 2 kartams ir kad butu maziau kaloringa (bei atsizvelgiant i tai kad ir teshlos perpus maziau) as naudoju atitinkamai puse indelio kondensuoto pieno ir 1 puodeli vandens...
man ir taip labai skanu ir saldu..
Na originalus receptas mano uosvienes tai ne su aliejum o su sviestu tirpintu bet man perriebu...
tik vieno nezinau ar yra kitur nei Graikijoje pirkti tokios plonytes teslos lapu.. nors pati ir nabandziau su kitokia - bet manau gal butu vusai neblogai ir su sluoksniuota..
reikes kazka pasigaminti, taip skaniai skamba viskas
QUOTE(vikutia` @ 2008 07 03, 14:49)
reikes kazka pasigaminti, taip skaniai skamba viskas
butainai gamink
ir as nusipirkau to pieno vakar, taciau neturejau laiko gaminti, bet visvien kazkodel atidariau...
Rezultatas : vienos pakuotes jau beliko puse
Papildyta:
nepatikesite dabar atsinesiau cia ta indeli ir mirkau sauksta as tam piene ir kad smaliziauju sau
QUOTE(Frederika @ 2008 07 03, 19:26)
butainai gamink
ir as nusipirkau to pieno vakar, taciau neturejau laiko gaminti, bet visvien kazkodel atidariau...
Rezultatas : vienos pakuotes jau beliko puse
Papildyta:
nepatikesite dabar atsinesiau cia ta indeli ir mirkau sauksta as tam piene ir kad smaliziauju sau
ir as nusipirkau to pieno vakar, taciau neturejau laiko gaminti, bet visvien kazkodel atidariau...
Rezultatas : vienos pakuotes jau beliko puse
Papildyta:
nepatikesite dabar atsinesiau cia ta indeli ir mirkau sauksta as tam piene ir kad smaliziauju sau
Skaitau jūsų pokalbius ir jau seilė tysta. Nusipirkau kond. pieno dėžutę ir aš, tiesiog jį dievinu. Galiu valgyti jį su betkuo:
'batonas", obuolys, vafliai, varškė... o jau kepiniai su juo liuks . Sykį seniai, kai dar "tarybiniai laikai" buvo tėtis iš pieno kombinato buvo parnešęs trilitrį stiklainį šio gėrio, su mama vos iš laimės nenumirėm . Nuo tada jis man su viskuo skanu. Mėginsiu sausainukus su kond. pieno kremu kepti, kai tik mažylė užmigs .
QUOTE(Tučka @ 2004 09 12, 22:03)
Rududu ir virto kondencuoto pieno skonis man labai skiriasi Man virtas skanesnis O kad sprogtu tai negirdejau dar.
manau todel ir sprogo kad ju paciu nebuvo ir nepamate kad vanduo nugaravo- reikia pastoviai vandens dapilinet jei mazas puodas
Dėl to sprogimo, tai juokas juokais, bet ar kas pagalvojo, kas būtų buvę, jei tuo metu kas būtų prie viryklės stovėję..? Taigi gali veidą sužaloti, akis išdeginti, ir likti visam gyvenimui išgražinta fizionomija, nudegimo randai bei akys išplikintos, gerai jei ne rimčiau. Jau kažkam iš virtuvės net į koridorių ir vonią po sprogimo pateko to pieno- tai ten slėgis ohoho būna, o kai prakiūra, matyt kaip raketa gaunasi, kad laksto švilpdama kiaura skardinė po visur.
Kiek aš virusi- niekada man nesprogo- nuo vaikystės verdu- bet mano draugei , sakė, sprogo- irgi, gerai kad nebuvo virtuvėje- nes ant lubų liko visa masė liko- žvengia ji, bet man tai visai nejuokinga- jei būtų jai į akis, kažin ar juokinga būtų...
Man nuo vaikystės, pamenu, kai virdavau, tėtis vis sakydavo, kad skarbonkės turi būti visiškai apsemtos vandeniu, kad nei kiek nekyšotų iš vandens, nes atseit tai gali apsaugoti nuo sprogimo.
Beje, kai pirmą kartą dar mazgė būdama, dariau su drauge pas ją namuose- ji pasikvietusi buvo kartu tinginį gaminti- o aš iki tol nebuvau gaminusi- tai nežinojau, jog verda su skarbonke- tai nusinešiau atidarytas skardines- ir žinote ką?- ogi išvirė, ir gavosi normalus tinginys - virėme pastatytas vandenyje atidarytas skarbonkes, su kiek įmanoma daugiau vandens, tik kad į vidų nepribėgtų- tada tiesiog užlenkėme pradarytą dangtelio dalį- tiesa, viršus gali kiek minkštesnis ir šviesesnis būti - bet kai išsimaišo- viskas ok būna, o jei ilgiau paverdi- visai viskas tvarkoj. Neperseniausiai ir aš viriau atidarytą- irgi visia nieko gavosi Ir jokio pavojaus, kad sprogs. Bet dažniausiai verdu su skarbonke, tik reikia labai sekti kad nei kiek vandens nenugaruotų, ir neišlystų iš vandens skarbonkės dalis, todėl puodas turi būti didelis- ir aš paprastai verdu paguldytas skardines.
Tai vat.
Kiek aš virusi- niekada man nesprogo- nuo vaikystės verdu- bet mano draugei , sakė, sprogo- irgi, gerai kad nebuvo virtuvėje- nes ant lubų liko visa masė liko- žvengia ji, bet man tai visai nejuokinga- jei būtų jai į akis, kažin ar juokinga būtų...
Man nuo vaikystės, pamenu, kai virdavau, tėtis vis sakydavo, kad skarbonkės turi būti visiškai apsemtos vandeniu, kad nei kiek nekyšotų iš vandens, nes atseit tai gali apsaugoti nuo sprogimo.
Beje, kai pirmą kartą dar mazgė būdama, dariau su drauge pas ją namuose- ji pasikvietusi buvo kartu tinginį gaminti- o aš iki tol nebuvau gaminusi- tai nežinojau, jog verda su skarbonke- tai nusinešiau atidarytas skardines- ir žinote ką?- ogi išvirė, ir gavosi normalus tinginys - virėme pastatytas vandenyje atidarytas skarbonkes, su kiek įmanoma daugiau vandens, tik kad į vidų nepribėgtų- tada tiesiog užlenkėme pradarytą dangtelio dalį- tiesa, viršus gali kiek minkštesnis ir šviesesnis būti - bet kai išsimaišo- viskas ok būna, o jei ilgiau paverdi- visai viskas tvarkoj. Neperseniausiai ir aš viriau atidarytą- irgi visia nieko gavosi Ir jokio pavojaus, kad sprogs. Bet dažniausiai verdu su skarbonke, tik reikia labai sekti kad nei kiek vandens nenugaruotų, ir neišlystų iš vandens skarbonkės dalis, todėl puodas turi būti didelis- ir aš paprastai verdu paguldytas skardines.
Tai vat.
Turbūt jau kažkuriam puslapy buvo šis receptas, bet visgi pasikartosiu. Dukrytės gimtadieniui sutepiau vaflių-kas antrą sluoksnį kondencuotas pienas su sviestu ir citrinos rūgštimi , kitas sluoksnis serbentų uogienė. Ant viršaus glajus iš braškinių cukraus miltelių, kurį labai lengva padaryt-tik truputelis vandens, milteliai ir viskas. Supjausčiau įvairiais rombiukais, kvadratukais. Vaikams patiko, suaugusiems irgi. Smagu, kad galima iš vakaro pasidaryt