Oi, koki vakar skanu pyrago recepta išbandžiau! Ten beveik greitas tortas išeina
Pyragui:
2 kiaušiniai
150g. sviesto (manau, kad tiktų ir margarinas arba dali sviesto gal galima pakeisti grietine nes gana riebu išeina)
100g. cukraus
100g. miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių (aš dėjau sodą nugesintą grietinės ir citrinos sulčių mišinyje)
1-2 stiklinės sviežių agrastų (aš dėjau vyšnias ir buvo )
Kremui:
400g. plakamos grietinėlės (gal galima ir su jogurtu daryti reikes pabandyti )
0,5 indelio kondensuoto pieno su cukrumi
2-3 šaukštai želatinos
2 šaukštai melionų ar persikų likerio (tokių neturiu, todel įpyliau brendžio. Manau, akd galima ir iš viso be alkoholio apsieiti, nors kvapą gerą duoda)
Dubenyje reikia iki baltumo išsukti sviestą su cukrumi. Tada dėti kiaušinius, įmaišyti kepimo miltelius sumaišytus su miltais (arba kokiu nors būdu nugesintą sodą ir miltus). Viską gerai išmaišyti, sudėti į riebalais pateptą tortinę formą, kurios šonai nusiima. Išlyginti paviršių, suberti uogas ir kišti į iki 200 laipsnių įkaitusią orkaitę. Kepti apie 25min., kol pyragas nelips prie degtuko. Iškeptą pyragą palikti atvėsti formoje.
Kremui grietinėlę reikia suplakti ir ją sumaišyti su kondensuoto pienu, likeiu ir želatina, kuri prieš tai turėjo būti išbrinkinta ir ištirpinta nedideliame kiekyje vandens. Kremą supilti ant atvėsusio pyrago ir palaikyti viską apie 30min-1h šaldytuve. Tada išimti pyragą-tortą iš formos (kad geriau nusiimtu, formą galima pašildyti karštame vandenyje sušlapintu rankšluoščiu) ir labai skaniai suvalgyti
QUOTE(Neeri @ 2005 06 10, 13:17)
Vakar vartinėjau saldumynų receptus ir žinau kad daug visko skanaus su kondensuotu pienu galima prigaminti, bet tas kondensuotas ne toks jau pigus.Tai nusprendžiau pabandyti namie pasidaryti
Na o kam įdomu daroma taip:
1,5l pieno
1kg cukraus
Galimi du gaminimo variantai:
I.
1. Cukrų ištirpiname 0,5stiklinėje vandens karšto (t.y paverdame)
2. Į ištirpintą cukrų pilame pieną ir verdame apie valandą, o jei norisi karamelės, tai apie 1,5h.
3. Nepamiršti, kad reikia beveik ištisai maišyti, kad neprisviltų.
II.
1.Cukrų sumalame į pudrą;
2. Į puodą pilame pieną, sudedame pudrą ir verdame maišydami tiek pat laiko kaip ir I variante.
Tai va kai atšals mano, pasakysiu ar gerai išeina.Be to aš dariau tik iš pusės normos, tai man išėjo 670g kondensovkės už 2,72lt. čia be elektros sąnaudų virimui, bet tikrai apsimoka
Na o kam įdomu daroma taip:
1,5l pieno
1kg cukraus
Galimi du gaminimo variantai:
I.
1. Cukrų ištirpiname 0,5stiklinėje vandens karšto (t.y paverdame)
2. Į ištirpintą cukrų pilame pieną ir verdame apie valandą, o jei norisi karamelės, tai apie 1,5h.
3. Nepamiršti, kad reikia beveik ištisai maišyti, kad neprisviltų.
II.
1.Cukrų sumalame į pudrą;
2. Į puodą pilame pieną, sudedame pudrą ir verdame maišydami tiek pat laiko kaip ir I variante.
Tai va kai atšals mano, pasakysiu ar gerai išeina.Be to aš dariau tik iš pusės normos, tai man išėjo 670g kondensovkės už 2,72lt. čia be elektros sąnaudų virimui, bet tikrai apsimoka
nerami ,atkeliu is pirmu puslapiu kaip daromas kondensuotas pati dar nesu bandziusi jo virt,bet kada reiks pabandyt
reikia :
indelio kondensuoto pieno
7-10 saukstu miltu
1 saukstas sodos
1 kiausinis
kvapu, aguonu ar razinu pagal pageidavimus
isplakame kiausini, na kaip kiausinienei
sumaisome su miltais ir kondensuotu pienu, visu indeliu
paskui dedame pagal nora aguonu, as dedu sauja gera, man skanu, sauja razinu ir dar smulkintu riesutu, daug labai nekraukit kad nesusmuktu
sauksta sodos palaikykit su grietines pora saukstu kad iskiltu
tada supilti soda i bendra mase, vos vos svelniai pamaisyti, kad tik susivienodintu mase, palaikyti dar kokia 10 min visa tesla, kad truputi igautu kilimo
ir i forma sudejus jau galit talpinti kepimui, kepti 30-40 min
kaip biskvitas valgyti viena per sausas, as ji kepu savos gamybos tortams.galima pertepti tik uogiene, nors bus saldus ir taip biskvitas, as tepu jogurtiniu kremu, dedu zele ir t.t.
skanaus
indelio kondensuoto pieno
7-10 saukstu miltu
1 saukstas sodos
1 kiausinis
kvapu, aguonu ar razinu pagal pageidavimus
isplakame kiausini, na kaip kiausinienei
sumaisome su miltais ir kondensuotu pienu, visu indeliu
paskui dedame pagal nora aguonu, as dedu sauja gera, man skanu, sauja razinu ir dar smulkintu riesutu, daug labai nekraukit kad nesusmuktu
sauksta sodos palaikykit su grietines pora saukstu kad iskiltu
tada supilti soda i bendra mase, vos vos svelniai pamaisyti, kad tik susivienodintu mase, palaikyti dar kokia 10 min visa tesla, kad truputi igautu kilimo
ir i forma sudejus jau galit talpinti kepimui, kepti 30-40 min
kaip biskvitas valgyti viena per sausas, as ji kepu savos gamybos tortams.galima pertepti tik uogiene, nors bus saldus ir taip biskvitas, as tepu jogurtiniu kremu, dedu zele ir t.t.
skanaus
beje mase mano pyrago turi buti gan tirsta, ne tokia kaip blynams, todel rasiau netikslu kieki miltu
gal galit suteikt info ish kur gauti tu zhelatinos lapeliu???as viska jau turiu pasiruoshus,tik vat ju neturiu...
Vakar toki pyraga issikepiau:
1 indelis kondensuoto pieno
2 kiausiniai
7 saukstai (su dideliu kaupu) kondensuoto pieno
0.5 saukstelio sodos ar kepimo milteliu.
Isplakiau kiausinius, supyliau kondensuota, sudejau krakmola, viskas issimaise, gavosi grietines tirstumo mase. Kepti orkaiteje apie puse valandos, priklauso kokios formos skardoje kepsite, labai smarkiai iskyla, graziai paruduoja, tai pozymiai, kad pyragas iskepe.
Dar karsta perpjauti per puse isilgai ir pertepti kuo sirdis geidzia, as tepiau grietine su citrinos rugstele ir aguonomis, geriau, kad pertepimas butu rugstoko skonio, nes pats pyragas labai saldus gavosi. pertepus pyrago virsutine dali grazinti i vieta
Skanaus
P.S siandien pyragas dar skanesnis, nes palikau nakciai uzgengta ir jis pasidare sultingesnis. Gal kita karta bandyti kokiu nors idaru su alkoholiu pertepti, brendziu ar romu? Gal kas zinote tokio pertepimo recepta?
1 indelis kondensuoto pieno
2 kiausiniai
7 saukstai (su dideliu kaupu) kondensuoto pieno
0.5 saukstelio sodos ar kepimo milteliu.
Isplakiau kiausinius, supyliau kondensuota, sudejau krakmola, viskas issimaise, gavosi grietines tirstumo mase. Kepti orkaiteje apie puse valandos, priklauso kokios formos skardoje kepsite, labai smarkiai iskyla, graziai paruduoja, tai pozymiai, kad pyragas iskepe.
Dar karsta perpjauti per puse isilgai ir pertepti kuo sirdis geidzia, as tepiau grietine su citrinos rugstele ir aguonomis, geriau, kad pertepimas butu rugstoko skonio, nes pats pyragas labai saldus gavosi. pertepus pyrago virsutine dali grazinti i vieta
Skanaus
P.S siandien pyragas dar skanesnis, nes palikau nakciai uzgengta ir jis pasidare sultingesnis. Gal kita karta bandyti kokiu nors idaru su alkoholiu pertepti, brendziu ar romu? Gal kas zinote tokio pertepimo recepta?
Sveikos, mamytės Gal esat kuri kepusi tortą su kondensuotu pienu ir graikiškais riešutais? Anksčiau viena kavinė Vilniuj tokius tortus kepdavo, niekaip negaliu skonio pamiršt O jokio panašaus recepto niekur nemačiau..
Gal Bea savo receptų lobyne tokį turi?
Gal Bea savo receptų lobyne tokį turi?
QUOTE(Azazella @ 2006 12 29, 11:03)
Vakar toki pyraga issikepiau:
1 indelis kondensuoto pieno
2 kiausiniai
7 saukstai (su dideliu kaupu) kondensuoto pieno0.5 saukstelio sodos ar kepimo milteliu.
1 indelis kondensuoto pieno
2 kiausiniai
7 saukstai (su dideliu kaupu) kondensuoto pieno0.5 saukstelio sodos ar kepimo milteliu.
Labas vakarėlis. Nelabai supratau, 1 indelis kondensovkės ir vėl 7 šaukštai kondensuoto pieno. O recepte rašom kad reikia krakmolo, bet nenurodyta kiek jo dėti.
QUOTE(darzelis @ 2006 12 29, 20:58)
Labas vakarėlis. Nelabai supratau, 1 indelis kondensovkės ir vėl 7 šaukštai kondensuoto pieno. O recepte rašom kad reikia krakmolo, bet nenurodyta kiek jo dėti.
is konteksto tie septyni saukstai ir bus krakmolo o ne kondensuoto pieno
QUOTE(saintlina @ 2006 12 29, 14:52)
Sveikos, mamytės Gal esat kuri kepusi tortą su kondensuotu pienu ir graikiškais riešutais? Anksčiau viena kavinė Vilniuj tokius tortus kepdavo, niekaip negaliu skonio pamiršt O jokio panašaus recepto niekur nemačiau..
Gal Bea savo receptų lobyne tokį turi?
Gal Bea savo receptų lobyne tokį turi?
Gal mano tiks:
1 stiklinė grietinės,
1 stiklinė cukraus,
3 kiaušiniai,
0.5 indelio kondensuotos kakavos (tik niekur dabar jos nerandu)
1,5 stiklinės miltų,
truputį druskos,
1 a.š.sodos
Kremui:
200 g. sviesto
0,5 indelio kondensuotos kakavos,
graikiškų riešutų
Vaikysteje mama daznai kepdavo toki, niam - niam. O rytoj as bandysiu iskepti dukrytei.