Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai su kondensuotu pienu

QUOTE(rasaru @ 2010 08 18, 22:32)
Gal žinote, ar galima virti kondens. pieną, kurio viršuje yra atidarymo kilputė? Visada virdavau su paprastu uždarymu t.y. kaip konservų. Dabar taip uždarytas yra "sutirštinto pieno gaminys". O visas kond. pienas - su metaline kilpute atidaryti. Gal kas bandėte jį virti? Ar verdant neatsidaro? Labai noriu sužinoti. Ačiū.

Tikrai galima, visada tokį verdu ir nieks neatsidaro smile.gif
Atsakyti
Labai ačiū. Valandos, turbūt, užtenka virti?
Atsakyti
QUOTE(rasaru @ 2010 08 20, 11:11)
Labai ačiū. Valandos, turbūt, užtenka virti?

Aš tai verdu 2 val. Kuo ilgiau verdi, tuo jis tirštesnis būna.
Atsakyti
Labai ačiū, dekoratyvine. Draugių klausinėjau, niekas nežinojo. Visos virusios senais soviet. laikais, su senoviniu uždarymu.
Atsakyti
labas,sendien dariau spurgas,pagal cia rasta recepta,tai gavosi skanios,purios,grazios,ir greit pagaminamos.stai nuotraukyte user posted image
Atsakyti
Tortas, kurio nereikia kepti

user posted image
Šiam tortui reikės tik 4 ingredientų: citrinos, sausainių, sutirštinto pieno ir grietinėlės.
Atsakyti
Turiu kondensuoto pieno ,bet nesaldaus ir netirštinto gal kokias 3 bonkutes... Gal žinot ką galima iš jų pagaminti,perskaičiau,visur tik sutirštintas .. verysad.gif Gal cukraus dėti? g.gif Kažin ar gautusi toks pat? g.gif
Atsakyti
Ui ne taip parašiau... blush2.gif turiu nesaldintą sutirštintą kondensuotą pieną.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(irmoshke @ 2010 10 04, 19:21)
Ui ne taip parašiau... blush2.gif turiu  nesaldintą sutirštintą kondensuotą pieną.. blush2.gif

Aš irgi tokio turiu sočiai. Dariau eksperimentus, bandžiau įdėjus cukraus virti maišant—jei neapskaiiuoji tiksliai cukraus kiekio, įvertinus nugaravimą,— tai darbas ilgas ir rezultatas nuviliantis. Dar bandžiau virti supylusi į 0,5 ltr užsuktą stiklainį ir įdėjusi apie 300g cukraus, viriau įstačiusi į puodą pripylusi vandens, kad visą virimo laiką vanduo būtų apsėmęs stiklainį, 2,5 val. Ir ką— gavosi parudavęs kaip karamelizuotas, tipo Rududu, bet toks skystokas. Ir dar jei toks tiktų, tai dar prieš užpilant vandeniu, reikia kaitinti pamaišant, kad cukrus ištirptų, nes kai to nepadariau cukrus aptirpo, bet liko jo kietokas sluoksnis dugne. doh.gif
Gal kuri bus gudresnė ir padarys geriau. Norėčiau kieto karamelizuoto sutirštinto pieno. Jį tai turiu kur panaudoti, o becukrio dienos trumpėja ir jis vietą užima be naudos. Labai laukiu gal kas išgelbės? ax.gif
Atsakyti
O gal kas zinote torto recepta su nevirtu kondensuotu pienu? esu valgiusi su riesutais, hmmm kaip skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmoshke @ 2010 10 04, 16:07)
Turiu kondensuoto pieno ,bet nesaldaus ir netirštinto gal kokias 3 bonkutes... Gal žinot ką galima iš jų pagaminti,perskaičiau,visur tik sutirštintas ..  verysad.gif Gal cukraus dėti?  g.gif Kažin ar gautusi toks pat?  g.gif


aš darau tinginį iš jo smile.gif
tikslių normų nepamenu sad.gif
lyg:
indelis nesaldaus sutirštinto pieno
1-1,5 stiklinės cukraus (priklausomai kokio norit saldumo, aš dedu stiklinę)
pakelis sviesto
sausainiai (nepamenu kiekio gal apie 350 g) (p.s. aš dariau iš dribsnių rutulukių 2 pokelių smile.gif

svietą ištirpinti, supilti pieną ir cukrų ir ant silpnos ugnies kaitinti apie 25-30 min, kol pradės karamelizuotis (aš dar dėjau kakavos) ir supilti ant sausainių.
Atsakyti
QUOTE(rasaru @ 2010 08 18, 21:32)
Gal žinote, ar galima virti kondens. pieną, kurio viršuje yra atidarymo kilputė? Visada virdavau su paprastu uždarymu t.y. kaip konservų. Dabar taip uždarytas yra "sutirštinto pieno gaminys". O visas kond. pienas - su metaline kilpute atidaryti. Gal kas bandėte jį virti? Ar verdant neatsidaro? Labai noriu sužinoti. Ačiū.


Aš irgi bandysiu virt su ta kilpute ant viršaus, tai nežinau kaip čia bus g.gif nes visada virdavau normaliai užkonservuotą biggrin.gif Gal nebus bum.... smile.gif Noriu baisiai trupuniuoti pasidaryt ant švenčių bigsmile.gif
Atsakyti