Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip suderinat mokslą,vyrą ir vaikus?

Iš mano patirties, tai mokslai ir lelius tikrai suderinama. Žinoma, gana sunkiai, bet labai norint ir turint tikslą- tikrai įmanoma. Pastojau tik pradėjus magistrantūrą. Kadangi planuotai niekaip negalėjau pastot, tai likimas iškrėtė šiokį tokį pokštą. Pamaniau, kad jeigu dar reiks man jo ilgai "ieškot", tai gal dar ir magistrantūrą pabaigsiu. O jis bac ir po poros mėn. mokslo ir yra. Tai ir verčiausi per galvą. Ačiū žinoma mamai, kuri labai daug padėjo ir vaikelį prižiūrėdavo, kai reikdavo lėkt į paskaitas. Bet finale viskas OK- mokslai baigti, o ir lelius jau gerokai paaugęs. clap.gif thumbup.gif clap.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Liu @ 2004 03 10, 14:57)
Stebiuosi jūsų ryžtu ir drasa thumbup.gif Perskaičiau žinutes ir net gėda pasidarė, kad aš vis dvejoju pastoti ar ne šią vasarą, mat rugsėjį-spalį bus diplominio darbo gynimas. Vis pergyvenu, kad tas stresas gali atsiliepti kūdikėliui g.gif Bet iš jūsų kalbų atrodo, kad jokios įtakos nėra unsure.gif ?!

Iš tikrųjų stresai lialiui visiškai ne į naudą. Tačiau, jei labai nori lialiuko, nieko tokio neatsitiks, jei busi nėščia per gynimąsi. Svarbiausia tada bus JIS, tai gal ir nervuosiesi mažiau.

Aš septintame nėštumo mėnesyje ginsiuosi diplominį ir esu įsakiusi sau:,, Nei sekundės nervinimosi!"
Atsakyti
pasidalinsiu ir as patirtim...
I-as kursas - nestumas.islaikiau visus egzus 10.
II-as kursas - mazylis.Na sunku buvo,samdziau aukle,sedejau naktim...pazymiai aisku jau nukentejo,bet visai nepergyvenu.
Na bet dabar ,siais metais,man kazkaip pasidare nepakeliamai sunku.Gal kad vaikiukas virs metu,judrus,serga daznokai....Gal kad kursini reik rasyt....Turiu jau 1 skola... wub.gif Tai vis dazniau aplanko mintys apie akademines.kazkaip pavargau labai,depresija uzpuolus...Su vyru pykstames,nepalaiko jis manes moksluose mad.gif atseit nukencia seima....prisiverst mokytis tiesiog negaliu,nzn kas su manim pasidare...va arteja sesija(uz menesio),o as nei vienam egzui nepasiruosus...
Tai vis pati save raminu - na kaip nors,kaip nors....
Atsakyti
QUOTE (mamy @ 2004 03 27, 23:11)
II-as kursas - mazylis.Na sunku buvo,samdziau aukle,sedejau naktim...pazymiai aisku jau nukentejo,bet visai nepergyvenu.
Na bet dabar ,siais metais,man kazkaip pasidare nepakeliamai sunku.Gal kad vaikiukas virs metu,judrus,serga daznokai....Gal kad kursini reik rasyt....Turiu jau 1 skola... wub.gif Tai vis dazniau aplanko mintys apie akademines.kazkaip pavargau labai,depresija uzpuolus...Su vyru pykstames,nepalaiko jis manes moksluose mad.gif atseit nukencia seima....prisiverst mokytis tiesiog negaliu,nzn kas su manim pasidare...va arteja sesija(uz menesio),o as nei vienam egzui nepasiruosus...

Nepyk, bet toki vyra gun_bandana.gif gun_bandana.gif

Stiprybes tau biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (mamy @ 2004 03 28, 00:11)

pas mane panasi situacija-tik skirtumas ,kad as esu pirmame kurse ir dar dirbu sad.gif pirma sesija uzbaigiau su skolom,iki kitos sesijos liko siek tiek virs menesio-kursinis neparasytas,net vadoveliu neturiu,dar tos skolos slegia..vyras isvis labai priesinosi ,kad eisiu mokytis-atseit kam 2 tukst.mest lauk mad.gif o dar nervuoja,kad sesijos metu nukencia alga(atostogu pasimt negaliu,reikia dirbti,bet kad ta alga-trecdaliu mazesne) vat sedziu ir galvoju ko noriu is gyvenimo?ar tureti pinigu dabar ir ramiai "kolkas" gyventi,ar aukoti visa laisvalaiki,dideles sumas,bet dziaugtis aukstuoju issilavinimu ir didesniu atlyginimu veliau? unsure.gif nebereikalo ,matyt,esu dvynuke-plesausi tarp dveju noru doh.gif
seip niekada ,iki siol,nepasiduodavau ir nemesdavau kelio pusiaukely,bet si karta matyt teks sad.gif
Atsakyti
Jau buvau baigusi mokslus ir nemaniau, kad dar uzsimanysiu... Taciau kai gime vaikas, kazkaip noras atsirado. Dabar baigiu antra kursa, tiek ir vaikui wink.gif Tik svarbu, kad salia butu zmogus, kuriam paliktumet savo 2.gif , kai mokysites. Ir dar svarbu tureti gera vyra, kuris uzsiimtu su 2.gif , kai ruosiesi egzui, ar kai sesija ant nosies.. Zodziu reikia noro+aplinkiniu geranoriskumo
Atsakyti
Aisku gerai,kai turim supratingus vyrus ir visad pasiruosusias mociutes. O jeigu ne? Jei tenka atlaikyti didziuli kruvi + psichologini vyro spaudima,atseit kam tau tie mokslai?Aisku per sesijas kaip tycia apserga vaikai ar dar kas panasaus nutinka...As pvz mokaus nakti,kai abu uzmiega.Diena to padaryt neimanoma.Ir kartais uzplaukia juodziausios mintys ,o bjauriausia ju tokia:,,kazin,ar tas popierelis,del kurio man reikia taip plesytis ir gadint sveikata bei nervus,BUS TO VERTAS? O kas,jei jis liks gulet stalciuje...ir nieko nepakeis mano gyvenime??... blink.gif unsure.gif

Tikiuos,kad taip nebus...
Atsakyti
Ziauriai skaudi tema wink.gif
As pasistengsiu suderinti...Nors mano kudikiui smile.gif jau daugiau nei puse metu.
Galvoju jei studijuociau tame paciame mieste tai nebuciau ir akademiniu emusi.O dabar... kai Vilniuj.Geguze baigiasi akademines. Is kur surasti vel jegu mokytis ir kada?Dirbu nuo 8 iki 17val.Po darbo bunu su savo kudikeliu. Savaitgaliais, kai miega, skiriu laika buiciai, o dar yra vyras, draugai, tevai...t.t. Darbe pasimokyti be sansu.O liko tiek nedaug...tik 2sesijos ir diplominis....Aisku svarbiausiai pradeti... g.gif

Buciau dekinga uz patarimus.Gal kas esate tokioje pat padetyje.
XXX
Atsakyti
Sunkiai blink.gif blink.gif blink.gif bet suderinama rolleyes.gif
Atsakyti
Na zinot, pas visas mazdaug tas pats galvos skausmas. As tai kai mokiaus dieniniam, tai buvo nerealiai nepatogu, nors vaika ziurejo mano mama. Bet kai perejau i neakiv. studijas tai labai likau patenkinta.Galiu laiku pasirupinti namu ruosha, dukryte lanko darzeli ir zinoma daznai serga, tai nors yra kada su ja namuose pasigydyti. Dirbu savo firmoj, tai jei kada negaliu tai susitariu su kitu darbuotoju ir viskas lyg buna gerai. Bet zinoma vienas minusas tai tie egzai ,laborai likn sesijos kada ir reikia dirbt ir dar vaikas serga tai tenka nusivylti. Tiesiog musu mamu toks jau likimas, aukstas ishsilavinimas dabar turi buti antroj vietoj po vaiko, o jeigu vyras lieka nepatenkintas, tai kas bus jeigu jus ishsiskirsit, kas tada nesh i namus $, alimentai doh.gif , tiesiog mes turim buti stiprios, o ateitis musu rankose, tiesiog reikia pasirupinti ja laiku, nekreipdami kazkieno nepasitenkinimo. Linkiu jums visoms ishtvermes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tali: 04 balandžio 2004 - 23:38
Viskas yra imanoma, kai to labai nori. Atsimenu, kaip as ejau laikyti valstybinio egzamino 3 d. po Cezario pjuvio operacijos rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (sicile @ 2004 02 08, 14:50)
sveikutes, noreciau, kad pasidalintumete savo patirtimi. ar imanoma suspeti rupintis savo naujagimiu ir studijuoti? mano pirmagimis turetu gimti birzelio antroje puseje, o rugseji prasides pirmasis kursas universitete(londone, mes cia gyvename). neseniai suzinojau, kad esu priimta i universiteta, pasidalinau savo dziaugsmu su kitais, ir praktiskai visom mamytem sukeliau sypsena, nes sako tikrai neisi mokintis, kai toks maziukas leliukas dar bus. as kazkaip galvoju optimistiskai, isivaizduoju, kad spesiu(gal delto, kad pirmagimis ir neisivaizduoju, kokie rupesteliai prasides?) tevu cia nera, bet gal vyras isleis mane i paskaitas, ar aukle susirasim. na abu nusprendem, kad susitvarkysim. bet patyrusios mamytes papasakojo, kad po bemiegiu naktu, praeis visas noras studijuoti...
ar yra is jusu kam nors teke pradeti studijas, kai vaikeliui buvo tik keli menesiai? ar tikrai tai neimanoma? lauksiu jusu nuomuoniu book.gif

Ne6tuke patapau neplanuotai, kai jau buvo trečio kurso pabaiga. Gimdyti turėjau prieš kalėdas, ketvirtame, baigiamajame. Tai reiškia, jog iš kart po rudens sesijos. Ką gi, paskutinį egzą išsilaikiau gruodžio 20d., o 24d. pagimdžiau sūnų. po to buvo kalėdinės atostogos ir pat sausio pabaigos, o vasario 1d. turėjau grįžti į mokslus, t.y. mano mažiui tebuvo 1 mėnuo. Pasisamdėm auklę, nes mano tėvai, pas kuriuos gyvenom, buvo dirbantys. Be paskaitų lankymo man dar reikėjo ir bakalauro tezes rašyti. O vaikas naktimis klykia nuo pilvo skausmo. Į paskaitas eidavau neišsimiegojusi, po paskaitų išleisdavau auklę ir prižiūrėdama mažių (aišku, po darbo padėdavo ir mano mama) rašiau tezes. Nenumiriau. Mokslus pabaigiau. Tik reikėjo baisiai daug ištvermės. To linkiu ir tau.
Atsakyti