Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip suderinat mokslą,vyrą ir vaikus?

QUOTE (Julyte @ 2004 02 19, 15:03)
As pagimdysiu mazdaug tarp 08.26-09.12. Birzeli baigiu bakalauro studijas VDU.

Mano studijuojama sritis neakivaizdiniu budu magistranturoje destoma tik Siauliuose sad.gif.
Vakarinio apskritai nera. Visur tik dieniniai.

Isvis esu pasimetusi. Noriu savo vaikuti maitinti bent iki puses metu.

Nezinau, ar apsimoka man siais metais stoti i magistrantura. Bet, is kitos puses gaila laiko.... sad.gif

Mmmm.. as irgi pagailejau laiko sad.gif
Uz tai mazyle maziau jo gauna... sad.gif
Atsakyti
Nezinau, ar suderinama... g.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Kol kas stengiuosi suderinti unsure.gif
Maniskis gime gruodzio 2d, tai iki sesijos dar turejau truputi laiko - pirmas egzaminas buvo 2004.01.03
Sesija islaikiau neblogai, nors, aisku galejau ir geriau rolleyes.gif biggrin.gif
O va si semestra tai labai tvarkarastis nekoks - gal butu ir nieko, bet destytuvai, bjaurybes laabai ziuri lankomuma mad.gif
Kas nors ka nors jiem pasako tai tik siulo eit i neakivaizdini blink.gif
o as tai dieniniam, 3 kurse g.gif
Jei as siuos metus atsimokysiu ir dar skolu negausiu, tai bus atliktas didelis didelis DARBAS tongue.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
As pagimdziau po antro kurso... po 3 savaiciu prasidejo 3-ti mokslu metai... I paskaitas nevaiksciojau, tik i praktikos uzsiemimus... Mokiausi pati visus metus... Ir tai - naktimis, nes diena mazius blogai miegojo, neteko prie knigu sedeti... Po egzaminu trulike uzmigdavau smile.gif Po metu jau kiek lengviau buvo - turejau aukle pusei dienos, tad begau i univera daryti dilplominio... Dabar net negaliu pasakyti, ar buvo sunku... tiesiog zinojau, kad REIKIA... taip baigiau bakalaura, po to magistra su pagyrimu rolleyes.gif smartass.gif
dabar doktorante esu... smartass.gif mazius jau iprates, kad mama daug mokosi, tikriausiai galvoja, kad visos mamos tokios tongue.gif
Atsakyti
Na isikisiu ir as i sia tema biggrin.gif
Kad ir kaip bebutu sunku, salia mano 2 maziuku, tenka dirbti (tiesa siuo metu minimaliai), nes teisme negaliu paaiskinti, kad vaikas gime, tai as neisiu. Vienintelis ka pavyksta issidereti, tai kai viena valanda paskirtos kelios bylos, maniske buna pirma.

O del studiju. Jei ka paguos, tai manau studentu padetis kiek geresne smile.gif Galit bent kartais rinktis eiti i paskaita, ar ne. Siuo atveju man blogiau ..... biggrin.gif as destau ir pasirinkima turiu viena - eiti.
Atsakyti
Aš su tik gimusiu kūdikiu sugebėjau suderinti ir paskaitas, ir vaiko auginimą. Viską lemia tai, kaip į tave, tavo situaciją žiūri dėstytojai, kurso draugai. Aš iš pradžių galvojau paiimti akademines, bet neleido kursiokai, o ir pati norėjau greičiau užbaigti. Spėjau. Dabar jau vaikas eina į lopšelį, pati ir mokausi dieniniam magistrantūroj, ir dirbu. Sunku suderinti, bet įmanoma. Tiesa, man nei vyras, nei tėvai nepadeda. Tenka pačiai suktis. Bet pripratau ir neįsivaizduoju kitaip.
Atsakyti
Ir as studijuoju ir auginu vaikuti. beje studijuoju neakivaizdziai. ir ka galiu pasakyti, be vyro man tai butu neimanoma. sekmes visoms mamoms - studentems.
Atsakyti
Nutariau siemet i magistrantura nestoti. unsure.gif Pabaigsiu birzeli bakalaura. Po to iseisiu i dekretines. (Dabar dirbu pilnu etatu ir studijuoju paskutiniame bakalauro kurse ). Rugpjucio pabaigoj ar rugsejo pradzioj pagimdysiu. Ir bent jau gera pusmeti paskirsiu lialkai rolleyes.gif Po to grisiu i darbeli, o 2005 metu vasara stosiu i magistrantura. Beaugindama lialka dar galesiu gerai permastyti, kokia krypti geriau pasirinkti g.gif

Be to jau penkis metus per darbus ir mokslus neturejau jokiu atsotogu cool.gif
Atsakyti
mokykis! vaikas pats uzaugs biggrin.gif LABAI NORINT viska galima suderint, bet reikia paciai valios, vyrui kantrybes ir viskas bus gerai! Pati pasigimdziau 2 kurse 2 semestre(dieninės studijos) namie pabuvau 2 savates ir puoliau i mokslus dar arsiau nei pries tai, kai jau visai patrukdavau anyta aukso zmogus gelbejo, o ir vyras dirbo pamainini darba tai po naktines grizes su sunum liuliuodavosi. Kai budavo pinigu aukle samdziau o nuo 3 menesio i paskaitas su savim tampiau.Ir nieko abu kartu baigem studijas! Bet Dievas dave kantru sunu, kuris po 4 -5 paskaitas issededavo ir miegodavo ir kakodavo ir valgydavo univere...Minusas, kad nuo issekimo pieno neturejau, o daugiau vieni pliusai...Bet tai ne mano vienos nuopelnas. Labiausiai sioje afioroje vyras nukentejo, nes turejo ir ismaitinti seima ir mama pavaduoti, vat jam tai medalio reiketu, na ir dekui supratingiem destytojams, kurie is paskaitu neisvarydavo...buvo ir toks. O kiti toleruodavo. Na paskaitoms tekdavo ruostis naktimis...ir daug kavos atsargu tureti. rolleyes.gif Bet as dar gyva ir tokiu matau yra nemazai ir teko bendrauti su mamom kurios akademines eme ar mete mokslus, gailisi nerealiai nu VNž cia ne tas atvejis kaip su vedybom: vienu ar kitu atveju gailėsiesi. Jei mokysiesi tai nesigailesi
Atsakyti
Turiu gera darba, i kuri ketinu grizti po pusmecio dekretiniu atostogu. Man akademiniu imti ar mokslu mesti neteks. wink.gif Dabar esu 3 menesius nescia nestuke.gif , studijuoju paskutiniame bakalauro kurse dieniniame ir dirbu pilnu etatu. Birzelio menesi, t.y. septintame nestumo menesyje jau bakalauro diploma turesiu savo rankose thumbup.gif Tiesiog nusprendziau nestoti siais metais i magistrantura, nes pagimdysiu kaip tik mokslo metu pradzioje. O lialka noriu maitinti ir priziureti bent jau puse meteliu. 2.gif Mano vyras turi gera darba. Man SODROS mokami pinigeliai taip pat bus nemazi, taigi galiu leisti sau vaiko prieziura minimum 6 menesiukus.

Jeigu butu bent jau vakarinis ar neakivaizdinis skyrius, stociau. Taciau yra tik dieninis. Pakaitu tvarkarastis butu tikrai nepatogus lialiaus maitinimui.

Tikrai nerizikuosiu lialiaus ir savo sveikatos gerove. Juolab ir taip po vidurines mokyklos baigimo dar neturejau ATOSTOGU ir istisai plusu. Mokslai plius protinis itemptas darbas. Tikrai nepakenks man kitokia veikla. O magistro studijos - tai ne bakalauro, pora metu ir basta. O siaip dar ketinu mokytis ir mokytis, pvz., 2 magistrai, 5 kursai, doktorantura biggrin.gif smartass.gif heart.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Julyte: 10 kovo 2004 - 09:15
Na va, as akademiniu nepaemiau biggrin.gif I neakivaizdini dokumentu nesusitvarkiau taigi ir toliau tesiu dienines studijas KTU Telekomunikaciju ir elektronikos fakultete, 3 kurse rolleyes.gif Zadu kaip nors nueit i kai kurias paskaitas, butinai eisiu i visus laborus... Gaila, kad destytojai pas mus nelabai kaip reaguotu i atsinesta vaikiuka g.gif , o jei jis dar ir pradetu verkt, tai buciau isprasyta... blink.gif
O pupa tai saunuole thumbup.gif Jei jau vyras kiaule (sorry, jei izeidziau Tave, pupa, blush-anim-cl.gif) nepadeda rupintis jo vaiku, tai nzn doh.gif unsure.gif
Sekmes visoms studijuoti ir auginti kleckiukus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (Zanetux @ 2004 02 23, 18:16)
Na va, as akademiniu nepaemiau biggrin.gif I neakivaizdini dokumentu nesusitvarkiau taigi ir toliau tesiu dienines studijas KTU Telekomunikaciju ir elektronikos fakultete, 3 kurse rolleyes.gif Zadu kaip nors nueit i kai kurias paskaitas, butinai eisiu i visus laborus... Gaila, kad destytojai pas mus nelabai kaip reaguotu i atsinesta vaikiuka g.gif , o jei jis dar ir pradetu verkt, tai buciau isprasyta... blink.gif
O pupa tai saunuole thumbup.gif Jei jau vyras kiaule (sorry, jei izeidziau Tave, pupa, blush-anim-cl.gif) nepadeda rupintis jo vaiku, tai nzn doh.gif unsure.gif
Sekmes visoms studijuoti ir auginti kleckiukus biggrin.gif

Vyras nepadeda ne todėl, kad nenori. Paprasčiausiai jis karininkas ir dirba kitam mieste. Todėl ir tenka vienai prižiūrėti. Kai gimė vaikas, jis dirbo Šiauliuose, o po savaitės pusmečiui išsiuntė į Klaipėdą mokytis. Tai susimatydavom laaabai jau retai. Dabar jis Rukloj, o mes Vilniuj. Pasiskaityk temą apie karininkus, ten daugiau paaiškinta apie mūsų situaciją.
Atsakyti
QUOTE (pupa @ 2004 02 24, 09:59)
Vyras nepadeda ne todėl, kad nenori. Paprasčiausiai jis karininkas ir dirba kitam mieste. Todėl ir tenka vienai prižiūrėti. Kai gimė vaikas, jis dirbo Šiauliuose, o po savaitės pusmečiui išsiuntė į Klaipėdą mokytis. Tai susimatydavom laaabai jau retai. Dabar jis Rukloj, o mes Vilniuj. Pasiskaityk temą apie karininkus, ten daugiau paaiškinta apie mūsų situaciją.

Aaaa blush-anim-cl.gif Sorry, kad taip uzvaziavau ant tavo vyro, nezinojau tikros situacijos blush-anim-cl.gif Paskaitinesiu ka tame skyrelyje rasei unsure.gif
O SAUNUOLE TU tai bet kokiu atveju thumbup.gif Stiprybes ir sekmes Tau wink.gif
Atsakyti