Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skolinate pinigus draugams

Skaudi tema. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 03 13, 18:21)
taip, subjektyvu. Bet pvz. kur as turiu TIKRAS drauges, tai kalbamies apie viska. Ir as zinau kiek jos ir ju vyrai uzdirba. Zinau ar kam taupo, ar paskolino ir pan.

Aha, nu jo. mastau.gif Tik TIKROS draugės papasakos apie savo visus piniginius reikalus,visos šeimos, taupymus, vyro užmokestį. Čia toks TIKROS draugės požymis biggrin.gif Ar aš norėčiau, kad mano vyras kažkam (TIKRAM draugui biggrin.gif ) tą pasakotų? Ne. Tai šeimos asmeninis dalykas ir TIKRA draugystė ne prie ko. Mano supratimu.
Atsakyti
skolinu tik nedideles sumas,kai praso daug paskolinti ,sakau,kad neturiu
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2013 03 14, 11:32)
Aha, nu jo.  mastau.gif Tik TIKROS draugės papasakos apie savo visus piniginius reikalus,visos šeimos, taupymus,  vyro  užmokestį. Čia toks TIKROS draugės požymis  biggrin.gif  Ar aš norėčiau, kad mano vyras kažkam (TIKRAM draugui  biggrin.gif ) tą pasakotų? Ne. Tai  šeimos asmeninis dalykas ir TIKRA draugystė ne prie ko. Mano supratimu.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2013 03 14, 10:32)
Tai  šeimos asmeninis dalykas ir TIKRA draugystė ne prie ko. Mano supratimu.

tai ziurint apie ka jums su drauge kalbet tabu. Man neatrodo didelis nusikaltimas, jog drauge pasake, kad ja idarbino pardaveja ir gaus tik minimuma. Ar pasiguode, kad vyras tiek virsvalandziu turi dirbt, o alga vos 1500. Kas cia per nusikaltimas? As va jai pasiguodziau, kad klijentu gruodi mazai, o nuo ju, mano alga priklauso. . Specialiai gi viena kitaip neraportuojam. O jei ziuret "siemos reikalas", tada gink die nepasakyt, kad su vyru del kazko susigincijai, ar kur atostogas planuojam, nes gi irgi "seimos reikalas", ar del pirkiniu...na, aplamai nieko negalima sakyt, ypac jei moteris bedarbe, tai net pasakyt apie pirkinius draugei negali, nes gi vyro pinigus isleido, o tai jau jos ir vyro reikalas, ju finansai. Ir taip gaunasi, kad susitinki su drauge apie nieka plurpt... na, musu draugyste kitokia, mes patariam viena kitai, guodziamies, jei reikia, tai ir padedam.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 03 14, 16:13)
tai ziurint apie ka jums su drauge kalbet tabu.

Asmeniniai dalykai, kurie mano draugų niekaip neliečia. Vienas iš jų-pinigai.

Žmogus, kuris nesugeba nieko asmeninio pasilikti sau, išpliurps kitiems ir iš jūsų išgirstus dalykus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 14 kovo 2013 - 15:35
QUOTE(Aimeja @ 2013 03 14, 15:32)
Žmogus, kuris nesugeba nieko asmeninio pasilikti sau, išpliurps kitiems ir iš jūsų išgirstus dalykus.

o kas sako, kad as ar mano drauges nieko sau nepasiliekam? Kai ko apie save as net savo vyrui nesipasakoju schmoll.gif Ir drauges mes jau daugiau nei 10 ar 20 metu, zinau ko is ju tiketis ir tikiu, kad niekad jomis nenusivilsiu (duok die). Bent jos manim - tikrai ne.
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2013 03 14, 15:32)
Asmeniniai dalykai, kurie mano draugų niekaip neliečia. Vienas iš jų-pinigai.

na, kad siaip.... mano gyvenimas kaip ir praktiskai visai mano draugiu neliecia g.gif Juk neliecia ju ne tik kiek uzdirbu, bet ir kur ka nusipirkau, kaip ir kas daro remonta, kokia masina perkam, kur vaziuosim atostogu... Praktiskai niekas ju neliecia, bet... kalbam apie tai. Jei kalbeti tik apie tai, kas mus konkreciai liecia, tai praktiskai nebutu apie ka kalbet g.gif nebent apie kartu geriamos arbatos skoni g.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 03 13, 18:21)
blink.gif  blink.gif  blink.gif nu nieko sau  blink.gif jus turit tiek  blink.gif o dar zmones skundziasi, kad blogai Lietuvoj gyvena...

Manau, Subjektyvi nesiskundžia mirksiukas.gif
O atsakant į temos klausimą, paskolinčiau tik nedideles sumas, t.y. ne daugiau nei 50-100 Lt.
Atsakyti
Leksa, išvedžiojimų nereikia, tu puikiai supratai ką aš norėjau pasakyti.

Rašei, kad žinai kiek uždirba jos, jų vyrai, kam taupo, netgi kam paskolino. Aš tokių dalykų nepasakoju, taip smulkiai, nes nemanau, kad tai būtina tikrai draugystei. Aišku galima pasakyti, kad uždirba nedaug/pakankamai/nemažai/daug, bet ne tiksliom sumom.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2013 03 15, 09:32)

supratau, bet gal jus tiesiog nesupratot, kad musu gal tiesiog draugyste kitokia - atviresne, kad mums pinigu klausimas nera tabu. Va apie seksa tai tikrai nekalbetum blush2.gif Cia tai tabu. O tiksliu pinigu sumu tai kazin ar kas sako, gi negi sakysiu, kad si men. gavau 3024Lt ir kazkiek centu? Ne. Ir nemanau, kad kazkas blogo, jei ji man pasake, kad is anytos pinigu pasiskolino naujai krosniai. Ir net peciaus kaina paminejo. Didele paslaptis? Butu anskciau pasakius, as jai buciau krosnies Lenkijoj paziurejus, gal pigiau but buve.
Bet drauge draugei nelygu, gal todel skirtingai net ir pinigu klausimus vertinam? Va, su viena biciuliaujuosi kokie 5 metai, bet iki kazkokio tai atvirumo ziauriai toli, o gal ir niekad neprieisim. Susitinkam, arbata isgeriam, papliurpiam praktiskai apie nieka ir viso. Bet as ja prie pazistamu labiau priskirciau, ne prie TIKRU DRAUGU. O jei jus tik tokias turit, tai suprantu, as irgi tokiai daug asmeniskumu nesipasakoju.
Del to nedaug/pakankamai ir pan., tai cia visai nera prasmes tokiu dalyku sakyti, nes kiekvienas tai skirtingai supranta. Pvz. vienas gauna premija 500Lt ir dziaugiasi, sako, kad daug, o salia sedintis kolega bumba, kad mazai gavo.
Atsakyti
Nesuprantu Leksa kam jus gaistate laika tokiems pasiaiskinimams biggrin.gif kam ka norite tam ta pasakokite, cia jusu gyvenimas. O tema juk ne apie tai. Relax vacation4.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geggle: 15 kovo 2013 - 15:40
QUOTE(Leksa @ 2013 03 15, 14:44)
Bet as ja prie pazistamu labiau priskirciau, ne prie TIKRU DRAUGU. O jei jus tik tokias turit, tai suprantu, as irgi tokiai daug asmeniskumu nesipasakoju.

Tikriausiai kiekvienam savo. Ir skirtingai dar tuos tikrus draugus suprantam. Šiuo metu man ,,geriausia draugė'' yra mano vyras. Gal todėl nėra to poreikio TIKRAM DRAUGUI, kaip kažkokiam išskirtiniam. Turiu draugų , pažįstamų, neprisirišu prie vieno, nepririšu ir jų prie savęs. Vienam galiu skambinti naktį, kitas padės kituose reikaluose, su vienu daugiau bendrauju vienu kampu, su kitu kitaip. Nėra to poreikio kažkaip išsikalbėti, pasakotis, kažko prašyti, gal todėl kad yra viskas gyvenime gerai, ramu. Būtų kokių audrų, vėjų, dvejonių, nesekmių, gal kitaip atrodytų. Kažkaip neisivaizduoju savęs sakykim kažko nesutarus su vyru, bėgti pas draugę, kad tas nesutarimas mažas, laikinas ir nereikšmingas. Koks tikslas pasakoti?
Ne į temą jau pradėjom. smile.gif
Atsakyti