Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų vaikas turi augintinį?

Jei gyvenat nuosavame name, tai visokie šuniukai ir kačiukai yra gerai, tada galima laikyti ir dar didesnį gyvūnėlį, kad ir ožką smile.gif

Aš pati vakystėje parsitemptą katę auginu daugiabučiame, tai ji dar dabar gyva ir problemų yra kiek tik nori. Bet juk dabar neišmesiu į gatvę.

Be to negalvokit, kad kaimynams patinka jūsų kniauksinčios katės ir lojantys šunys. O kur dar problemos su visokiom išvykom. Namie nepaliksi, o į svečius nesiveši, nes gali tai būti paskutinis kvietimas į svečius. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Selena @ 2005 03 18, 09:43)
Turbut visi vaikai nori tureti gyvuneli smile.gif ,bet rupintis greitai atsibosta biggrin.gif .Pries kokius 3 m. turejome juru kiaulyte.Bet jos labai siusioja ir smirda.Keisdavau pakratus kiekviena diena.Dabar turime deguti.Labai mielas gyvunelis.Svarbiausiai neskleidzia jokiu kvapu,nebutina daznai keisti pakratus.Mazius megsta pasileisti ir su juo pazaisti.Dar vaikai uzsimane katino doh.gif .Buvau jau bepasirasanti,bet kai prisiskaiciau apie ju eibes ir sveikatos problemas blink.gif ,tai atsoko fantazija.

o tas degutis nesikanzdioja?

Atsakyti
QUOTE(Amazing @ 2005 01 17, 22:31)
dukra (8m.)baisiai nori ką nors laikyti:šuniuką,kačiuką,pelę,vėžlį,papūgėlę....na,bet ką  rolleyes.gif
ką manote,ar vaikui reikalingas augintinis?Jei  laikote ką nors , ar jūsų atžala rūpinasi gyvūnėliu?kažkodėl įtariu,kad įsigydama gyvūną įsigysiu rūpestį ir sau.Nors dukra dievagojasi,kad pvz šunelį rytais vedžios pati,bet manau,kad tą daryti teks man...
Kažkada turėjome katiną,bet vyras jam nejautė draugiškų jausmų  biggrin.gif ir katinėlis atsikeršydamas vis  ,,pažymėdavo" jo batus...galop neiškentęs psichologinio mano vyro spaudimo,katinas pabėgo.Smėlį aišku keisdavau aš  rolleyes.gif
O be to,kai reikia kur nors išvažiuoti,papildomos problemos,kur augintinį palikt.O kur dar išgyvenimai ,jei neduokdieve jis suserga ir nugaišta...

Pasakysiu lygiareikšminškai - verta turėti. Net jei galiausiai didžiausia priežiūros našta teks tau. Aišku jei pati iš principo nemėgsti nei kačių nei šunų nei kitokių gyvių - bus sudėtingiau. Bet jei jauti simpatiją šitiems padariukams, gal kurį laiką jausi nepatogumą (nauji rūpestėliai), bet tik laikinai. O šiaip - vargo su jais yra, bet kiek teigiamų emocijų thumbup.gif Viską kompensuoja su kaupu.
Jei dėl to, kad vaikui ugdyti pareigingumą geriausias augintinis - šuo. Katės - jos per daug nepriklausomos. Paukščiukai - smagu, bet.... na gal aš čia per daug šališka. Šuo - thumbup.gif O kokį pirkti - čia jau atskiras mokslas - jūsų šeimos temperamentas, gyvenimo sąlygos ir t.t.
Atsakyti
Man pačiai atrodo keista, kad mano penkerių su puse mergučė nenori jokio augintinio g.gif . Žinau, kad šunų ir kačių ji bijo, bet kai paklausiu, ką norėtų auginti namuose, atsako labai trumpai: "Nieko" schmoll.gif
Atsakyti
Aš irgi svarstau, kokį čia gyvūnėlį įtaisius. Dukra norėtų katės, nes močiutė katę laiko, bet, kad mūsų tėtis į kates net žiūrėt negali biggrin.gif Šuns aš bute nenoriu sad.gif Taigi, kol kas bandysiu ieškoti žuvyčių su akvariumu, nes jos ir ramina (maniškė jautrus vaikas) smile.gif

Aišku, šuo, jeitam turite vietos, geriausias variantas. Vyro brolio šeima veislinę terjerę įsigijo irgi dėl 10 metų vaiko prašymų. Tai dabar mamytė su ja, kaip su vaiku užsiiminėja, nors ir berniukas turi atlikti tam tikras pareigas (pvz., jei šuo pridirba kambarį, tai jis turi išvalyti, nes tai jo šuo). Kaip tik dabar ši terjerė atsivedė gražių veislinių terjeriukų, tai kai turėsiu nuotraukas, paskelbsiu forume, jei norėsit galėsit įsigyti biggrin.gif
Atsakyti
Mano berniukai nori augintinio. Pamato pas ką nors šunį - reikia šuns, katiną - reikia katino.... doh.gif Nu žodžiu dar be nuomonės, svarbiausia ką nors auginti. rolleyes.gif
Atsakyti
Kadangi gyvūnas labai ugdo atsakomybės jausmą, būtinai vaikas turi turėti bent vieną gyvūnėlį. sunglasses2.gif vacation4.gif
Atsakyti
Smagu kažką auginti ,dar smagiau kad vaikas turi atsakomybės jausmą
paprasčiau aišku su kate , o jei dar bute gyveni tai visai
šuniuką reik vesti į lauką ,argi mažius jį vedžios ,tas darbas teks jums biggrin.gif
Atsakyti
naminis augintinis namuose ,atrodytu inesa papildomo darbo,bet jei vaikams tai darugas clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif tai labai saunu.pas mus yra labai senas katinas,jis galima sakyti padeda vaikus auginti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .o tuo paciu tuomet vaikuciai labiau myli gyvuniukus ,ismoksta globoti,atsiranda atsakomybes jausmas tongue.gif mazasis net kalba taip,jei katino nera namie ,vadinasi mes ne visi namie group.gif
Atsakyti
Tikriausiai dauguma vaikų vienodi. pirmiausia zyzia ir daug prižada, o paskui daryk cry.gif ką nori. nepašersi, tai ir dvėstų kokią savaitę... Ir triušiai būtų neėdę, ir katinas tikriausiai kojų nebepavilktų, ir... doh.gif
Atsakyti
Mano sūnus man kartą pareiškė "mama, kodėl tu taip nekenti gyvūnėlių?" Čiut nenukritau nuo kėdės. sakau, kodėl taip nusprendei? O jis man šaltu poku "o kodėl tada aš neturiu nei katino, nei šuns?" Vot vam i požaluista biggrin.gif
Atsakyti
O aš tokiam vaikui suorganizuočiau eksperimentą: pasiskolinčiau kokį katinuką ar ką panašaus, ir pažiūrėčiau kas g.gif juo rūpinsis. O tada ir būtų aišku 4u.gif , kas tų gyvuliukų nekenčia doh.gif .
Atsakyti