QUOTE(Amazing @ 2005 01 17, 22:31)
dukra (8m.)baisiai nori ką nors laikyti:šuniuką,kačiuką,pelę,vėžlį,papūgėlę....na,bet ką
ką manote,ar vaikui reikalingas augintinis?Jei laikote ką nors , ar jūsų atžala rūpinasi gyvūnėliu?kažkodėl įtariu,kad įsigydama gyvūną įsigysiu rūpestį ir sau.Nors dukra dievagojasi,kad pvz šunelį rytais vedžios pati,bet manau,kad tą daryti teks man...
Kažkada turėjome katiną,bet vyras jam nejautė draugiškų jausmų

ir katinėlis atsikeršydamas vis ,,pažymėdavo" jo batus...galop neiškentęs psichologinio mano vyro spaudimo,katinas pabėgo.Smėlį aišku keisdavau aš
O be to,kai reikia kur nors išvažiuoti,papildomos problemos,kur augintinį palikt.O kur dar išgyvenimai ,jei neduokdieve jis suserga ir nugaišta...
Pasakysiu lygiareikšminškai - verta turėti. Net jei galiausiai didžiausia priežiūros našta teks tau. Aišku jei pati iš principo nemėgsti nei kačių nei šunų nei kitokių gyvių - bus sudėtingiau. Bet jei jauti simpatiją šitiems padariukams, gal kurį laiką jausi nepatogumą (nauji rūpestėliai), bet tik laikinai. O šiaip - vargo su jais yra, bet kiek teigiamų emocijų

Viską kompensuoja su kaupu.
Jei dėl to, kad vaikui ugdyti pareigingumą geriausias augintinis - šuo. Katės - jos per daug nepriklausomos. Paukščiukai - smagu, bet.... na gal aš čia per daug šališka. Šuo -

O kokį pirkti - čia jau atskiras mokslas - jūsų šeimos temperamentas, gyvenimo sąlygos ir t.t.