Kai ateis pats gimdymo laikas, baimės neliks. Bus tik didelis noras pagaliau susitikti su mažiuku

As visiskai nebijojau gimdymo. Turbut padejo zinojimas, kad reikalui esant galesiu pasinaudoti epiduru.
QUOTE(veneta @ 2009 03 20, 00:34)
As visiskai nebijojau gimdymo. Turbut padejo zinojimas, kad reikalui esant galesiu pasinaudoti epiduru.
Gal ne tiek gimdymo aš bijojau, bet nuolatinis nerimas dėl pokyčių kūne

as visa nestuma sau sakiau,kad jei visos pagimdo,tai ir as pagimdysiu
visa laika nuo atvykimo i ligonine stengiaus but geros nuotaikos,net kai pasake kad jau atsidarimas 8 cm ir epidurui velu
o jei labai baisu,paprasyk kad kasnors butu salia.labai padeda kai atitraukia tavo demesi ir dar koki anekdota suskelia

na pirma kart kai vaziavau gimdyt tai visiskai nebijojau nes nezinojau kasip ten kas ir kas tie skausmai...tai nuvaziavau su gera nuotaika
o kadangi dabar zinau ka tai reiskia..tai uzplusta tokia mintis,kad bijau...bet seip tas noras kuo greiciau pamatyti savo mazyli ir atsikratyti tais kg..yra didesnis uz baime.....

Nusiteikti, kad gimdysiu labai lengvai ir labai greit

Jau pradedu suvokti, kad reikės kažkada (per 3 m.) gimdyti: man 25 m., tariu nuostabų vyrą, stabilią materialinę bazę... Bet žvėriškai bijau skausmo, o epidūrio negalima man, nes stuburas nėra sveikas

QUOTE(kordi @ 2009 04 06, 13:31)
Jau pradedu suvokti, kad reikės kažkada (per 3 m.) gimdyti: man 25 m., tariu nuostabų vyrą, stabilią materialinę bazę... Bet žvėriškai bijau skausmo, o epidūrio negalima man, nes stuburas nėra sveikas
... Todėl kaip vienintelę išeitį matau cezario pjūvį...Kita vertus, pasiskaičiau, kad ir po tos išgalingos išeities nieko gero. Žodžiu, pats gimdymas man atrodo labai žiaurus procesas moteriai...
Dieve, kaip reikės viską išgyventi... Manęs niekada neguodė mintis, visos pagimdo ir aš pagimdysiu, bet juk aš ir mano kūnas yra ne kolektyvas, o individualus subjektas 

Negi del busimo skausmo taip pergyveni ir pries pirsta isipjaunant???

Sakyciau kad neturi bijoti to, ko nekart nesibandei. Tegu visos pasakoja ka nori - kiekvienas ghimdymas individualus ir, pati neisbandzius, apie tai nesuzinosi.
Stai as pirmaji savo maziu pagimdziau naturaliai, be jokiu vaistu. Ir, kas idomiausia, visai visai nieko neskaudejo (tik kazkodel pykino, tai po gimdymo atrodziau kaip manekene - klubai buvo issisove, o pilvas prikepes prie nugaros). Gimdymo metu netgi malonuma jauciau, kai maziukas isslydo is manes. Taip galeciau gimdyti ir simta kartu.
Taigi, is anksto nenusiteikinek nesamonems.
Mano ir širdelė dreba, bijau truputi

QUOTE(Panelė_Monika* @ 2009 04 08, 11:29)
Visos isgyvena, ,,undo" nepadarysi, taigi, bijoti nera ko. Tavo organizmas zinos, ka daryti, taip, kaip zinojo, kad kas 3 valandas reikia atnaujinti leliukui vandenis. Todel neisiteik sau, kad bijai - zinoma, baisoka tai, ko nesi patyrusi, bet vistiek viskas bus OK

QUOTE(claudija @ 2009 04 08, 11:42)
Visos isgyvena, ,,undo" nepadarysi, taigi, bijoti nera ko. Tavo organizmas zinos, ka daryti, taip, kaip zinojo, kad kas 3 valandas reikia atnaujinti leliukui vandenis. Todel neisiteik sau, kad bijai - zinoma, baisoka tai, ko nesi patyrusi, bet vistiek viskas bus OK 

Gimdyt, kad nelabai ir bijau. Tas pats skausmas mane baugina nerealiai