Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip keliavote į ligoninę?

Nesuprantu, kodel visos istato pirmiau ta fakta, kad buvo nubege vandenys tai jau teko greitaja kviesti g.gif Mum per kursus sake,kad nuo vandenu nutekejimo pas gydytojus vertetu prisistatyti per 40-50min ir tai tik del infekcijos pavojaus. Nubegus vandenims vaikelis uzdusti pavojaus neturi, Beje, nubege vandenys nereiskia kad tuoj gimdysi, asmenines patirties tuo reikalu turiu. 4h nakties namuose nubego vandenys, 4:30h buvom GN (vyras veze), taip atsitiko kad 10h isveze mane operuoti, tada saremiai buvo kas 6min, atsidarymas nepilni 4cm. Beje, Klaipedoje greitoji tikrai vaziuoja ir nenubegus vandenims, nes mano drauge tokiu budu nukeliavo i GN per Juros svente, nes jos vyras tuo metu dirbo mirksiukas.gif Ir saremiai pas ja buvo kas 7min. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laizanika @ 2007 08 29, 12:39)
Mum per kursus sake,kad nuo vandenu nutekejimo pas gydytojus vertetu prisistatyti per 40-50min

po vandenu nubegimo reikia atvykti ne veliau kaip po 3 val.
Atsakyti
Reitu laukti gimdymo jau po to kai iseina kamstis (kraujingos gleives) ir prasideda ritmingi saremiai, tada jau reiktu ruostis i ligonine. Daznai vandenys net nenubega, man abu kartus prakirpo ir nuleido. Ligonineje iskart jusu neguldys ant gimdymo stalo, jei kaklelis dar nepakankamai atsiveres, o lieps pavaikscioti, kol prasides gimdymo veikla. Nedelskite ir ilgai nelaukite namuose, o geriau is anksto vaziuokite i ligonine, tai bus saugiau ir jums ir jusu mazyliui biggrin.gif
Atsakyti
Aš gimdyt važiavau su nuotykiais. gerai, kad viskas gerai baigėsi...
Apie 22val. staiga nutekėjo vandenys, pasirodė kraujo. nors buvo dar tik 32 nėštumo savaitė (o aš visai gerai jaučiausi). Mama nulėkė į priėmimą - ką daryt? Mūsų rajone gimdykla panaikinta, todėl atsakė,jog galima pasirinkti dvi arčiausiai esančias (50 km ir 25 km atstumai). Pasirinkom naujesnę, ta kur už 50 km. su greituke nuvežė, o ten gydytojas apžiūrėjęs sako, kad mes su pirmalaikiais gimdymais neužsiimame. Aš tipo tuoj gimdysiu, kuo skubiau vežti į Vilnių (150 km). vėl kelionė su greituke apie 2 val. Apie 1 val. nakties buvom Antakalny, po apžiūros mane paguldė iškarto ant stalo.dar suleido vaistų, kad subrandintų plaučiukus, bet buvo per vėlu. prieš 5 val. ryto pagimdžiau 1 sūnų, o po 10 min - antrąjį...
ką gali žinot, gal vietoj to, kad praleidau kelias valandas kelionėj, būtų tie vaistukai vaikams padėje.
O mūsų medikai, pasirodo nežino, kur priima pirmalaikius gimdymus, arba bent kaip sustabdyt....
Atsakyti
Mane abu kartus greitoji vežė, nes pirmą kartą žali vandenys nubėgo (per kursus buvo pasakyta kad jei žali nubėga tai jau reikia skubiai pakliūt į ligoninę), buvau viena namie tai daugiau nieko nesugalvojau kaip tik išsikviesti greitąją pagalbą, o kitą kartą stipriai kraujuot pradėjau anksčiau laiko, buvo naktis ir vyras turėjo likti su vyresniąją, negalėjo manęs nei vežti nei lydėti sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Velaura: 31 rugpjūčio 2007 - 13:55
Abu kartus su savo masina vyras nuveze
Atsakyti
mane tai vyras nuveze , sau neskubedami praejus kelioms valandoms po saremiu pradzios nuvaziavom,nes vandenys nebuvo nubege , tai nebuvo kur skubeti ax.gif
Atsakyti
Mane vyras nuveze patikrint ar dar neprasidejo gimdymas, as netikejau jog jau gimdau, nes saremiai nelabai regulairus buvo ir beveik neskaudejo. Tai ir pasilikau po apziuros, nes jau buvo 4 cm atsidarymas doh.gif
Atsakyti
man apie 20val isejo gleiviu kamstis ir pradejo begti vandenys, todel jau supratau, kad gimdymas ne uz kalnu, todel is kart pasiskambinau budinciam gydytojui i mazyli (gimdziau anksciau laiko, todel nebuvau spejus susitart su gydytoja), atsiliepe tai akusere man atrodo ir pasitarusi su gydytoju liepe atvaziuot pas juos pasiziuret. Tai greit sumetem visas smutkes i masina ir su vyru nudumem susijaudine i ligonine. Ten mus maloniai sutiko, apziurejo gydytojas ir nustate kad kaklelis jau 2cm atsidares, tai nusiunte i gimdykla laukt dukreles atejimo. Beje bud gydytojas labai fainas pasitaike (Sutkus), nu viskas super, noreciau ir vel pas ji gimdyt. Nuskilo man jis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sokoladux: 29 rugsėjo 2007 - 23:12
mane veze mama(vyras tuo metu neturejo dar teisiu),bet greitosios net nebandem kviestis.juk gimdymas ne koks infarktas lotuliukas.gif manau yra daug sunkesniu ligoniu,kuriems reikalinga greitoji pagalba,tuo labiau jei yra galimybe atvaziuoti su savo masina(o ne viesuoju transportu) nematau reikiamybes kviesti greituke.
P.S.nebent gimdyves bukle butu labai prasta,ji pradetu kraujuoti,butu kazkokios komplikacijos ir reiktu tikrai skubios pagalbos,tuomet medikai butini tuctuojau bigsmile.gif
Atsakyti
O ka daryti,kai iki GN reikia nuvaziuoti 140km?Ir gimdai antra karta?Gerai,jei viskas laiku,galima susiplanuoti,atvaziuoti sakykim i Vilniu,apsistoti pas draugus ar gimines....O jei viskas anksciau prasidetu? blink.gif Manau,rinkciausi greitaja..Tuo labiau,kad vyras ir nespetu parlekti is uzsienio biggrin.gif
Pirma karta veze vyras(45km) ir net negalvojom apie greitaja 4u.gif
Atsakyti
Man tai vandenys nubego apie 1-2 val. nakties. Kazkaip nesmagu buvo gydytojai skmabint paciam vidurnakty, tai galvojau palauksiu saremiu. Taciau jie taip ir neprasidejo. Taigi apie 7 val emem krapstytis i ligonine. Nuveze brolis su masina per puse valandos. Kol surase visus poperius jau buvo 9 val. Ir kol nepradejo leist skatinamuju, jokiu skausmu taip ir neatsirado. Pagimdziau nuo atvykimo i gimdyklą per 12 val. Tokia patirtis su pirmu vaiku.
Dabar laukiu antrojo, tai gal taip ilgai nedelsiu ir vaziuosiu i ligonine greiciau nuo saremiu (jei jie bus) pradzios ar vandenu nubegimo. Beje, tu vandenu bent jau pas mane nebuvo taip daug, kad reiktu bijoti del taxo sedynes. Isideciau storesni iklota ir pirmyn, jei reiktu su taxu vaziuot.
Atsakyti