Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

Is tokiu pozymiu gali buti, sirdies permusiamai, alpimas, sanariu ligos, apilepsija ir t.t.
Man permusa sirdis ir alpstu pora kartu i metus, ir siaip pastoviai silpna, bet nezinau ar cia nuo to sindromo ar sindromas nuo to ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Trepsė @ 2007 06 02, 13:41)
Gerai biggrin.gif O pries pastojima nereikia kokio nors gydymo ir vaistuku pavartoti g.gif

Šiaip jokio gydymo nereikia, tik prieš pastojant mažiausiai mėnesį reikia gerti aspiriną kraujui skystinti ir folinę rūgštį. Daugiau jokio gydymo nereikia, tik jau pastojus nuo 6 savaitės kai pamato plakančią širdutę reikia į pilvą vaistukus leisti. Bet juos turi paskirti pagal tavo tyrimų rezultatus, ne visoms ju reikia, kitom užtenka tik aspirino pagerti ir viskas.

QUOTE(kuha @ 2007 06 04, 17:52)
1.gydytoja pasake kad ji naudinga dartis po 3 menesiu po nestumo, sake darys kartu visus ir hromosininius!!!
2.o gal yra kokie simptomai sios ligos, gal galima butu daugiau suzinoti??
aciu visoms , super kad tiek info gali pasiskaityti!!!

1.o tai kada tau pirmus kartus nėštumas nutrūko, kad gydytoja siūlo tik po 3 nėštumo mėn. darytis tyrimus? juk tada jau greičiausiai būna per vėlu. Man dėl to sindromo 2 kartus nėštumas nutrūko apie 8-9 savaites, tai 3 mėn. sulaukti be šansų. Už tai reik tyrimus darytis iki nėštumo, kad kaip jau rašiau iki pastojant pavartoti aspiriną, o jau plakant širdelei pradėti leisti vaistus. O dėl hormoninių tyrimų tai gyd. Abraitis iš vis sako neverta daryti, nes jei randa antifosfolipidinį sindromą, tai jis dažniausiai ir būna kaltas dėl nesivystančio. Aišku, jei pritaikius visus gydymus nuo sindromo vėl nesivystytų, tai gal ir siūlytų daryti hormoninius.
2. O sindromo požymių gali ir nebūti ir paprasti kraujo tyrimai nerodo, sakė, kad paprastas kraujo krešumo tyrimas taip pat jo nerodo ir nustatyti galima tik specialiais tyrimasi. Kai buvau pas genetikę, tai ji minėjo, kad požymiai gali būti galvos skausmas, venų plėtimasis, trūkinėjančios kraujagyslės. Bet nebūtinai tie požymiai priklauso antifosfolipinidiui sindromui, gali būti paprasčiausiai venų varikozė ar silpnos kraujagyslių sienelės, o galvos skausmo priežasčių tai iš vis daugybė. Bet iš savo trumpos patirties kai 2 mėn. naudoju aspiriną, tai galiu pasakyti, kad galvos skausmai tikrai sumažėjo, anksčiau dažnai kankindavo.
Žiūriu Rola parašė apie širdies plakimą, tai kai prisimenu, kai abu kartus pradėjo nesivystyti nėštumas, tai buvo jaučiau, kad skaudėjo-spausdė širdį ir dažnai stipriai plakė, gal tai ir buvo požymis.
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2007 06 05, 09:38)
Šiaip jokio gydymo nereikia, tik prieš pastojant mažiausiai mėnesį reikia gerti aspiriną kraujui skystinti ir folinę rūgštį. Daugiau jokio gydymo nereikia, tik jau pastojus nuo 6 savaitės kai pamato plakančią širdutę reikia į pilvą vaistukus leisti. Bet juos turi paskirti pagal tavo tyrimų rezultatus, ne visoms ju reikia, kitom užtenka tik aspirino pagerti ir viskas.

Gal gali pasakyti kiek ir kokio aspirino tai paskyre. Man dave siuntima pas Abraiti, bet nezinau kada pas ji prisiruosiu. blush2.gif
Atsakyti
ne tai man pasake darytis tyrimus po nestumo praejus 3 men .( nes vel nelaimingai isejo.....)
tai dabar pralaukti reikia tuos 3 men, dar norejau paklausti kiek trunka HROMOSOmINIAI TYRIMai???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuha: 05 birželio 2007 - 14:28
QUOTE(Trepsė @ 2007 06 05, 12:45)
Gal gali pasakyti kiek ir kokio aspirino tai paskyre. Man dave siuntima pas Abraiti, bet nezinau kada pas ji prisiruosiu. blush2.gif

Man paskyrė pagal svorį (56 kg) tai reikia gerti 100 mg. aspirino, aš geriau ThromboASS. O pas Abraitį nueik, jis pasakys ar reiks kaip pastosi vaistus leistis ar ne.
QUOTE(kuha @ 2007 06 05, 15:24)
1.ne tai man pasake darytis tyrimus po nestumo praejus 3 men .( nes vel nelaimingai isejo.....)
2.dar norejau paklausti kiek trunka  HROMOSOmINIAI TYRIMai???

1.Žinok, man Abraitis darė 10 d. po abrazijos ir dar liepė nelaukti ir vėl planuoti, tik va tas nelaukimas gavosi, jau 5 mėn., nes kol tyrimus padarė, kol atsakymų sulaukiau, dabar jau 2 ciklai nekimba verysad.gif
2. turėjai omeny Chromosominiai, t.y. genetiniai Kariotipo tyrimai? Jie apie juos kalbėjai, tai kiek žinau labai ilgos eilės kol sulauki eilės tam tyrimui, o kai jau kraują paima, tai atsakymai būna po mėnesio.
Žinok visi tyrimai labai užtrunka, tai jei tau liepė susilaikyti 3 mėn. nuo planavimo, tai gali ir daugiau praeiti kol tyrimus pasidarysi 4u.gif
Atsakyti
jo aciu, turejau omeny tuos genetinius , nezinau kodel bet cia uzsienyje pasake PO 3 menesiu((((((( ach vel tas laukimas!!!!
bet ka padarysi)))
o tu Minte vis aspirina geri????? Ir kas pas tave buvo? Kiek nestumu :persileidimai ar nesivystantys???? Linkiu kuo greiciau pastoti))))))) mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuha: 05 birželio 2007 - 18:25
QUOTE(Rola @ 2007 06 04, 21:25)
Is tokiu pozymiu gali buti, sirdies permusiamai, alpimas, sanariu ligos, apilepsija ir t.t.
Man permusa sirdis ir alpstu pora kartu i metus, ir siaip pastoviai silpna, bet nezinau ar cia nuo to sindromo ar sindromas nuo to  ax.gif

Rola, dabar Tiu man pasakyk, o vyrams tas antifosfolipidinis būna?
ir ar tai irgi turėtų įtakos nestuke.gif ?
nes MB kankinasi visa gyvenimą nuo širdies permušinų. važinėjo pas daktarus, į santariškes, niekas nieko nerado. vaikščiojo visą parą su tuo aparatu širdies ritmui matuoti - nieko, treniruotes darė - nieko, permuša, o nuo ko neaišku.
sako taip yra.
nu man durna mintis, bet visgi, gal jam reiktų išsitirti? doh.gif oj net nežinau, ko čia paklausti dar g.gif

ačiū
Atsakyti
QUOTE(Žm0nytė @ 2007 06 05, 22:30)
Rola, dabar Tiu man pasakyk, o vyrams tas antifosfolipidinis būna?
ir ar tai irgi turėtų įtakos  nestuke.gif ?
nes MB kankinasi visa gyvenimą nuo širdies permušinų. važinėjo pas daktarus, į santariškes, niekas nieko nerado. vaikščiojo visą parą su tuo aparatu širdies ritmui matuoti - nieko, treniruotes darė - nieko, permuša, o nuo ko neaišku.
sako taip yra.
nu man durna mintis, bet visgi, gal jam reiktų išsitirti?  doh.gif  oj net nežinau, ko čia paklausti dar g.gif

ačiū

manau kad vyrai gali turet si sindroma, bet del to neturetu buti problemu, kadangi jis pradeda kenkti vaikeliui, kai jis auga, susidaro trombai ir kiek suprantu jis negauna deguonies ir kitokiu medziagu..Be to, jei kas giminei tureje insultus, tai didele tikimybe, kad ir pas taviski susidaro trombelia.., bet kaip zinai as ne medike blush2.gifi, bet kazkaip uzgarantuoju, kad jei jis ji ir turi, tao ne cia jusu bedos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kuha @ 2007 06 05, 19:22)
o tu Minte vis aspirina geri????? Ir kas pas tave buvo? Kiek nestumu :persileidimai ar nesivystantys????  Linkiu kuo greiciau pastoti))))))) mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

Man buvo du nesivystantys, apie 8-9 savaites dare abrazijas, o širdutės plakančios nei karto nematė, tai greičiausiai sutojo vystytis apie 5 sav. tik man echo nenorėjo dažnai daryti, tai ir nelabai aišku, nuo kada sustojo.
O dabar kol pastosiu gersiu aspiriną, Abraitis sakė, kad nekenks jei ir ilgai gausis gerti, nes aš jam sakiau, kad negaliu staigiai pastot. Tai sakė, gerk aspiriną ramiai, jis tikrai niekam nepakenks. Tai ir geriu. smile.gif Tikiuosi, kad iki rudens vis tiek pavyks, labai to norėčiau ax.gif

QUOTE(Žm0nytė @ 2007 06 05, 22:30)
sako taip yra.
nu man durna mintis, bet visgi, gal jam reiktų išsitirti?  doh.gif  oj net nežinau, ko čia paklausti dar g.gif

Kiek teko skaityti tai rašo tik apie moteris, bet turbūt gali būti ir vyrams. O ar taviškiui tyrė skydliaukę, nes nuo jos dažnai būna širdies negalavimai. Dar reikėtų cholesterolį išsitirti, gal per didelis ir dėl to gali širdis streikuoti.
Atsakyti
dar norejau paklausti, mergaites o tada kai jau jums nustate antofosfoliti sindroma ir jau pradejot gerti aspirina, ar dar dare toliau situos tyrimus??? ar nustate pasake aspirinas o paskui heparinas ir daugiau niekas neziuri toliau sio sindromo??? ar buvo kuriai geriant aspirina dar karta atliktas tyrimas? ir ar rezultatas buvo geras?
aciu)))
Atsakyti
QUOTE(kuha @ 2007 06 06, 17:00)
dar norejau paklausti, mergaites o tada kai jau jums nustate antofosfoliti sindroma ir jau pradejot gerti aspirina, ar dar dare toliau situos tyrimus??? ar nustate pasake aspirinas o paskui heparinas ir daugiau niekas neziuri toliau sio sindromo??? ar buvo kuriai geriant aspirina dar karta atliktas tyrimas? ir ar rezultatas buvo geras?
aciu)))

ne, daugiau tyrimų nedarė. Mant atrodo, kad šis sindromas nepagydomas, aspirinas tik tam kartui suskystina kraują, kol geri. Ir aš galvojau kaip toliau gyventi, jei žinai, kad turi tą sindromą, kuris gali sudaryti trombas bet kurioje kraujagyslėje g.gif Bet neteko girdėti, kad po gimdymo skirtų kažkokį nuolatinį gimdymą. Buvau kažkada radus Abraičio straipsnį apie antifosfolipidinį sindromą, bet dabar niekaip nerandu vėl doh.gif , jei rasiu tai būtinai įmesiu. Ten jis rašo tik apie nėščiųjų gydymą.
Papildyta:
radau kažkokį straipsnį apie antifosfolipidinį sindromą, bet ne tą kur norėjau. Bet gal ir šitas suteiks informacijos. šiaip tai jis pakankamai bauginantis, kas nenorit gąsdintis, geriau neskaitykit. Atsidaro iš kartos pdf formatu.straipsnis apie antifosfolipidinį sindomą
Atsakyti
brrrrrrrrrrrrr, tikrai gasdinantys!!!!!!!
gal jau geriau visa gyvenima aspirina gerti, nes kazkur girdejau tai geriausia profilaktika pries visokius infarktus!!!
ach tos ligos ligos))))))
Atsakyti