Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(kuha @ 2007 06 06, 17:22)
brrrrrrrrrrrrr, tikrai gasdinantys!!!!!!!
gal jau geriau visa gyvenima aspirina gerti, nes kazkur girdejau tai geriausia profilaktika pries visokius infarktus!!!
ach tos ligos ligos))))))

bet dar yra variantas, kad tas sindromas atsiranda nėštumo metu. Tikėkimės, kad mums būtent taip ir yra 4u.gif
Atsakyti
Labukas! Aciu Minte uz palaikyma! visoms sekmes sekmes laukiam stebukliuko!!!! ateis ir i musu kiema svente! turim -privalom tuo tiketi!
Atsakyti
Laba,

kaip mano likimo sesutems sekasi? Dar jokiu naujienu neturite? mirksiukas.gif
Man tai predejo kazko kai valausi dantis, dantenos kraujuoti ir kur truputeli susitrenkiu ir karto melynes atsiranda? Gal cia nuo aspirino? Jums taip nera? Ai bet del to gyventi galima ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rola @ 2007 06 14, 09:32)
Laba,

kaip mano likimo sesutems sekasi? Dar jokiu naujienu neturite?  mirksiukas.gif
Man tai predejo kazko kai valausi dantis, dantenos kraujuoti ir kur truputeli susitrenkiu ir karto melynes atsiranda? Gal cia nuo aspirino? Jums taip nera? Ai bet del to gyventi galima  ax.gif

Papildyta:
Laba,

Man tai predejo kazko kai valausi dantis, dantenos kraujuoti ir kur truputeli susitrenkiu ir karto melynes atsiranda? Gal cia nuo aspirino? Jums taip nera? Ai bet del to gyventi galima  ax.gif

Sveika! Del viso pikto pasakyk gydytojui,gali but per skystas kraujas,nenoriu gasdint,bet atsarga gedos nedaro,gal cia ir nieko blogo.
Atsakyti
Laba,

Sveika,
Aš tai vis dar naujienų neturiu verysad.gif O tu jau šį mėn. pradėsi planuoti? Pas mane tai visada labai greitai mėlynės atsirasdavo, tai ir dabar geriant aspiriną tas pats, dantenos tai nekraujuoja man. O gal šiaip tau vitaminų trūkumas, kad dantenos kraujuoja, gal koks dantenų uždegimas, pabandyk medetkų nuoviru paskalauti burną.
O jei turi galimybę, tai pasikonsultuok su gydytoja, nors man atrodo, kad neturėtų aspirinas labai stipriai įtakoti g.gif O tai kaip bus kai reikės hepariną leistis jis tai tikrai rimtai suskystins, tik gal nėštumas atliks tirštinimo, o heparinas skystinimo, tai rezultate bus norma g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2007 06 14, 13:19)
Sveika,
Aš tai vis dar naujienų neturiu  verysad.gif  O tu jau šį mėn. pradėsi planuoti? Pas mane tai visada labai greitai mėlynės atsirasdavo, tai ir dabar geriant aspiriną tas pats, dantenos tai nekraujuoja man. O gal šiaip tau vitaminų trūkumas, kad dantenos kraujuoja, gal koks dantenų uždegimas, pabandyk medetkų nuoviru paskalauti burną.
O jei turi galimybę, tai pasikonsultuok su gydytoja, nors man atrodo, kad neturėtų aspirinas labai stipriai įtakoti  g.gif  O tai kaip bus kai reikės hepariną leistis jis tai tikrai rimtai suskystins, tik gal nėštumas atliks tirštinimo, o heparinas skystinimo, tai rezultate bus norma  g.gif

Jau antras ciklas kaip planuoju, itariu si karta viskas uztruks ilgiau g.gif
Papildyta:
QUOTE(lauralin @ 2007 06 14, 12:53)
Papildyta:
Sveika! Del viso pikto pasakyk gydytojui,gali but per skystas kraujas,nenoriu gasdint,bet atsarga gedos nedaro,gal cia ir nieko blogo.

Pries savaite dariausi kraujo tyrima, tai viskas normoj. Tai nezinau ka cia ir besakyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rola @ 2007 06 14, 13:53)
1.Jau antras ciklas kaip planuoju, itariu si karta viskas uztruks ilgiau  g.gif
2.Pries savaite dariausi kraujo tyrima, tai viskas normoj. Tai nezinau ka cia ir besakyt  blush2.gif

1. aš jau 3 ciklas ir vis nieko verysad.gif dabar jau nepuolu nieko tikėtis kaip bus taip. Reikės trupučio kantrybės ir sulauksim didėjančio pilvuko 4u.gif
2. o kokį tyrimą dareisi?
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2007 06 14, 14:11)
1. aš jau 3 ciklas ir vis nieko  verysad.gif  dabar jau nepuolu nieko tikėtis kaip bus taip. Reikės trupučio kantrybės ir sulauksim didėjančio pilvuko  4u.gif
2. o kokį tyrimą dareisi?

Bendra kraujo tyrima... blush2.gif
Manau jeigu del tu fosfolipidu vel reiketu daryti klinikuose tuos tyrimus, bet ne manau, kad ju man dabar reikia..
Atsakyti
sveikos, vis paskaitineju sia tema, bet gal kas galit aiskiau paaiskint, KA reiskia sis sindromas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2007 06 14, 14:38)
sveikos, vis paskaitineju sia tema, bet gal kas galit aiskiau paaiskint, KA reiskia sis sindromas?  g.gif

Fosfolipidai yra ląstelių membranų dalis. Dėl nelabai aiškių priežasčių, organizmas pradeda gaminti medžiagas – antikūnus, imuninės sistemos medžiagas, skirtas kovoti su bakterijomis ir virusais, prieš fosfolipidus. Taip pažeidžiamos ląstelių membranos, daugiausia kraujagyslių sienelėse. Todėl trinka kraujotaka, gali formuotis trombai. Negydant tai gali sukelti trombozę, persileidimą, kitas kraujagyslines širdies ar smegenų komplikacijas.
Kodėl šis sindromas, kaip ir kitos autoimuninės ligos, prasideda, tiksliai nėra aišku. Sindromas gali pasireikšti sergantiems raudonąja vilklige. Šiam sindromui būdinga: trombozės, persileidimai ir mažas trombocitų (ląstelių, dalyvaujančių krešėjime) skaičius.
Diagnozė patvirtinama atliekant specialius kraujo tyrimus, ieškant specifinių antikūnų.
Jei randami tik antikūnai, tačiau nėra buvę trombozinių komplikacijų, gydymas nerekomenduojamas. Būtina sureguliuoti kūno svorį, negalima rūkyti.
Atsižvelgiant į būklę trombozių profilaktikai kartais skiriamos mažos aspirino dozės, hidroksichlorochino.
Jei yra buvę trombozių, tuomet skiriamas varfarinas, kartais kartu su aspirinu. Toks gydymas yra efektyvus ir gali būti taikomas labai ilgai.
Atsakyti
jei paprastais žodžiais, tai sutirštėjęs kraujas neduoda maisto medžiagų embrionui, jis nustoja vystytis ir žūsta nuo bado. verysad.gif
Sindromas nustatomas tik atliks spec. tyrimus, nes dažniausiai nei paprastas kraujo krešumo tyrimas, nei trombocitų skaičius iš bendrojo kraujo tyrimo šio sindromo nerodo.
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2007 06 14, 14:28)
jei paprastais žodžiais, tai sutirštėjęs kraujas neduoda maisto medžiagų embrionui,  jis nustoja vystytis ir  žūsta nuo bado.  verysad.gif
Sindromas nustatomas tik atliks spec. tyrimus, nes dažniausiai nei paprastas kraujo krešumo tyrimas, nei trombocitų skaičius iš bendrojo kraujo tyrimo šio sindromo nerodo.

mastau.gif aciu uz paaiskinima... 4u.gif O ji gine siulo profilaktiskai pasidaryt? Nes as dabar mastau, turejau lapar., paskiau labai nukraujavau ir kraujas labai pablogejo. Kresumas viskas ok. Bet sake, kad kraujas per tirstas del skysciu trukumo. unsure.gif Ar cia tiesiog gali buti del kraujo netekimo g.gif
Atsakyti